|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
1.9.2010 12:40:24   
sara1986
IZVIRNO SPOROČILO: mija24

No, bolje pozno kot nikoli. Tut jst se pridružujem februarkam 2011, pdp mam pa 13.2. V petek mam pregled kako bo pa dalje pa zvem v petekuser posted image Lepo se mejte user posted image pa uživite 100 na urouser posted image .

Dobrodošla med nami user posted image user posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
1.9.2010 12:50:08   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Dobila datum za morfologijo:M:21.9.,...

Haval za številko. V katerem tednu boš takrat ti?

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
1.9.2010 13:06:13   
Teyla
mija24 dobrodošla med nami user posted image . Več nas je-več čvekanja in več dežja.user posted image

Glede spanja na trebuhu: jaz ga ne prenašam. Kadarkoli se mi zgodi, da ponesreči zaspim na trebuhu se zbudim vsa polomljena in me potem cel dan boli hrbet. Zakaj pa v kasnejši nosečnosti ne smeš spat na hrbtu?

valek zakaj ti pa težijo za 2,5 kg? Meni se to zdi popolnoma normalno za 15.tednov. user posted image

(odgovor članu mija24)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
1.9.2010 13:19:13   
maurica
pozdravljena mija24!

Super za vse preglede user posted image . Ene par nas pa komaj čaka naslednjo sredo user posted image .

No, jaz upam, da banja za porod v vodi ne bo zasedena, ko bom prišla rodit user posted image . Aja, še nekaj sem pozabila omenit: porod v vodi je možen samo v primeru, da je cela nsečnost potekala normalno.
Tamy, a bi prosim prosila svakinjo še za kakšno info glede PO porodnišnice, ali pa kakšen nasvet, ali pa karkoli user posted image . Kakšne dodatne info nikoli ne škodijo.

2,5 kg pa res ni dosti. Mene je kar strah naslednjega pregleda. Doma nimava vage tako da sploh ne morem kontrolirat kg user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
1.9.2010 13:23:01   
Juxy
Oj,

danes sem na eni ameriški "week to week pregnancy" strani prebrala, da naj bi nosečnica v 18. tednu imela že + 4,5 do 6,5 kg (otrok pa naj bi bil ca. 14 cm velik) ... torej se ne bomo sekirali, če jih imamo 7 ali 8 kg več user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
1.9.2010 13:33:12   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Oj,

danes sem na eni ameriški "week to week pregnancy" strani prebrala, da naj bi nosečnica v 18. tednu imela že + 4,5 do 6,5 kg (otrok pa naj bi bil ca. 14 cm velik) ... torej se ne bomo sekirali, če jih imamo 7 ali 8 kg več user posted image

če sem lahko zloba: ameriški standardi so malce drugačni. user posted image user posted image

No jaz jih imam že skoraj 3kg več v 18.tednu.  Je pa res, da to gledam glede na prvi pregled pri G, ko sem imela 56kg, pred nosečnostjo sem imela še 2kg več, potem je pa šla pa teža nenormalno navzdol (mende sem zgubila mišično maso).

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
1.9.2010 13:50:50   
Nina33
Helou!
Dobrodošle nove, zdaj pa z user posted image nisva več edina na 13-ega user posted image .
D3lfink4 user posted image user posted image user posted image .
Tršica, upam da si bolje in da je bilo sinu fajn prvi dan v šoli. A imajo zdej tut še take proslave ali kaj podobnega? No, med pionirčke jih verjetno ne sprejmejo tako kot so nas user posted image , mi je pa v lepem spominu ostalo, em bla prov važna user posted image .
PilotGirl poštimaj računalnik in se javi - verjamem, da je sta s pikico drugače uredu user posted image user posted image user posted image .
Mah, tele kile, naj se sekira kdor hoče, men so moje prav všeč user posted image .
Pa user posted image za preglede vsem!
Lep sončen dan souser posted image !

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
1.9.2010 13:54:59   
sara1986
Jaz imam od zadnjega pregleda, ki je bil 2 meseca nazaj +3,5kg. :/ Samo že po naravi nisem suhica user posted image  Ma se ne sekiram kaj bo rekla, to se mi ne zdi nič pretresljivega...

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
1.9.2010 13:55:11   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Oj,

če sem lahko zloba: ameriški standardi so malce drugačni. user posted image user posted image

No jaz jih imam že skoraj 3kg več v 18.tednu.  Je pa res, da to gledam glede na prvi pregled pri G, ko sem imela 56kg, pred nosečnostjo sem imela še 2kg več, potem je pa šla pa teža nenormalno navzdol (mende sem zgubila mišično maso).

