|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gorenjske nosečke
28.8.2010 20:37:47   
iskrca
Zdravo punce,
še ena srečka, ki je ugledalauser posted image ...pa sem razmišljala al se vam pridružim, al počakam še vsaj do 1.pregleda...pa sem optimist, da bo vse okuser posted image

No da se vam predstavim, sem iz Kranja(zraven porodnišniceuser posted image ), stara 29 let in imam doma že malo navihanko, januarčico 2009user posted image user posted image Tako da je to zame druga user posted image in upam da bo potekala tako BP kot prva. PDP imam, po mojih izračunih 24.4.2011user posted image user posted image user posted image

Lep vikend in lepo božajte svoje trebuščke!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
28.8.2010 20:46:04   
Nina33
Iskrca dobrodošla!
Pa pozitivno naprej user posted image user posted image user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
28.8.2010 21:58:43   
januarcek2011
heŁow

se ena gorenjka(priseljena na gorenjskouser posted image )
pdp 25.1.2011
nosecnost :3
starost 29

sem prsla se k vam mal cvekat .zal za nazaj vas nisem utegnila prebrat k ste res ful velik nacvekale .vas bom pa od zdej naprej spremlajla

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
29.8.2010 12:04:42   
nov2010
Hej user posted image !

DOBRODOŠLE iskrca in januarcek2011user posted image user posted image user posted image ! Vaju bom dodala na seznam. In upam da bomo čim bolj čvekale.

Nina33 - mah jaz se bom vseeno kar odločila za paket A, pa potlej tistih stvari ki so notri ne bom več kupovala.

No uživajte v lepi lepi in ne preveč vroči nedelji!

(odgovor članu januarcek2011)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
29.8.2010 12:10:02   
nov2010

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj

AVGUST 2010
-      Ploha, PDP: 21.8.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj

SEPTEMBER 2010
- ana, 22 let, PDP: 11.9.2010, 1user posted image  0user posted image , user posted image , Radovljica
- Archie, 29 let, PDP: 23.9.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Radovljica
- Patty81, 28 let, PDP: 24.9.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Lesce
-      teodora75,  35 let, PDP: 30.09.2010, 1user posted image 0user posted image ,  ?, okolica Radovljice in Ljubljana

OKTOBER 2010
-      Zinchy, 23 let, PDP: 10.10.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj
- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Šenčurja
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 2.12.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image 0user posted image , ?, Tržič

JANUAR 2011
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image 0user posted image , ?, Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image  2user posted image , ?, Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image 0user posted image , ?, Sr. Bela 
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Kranja

MAREC 2011

APRIL 2011
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj

user posted image  nas je: 17

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
29.8.2010 12:48:30   
lija30
evo,da se še jaz vpišem pod gorenjke!!!!!!
Jaz imam rok 11.10.2010, je pa to moja prva user posted image !!!Zaenkrat poteka vse ok!
Sem pa že doma,koristim še dopust, 13.9 pa začne s porodniško.

Tudi jaz moram še v maternisko šolo, pa so termini v Kranju vsi polni, ker čez poletnje
ni bilo predavanja, tako da sem sem prijavila v Šk.Loko!

Ali se je šla katera zmenit za epiduralno?Sem mal oklevala kam bi šla rodit,pa sem se sedaj kar za Kr odločila!

Tiste, ki imate rok oktobra, ali ste že vse pripravile za prihod novega člana/članice?

