lil_
|
Saj sem te že enkrat vprašala pa si najbrž spregledala (ali pa jaz). Jaz imam tudi težave s ščitnico (mi praktično ne deluje) pa mi ni nihče rekel, da ne bi smela imet otrok. Zdaj vsak dan jem zdravila in to je to. Imaš ti kaj bolj zakompliciranega? Ti preveč deluje? No, upam, da nisem preveč radovedna. zgleda sem jaz spregledala. meni pa dela prevec. glede na to, kaksno zmesnjavo sem imela s hormoni so mi rekli da nesmem met otrok, tut ce bi zanosila, bi bil plod okvarjen, ali pa sploh nebi prezivel. pol k so mi hormone nekak naglihal, sm dobila zeleno luc in smo zacel delat na otrocku. ok zascite nisva uporabljala kar nekaj casa, pa ni bilo nic. prov nacrtno sva se pa "trudila" 7 mesecev. to je se vedno cisto normalno. je pa znano, da ce imas tezave s scitnico, da zelo tezko zanosis, ali pa sploh ne. tudi ko sem bila pri strahovi in sem povedala za tezave s scitnico, mi je rekla, glede na to, da sem zanosila in da imam dva...nimam ksnih hudih problemov. lahko pa sta zaradi hormonov tudi dva...nemorm vedt. je pa res, da poznam par zensk, ki so imela tezave s scitnico in imajo dvojcke. ne pravim da je povezano, lahko je zgolj naklucje. ja no sem tut jst pol skos jemala zdravila in je blo vse ok. ko pa sem zanosila, sem mogla takoj nazaj, da mi zamenjajo zdravila, ki naj nebi skodovala plodu. sm sla res nazaj, so mi vzeli kri, pregledali hormone in so rekli da so vredu in da nej zdravila opustim, ker se nekaterim v nosecnosti stanje popravi, oz. scitnica deluje tako kot mora. no po enem mesecu pa zopet odvzem krvi in katastrofa vse narobe...zato me je pol tut skrbel, kako je lahko v enm mescu scitnica vplivala na moja otrocka, no pa na nuhalni zaenkrat ni blo nc vidt, da bi blo kej narobe...upamo da tko tut ostane. zato sem tudi ful shujsala namest, da bi veselo pridobivala kilogramcke. ponavad je tko, ce ti scitnica dela premalo se redis, ce prevec pa hujsas. sam sej pol ti zdravniki na sreco to tko naravnajo, da so hormoncki taki kot morjo bit. so mi tudi ze svetovali ce bi sla na radioaktivni jod, pa se se nisem odlocila. ker je bilo recen, da v enm letu naj nebi zanosila, ker pa imam scitnico zelo povecano bi mogla po pol leta zadevo ponovit. torej najmanj eno leto in pol nebi smela zanost, pa se pol nikol ne ves kako bi blo. cez eno leto in pol pa mam lahko spet ksne druge tezave...sej je vedno kej. tko da sva se odlocila da zdej otrocki, pol bova pa vidla kako bo. glede na to, da tut z zdravili normalno shajam nevem zakaj bi sla na jod. ker bi tut pol mogla jemat zdravila. se mi zdi vseen a jem zdravila k mi delovanje scitnice zmanjsujejo ali pa ce bi pol mogla jemat zdravila k bi mi spodbujale delovanje.
|