candy24
|
Meni ni več nič jasno... Oskar je star 2 meseca. Njegove nove mere pa so: 63 cm in 6.370 g. V treh tednih se je zredil skoraj za en kg. Težko-kategornik, ni kaj... Sem šla pogledat v temo "Majčki 2010" in Oskar prehiteva večino njih. Mislim, da je sedaj pravi čas, da se izpišem iz Julijskih mamic... Glede dojenja bi še samo to dodala. Moja mama mene ni dojila oz. me je samo dva, tri tedne. Potem je dobila mastitis, šla na antibiotike in me medtem ni smela dojit. Očitno še takrat ni bilo takšnih antibiotikov, ki bi hkrati dopuščali tudi nemoteno dojenje. Od vsega stresa pa je mleko na koncu te sage še izgubila... V glavnem, point je v tem, da mi je potem dajala razredčeno kravje mleko. Danes bi jo pediatri zaradi tega verjetno zaprli. Rezultat nedojenja je (bil): do ne vem katerega leta nisem bila nič bolna in tudi alergična nisem na popolnoma nič. Sem pa ravno pred kratkim nekje prebrala, da so dojeni otroci zelo pogosto slabokrvni, kar se pa pri tistih, ki so na AM, praviloma ne dogaja... Kakorkoli obrneš, oboje ima očitno + in -. Aglaia - ti si ziher imela veze v porodnišnici, da so bile sestre tako prijazne do tebe, ker jaz sem bila tudi na B oddelku. Važička! Bravo tašča in tast! Vidiš, bo Zoja odraščala v bilingvalnem okolju, ker bo poslušala tudi francoski jezik. Mogoče bo pa zato poliglotinja, ko bo velika. In vejice bo znala pravilno postavljati. Od B prijateljice otroka odraščata v tri-lingvalnem okolju. Ona je slovenka, mož Francoz - med seboj se pogovarjata v angleščini, z otroci pa vsak v svojem maternem jeziku. In ta mala dva sta res brihtna! Super za knjige! Oskar ima že tudi svojo zbirko. Eno izmed prvih daril, ki jih je dobil, je bil knjižni nahrbtnik s knjigami, zraven pa par slinčkov, da se ne bo slinil po knjigah. To je bilo res izvirno darilo! Še preden pa je bil star en mesec, pa sva ga včlanila v ciciklub, da bomo otroške knjige lahko kupovali malce ceneje. V knjižnico ga še (zaenkrat) nisem včlanila, sva mu pa z B že odstopila polico v najini domači knjižnici. marjanaj - ti si tudi važička, ker greste v tako lep hotel! AD3 / D3 - pediatrinja mu je predpisala samo D3 in mu jih dajem. Nisem pa opazila nikakršnih stranskih učinkov. Mogoče pa je to "ljudsko mnenje", da te kapljice povzročajo krče, samo mit. (To so besede naše pediatrinje. Da ne bo katera mene napadala... )
|