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
29.8.2010 13:18:45   
Nina33
Ojla!
Pozdravljene vse nove user posted image !
Nov2010, saj imaš prav, jaz sem sicer E paket vzela, rada mal računam pa tko user posted image , imajo pa fajne stavri, samo tetra plenic sem preveč kupila, ker takrat še nisem vedela,da mi jih moja mami misli res veliko dat ( sem mislila, da jih bo ene 10, pa jih je dala vsaj 30user posted image ).
Lija30, kot bi o sebi pred dvema letoma brala user posted image , le da sem kakšno leto starejša (predvidevam). Smo imeli tut 11.10. rok user posted image , je prehitel za 8 dni. Pa tut sem bila takle čas že na dopustu user posted image . Rodila sem v KR, je prav uredu, berem, da so zdaj še boljši user posted image . Porodne sobe si greš lahko po dogovoru pogledat (rečeš na "recepciji" v porodnišnici), materinska šola je pa verjetno povsod +/- podobna user posted image . Jaz sem se šla pogovorit kakšen slab mesec pred PDPjem z anesteziologinjo glede EA, ker se brez tega "pogovora" ne moreš poj zanjo odločit (kao). Pa je poj nisem rabila, niti česa drugega.
Glede vsega pripravljenega: posteljico, jogi in lupinico sem prek Recinka dobila enkrat sred septembra, mogoče bol v prvi polovici, no user posted image . Pa vozek smo že imeli, pa nekaj (večinoma še mojih, čez 30 let starih) cotk, pa dekico, kovterček, prevleko za kovter in jogi rjuhice pa obrobo za posteljo. No, pa plenice in hladilno mazilo za ritko user posted image . Pa modrček za dojenje sem si enga kupila v naprej, pa une blazinice za notr user posted image . Ostalo gre pa sprot, je kmal ogromno vsega, ti še drugi nosijo user posted image .
Upam, da bo forum zdej kej bol živahen postal user posted image .
LP, Nina

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
29.8.2010 16:07:08   
Tira
Pa se vam še jaz ponovno pridružim user posted image  Moj PDP je 1.4.2011. To je moja druga user posted image  in drugi user posted image  Doma imam 15 mesecev starega sinčka. Prihajam iz okolice Kranja, stara sem 28 let.

Prvi UZ sem že imela, sedaj pa čakam na NS. Grem kar k Strahovi v Domžale. V prvo sem rodila v Kranju in sem bila še kar zadovoljna, tako da se tudi v drugo ne mislim voziti drugam. Trenutno me daje utrujenost in slabosti, zato odštevam tedne user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
29.8.2010 18:40:17   
nov2010
Hej user posted image !

No super, da je danes tak dan ko sprejemamo nove članice. DOBRODOŠLE tudi lija30 in Tirauser posted image user posted image user posted image . Vaju bom dodala na seznam

lija30 - ja z šolo za starše je sedaj v Kranju res panika, ker skoraj 2 meseca je zaradi dopusta niso imeli. Midva sva začela v sredo končamo pa v četrtek. Za epiduralno nam bodo več povedali v sredo v porodnišnici. Ti bom sporočila kaj so nam povedali, saj sem tudi jaz malo zainteresirana zanjo. Super, da si že doma upam da uživaš na polno. Jaz pa delam še 3 tedne potlej pa tudi dopust in potem porodniška. Jaz imam sicer rok novenbra, vendar nimam še nič kaj veliko stvari. Sicer previjalna, posteljica, zibka, vozček vse to je že naročeno in dobim sedaj v roku 1 tedna. Cunjice bom pa potlej nabavila proti koncu septembra ko bom doma.

Tira - želim ti predvsem to, da bi slabost čim prej minila. K sreči jaz tega občutka ne pozam saj mi ni bilo nič slabo. Edino utrujenost me je matrala tako kot tebe, saj bo samo počivaj. Potlej boš pa opazila tam nekje pri 12 tednih boš imela pa energije fullluser posted image

No pa še poravljen seznam spodaj.

Jutri pa nas čaka že prava jesen - baje se bo tud ful ohladilo.

Uživajte še naprej!

