|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
31.8.2010 21:57:40   
šebela
Suzy, ne si preveč belit glave, zakaj, verjetno tvoja gin pač ni pristojna za to in mora tako naredit. Pridi na izlet v Ljubljano. Boš mela izgovor, da lahko greš še malo tu v šoping. user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
31.8.2010 23:45:34   
Nina33
PilotGirl, sej ti je samo računalnik crknu al pa povezava šla, a ne user posted image Oglasi se kaj user posted image user posted image user posted image !

Suzy
ne se žret, uživaj v dodatnem UZju, verjetno nima licence, pa si mal hrbet krije. Pa birokracija je tut zraven, moja mi je zase napotnico napisala user posted image .

Tršica jaz hodim privat k eni v Duplje. Na koncesijo me sicer ne more vzet, ker je "polna", me je pa brez problema pocajtala, še brezplačno user posted image user posted image Lahko ti telefonsko na ZS sporočim, pa jo pokličeš, če slučajno še nisi nič zrihtat mogla - upam, da si, nouser posted image Pa fajn ideja tale Gengigel, ga sicer nimam glih doma ga bom pa imela, če bom spet kakšne probleme imela (upam, de ne), ker tut mene +/- "samo" dlesen okol osmice heca.

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Hmm, debata o splavu je vedno pereča. Vsekakor nismo tukaj zato, da bi se obsojale, ampak da pač vsaka o določenih temah, o katerih se pogovarjamo, pove svoje mnenje. In to moramo vse spoštovati
Jaz osebno tudi ne bi šla delat splava. Ker jaz bitja v trebuhu nimam za zarodek, ampak otroka. In tako kot svojega otroka ne bi nikoli odklonila, če bi zbolel po rojstvu (tako kot večina), ga ne bi mogla odkloniti niti sedaj, ko še ni rojen. DS se tudi meni ne zdi nekaj najbolj tragičnega na svetu, mogoče zato, ker poznam družine, kjer je otrok z DS in vidim, da jim prav nič ne manjka in da čisto normalno živijo.

Jaz enako mislim. Drugače sem za splav, čeprav ne verjamem, da bi se sama lahko zanj odločila in upam, da mi ne bo nikoli treba vedet tega. Ampak prepričana sem, da je to (zelo) osebna odločitev vsake posebej in da nima nihče pravice sodit o tej odločitvi. V nobenem primeru sigurno ni lahka. Živiš pa s to odločitvijo celo življenje pa naj bo taka ali drugačna. Pa jaz tut poznam družine z otroci z DS, pa so eni hudo bogi eni pa pač ne in ne verjamem, da se to pri rezultatu AC vidi. Pa še tolk drugih zadev, ki se jih ne da predvideti, gre lahko narobe, tko, de... Upam, da ne rabim take (pre)izkušnje. Raje gledam (ko me le hormoni ne zmedejo) na pozitivo in upam na najboljše.

Položaji (sam ste res zgodne user posted image ): menjala sem jih sto na uro, z vsemi unimi kabli gor user posted image , pa mi med popadki itak ni noben glih pasal user posted image . Prav rodila sem v polsedečem položaju, ker v leže mi je blo res mim, čeprav bi babca (user posted image ) to najrajš in sploh ni hotela nič slišat o tem. Pa sva jo z user posted image zignorirala in mi je pomagal sedet na pol. Poj se nas je pa le usmilila in mi naklon na postelji naštimala. Tko da se mi zdi, da je res ogromno od babce odvisno, tudi prerez presredka. Ene "rade" režejo, druge (ki jih je na srečo skoz več) pa res naredijo vse, da ne bi blo treba. Ker včasih je res nujno, verjamem. Včasih. Eh, bom vseen en "primer navedla" user posted image : prjatlca, ki je pred dobrima dvema tednoma rodila (v KR) je imela super babci, sta baje res oklevali al bi al ne bi rezali, ker mogoče bo pa v naslednjem popadku šlo, poj se je pa že skor mal natrgala in sta hitro čisto malo prerezali (ni nič čutila reza in dobila le dva šiva) pa je mala princeska v trenutku "priletela" ven user posted image , so jo komi ujel (no, tole na koncu so besede prjatlce, mislim, de je glih lovil niso user posted image ). Pa v KR P imajo baje že sami dianatal gel in ga "kupiš" kolkor ga rabiš, če ga češ seveda. V uni pakungi za 100 in nekaj € so menda 3 doze ( ne me za besedo držat user posted image ), pa jih ponavad ne rabiš tolk. In, spet baje user posted image , so cenovno zelo ugodni. Tolk o Gorencih user posted image .