Meni trenutno tudi teče 18T. Jaz sem pa štartala z 59,7 kg, sedaj pa imam 64,4 kg. Torej sem se do sedaj zredila za slabe 5 kg. G. vedno gledajo povečano kilažo glede na začetno in ne gledajo za koliko si se zredila v posameznem  mesecu (razen zadnje 2 meseca). Edino če bi bila v tem mesecu res zelo povečana kilaža, potem ja in potem te tudi o tem opozorijo. Drugače pa gledajo na daljši rok, tako dobijo bolj realno sliko, saj smo si zelo različne user posted image . Ene na začetku bruhajo, zato tudi celo shujšajo, druge pa ne. In tako pride do začetnih razlik.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
1.9.2010 14:01:53   
suzy29
user posted image  za vse preglede, za tiste ki pa ga še niste imela pa držimo pesti user posted image .

user posted image tudi za vse nove user posted image . Kako je lepo pogledat seznam, ki se pridno polni,.Pa pravjo, da Slovenci izumiramouser posted image . Nas si naj pogledajo, a ne? Smo lahko drugim kar dober zgled user posted image .

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
   [Brisano sporočilo]
1.9.2010 14:06:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 2136
1.9.2010 14:08:12   
Nina33
Jaz pa ne maram svoje trtice sploh user posted image . Me boli za pop*t, se pardoniram zarad izraza al tko je. A kera ve, kako se to razmiga lohk kej, na ne preveč boleč način? Hodim ko ena res boga vsaj 80-letnica. Pa skoz slabi je user posted image .

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
1.9.2010 14:13:14   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Zakaj pa v kasnejši nosečnosti ne smeš spat na hrbtu?

Tole sem našla na netu: če ležite na hrbtu, potem vsa otrokova teža počiva na vaši hrbtenici, notranjih organih in na spodnji veni, na tisti žili, ki skrbi za odtok krvi iz spodnjega dela telesa. Lahko pride tudi do težav z dihanjem.

Najbolje je sicer spati na levem boku.

Dobrodošle vse nove februarke! user posted image

Sindrom vene cave pravijo temu, sem v 1.user posted image med UZjem v 35.tednu skor skupi zlezla zarad tega, pa nisem bila čist vodoravno user posted image . Drgač pa baje ni problem, če ti paše, ker ima telo mehanizme, ki te "obrnejo" ko je le preveč pritiska. No, tako nekako, prosto po Pušenjaku user posted image . Tko, da jaz zaenkrat še lahko na hrbtu poležavam, me še ne moti (1. me je drgač zelo motilo), mi pa najbolj res na L boku paše, se tut vedno na njem zbudim user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
1.9.2010 14:32:07   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Drugače sta mi pa moja mami in sestrična obe rekle, da če bi šle še enkrat rodit bi vzele epiduralno. Saj jaz sem tudi skoz misla, da ne moreš vzet epiduralne kr za prvi porod, če še sploh ne veš kako bo, če bo res hudo. Ampak zdaj pa ne vem nič več, na srečo imamo za to še nekaj časa.
Mimogrede: ena kolegica je en mesec pred mano, pa ima na trebuhu že malo strij user posted image , jaz sem začela z vsakodnevnim maziljenjem trebuščka, upam da bo kaj pomagalo.
Nakupi: danes sam bila v Mothercare, res super trgovina, mi je ful bolj všeč kot BC. In kupila sem svoje prve nosečniške hlače, kavbojke za 45eurov. Imajo res lepo izbiro in ful številk.
Mejte se fajn!!

Jaz mislim, da se ravno za 1. porod splača vzet epiduralno, ker so naslednji načelom hitrejši. Pri prvem moraš v P ko imaš popadke 1 uro na 5 minut pri drugem pa že na 10 minut. Je pa res, da ni pravila oz. je en kup izjem. Jaz sem si v času najhujšeih popadkov tik pred porodom govorila: Koza! Si bla pametna, da ne boš mela nobene anestezije al analgezije al karkol že... Zdej pa trpi!user posted image Ampak tisto mine in olajšanje ob porodu je res nepopisno. Takrat sem bila pa taaaakoooo ponosna nase! V drugo grem isto!