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 29.8.2010 18:41:57 >

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
29.8.2010 18:46:41   
nov2010

GORENJSKE NOSEČNICE
nik, starost, PDP, Nosečnost, št. otrok, spol, kraj

AVGUST 2010
-      Ploha, PDP: 21.8.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj

SEPTEMBER 2010
- ana, 22 let, PDP: 11.9.2010, 1user posted image  0user posted image , user posted image , Radovljica
- Archie, 29 let, PDP: 23.9.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Radovljica
- Patty81, 28 let, PDP: 24.9.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Lesce
-      teodora75,  35 let, PDP: 30.09.2010, 1user posted image 0user posted image ,  ?, okolica Radovljice in Ljubljana

OKTOBER 2010
-      Zinchy, 23 let, PDP: 10.10.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj
- lija30, ? let, PDP: 11.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Gorenjska
- pikica1111, 24 let, PDP: 12.10.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj

NOVEMBER 2010
-      flik, 29 let, PDP: 12.11.2010, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Šenčurja
-      nov2010, 29 let, PDP: 20.11.2010, 1user posted image 0user posted image , user posted image , Kranj

DECEMBER 2010
- BabyKitty, 21let, PDP: 2.12.2010, 1user posted image  0user posted image , ?, Kranj
-     pinkalonca, 28 let, PDP: 25.12.2010, 1user posted image 0user posted image , ?, Tržič

JANUAR 2011
 -     Janci F, 29 let, PDP: 22.1.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, Kranj
-     Poka29, 30 let, PDP: 16.1.2011, 2user posted image 0user posted image , ?, Kranj
- januarcek2011, 29 let, PDP: 25.1.2011, 3user posted image  2user posted image , ?, Gorenjska

FEBRUAR 2011
- antoninap, 29 let, PDP: 4.2.2011, 1user posted image 0user posted image , ?, Sr. Bela 
- Nina33, 33 let, PDP: 13.2.2011, 2user posted image 1user posted image , ?, okolica Kranja

MAREC 2011

APRIL 2011
- Tira, 28 let, PDP: 1.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj
- iskrca, 29 let, PDP: 24.4.2011, 2user posted image  1user posted image , ?, Kranj

user posted image  nas je: 19

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
29.8.2010 20:30:59   
iskrca
Pozdravljene vse noveuser posted image user posted image user posted image

O pa še ena aprilčicauser posted image
Tira tud jst odštevam tedne, ker mi je res took slabo in to skoz. V 1.user posted image sploh nisem imela problemov s slabostjo, zdej je pa groza. V službi itak nič ne naredim, čakam samo da mine, pa se seveda ura nikamor ne obrne, tedni pa tud neuser posted image Ma sej se mi nikamor ne mudi, sam telih par tednov naj super hitro mineuser posted image

Tudi jst sem v 1. šla en mesec (mislim da) prej na pogovor za EA, ampak med porodom žal ni bilo možnosti zanjo, ker sem imela non stop popadke(+umetneuser posted image ) Sem pa vzela ultivo, katera mi je dala vsaj mal energije, da sem preživela še naslednjih pet uruser posted image
Verjetno si bom tud zdaj pustila to opcijo odprto, potem pa če se odločim ali ne. Mi je bilo pa vseeno lažje, z mislijo, da če bom hotela, bom lahko...

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
29.8.2010 21:13:14   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: iskrca
Verjetno si bom tud zdaj pustila to opcijo odprto, potem pa če se odločim ali ne. Mi je bilo pa vseeno lažje, z mislijo, da če bom hotela, bom lahko...

Ja, fajn je imet "vrata" odprta user posted image . Ima pa res to slabost, de se morš zanjo zgodi v P spravit, meni je pomoje tut ne bi mogli dat, pa če bi še tako želela, samo sem na srečo imela samo svoje popadke in hiter porod. Si ne predstavljam parih ur "trpljenja". Je bil pa user posted image bolj zainteresiran za EA in podobne "pripomočke" (zame, ne zanj user posted image ), še med predavanjem v MŠ, samo ko je pa statisiko videl in ugotovil, da ne rodi glih 90% žensk z EA ali Ultivo ali čim takim, me je pa pomoje bolš razumel - meni niso te zadeve nikoli "dišale" kej preveč in sem želela brez skoz pridt (kar je uspelo), samo verjamem pa, da lahko porod fest boli in sem rajš na zihr strani user posted image .
Lp, Nina

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
29.8.2010 21:16:36   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: iskrca
V 1.user posted image sploh nisem imela problemov s slabostjo, zdej je pa groza.

