Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: rubica IZVIRNO SPOROČILO: Najki Rubica kaj pa so hotli videt od nje na posvetovalnici? Kaksne motoricne teste in to? sestaviti stolp iz kock, nahraniti dojenčka s flaško, dat rozino v steklenico in jo dat tudi ven, prepoznati narisane živali, pokazati dele telesa na sebi in še na dojenčku spraševala pa me je: kako gre po stopnicah, ali je z žlico- vilico sama, če se slači oz. oblači sama in njene govorne sposobnosti- samo te je kar lepo pokazala sama , mislim, da je to bilo vse. sta se že kaj odločila glede imena ta dojenčico? Ma ful majo hecne te teste, sprasujejo stvari, ki bi jih morali starsinajprej nauciti, kaj pa ce zivali se nikoli videl ni , moj recimo se v lajfu ni imel dojencka lutke v rokah, kaj sele da bi ga futral . Sej so ble ze prejsnje posvetovalnice tko hecno zastavljene. Nisva se odlocila, sam Lien je trenutno v preizkusnji . Dons imam slab dan, ne morem se zbudit, folk vozi 40 po cestah, policaji me cudno gledajo pa se ful jih je, delavci so lift zadrzali, sem sla v tretji stuk peske, folk se je parkiral cez 2 ali 3 parkirisca, sem komaj nasla plac, tamala me ze 10min brca pod rebra, drisko imam, prejle sem se spihala na elektro ljubljana zaradi enga blesavega opomina, pol se na klik nlb, zakaj mi opomini sploh prihajajo, ceprav sem vnesla placilo, pa sele 3 ure sem pokonci... prav PMSjevski dan... Totalno sem neprespana, zdej mi bo pa se zeleza zmanjkalo, pa ne vem, ce dobim se eno flasko, tako da bom do poroda lezla po tleh. kiara nas tudi vcasih noce sezuti copat, cevljev, ce zaspi po poti in ga hocem sezut, se bo zbudil, tulil ne in potem jokal se eno uro... sam drgac se sam v predsobi ustavi in zahteva, da ga sezujemo, slecemo. je ful na rutine mahnjen. probaj ji povedat, da zdej se morata slect, da bosta potem lahko poceli nekaj, kar rada pocne. samo slacenje je pa pogoj. Pa kaksne bombone dajete tem mulckom? Nas od sladkarij dobi samo svoje piskotke pa vcasih kinder cokoladico, ce jo dobi od none al pa temno cokolado kaksen koscek na mesec. Bonbonov pa se zase ne kupim in niti ne vem, kaksni so primerni za take malcke. Vem samo, da morajo bit mehki, da jih ne valjajo predolgo po zobeh, tako da lizike odpadejo . Hijacinta moj je tudi sele pri letu in pol rekel mami in mislil name. Zdej se pa kr ne navelica govorit... Ima od takrat eno tako mantro, ko je zaspan "oti...mami...oti...mami", zdej pa se sebe poklice Maj, pa je mantra "oti...mami...maj...oti...mami...maj..." . Prou vem, kdaj je zaspan. Je pa ze ful prej vedel, da sem jaz mami, samo klical me je pa vse drugo... Mama je pomenilo jesti, potem je pa zamenjal s papa in mene klical mami. Besednjak: oti = oci mami = jaz papa = jest koka = kocka in piskot goga = zoga auto = avto oki = rokica maaa = mijav, tako rece muci, vcasih pa poppy, ker je tako nasi ime ou ou = kuza buu ali atobuu = avtobus lolo = kolo pij, piu = pil bi babi ti = stric tata = sasa (ime) teta = teta too = motor doo = dol ala = hvala ata = vrata pi! = odpri ali zapri titi = civ civ za ptice in tudi slincek ita = zlica moj moj = moj moj ta = tja ali tam ija ija = konjicek ali gugalnica paa = padel buba = boli, pokaze kje njega buba in kaj ga je udarilo oga = noga ate = copate in cevlji apa = kapa tita = cica, sedi opa = v narocje lak ali tuu tuu = vlak nona = nona in telefon Maj = Jan Mai dede = dedi lala = neki s tvjem v zvezi, ponavadi ksn glasbeno plesni program al pa sam cebljanje tvja aja aja = spat in postelja popi = popek in nasa muca poppy aki al nekaj podobnega za laski ne duda je znal, pa je nima vec niti ne omenja gooo = gol in kos Pa se ksna, ki sem jo pozabila, oponasa se par zivali, zvok vode, avtov, sesalca, telefona ipd., razume pa vse. Bi rada, da bi dojel Kaj je to? in mi odgovoril, znas samo Kje je to, pa pokaze...
|