Pa še o dvojčkih eno ali dve user posted image : kolegica, ki je dober mesec (tam nekje) preležala v B je imela priliko srečat ogromno dvojnihuser posted image , ki so imele čisto b.p. nosečnost in so rodile okoli PDPja, kakšne celo kaj čez. Tako da čimmanj črnih scenarijev, sploh če so user posted image praktične narave user posted image in se bodo znašli med cunjicami ipd. Je bil pa men na začetku grozn problem une cunce, ki so zelo na knap gor dajat, sem rajš mu mal prevelike oblekla user posted image . In unih 56 nisemkaj prida rabila, pa je imel "samo" 51cm ob rojstvu.
Podatka o miški (zdej mam obdobje, ko na punco govorim user posted image ) nimam nobenga druzga kot 161 utripov na minuto user posted image . Bomo merili konc septembra vse , komi čakam user posted image .

Upam, da se je keri dal brat tale roman, mi je pasal mal se natipkat user posted image .
Lepe sanje vsem souser posted image , pa en kup user posted image in eno farmo (tako, živalim zelo prijazno, a'la hotel) user posted image !  Za srečo.

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
1.9.2010 5:40:17   
d3lfink4
Jutro souser posted image moje!

Ajoj, ura je taka, da mi očke kr skupi vleče ... ampak po eni taki dooolgi/vlki beli kavi, bo mnde boljš ... Brrr, pa še zebe me, tale sprememba vremena mi nič ne paše - mislim, da sem se celo mal prehladila, ker kiham, ko kak mali mucek, hihi ... sam da ne zbolim pa bo vse kul. user posted image za mene! user posted image
Tak sem pa zgodnja, ker mam danes izpit user posted image pa da še mal ponovim pa se zrihtam pol pa via Maribor. Sej bo šlo user posted image

Glede poroda: ja, za Postojno vem, da naj bi bli edini, kjer lahk rodiš direktno v vodo ... sam men je (pre)daleč pa še mnda je kr drago ... In pol je fora, baje, da več kot 50% nosečk, ki se odločijo rodit v vodi, na koncu itak ne rodijo v vodi, ker more bit temperatura več kot 37 stopinj in je baje res kr vroča, sploh glede na to, da maš popadke in ti je že sam od tistga ful vroče ... in si jih baje ful premisli in na konc kr na "suhem" rajš rodijo. user posted image

Šebela, a v Mb tud gre v vodi??
Bravo za nakup prvih nosečniških hlač! Lepo jih nosi user posted image
Ja, trebušček mažem tud jst, 1x na dan, razn če sem zelooo lena in kak dan spustim user posted image Ampak mam tako čudno kožo, da mam že zdej strije (na ta zadnji, bokih in na kolenih na strani) še od pubertete in ene operacije, ko sem shujšala 8kg in se nazaj zredila ...in sem se že mal sprijaznla z njimi. Tko da po mojem me čakajo tud zdej, sam mal ublažila jih bom (upam!).
Jih pa ene pač dobijo, tud če se mažejo z ne vem kako dobrimi kremami, druge pa ne, pa se sploh ne mažejo. Na-a, ni fer, sam kaj čmo user posted image

Glede dvojčkov pa, Nina33, iz tvojih ust v božja ušesa user posted image Sej kokr bo, pač bo - zlo velik vpliva itak nimamo, tko da lahko le upamo, da čim dlje zdržimo 3v1.

