|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 3.del
27.8.2010 13:44:04   
tpmc
Aja še to. Naša je imela obseg glavice 33 cm in gre skozi :) itak pa ko gre glavica ostalo samo spolzi. Res pa je da sem tisto noč spila liter čaja - malinovo listje. Pa pila sem ga prej 10dni. Ali je pomagalo to da nisem bila prerezana ne vem. Brala sem da je tudi malo placebo. Psihično te prepriča da bo lažji porod in zato je in da je v bistvu to čaj ko čaj. Kaj pa vem.. jaz nisem bila prerezana. Ko pa ena bo in ga je pila pa naj le pove.
Še za tiste ki bote rodile v mb. Ko sva rekla ime so vsi govorili: nuša, nuška mala kje si pridi ven. še pri iztisu in ti dajo res prijetno vzdušje. Še na vrata sobe napišejo: ime priimek mamice, ali je prvi porod ali ne, ali želiš študente ali ne in kateri teden si. Da sestre in zdravniki ki hodijo mimo vejo za kaj se gre že pred vstopom v sobo. Pa flaške pa dudike pa to narišejo:)
pol pa smo dobli še kosilo vsi trije, no midva in smo skupaj ležali tri ure. Super so vsi!! Še enkrat pohvale ukc maribor in babici marti.

Se pa vsem izredno opravičujem ker "govorim" samo o sebi vendar vas res še nisem uspela prebrat. Zdaj je še bla patronažna tu in opa spet je tri ure naokoli in se greva dojit. Bom pa vas obljubim:)

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
27.8.2010 13:45:54   
archie
ne, ne, tpmc, ti kar pisi in govori kolikor zelis. nam vsaj dajes pozitivne misli in obcutek, da bo slo. user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
27.8.2010 13:48:42   
brezcopatka
No, pa gremo poskusit obrnat user posted image naokol. Držte pesti, mogoče bo pa uspelouser posted image

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
27.8.2010 13:50:30   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka

No, pa gremo poskusit obrnat user posted image naokol. Držte pesti, mogoče bo pa uspelouser posted image

kam gres na ZO?

Pa srecno. upam, da bo uspelo!! user posted image user posted image user posted image

jaz se nisem odlocila za ZO....

(odgovor članu brezcopatka)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
27.8.2010 13:53:42   
Izabelina
ja tpmc, super je prebrat tvoje doživljanje... res je tako pozitivno... evo kr souze so mi pršle na oči... pismo vedno bolj me skrbi kako bom js tm notr to zmogla... ker sm dost sramežljiva al kako bi se to rekl, kar se tiče "intimnih" delov (k so med porodm tko izpostavljeni)... mene bo groza če bo moški porodničar... pa usi notranji pregledi... pa kako si bom upala rečt, da me tišči prdnt kr naglas... lol user posted image kere probleme mam... no pač ko bom na samem mestu dogajanja ne bom mela izbire in se bo treba maksimalno potrudit...

čaj iz malinovih listov... a se dobi to v vsaki lekarni? al je treba kam posebi it? js sm zdej v 37 tednu pa bi rada to pila, če ne druzga zarad placebota... da bom mela vsaj občutek, da se pripravljam na porod...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

Neposredna povezava do sporočila: 1530
27.8.2010 13:55:22   
eva2010
almera in mala2001 - dihajta, dihajta ....in čimprej javita veseli novički user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
27.8.2010 13:56:27   
archie
danes imam pa obcutek, da sem samo jaz na forumu user posted image user posted image

caj iz malinovih listov lahko dobis v kaksni zeliscni lekarni, v kaksni bolj specializirani trgovini z medicinskimi pripomocki (tu sem ga jaz kupila v Kranju)...

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
27.8.2010 13:58:07   
nadka30
punce držim pesti za hitre in lahke porodeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Če bo šlo tako naprej bo zmanjkalo user posted image za september bodo vsi rojeni avgustauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image -mal heca.
tpmc super za porodno zgodbouser posted image user posted image user posted image user posted image sedaj se pa le cartajte

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
27.8.2010 14:04:58   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: eva2010

almera in mala2001 - dihajta, dihajta ....in čimprej javita veseli novički user posted image user posted image user posted image user posted image

kr pogumno! :) mislim na vaju!

