|
RE: Mama, kje si? 27.8.2010 14:38:33
|
|
|
|
ronja
|
not je že milijonarko in ronjo potegnila, špelina se komaj bori... ja, hude so sile zdravega razuma . Sem se morala javit, da veste, da me še niso likvidirali. sara, o novinarjih sem točno to napisala že čisto na začetku in da zato tudi ne jemljem vsega v članku za suho zlato (sploh ne tistega, kar je skregano z zdravo kmečko logiko - evo, pa smo spet pri kmetih:). Ker na začetku se o njihovem pisanju ni dvomilo - dokler je bilo vse samo v prid Marku (tako je pisalo v časopisu je bil argument). Vem, da niso vsi ljudje zrasli v idealnih okoliščinah (v bistvu prav nobenega takega ne poznam, vsak ima vsaj par otroških traum, zaradi katerih bi lahko celo življenje samo jamral), vem, da niso vsi organizirani, amapk da so tudi labilni in zaletavi itd... Vseeno pa: če ti je nekaj življenjski cilj, da o tem ves čas razmišljaš, da si z vsem svojim bitjem za to,... potem pa vseeno nekaj narediš v tej smeri - če ne drugega dobiš fotokopije mape v 2 mesecih. To res ni atomska znanost. Zglasiš se na CSD, vprašaš, kakšno prošnjo moraš napisat in katere obrazce izpolnit, oddaš in potem vsake toliko kličeš, če je kdo že to pogledal. In kot sem že nekaj strani nazaj odgovarjala - mislim, da branki, s tem, ko s težkim otroštvom opravičujemo zdravega mladega človeka, da ne dela nič konkretnega in se samo smili sam sebi, dajemo v nič trudi vseh tistih, ki so imeli enako težko ali še težje otroštvo, pa so ratali fajn ljudje. Poglej okoli, takih je tudi na rr polno - poglej teme o mamah - koliko jih je imelo grozne mame! Pa zato niso zapušale svojih otrok! Ne moreš javkat, kako so ti mamo vzeli (kar sploh ni dokazano, vsaj enako če ne celo bolj možno je, da je posvojitev Džovana sama želela), pa se ne brigat za svojega otroka. Ker to je dokazano res - Kerensa, ti lahko grem citirat: stikov, kolikor jaz vem, res nimata. Kako se lahko za otroka brigaš, če nimaš stikov - daj mi razloži, res me zanima! delaš isto dalje! niso vsi ljudje (že gensko) dovolj močni, vztrajni, trdoživi...) in se mi zdi, da je to tudi v marku... Lej, tudi v meni je marsikaj - pa ne dovolim vsemu na plano, sploh pa ne dovolim, da bi to odločalo o mojem in drugih življenjih. Ker ni vse dobro. Zato pa smo odrasli - da se znamo brzdat, da znamo ločit zrna od plev, da se trudimo delat dobro. Saj ne rata vedno, ampak če vidiš, da si zašel na stran pota, se lahko še vedno obrneš, a ne? Dokler so ti pa za vse krivi drugi, boš pa fural svojo smer s polnim gasom dalje. Kar se madmaxa tiče se ne strinjam v vsem z nijm - sem zelo optimistična glede delovnih ljudi in mislim, da niso vsi mladi neke pijavke, jaz živim med zelo fajn ljudmi, recimo. Mislim pa, da se je prijavil zato, da bi povedal še drugo stran - ker moram priznat, da če bi kdo take pisal o mojih sosedih, ki so tudi zelo fajn, bi se tudi registrirala in napisala, da tole pa ni res in da so čisto fajn.
|
|
|