Božajte svoje bušije pa povejte pikicam kej lepga - zdej baje že v večini primerov slišijo ... user posted image

Aja papazimo danes na "naše" male črve, ki gredo prvič v šolo (no pa tud na vse ostale user posted image ) ...

Papa

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
1.9.2010 6:40:16   
samsara04
Jutro vsem,

tut mene daje neki prehled. Kiham in me malo boli grlo. Drugače pa sem prav slabo spala...ponoči me je zeblo user posted image , imela sem neke čudne sanje, samo se jih ne spomnem, pa še trebuh me je na trenutke bolel. Izgleda, da se bom morala počasi navaditi na drug položaj, do sedaj sm skoz spala na trebuhu.

d3lfink4, držim pesti zate!

Lp

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
1.9.2010 8:11:29   
Teyla

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.2.
user posted image meta21, 30, Grosuplje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , M:21.9.
user posted image d3lfink4, 24, Celje, 1. user posted image , user posted image user posted image dvojajčnauser posted image  user posted image , M:15.9
user posted image maurica, 26, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 8.9.
user posted image suzy29, 29, Laško, 4.user posted image , user posted image , user posted image , P: 12.10., M: 21.9.

2.2.
user posted image bella, __, _______, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Oxer, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image ,  P: ___
user posted image tanita, 20, Ljutomer, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image d´ori, 38, Rakek, 1.user posted image ,user posted image ,user posted image , P:___

3.2.
user posted image sisi8, 32, Zgornja Savinjska dolina, 3. user posted image , user posted imageuser posted image , P: ___
user posted image ninchi9, 25, Maribor, 1. user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 27.9.
user posted image rebeka84, 26, 2.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image urshy*, 26, Domžale, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:____

4.2.
user posted image klara1, __, _______, 2. user posted image , user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image sassy22, 28, Ljubljana, 2. user posted image ,user posted image , user posted imageuser posted image
, P: ___
user posted image antoninap, 29, Kranj, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image nova_tukaj,
__, _______, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P: ___
user posted image alyiah, 25, Prlekija, 1.user posted image user posted image , user posted image , P: ___
user posted image Ribi Bibi, 30, Ljubljana, 2.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 24.9.
user posted image MoSoNi, 29, Velenje, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P in M: 28.9.
user posted image j6, 36, Ljubljana, 5.user posted image ,user posted image user posted image user posted image user posted image , user posted image , user posted image , P: ___

5.2.
user posted image tamina, 29, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image ,user posted image , P: ___
user posted image jekica, 32, Miklavž, 3.user posted image   , user posted image , user posted image , P: 22.9.
user posted image sara1986, 24, Ljubljana, 1.user posted image ,user posted image , user posted image , P: 8.9.
user posted image Cukica, 27, Cerknica, 4. user posted image , user posted image , user posted image P: 13.9, M:___

6.2.
user posted image vrtnica21,
33, Ljubljana,2.user posted image , user posted image , user posted image ,user posted image , P in M: 28.9.
user posted image HoneybeeMaja, 31, Maribor,1user posted image ,user posted image user posted image ,user posted image user posted image , P: 13.9.
user posted image Anonimna, __, _______, 2.user posted image ,user posted image , user posted image  , user posted image , NS:___, P:___
user posted image Teyla, 25, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P in M: 23.9.

7.2.
user posted image Juxy, 35, Domžale, 3. user posted image ,user posted imageuser posted imageuser posted image , P: 8.9., M: 27.9.
user posted image tincha21, 21, Maribor, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image hayabusa, 30, 2.user posted image ,user posted image , user posted image ,user posted image , P: 28.9.

8.2.
 user posted image Grozdek, 28, Maribor, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: ___
user posted image tamy82, 23, Ajdovščina, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 2.9.

9.2.

10.2.
user posted image Lola_J, 23, Brežice, 2. user posted image ,user posted image , user posted image , P in M:21.9.
user posted image marjetka, 28, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:____
user posted image berti2, 34, 2.user posted image ,user posted image ,user posted image ,user posted image , P:16.9.
user posted image petrap, 26, 2.user posted imageuser posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: 8.9.

