|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
27.8.2010 11:22:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Lahko si 100%-na, da je bila objavljena. Jaz pravim samo, da mu je na CSD niso dali.

verjamem, da ne dajejo originalov. Ampak če so jo posodili za skenirat, potem bi si lahko tuid datum in besedilo in vse prepisal. Pa saj ni neumen - ali pač?

Argh... osebi, zaposleni na CSD Jesenice, je Mauro/Marko razglednico izpulil iz rok (ker mu je niso hoteli dati, čeprav mu pripada). Ecola.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
27.8.2010 11:26:50   
ronja
- To najbrž lahko ugotovimo samo tako, da spet nekdo prekrši službena pooblastila in da mi kršimo najmanj ZVOP, če ne še kaj. Če obstaja še kakšen način, bi bila vesela, če ga izvem.
- Grafologi niso zastonj. Njihovih cen ne vem. V vsakem primeru pa je treba najprej dobiti denar za to.
- Beležke in pisala ne vzameš s sabo, če pridvidevaš, da boš mapo, ki ti po zakonu pripada, dobil v originalu. Potem je pa ne dobiš. Ne dobiš (takrat) niti fotokopij vsebine mape. Datumi pisem so zaenkrat torej neznani (prav tako tudi lokacije pošiljanja). Znano je samo, da so bila vsa naslovljena na "Mauro Rodič" in na naslov rejniške družine.
- Iskanje očeta in mame (predvidoma pravih staršev) je trenutno ena o prvih stvari, katere se bom lotila.

- Če Marko išče svojo mamo, lahko izve, ali je bila rojena na Jesenicah samo ena ženska s tem imenom istega leta. Vpraša na UE, v porodnišnico (ne vem, nisem pravnik, ampak tja bi se jaz najprej obrnila).
- Glede na to, da Marko nima cel dan časa iskat mame, predvidevam, da dela na črno - torej zasluži - torej če mu je res do tega, bi našel grafologa. lahko bi pa tudi pisal kakšnemu v kako revijo, včasih so svetovali tudi tam, ugotovi istovetnost podpisa baje ni tako težko, če se s tem ukvarjaš.
- Beležko in pisalo imaš vedno s sabo, če nekoga resno iščeš. Ker nikoli ne veš, kdaj se ti bo utrnila kaka ideja, če ne drugega.
- Za starše verjamem, da se boš potrudila, ker so to spet imena in priimki, kar ti je bolj zanimivo, ker je pač rodoslovje. Dvomim pa, da sta še živa. Vseeno je to sigurno tudi prava pot, ki ti da kako info. Bi pa kontaktirala še kaka romska združenja na tvojem mestu.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
27.8.2010 11:30:23   
Kerensa*
- Beležko in pisalo imaš vedno s sabo, če nekoga resno iščeš. Ker nikoli ne veš, kdaj se ti bo utrnila kaka ideja, če ne drugega.

Jaz imam za to kar beležko v GSM-u user posted image , ampak če bi se mi n CSD-ju zgodilo to, kar se je Mauru/Marku, bi verjetno tudi pozabila pisati oz. tipkati.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
27.8.2010 11:32:02   
ronja
Jaz imam za to kar beležko v GSM-u user posted image , ampak če bi se mi n CSD-ju zgodilo to, kar se je Mauru/Marku, bi verjetno tudi pozabila pisati oz. tipkati.

No, vidiš, to je pa tisto, kar ti pravim, da te mora vodit zdrav razum, potiska te pa srce. Zdrav razum ti prepreči preveliko zaslepljenost in prepreči paniko in ti v končni fazi zagotovi primerne info.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
27.8.2010 11:33:34   
ronja
Jaz imam za to kar beležko v GSM-u

Kot vidiš, to ni najbolj pametno, ker se te potem polaščajo paranoje - pa zgubiš ga lažje oz. ga rajši ukradejo kot beležko - pa tudi hitreje pišeš kot tipkaš v gsm. na račko se tipka hitreje kot lahko pišeš, ampak v gsm pa mislim da ne(vsaj ne v mojega, je počasen ko polž).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
27.8.2010 11:35:27   
Kerensa*
Jaz zelo hitro tipkam v GSM. Zasvojena sem z SMS-i. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
27.8.2010 11:37:34   
ronja
Kakor hočeš: dejstvo je, da ti bojo mobi z veseljem izmaknili, če bojo imeli priliko, stare beležke pa niti ne. IN grejo vsi tvoji podatki v maloro.