Jaz tut v 1. nič, to pot je bilo pa "zabavno". Ampak saj teh nekaj tednov res kar (pre)hitro mine user posted image . Vsaj zdi se poj, ko nazaj gledaš user posted image .

(odgovor članu iskrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
29.8.2010 21:28:59   
lija30
Nina33-jaz sem stara 29let,pa prihajam iz okolice Kranja!
Glede epiduralne sem slišala,da baje lahko prideš vsak dan med tednom v porodnišnico
med 8-10 uri, da se zmeniš z anastezistom.Tko,da razmišljam,da bi šla enkrat ta teden na razgovor!

Drugače pa je prov fleten sedaj ko sem že doma!

Tiste, ki ste že rodile v KR, a to če te partner pripelje rodit v času,ko je una rampa pri vhodu dol spuščena, to pozvoniš in ti odprejo,a kako je s tem?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
29.8.2010 21:37:03   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: lija30

Glede epiduralne sem slišala,da baje lahko prideš vsak dan med tednom v porodnišnico
med 8-10 uri, da se zmeniš z anastezistom.Tko,da razmišljam,da bi šla enkrat ta teden na razgovor!

Tiste, ki ste že rodile v KR, a to če te partner pripelje rodit v času,ko je una rampa pri vhodu dol spuščena, to pozvoniš in ti odprejo,a kako je s tem?

Eh, no user posted image , poj sem bila skor 3 leta starejša takrat user posted image . Skoraj 32, ko sem rodila user posted image .
Glede EA bo (verjetno) kar držalo, pač greš tja in poveš kaj bi, pa ti da en drug termin al pa mal počakaš user posted image . Pa verjamem, da je fletn user posted image . Doma bit pa vse user posted image .
Midva sva se sparkirala na parkirišču čez cesto, takrat tam ni bilo še nobene rampe. Za uno pred porodnišnoco pa ne vem, verjetno je tko, ja. Jaz sem kar pri vratih pozvonila, kašno minutko čez polnoč user posted image .

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
30.8.2010 8:34:56   
Janci F

Tudi jaz sem stara 29 let in iz Kranja, upam, da se bomo kmalu dobile na kavi, da se malo bolje spoznamo.
Med mojo prvo nosečnostjo smo se gorenjske nosečke dobivale na kavi in potem med porodniško se je razvilo kar nekaj dobrih prijateljstev.

Kar se pa rampe tiče, enostavno pozvoniš in ti odprejo, ne komplicirajo.
Edino potem prosijo tvojega partnerja, da gre parkirat avto čez cesto, da ne ovira urgentne poti. 

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
30.8.2010 9:52:03   
lija30
Janci F-hvala lepa glede informacije o rampi!
Drgač mi pa danes ful paše,da se je tolk ohladilo, je bilo prov super spat:)))))

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
30.8.2010 12:14:54   
antoninap
Pozdravljene vse novinke! user posted image Zdaj nas bo pa že za orenk kavico user posted image Se bomo tako naklepetale, da bo celo jesen/zimo deževalo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Kar se pa rampe tiče, enostavno pozvoniš in ti odprejo, ne komplicirajo.
Edino potem prosijo tvojega partnerja, da gre parkirat avto čez cesto, da ne ovira urgentne poti. 

hehe, to je pa fajn vedet hvala, sem se že tudi jaz spraševala, kako pa kaj je s to rampo, ko bo sila. Verjetno isto velja tudi potem, ko te in otroka pride iskat partner? Si ne predstvljam, da bi s štručko morala nekje dolgo zunaj hoditi do avta, sploh ker bo verjetno full mraz, poledica in sneg user posted image