11.2.
user posted image little*miss, 19, Ptuj, 2. user posted image , user posted image , user posted imageuser posted image P:1.9.

12.2.
user posted image prvicmami, __, ________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: ____
user posted image ina5505, 40, _________, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: _____

13.2.
user posted image
Nina33,
33, Kranj, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P: 27.9., M:28.9.

14.2.
user posted image trsica, 32 let, Kranj, 2. user posted image ,user posted imageuser posted image user posted imageuser posted image user posted image , NS:___, P: _____

15.2.
user posted image hel32, 34, Lovrenc, 3. user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image , P: ___
user posted image šebela, 27 let, Ljubljana, 1. user posted image ,user posted image , P:16.9.

16.2.
user posted image Jane77,
32, Krško, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:7.9.
user posted image abv1,__ , _____, 2. user posted image ,user posted image , user posted image ,P: ___

17.2.
user posted image Barva, 33, Kamnik, 1.user posted imageuser posted imageuser posted image , P:______

18.2.
user posted image
mateyci
, 28, Novo mesto, 1.user posted image , user posted image , P:___

19.2.
user posted image Registirana
, 31, Štajerska, 2.user posted imageuser posted image , user posted image , user posted image , P:27.09.

20.2.
user posted image mica13, 29, Posavje, 1. user posted image , user posted image , user posted image , P: ____

21.2.
user posted image DIANE, 29, Ljubljana, 3.user posted image , user posted image , user posted image , P:31.8.

22.2.
user posted image PilotGirl7, 30, Ljubljana, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P: 30.8.
user posted image IsabellaLana, 26, Novo mesto, 1. user posted image ,user posted image , user posted image , P: 13.9.

23.2.
user posted image lil_, 23, Ljubljana, 1. user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image , P: 14.9., 27.9.
user posted image vipercat, 32, Trebnje, 2. user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:14.9.
user posted image Mišyka, 29, Škofja loka, 2.user posted image , user posted image , user posted image , user posted image , P:6.9.

24.2.
 user posted image samsara04 , 27, Piran, 1. user posted image user posted imageuser posted image , P: 5.10

25.2.

user posted image pinwheel
, __, _______, 2. user posted imageuser posted image , user posted image , P: ___

26.2.

27.2.
user posted image babynitka, 25, _________, 1.user posted image , user posted image , user posted image , P:16.9.

28.2.
user posted image tarikata, 23, Ljubljana,1.user posted image ,user posted imageuser posted image , P:___
user posted image tanjusi, , , 3.user posted image ,user posted imageuser posted image , P:14.9.

Z nami so bile:
N.M user posted image user posted image
srečica17 user posted image
user posted image
huda83user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html

2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
1.9.2010 8:16:49   
Teyla
Dobro jutro čveke, kako ste? user posted image

Jaz pa moram povedat, da sem včeraj čutila user posted image ko sem šla spat. Začelo se je pa z enim konkretnim "pokom mehurčka" (se je mogel pa fajn v steno zaletet user posted image ) potem se je pa še vsake toliko časa čutilo premike. Bi rekla, da sem skoraj ziher, da je to to. Fajn občutek, ni kej. Komaj čakam, da začne malce bolj intenzivno. user posted image

d3elfink4 hvala za namig glede poroda v vodi. Če je voda 37°C potem pa to res ni zame, jaz se bolj z mlačno tuširam oz pozimi s toplo, vroče pa ne prenašam. A se je drugače recimo treba prej najavit za npr. porod na pručki al se to da vse, ko prideš v porodnišnico zmenit? Konkretno sprašujem za Lj.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
1.9.2010 8:25:56   
d3lfink4
Hvala samsara04, zdej me pa že panika grabi ... user posted image Držte pesti še ostale.
Teyla, bravoooo za metuljčke! user posted image
aha ... Porod: za Lj pojma nimam ... v Celju je tko, da sta dve sobi takšni, za alt_ernativo pa ena "navadna". In kr poveš, ko tja prideš (kot nekakšen porodni načrt). Po mojem je tko povsod ... nisem pa 100%.
Aha, poglej če slučajno obstaja kakšen dan odprtih vrat al pa kej takega pri vas, da si lahk greš porodnišnico, oddelek + sobe pogledat pa tam vprašaj. V Ce imajo to vsak torek od 14-15h, če katero zanima. Lahko vse vidiš in vse vprašaš user posted image
Drugače bi pa tud v materinski šoli mogli to vedet, po mojem ... al pa na spletni strani od porodnišnice poglej.