Pa vprašanje, če tudi Marko tako hitro tipka - nekak imam občutek, da neuser posted image .

< Sporočilo je popravil ronja -- 27.8.2010 11:38:11 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
27.8.2010 11:38:00   
malilump
user posted image  Kerensa, se ti pridružim. Pa še ful dober telefon imam ( s querty tipkovnico) in je še bolj luštno tipkat user posted image

Dogaja se pa tukaj na polno user posted image  Upam, da sledi vodijo kam...

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
27.8.2010 11:40:43   
Oceania
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Lahko si 100%-na, da je bila objavljena. Jaz pravim samo, da mu je na CSD niso dali.

verjamem, da ne dajejo originalov. Ampak če so jo posodili za skenirat, potem bi si lahko tuid datum in besedilo in vse prepisal. Pa saj ni neumen - ali pač?

Argh... osebi, zaposleni na CSD Jesenice, je Mauro/Marko razglednico izpulil iz rok (ker mu je niso hoteli dati, čeprav mu pripada). Ecola.

A je možno, da se fotokopira cel spis? Ne vem kaj sicer pravi ZVOP o tem.
Kar se pa financ tiče, brez nič ni nič in če je Markov interes tako velik, bo našel tudi finance oz. pot. 
Pa še vedno manjka prijava pogrešane osebe.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
27.8.2010 11:41:36   
Kerensa*
Pa vprašanje, če tudi Marko tako hitro tipka - nekak imam občutek, da neuser posted image .

Moje brzine sicer res ne dosega, ampak za moškega je pa vseeno presenetljivo hiter. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
27.8.2010 11:43:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania
A je možno, da se fotokopira cel spis?

Po zakonu je možno, ja. Mauro/Marko je že vložil pisno prošnjo za to. Če sem ga prav razumela, trenutno čaka odobritev prošnje (ne vem, kdo mora odobrit' - CSD ali MDDSZ).

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
27.8.2010 11:44:50   
ronja
ampak za moškega je pa vseeno presenetljivo hiter.

to mu pa ni glih v ponosuser posted image . Sori, nisem mogla,d a ne biuser posted image .

Kar se pa financ tiče, brez nič ni nič in če je Markov interes tako velik, bo našel tudi finance oz. pot.
Pa še vedno manjka prijava pogrešane osebe.

Podpis. "Ja, ful si želim najt mamo, ampak grafologa pa res ne bi zato plačal..." ne vem, no, meni to res ne deluje avtentično, pa zgleda, da nisem edina.

< Sporočilo je popravil ronja -- 27.8.2010 11:45:41 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
27.8.2010 11:46:51   
Kerensa*
"Ja, ful si želim najt mamo, ampak grafologa pa res ne bi zato plačal..."

Tega ni nihče izjavil. No, zagotovo ne Mauro/Marko in jaz. Jaz sem napisala samo, da grofologi niso zastonj in da je treba zbrati/najti denar.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
27.8.2010 11:47:57   
špelin@

Moje brzine sicer res ne dosega, ampak za moškega je pa vseeno presenetljivo hiter. user posted image

A res?

Kako potem, da se ti vmes toliko časa ni javil?