to sem pozabla napisat, spet.. zmeraj se spomnim ko končam! Syntocinon je sprej ki pomaga pri izbrizganju mleka iz dojke kr povprašajte. Jaz sem še dobila za domov! Ker mlekec ni takoj pritekel, mala v je prazno vlekla, se začela jokat.. jaz nisem vedla kaj je, itd...
v mb dobiš darilo od porodnišnice- praktično in lepo :)

aja pa še to user posted image jaz sem imela en tekoči šiv pa sem občutla to kaj je dr rekel na viziti: čim manj sedet če si šivana, čim več ležat in noge skupaj tiščat. Tiščat skupaj ker se maternica prej krči, sedet pa se ne sme zato ker šiv nima prekrvavitve. In ja, najprej ga nisem jemala resno sem si mislila: ah pa ta en moj šiv. Ja sem dobila kaj hitro vrnjeno. Sem sedela par minutk in ko sem se vstala je prav cukalo kar spet ni prijetno. Še jest je pametno leže ali stoje:)

(odgovor članu eva2010)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
27.8.2010 14:05:58   
brezcopatka
Grem v Celje, če bo uspelo bo, če ne pa ne, carski nam tak še vedno ostaneuser posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
27.8.2010 14:08:30   
Lenca78
No jaz sem iz pregleda jezna ku user posted image nardil so mi CTG, ki itak ni pokazal nič in potem se odpravim še na UZ in pregled vaginalni kokr sva bili zmenjeni v G in pridem dol in ma ona drugo delo in nej kr jutr se spet lepo iz LJ v PO vozim ker je dežurna user posted image tko da ne vem nič a sem kej odprta ali ne, nadomestni G pa je reku da oni prvič vaginalno gledajo šele ko si 5 dni čez rok user posted image user posted image user posted image Bomo vidli kaj bo jutri.

Maca29 sporoča da jo bodo obdržali notri saj naj bi bil mali zahiranček in naj bi bil okoli 2500g ter dobila je neko vnetje tako da pričakuje, da ji bodo kmalu sprožili. Maca držimo pesti da boš kmal malega cartala in da bo vse ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
27.8.2010 14:15:11   
hanizali
almera mala2001,maca29 držim pesti,da se vam čimlepše in čimhitreje izteče čas dokler ne  boste imele svojih drobižkov v naročjih!!!!SREČNO!!!

(odgovor članu Lenca78)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
27.8.2010 14:23:23   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: brezcopatka

Grem v Celje, če bo uspelo bo, če ne pa ne, carski nam tak še vedno ostaneuser posted image

kaj pa vaginalni porod? Ker moj G CR nic ne omenja.

Maca29, tudi zate user posted image user posted image user posted image user posted image naj se cimbolje iztece in cimhitreje in cimmanj bolece!!

Neposredna povezava do sporočila: 1538
27.8.2010 14:27:35   
eva2010
JOJ punce a ni že polna luna mimo. Kar ena za drugo user posted image

Maca 29 - srečno, lep porod ti želim in čimprej javi veselo novičko user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
27.8.2010 14:30:42   
benika
almera, mala2001 in maca29, punce držite se in srečno!!!

Archie, mene pa zanima, iz kakšnega razloga se nisi odločila za zunanji obrat?

Na kavi je bilo super (kot itak vedno). Predelale smo lokacije za srečevanje z vozički, pa porode...luštno. No, jaz sem šla potem v Soba room še na solato. In ene 15 minut po kosilu mi je kar naenkrat postalo slabo, izgubila sem sluh, pobledela, se začela tresti, skratka hipauser posted image Kolegico sem na smrt prestrašila, sebe pa še bolj. Tako močno me še ni zadelo, sploh pa ne sredi dneva. Kr nekaj. Ampak sem potem kmalu prišla k sebi, pojedla košček peciva in je bilo ok.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
   [Brisano sporočilo]
27.8.2010 15:01:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hanizali)
  Neposredna povezava do sporočila: 1541
   [Brisano sporočilo]
27.8.2010 15:03:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1542
27.8.2010 15:05:50   
sanje2
tpmc: super si vse povedala in meni si že zaj pomagala z opisom, čeprav sem že enkrat rodila in vem kako poteka, kakšen je porod.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
27.8.2010 15:38:41   
archie
Almera se je javila, da je bil lazni alarm in da je bila po mnenju vseh v porodni sobi sprejeta cisto brez veze. Spustili so jo domov.

Mala2001 se je tudi javila, da ne bo nic se z user posted image danes, ker ima hudo vnetje ledvic in dobiva antibiotike; ostaja pa v P.