Zdej pa res letim ... Papa user posted image

< Sporočilo je popravil d3lfink4 -- 1.9.2010 8:26:41 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
1.9.2010 8:57:59   
maurica
delfinka vso srečo!

Porod v vodi: navadno je tako (kolikor sem jaz prebrala in slišala o izkušnjah), da punce prej začne zebsti. Čeprav ti toplo vodo skozi dolivajo. Nisem še slišala, da bi bilo kateri ful vroče user posted image . Pol maš pa dve možnosti: lahko si v vodi samo v času popadkov (baje da ful olajša) in greš rodit na mizo, lahko pa tudi rodiš v vodi. Načeloma so babice bolj za prvo varianto, ker jim je lažje (verjetno lažje pridejo zraven in vidijo, kaj točno se dogaja).
Porod v PO P stane 170 eur, malo manj kot EA. Vem pa, da imajo porod v vodi tudi v Murski Soboti (če je kateri bližjeuser posted image ).

Aja, pa zakaj smo že začele s porodi; me, ki smo prvič noseče še ne vemo kako vse to poteka, pa nas že malo skrbi user posted image . Saj veste, me moramo še vse naštudirat user posted image .

Nina33; ti kar piši, me vse preberemo!

Glede Gengigela - jaz ga malo kot preventivo uporabljam.

teyla super user posted image . Tudi pri meni je bilo tako; kot da bi en mehurček počil, pol pa se je še neki čutlo kot user posted image

pilotegirl, oglasi se! Mislimo nate!user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
   [Brisano sporočilo]
1.9.2010 9:06:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2109
1.9.2010 9:12:01   
cukica
Suzy evo telefonske številke 015226110 kliči pa od 8 do 14,....

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
1.9.2010 9:31:33   
cukica
Dobila datum za morfologijo:M:21.9.,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
1.9.2010 9:48:01   
tarikata
ojla,

danes je uspešen pregled za mano, sem se zredila v enem mesecu samo za 0,5kg, občutek imam pa da jih imam 10 kg več user posted image user posted image
z user posted image vse ok, srčka smo spet slišali, je pa tako da je namignila, da bo user posted image , amapk je rekla da ne smem 100% vzeti user posted image . Kaj mislite, da se bo še spreminjalo, al je to to? hahaha meni je vseeno, ampak sem tok vesela, da vem kaj imam v trebuščku, sedaj se skoz pogovarjam, e vidiš sine moj, tako je življenje user posted image user posted image
morfologijo imam 29.9.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
1.9.2010 9:49:54   
Teyla
Ja, sej res, saj gremo z materinsko šolo pogledat porodnišnico Lj, tak da bom že tam vprašala. user posted image