Glede strij pa ogromno pripomore že sama koža-imaš bolj suho, bolj prožno, si že v puberteti pridelala kakšno strijo ... Jaz sem med močnejšimi in imam na ledvenem delu kar nekaj strij že iz pubertete. V prvi nosečnosti sem se mazala po vsakem tuširanju z eucrinovim oljem (lekarna). Do poroda nisem imela nobene strije (al je pa nisem vidla). Še slike, ki so ble posnete na golem trebuhu par dni pred porodom sem šla pozumirat pa se nič ne vidi. 1 dan po porodu pa že itak zgrožena gledam tisto pudingasto odvečno kožo in na spodnjem delu trebuha zagledam par strij. Ne veliko ampak so pa! Zdaj pa ne vem, al se niso vidle dokler je blo napeto al sem se med porodom preveč napenjalauser posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
1.9.2010 14:38:16   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana
Tole sem našla na netu: če ležite na hrbtu, potem vsa otrokova teža počiva na vaši hrbtenici, notranjih organih in na spodnji veni, na tisti žili, ki skrbi za odtok krvi iz spodnjega dela telesa. Lahko pride tudi do težav z dihanjem.

Najbolje je sicer spati na levem boku.

Viš, tega pa nisem vedela. Hvala user posted image
Zaenkrat mi še paše na hrbtu in ker je to moj najljubši način bom verjetno vztrajala dokelr bo treba. Z levim bokom pa tudi nimam težav. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
1.9.2010 14:47:09   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , M:21.9.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčnauser posted image  user posted image , M:15.9
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 8.9.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4.user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.10., M: 21.9.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image ,  M: 1.10.
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , P:___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 27.9.
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:____

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1.user posted image user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 24.9.
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P in M: 28.9.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5.user posted image ,user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3.user posted image   , user posted image , user posted image , P: 22.9.
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 8.9.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image P: 13.9, M: 21.9.

6.2.
user posted image vrtnica21,
33, Ljubljana,2.user posted image , user posted image , user posted image ,user posted image , P in M: 28.9.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1user posted image ,user posted image user posted image ,user posted image user posted image , P: 13.9.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P in M: 23.9.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 8.9., M: 27.9.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image ,user posted image , user posted image ,user posted image , P: 28.9.

8.2.
 user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 2.9.

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P in M:21.9.
user posted image marjetka, 28, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:____
user posted image berti2, 34, 2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image , P:16.9.
user posted image petrap, 26, 2.user posted imageuser posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 8.9.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , user posted image , user posted imageuser posted image P:1.9.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: _____

13.2.
user posted image
Nina33,
33, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 27.9., M:28.9.

14.2.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: _____

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image šebela, 27 let, Ljubljana, 1. user posted image ,user posted image , P:16.9.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:7.9.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image ,P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1.user posted imageuser posted imageuser posted image , P:______

18.2.
user posted image
mateyci
, 28, Novo mesto, 1.user posted image , user posted image , P:___

19.2.
user posted image Registirana
, 31, Štajerska, 2.user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P:27.09.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3.user posted image , user posted image , user posted image , P:31.8.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.8.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image ,user posted image , user posted image , P: 13.9.

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , P: 14.9., 27.9.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:14.9.
user posted image Mišyka, 29, Škofja loka, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:6.9.

24.2.
 user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image user posted imageuser posted image , P: 5.10

25.2.

user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , P: ___

26.2.

27.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:16.9.

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana,1.user posted image ,user posted imageuser posted image , P: 29.9.
user posted image tanjusi, , , 3.user posted image ,user posted imageuser posted image , P:14.9.

Z nami so bile:
N.M user posted image user posted image
srečica17 user posted image
user posted image
huda83user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
1.9.2010 14:50:33   
meta21

Dobro jutro čveke, kako ste? user posted image

Jaz pa moram povedat, da sem včeraj čutila user posted image ko sem šla spat. Začelo se je pa z enim konkretnim "pokom mehurčka" (se je mogel pa fajn v steno zaletet user posted image ) potem se je pa še vsake toliko časa čutilo premike. Bi rekla, da sem skoraj ziher, da je to to. Fajn občutek, ni kej. Komaj čakam, da začne malce bolj intenzivno. user posted image

d3elfink4 hvala za namig glede poroda v vodi. Če je voda 37°C potem pa to res ni zame, jaz se bolj z mlačno tuširam oz pozimi s toplo, vroče pa ne prenašam. A se je drugače recimo treba prej najavit za npr. porod na pručki al se to da vse, ko prideš v porodnišnico zmenit? Konkretno sprašujem za Lj.