Benika: pogovarjala sem se z nekaterimi puncami, ki so sle na ZO in vec ali manj so mi ga vse odsvetovale. sicer pa nekako verjamem, da ce se mi sama ne obrne, more biti za to nek razlog (recimo kaksna pregrada, oblika maternice, prekratka popkovina...)...

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
27.8.2010 15:43:44   
tejči28
hanizali- bravo,da se je user posted image obrnil na glavo!user posted image user posted image user posted image

klemcy- malo krvi je prisotne v čepu. To pa si dobra,da se še voziš z kolesom,mogoče pa to rukanje tudi tebi kaj pospeši.user posted image

brecopatka-upam,da ZO uspe. user posted image user posted image user posted image

čaj iz malininih listov- v mbju ga po lekarnah nimajo,ampak v zelišči trgovini oz. pri nas v sanolaborju.

maca29, drži se,navijamo za tebe,da se srečno končna! user posted image user posted image user posted image

Vglavnem držim pesti za vse,da boste čimlažje in čimhitreje rodile!

Mogoče se vam jutri pridružim.user posted image user posted image user posted image

tpmc, super zgodba in da vse tak podrobno napišeš,ker sem tudi jaz že malo pozabila.In je vedno dobrodošlo se še enkrat spomnit kako stvari potekajo.

< Sporočilo je popravil tejči28 -- 27.8.2010 15:45:01 >

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
27.8.2010 15:45:27   
tejči28
user posted image      Naši       pregledi!  user posted image

user posted image    Redni pregledi  user posted image

30.8. sanje2,amelie010,tinkatonka,laliela
31.8. natalija28,T.Z.,maca29
01.9. NiNiBo,eva2010,mala2001,lillchy123
02.9. sanje2,klemcy,inčy
03.9. mala,janjja,hanizali
06.9. tinkatonka
07.9. nadka30,SOncIca
08.9. natalija28,almera
09.9. nenka7

user posted image    UZ pregledi    user posted image

30.8. sanje2
31.8. T.Z.
06.9.
lillchy123

user posted image    CTG      user posted image

30.8. tinkatonka,brezcopatka,laliela
31.8. T.Z. ,maca29
01.9. NiNiBo,eva2010,mala2001,lillchy123
02.9. sanje2,klemcy
03.9. mala,janjja
06.9. tinkatonka,teodora75
07.9. SOncIca

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
27.8.2010 16:12:46   
tinkatonka
Hej punce!

Vidim, da danes dogaja.

Almera....glede na to, da imaš še cel mesec do PDP-ja še dobro, da so te spustili domov. Kaj pa je bilo?

mala....naj se ti vnetje čimprej pozdravi!

maca....vso srečo! Sicer pa glede na to, da je s Katrinkino punčko, ki je tehtala le dobra 2 kg ob rojstvu vse OK, ne dvomim, da bo tudi s tvojim tako. SREČNO!

A še od katere teče danes? Tako je vroče oz. soparno, da vsaka celica moje kože švica. Res kr teče od mene. user posted image No če bi počivala bi blo najbrž drugače.user posted image Zdaj pa šibam še posesat stanovanje, preden potem oddam Aneja v varstvo. Je imela Almera prav, zdaj še svinjarijo bolje vidim z novimi očali. user posted image user posted image

Aja pri meni so ljudje okoli že v fazi "tečnosti": A še nisi rodila, kaj pa čakaš? Ja vsak čas bo, a ne?...ipd....ej ljudje meni se nikamor ne mudi, ne vem zakaj se vam!!! GRR user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 27.8.2010 16:14:04 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
27.8.2010 16:15:21   
benika
Almera....glede na to, da imaš še cel mesec do PDP-ja še dobro, da so te spustili domov. Kaj pa je bilo?

Sej je ni doma, je v Puser posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
27.8.2010 16:15:59   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Predelale smo lokacije za srečevanje z vozički, pa porode...luštno. ....

U to sem pa zamudila? In kaj ste predlagale za srečanja z vozički?

Pa upam, da ne bo več teh hipo faz do ponedeljka, ko boš sprejeta v P. Potem pa itak samo še dva dni in upam,da se znebiš te sladkorne za vedno!

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
27.8.2010 16:16:54   
tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Sej je ni doma, je v Puser posted image

Kako v P? Archie je javila, da so jo spustili domov. user posted image

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?