d3lfink4 držim pesti za izpit, saj bo šlo. user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
1.9.2010 10:16:14   
tamy82
Uf, kolk ste se načvekale odkar sem bla včeraj popoldne gor user posted image
Glede poroda v vodi: kolikor sem slišala so vse nosečke samo med popadki v vodi, prav rodiš pa potem na "klasičen" način. Bom pa še vprašala svakinjo, ker je letos delala prakso v PO porodnišnici.
Sicer pa sem že veliko brala o vseh možnih alternativnih načinih rojevanja in tud sama ne bi rada rodila klasično v ležečem položaju, ampak vsaj v polsedečem. Smo pa pr nas v SLO kar mal za svetom na tem področju na žalost. Sem ravno zadnjič gledala en prispevek iz Preverjeno (sicer že nekaj časa star) o porodu na domu, pa je potem na koncu statistika tudi o drugih porodnih praksah - primerjava med SLO in drugimi državami - in ni blo prav nič lepo za videt. Od tega, da je pri nas britje in klistriranje ter fizično pritiskanje na trebuh stalna praksa, do tega, da mamo večji odstotek žensk, ki majo rezan presredek in dobijo umetne popadke ... user posted image No, sej vam prilepim link, ko ga najdem.
Sicer mene bolj kot to, da bo porod boleč skrbi kakšen odnos bodo imele babice do mene. Da bojo vsaj približno prijazne (sej ne pričakujem ne vem kaj, vsaj da me obravnavajo kot človeka ...) user posted image
delfinka srečno na izpitu! Držimo pesti!user posted image
suzy29 kolk fajn, da maš vse te mere tvojga otročička user posted image meni pa G nič kaj dosti ne pove, samo koliko je velik (čeprav sem zdaj že pozabla od zadnjega pregleda) - jo bom ju3 kaj več vprašala o tem.
V petek pa se bom končno tudi sama odpravla malo po nakupih, ker zdej pa me že tiščijo hlače user posted image pa upam, da bova še malo vozičke pogledala ko bova že v BTC.
Pa s kremo proti strijam se tud jaz že kakšen teden mažem, čeprav se mi nič še ne vidi. Tako da bolj iz preventive user posted image

mejte se user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
1.9.2010 10:21:15   
sara1986
Eno lepo dobro jutro vsem  user posted image  skupaj

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
1.9.2010 10:22:06   
tamy82
http://poptv.si/multimedia/preverjeno-porod-na-domu.html
To je link, o katerem sem vam prej napisala.

Aj pa še to: a ste kaj razmišljale o masaži presredka (sicer to pride v poštev šele od 32. tedna naprej), ki naj bi zmanjševala možnost za raztrganine? Če se bo le dalo bom to prakticirala.

lp user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
1.9.2010 10:27:15   
Teyla
jst mam tud namen to prakticirat, škodit že ne more. Bom pa verjetno vzela weleda olje, ker je naravna kozmetika, se jo trudim že tako ali tako uporabljat. user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
1.9.2010 10:47:37   
hayabusa
Evo link za SLO porodnišnice, toliko čisto ta info.
http://bibaleze.si/iskanje/na%C5%A1e%20porodni%C5%A1nice

Kar se poroda v vodi tiče, pa lahko da se kaj spreminja kje in kaj ampak mislim da prav rodit v vodo se da samo v Po (verjamem da niso navdušeni ker je majn pregleda nad situacijo) drugače pa se popadjke da marsikje pregurat v vodi. Temperatura vode je precej visoka zato da gre hitreje, zato tudi ženskam v nosečnosti odsvetujejo kopanje v vroči vodi. In jaz tudi mislim da bi me zeblo ne glede na to da mi je 37 stopinj odlična temp, za kopanje. Vem da me je pri prvem porodu od napora in vsega zeblo (zato so nam tudi naročili naj si nogavice vzamemo s sabo) in da sem se , ko je bilo vsega konec še kakih 15-20 min tresla od mraza ;)

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
1.9.2010 10:51:49   
Oxer
In napora. Telo je bilo izčrpano. user posted image

Drugače pa soročam, da sem bila danes na regledu in, da je zaenkrat vse o.k.
Imam datum za morfologijo in sicer 1.10.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
1.9.2010 11:04:02   
sara1986
Punce, a dodajate kej vitaminčke, kot so omega 3 ? Jaz razmišljam, da bi si danes kupila RIBAMED 1000, baje je priporočljivo jemat.

(odgovor članu Oxer)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
1.9.2010 11:20:05   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: Oxer
In napora. Telo je bilo izčrpano. 

RES JE!

IZVIRNO SPOROČILO: sara1986
Punce, a dodajate kej vitaminčke, kot so omega 3 ? Jaz razmišljam, da bi si danes kupila RIBAMED 1000, baje je priporočljivo jemat.