Ker še vedno nisem dočakala odgovora na tisto: "Kerensa*, daj ga vprašaj, zakaj se ti ves tisti čas ni javljal??" Če si mi kje že odgovorila in sem spregledala, prosim za citat.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
27.8.2010 11:48:42   
ronja
Ja, ampak če si res želiš najt mamo, potem ga najdeš. Če še denarja za grafologa ne more najt, potem res ne vem, kako bo našel mamo... Ker denar veliko lažje zaslužiš pri nas kot pa najdeš žensko, ki je izginila pred skoraj 20imi leti.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
27.8.2010 11:49:38   
ronja
Ker še vedno nisem dočakala odgovora na tisto: "Kerensa*, daj ga vprašaj, zakaj se ti ves tisti čas ni javljal??" Če si mi kje že odgovorila in sem spregledala, prosim za citat.

Špelin, mislim, da zato, ker so ga baje hoteli ubiti in je bil pač nedosegljiv za javnost, katere del je tudi Kerensa, očitno.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
27.8.2010 11:49:51   
Oceania
Pa še nekaj. Če zanemarimo vse teorije zarot, kikse ustanov in odmik od dogodka, a je kdo pomislil, da ima Đovana pravico, da se je ne najde? Ker poseg v njeno pravico do zasebnosti je po mojem mnenju na meji dopustnosti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
27.8.2010 11:51:06   
špelin@

Špelin, mislim, da zato, ker so ga baje hoteli ubiti in je bil pač nedosegljiv za javnost, katere del je tudi Kerensa, očitno.user posted image

Pazi, na tankem ledu si, ker se smejiš... Zasmehuješ? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
27.8.2010 11:52:16   
ronja
saj mislim, da jo bojo prej vprašali, če to sploh želi. razen, če jo bo našel sam Marko, v tem primeru pa ne bo imela izbire.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
27.8.2010 11:52:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Ker ne vem točno, na kateri strani sem napisala enega od razlogov, te prosim, da ga poiščeš sama, kajti meni se dejansko ne da. Je pa med posti tega tedna.
Ja, ampak če si res želiš najt mamo, potem ga najdeš. Če še denarja za grafologa ne more najt, potem res ne vem, kako bo našel mamo...

Saj tudi nihče ni rekel, da ga ne more najti/zbrati, temveč samo, da ga je še treba. Dokler dokumentov ne dobi v roke, pa tudi pisave z razglednice ni s čim primerjati.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
27.8.2010 11:54:08   
ronja
Pazi, na tankem ledu si, ker se smejiš... Zasmehuješ?

Če se 2 uri ne javim, so me verjetno poizkusili likvidirat zaradi posmehovanjauser posted image . (zdaj je, kar je, lahko vsaj smeje bežim).

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
27.8.2010 11:54:50   
Kerensa*
a je kdo pomislil, da ima Đovana pravico, da se je ne najde?

Džovana ima pravico do tega, da ne želi imeti stikov s svojim biološkim sinom (ali s komerkoli drugim, seveda). Ima pa vsakdo pravico iskati. Kje je torej stičišče tega dvojega?

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
27.8.2010 11:55:30   
špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Ker ne vem točno, na kateri strani sem napisala enega od razlogov, te prosim, da ga poiščeš sama, kajti meni se dejansko ne da. Je pa med posti tega tedna.

Preden sem zastavila vprašanje, sem šla prebrat vse tvoje poste od tako močno pričakovanega kofetkanja z Markom naprej.

No, komot (ponovno) napišeš.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
27.8.2010 11:59:30   
Oceania

a je kdo pomislil, da ima Đovana pravico, da se je ne najde?

Džovana ima pravico do tega, da ne želi imeti stikov s svojim biološkim sinom (ali s komerkoli drugim, seveda). Ima pa vsakdo pravico iskati. Kje je torej stičišče tega dvojega?

Ja samo je ta pravica omejena, zato pa nimamo vsi dostopa do centralnega registra podatkov. So bariere ko ena pravica posega v drugo, zato to lahko delajo detektivi in uradne osebe in procedure, to kar se pa tukaj dogaja je pa na nivoju branjevk. Sorry,  če ti primerjava ni všeč.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
   [Brisano sporočilo]
27.8.2010 12:00:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?