Kar se pa tiče zavitkov za novorojenčke, jaz razmišljam, da bi kar denar vzela. Mi je tako lušno nakupovat zadeve za user posted image , da se mi zdi greh, da bi preko neta vse poklikala, potem pa dobila paket user posted image Sploh sem pa neučakana in papirje za paket dobiš šele proti koncu, kar je pa no go user posted image

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
30.8.2010 12:59:45   
zinchy

med 8-10 uri, da se zmeniš z anastezistom.

hej user posted image jest mam en dan pred tabo rokuser posted image tako,da se mogoče se srečava v porodnišniciuser posted image
Glede epiduralne sem se jest zmenila kar med časom,ko sem čakala na posvetovalnico...pri receptorju rečeš za knjigo v kateri piše vse o epiduraln in ultivi,zravn pa dobis eno anketo,ki jo moraš rešiti preden gres na pogovor z anastezistom.Drgace pa ti on potem še vse razloži in podpiše anketo. Jest se sicer bolj nagibam k ultivi.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
30.8.2010 13:21:33   
antoninap
A mi lahko poveste, kaj v bistvu pomenijo ti termini za materinsko šolo: http://www.zd-kranj.si/uporabnik/file/Urnik-sola-za-starse.pdf

Ti datumi so začetki šole ali pomenijo, da imaš v oktobru, recimo, trikrat obisk šole? user posted image

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
30.8.2010 13:34:30   
zinchy
to so trije tremini za materinsko šolo..šola mislm,da traja 5 dni.

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
30.8.2010 13:43:06   
flik
hej hej, pozdravljene vse, nove in stare,

pa smo zaključili z letošnjim morjem, prav luštno smo se meli prejšni teden, vročina na polno, sedaj pa tale šok. No, po svoje pa kar paše user posted image .

In že sem v 30 tednu, joj, kako hitro čas beži, veliko hitreje se mi zdi kot v prvi nos. Še 14 dni dela, potem pa dopust in porodniška in naše novouser posted image . Jupiiii.

Se mi zdi, da je ena spraševala glede materinske v Šk. loki - midva sva bla prvič tam, ker je bilo v Kr. ful polno oz. prezasedeno. Je bilo vse zelo na hitro in prcej po 'kavbojsk', ampak ok, neki je blo no, psihologinja je bila zelo zanimiva ostalo pa bl tako. Če se prav spomnim, smo meli 4x srečanje (nisem pa čist ziher).

imejte se lepo!

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
30.8.2010 13:50:49   
nov2010
Hej user posted image !

No upam, da vas tale morasto vreme ne moti kaj preveč. Se mi zdi da meni kar sede, ampak seveda bi bilo boljš če bi bila doma, tako moram pa bit v službi.
Samo upam da ne bom popoldne na šoli za starše zaspala user posted image .

Antoninap - to so objavljeni začetki terminov. Posamezni termin pa ima 6 srečanj. To ti lahko povem iz prve roke saj imamo danes namreč 3 srečanje, začeli smo v sredo (25.8.), v petek smo imeli pavzo in danes nadaljujemo. V četrtek 2.9. pa končamo.

flik - midve sva pa zelo skupaj, se mogoče zna zgodit da se srečava v P. Jaz sem tudi še 3 tedene v službi in potlej zaključim, tako če boš imela potlej preveč časa in ne boš vedla kaj z njim se lahko za kakšno kavico dogovoriva.

No naj vam ta deževno-zaspan dan čim hitreje mine.

Vam napišem še kaj zvečer, če ne bom preveč utujena

< Sporočilo je popravil nov2010 -- 30.8.2010 14:00:48 >

(odgovor članu flik)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
30.8.2010 13:52:53   
BabyKitty
nov2010 kdaj pa so predavanja v MŠ? Vedno popoldne?

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
30.8.2010 13:54:56   
nov2010
BabyKitty - ja v KR so vedno popoldne, 5 srečanj se nam začne ob 18:15 in eno ob 17:00 - takrat gremo na obisk porodnišnice. Se pa potlej kar malo zavleče, npr. v četrtek smo končali ene 20:15

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?