Če začnem jest vse kar priporočajo bom smo teblete goltala, ne jem nič, tud prvič nisem in je tamala čisto ok ;)

Moja gospodična je danes šla prvič v vrtec (ima še par dni do 11mesecev) in sem imela včeraj grozno krizo ker jo dajem v vrtec jaz pa sem še doma. Sem bila pa danes toliko bolj vesela ker ni bilo niti ene solze in ni hotela iz vrtca domovuser posted image

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 1.9.2010 11:21:31 >

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
1.9.2010 11:23:52   
sara1986
Oxer, čestitke za dobro opravljen pregled. A si mela UZ pregled, al ste sam srčka poslušal? Jst ga mam drug teden v sredo in sem že tko nestrpna   user posted image

Delfinka, tebi pa vso srečo danes na izpitu user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
1.9.2010 12:19:50   
d´ori

Dobro jutro punce! Ja pri nas se začne jutro bolj kasno user posted image Si kar privoščim poležavanje, ker se cele noči premetavam. Ja ti novi položaji spanja so res en user posted image Tudi jaz sem bila navajena spati na trebuhu in ker tega ne morem početi že od 7t dalje je kar naporno spati na boku ali na hrbtu. Ne vem kaj bo potem, ko bo tudi spanje na hrbtu odpadlo user posted image Po moje bo cela groza.

Vidim, da imate že po večini datum za morfologijo. Hm meni je rekel dohtar, da imam pregled 22.9., morfologije pa ni nič omenjal. Jaz tepka pa sem ga pozabila vprašati. Vidim, da si moram na naslednji pregled spet sabo vzeti seznam kaj ga moram vprašati saj ko sem na pregledu sem čisto šokirana od tega kaj vidim na UZ-ju, da na vse pozabim. Po moje morfologijo dela kar moj G a bom mogla iti najbrš k njemu v porodnišnico Postojna, ker imajo tam boljši UZ. Jao pa me spet ena stvar skrbi in žre user posted image

Jaz sem danes začela nove vitaminčke jemati in sicer centramed mami, ker so kar nekaj cenejši od Elevita, ki sem ga prej jemala. Po sestavi pa sta si podobna. Sem pa tudi razmišljala, da bi bilo fajn jemati kake omega3 stvari a bom po moje ša malo počakala.

Kar pa se tiče porodnih položajev pa nimam pojma user posted image Mislim si, da bo šlo super na porodu sploh, ker mislim uporabiti ultivo ali EA a me vseeno skrbi kako bom ležala, sedela ali čepela, ker imam velike težav s koleni in jih ne morem imeti skrčene več kot kako minuto. Porod v vodi pa je baje super, saj ga vse, ki so ga imele stašno pohvalijo a zna biti problem, ker je banja večkrat zasedena in če takrat, ko greš rodit ni prosta, potem vsi načrti odpadejo. Tako, da morate to vzeti v zakup in če se odločite za porod v vodi, pa ne bo možen, da ne boste preveč razočarane.

Punce moje imejte nadvse krasoten dan in naj vas ne zebe preveč. Moj pingvin pa vedno nekaj brca ko pišem na forum user posted image user posted image user posted image Ma kako je to lepo user posted image Očitno že zdaj obožuje računalnik - kaj še bo user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
1.9.2010 12:30:40   
valek
Živjo...jaz sem v 15.tednu vendar mi še ginekolog ni nič omenil
morfologije...verjetno še ni na sporedu kmalu...skupaj sem se zredila za 2,5 kg in me je danes sestra opozorila da sem malo preveč dobila za začetek..,.
tako da bom danes razmislila kako spremeniti prehranjevalne navade...
zanima me ali je katera iz Ptuja, ki bo rodila februarja 2011=?

lp

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
1.9.2010 12:31:59   
mija24
No, bolje pozno kot nikoli. Tut jst se pridružujem februarkam 2011, pdp mam pa 13.2. V petek mam pregled kako bo pa dalje pa zvem v petekuser posted image Lepo se mejte user posted image pa uživite 100 na urouser posted image .

(odgovor članu d´ori)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?