V šoli za starše v LJ so nam rekli (predavale so babice, ki so ali pa še delajo v P), da je v kar nekaj sobah pručka, da je sploh za prvorodke priporočljiv sedeč ali polsedeč položaj, da imajo sobo za tihi porod (a la Holmes-Cruise varianta) itd. Vode mislim, da ni ampak mene potem ni nihče nič vprašal. Res da sem prišla v strašno gužvo in je moje dete dobilo zadnjo obstoječo posteljico za dojenčke ampak jaz sem vseeno pričakovala, da me bo kdo vprašal, kako si želim rodit. Rodila sem leže, ker so me pač tako naštimali. Punce, vse kar hočte met, morte zahtevat pa še takrat ni rečeno, da boste dobile. Kot že rečeno-jaz sem prišla v P ob 1h zjutraj v strašno gužvo. In si pač nisem mogla zmišljevatuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
1.9.2010 14:50:40   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

http://poptv.si/multimedia/preverjeno-porod-na-domu.html
To je link, o katerem sem vam prej napisala.

Aj pa še to: a ste kaj razmišljale o masaži presredka (sicer to pride v poštev šele od 32. tedna naprej), ki naj bi zmanjševala možnost za raztrganine? Če se bo le dalo bom to prakticirala.

lp user posted image

Jaz se nisem ravno masirala tako kot piše v navodilih, ker mi je blo kar malo mimo ampak sem se pa po tuširanju vedno namazala z weledinim oljem za presredek (DM) in nisem bila rezana. Dobila sem pa 3 "lepotne" šive. Če je pomagalo ne vem, zagotovo pa ni škodilouser posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
1.9.2010 14:50:48   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986

Punce, a dodajate kej vitaminčke, kot so omega 3 ? Jaz razmišljam, da bi si danes kupila RIBAMED 1000, baje je priporočljivo jemat.

Jaz sem včeraj govorila z ginekologom in ga vprašala, če je kaj narobe, ker sem jemala centamed mami in femibion, ki poleg folne kisline in ostalih vitaminov vsebujeta tudi jod (jemljem euthyrox za ščitnico), pa je rekel, da načeloma ne bi smelo bit nič narobe, da pa je on itak proti vsem vitaminskim dodatkom. Za njega je žensko telo že po naravi pripravljeno za nosečnost in preskrbo dojenčka, to je popolnoma naravno stanje in ni nobene potrebe po kemiji. Razen morda folne kisline.
In pol prideš v lekarno in ti rečejo malo manj kot, ja odvisno gospa, kolk mate radi svojega otroka-lahko vzamete tele za 5 eur al pa tele za 20, ki imajo še omega 3 notri. Na koncu itak rečeš, da naj ti dajo ta dražje in to kar 2 škatliuser posted image . Pa bodi pameten!user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
1.9.2010 14:51:42   
Juxy
Ležanje na levem boku tudi meni najbolje paše. V 1. user posted image sem tudi večinoma ležala na levem... na hrbtu od 6. meseca naprej pa nisem mogla več ležat, ker me je vse tiščalo, kdaj pa mi je celo postalo slabo... joj, pa še to... na koncu sem se v postelji obračala kot kit in se seveda pri vsakem obratu zbudila user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
1.9.2010 14:55:09   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Jaz pa ne maram svoje trtice sploh user posted image . Me boli za pop*t, se pardoniram zarad izraza al tko je. A kera ve, kako se to razmiga lohk kej, na ne preveč boleč način? Hodim ko ena res boga vsaj 80-letnica. Pa skoz slabi je user posted image .

Mene je v prvi nosečnosti bolela do poroda in še malo čez. Sem vedno sedela samo na eni polovici tazadne. Zdaj je še ok, upam, da bo tako tudi ostalo. Jaz imam pa težave z nosečniškim išiasom-vsaj mislim da je to to, ker me boli od hrbtenice do stegna

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
1.9.2010 15:20:04   
tamy82
Spet ste se ful razpisale... user posted image
maurica bom povprašala svakinjo, ko jo bom kaj vidla (po mojem že kaj ta teden), pa ti potem poročam user posted image
Glede vseh teh tablet jst tudi ne mislim komplicirat, do zdej sem jemala samo Tifol (mi je tako rekla tudi G), in ravno v ponedeljek sem pojedla zadnjo tableto, zdaj pa ne vem če bom še kaj jemala. Se bom še pr G pozanimala, ampak glede na to, da je bila že na začetku proti drugim vitamiskim dodatkom, bo verjento rekla, da tudi zdej ne bo treba jemat kaj drugega.
meta21 sej to mene najbolj skrbi glede poroda - da si namreč nekaj zamisliš in potem pvoeš kaj bi rad, pa te vsi čudno gledajo in potem po možnosti naredijo še po svoje, kar je njim pač najlažje ... sam mal težko se je kot prvorodka tud delat kej blazno pametno, ker se ti pač zdi, da bi babice in zdravniki v porodnišnici pa že morali vedeli kako pa kaj... user posted image mah, kar bo pač bo ne user posted image
Pa še glede kilogramov - jaz se tud kar sekiram, ker sem jih dobila že ene 3,5. Pa zadnjič mi je G rekla, da sicer ni ne vem kako kritično, ampak da naj malo popazim. Mami mi je ravno zadnjič kazala svojo materinsko knjižico in se je zredila samo za 7 kg v celi nosečnosti (s tem da me je rodila pr 8-ih mesecih) in celo zrastla še za 3 cm!!! user posted image Prov hard! Pa še ena kolegica, ki je letos maja rodila mi je rekla, da je dobila samo 6 kg, s tem da je kar dosti aktivna.

lp user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
1.9.2010 15:29:31   
d´ori

Juxy uf super, da si prebrala kako naj bi se dvigovale kile pri Američanih. Saj vem, da pri nas to ne drži a vseeno neko tolažbo pa si moramo najti a ne. Mene je danes spet skoraj kap zadela, ko sem stopila na vago. Jao redim se kot kit. Ne vem kam bo to pripeljalo. Sem se tako ustrašila, ko sem videla, da mi je vaga pokazala skoraj 2+ v dveh tednih, da bom morala kako dijetico usekat. No seveda ne na škodo dojenčka, pa če bom mela na koncu 30+, le da bo dete zdravo. Uf se že bojim kaj bo pokazala vaga 22.9. na pregleduuser posted image Po moje jih bom slišala od sestre. Malo sem pa tudi v strahu za zdravje, saj če ti teže prehitro narašča lahko tudi pomeni, da se kako obolenje pripravlja. No tega me je pa strah ko sam user posted image

Teyla ja res je bolje da se navadiš spati na levem boku. Sicer ene nimajo težav in spijo do konca na hrbtu a melo previdnosti je pa le potrebno zaradi te žile v trebuhu. Skozi to žilo se vrača kri v telo iz nog in če se pretisne ti rata slabo ali celo skupaj padeš. No ni pa razloga za paniko, saj se prej zbudiš in se lepo obrneš na bok in je. Se je pa bolje prej navaditi spati na boku, ker na koncu bo to še težje.

Glede vitaminov pa vsak dohtar malo drugače pravi. Meni je pa moj rekel, da naj obvezno jamljam Elevit skozi vso nosečnost user posted image No potem pa naj človek ve kaj je prav. Jaz jih bom za vsak slučaj kar jemala pa naj bo kar hoče. Ne bom pa pretiravala s kakimi pretirano dragimi zadevami, ker kot vemo večja cena ne pomeni tudi nujno boljše kvalitete. Bom raje soldke prišparala za našega pikeca.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
1.9.2010 15:32:57   
d´ori

Uf ta masaža presredka se mi zdi pa ena grozna zadeva. No to so samo moji predsodki. Jaz raje ne bom drezala kaj preveč po nožnici, sem bila preveč prestrašena ko sem imela krvavitve. Bom pa najbrš tudi jaz mazala presredek s kako kremico a le zunanje.

Uživajte in pojdite kaj na sonček!

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
1.9.2010 16:06:25   
lil_
jst pa nemorm lezat na hrbtu, ker me mojedva miska tako tiscita, da mi je pol skos slabo...lahko tut tok, da grem bruhat. no tut ce se znajdem na hrbtu in ce mi rata slabo, se prestavim na bok in slabost mine. ceprov me miska dons tok tiscita da komi hodim. mam obcutek da mi bo vse padlo vn. tut sedenje na ksnih stolih mi ne odgovarja. joj pa sploh nocm nic komplicirat, pa se mi zdi da mi nic ne pase user posted image

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?