Poka
|
1. Ne bit naivne... 99% je, da ni tobak in 99% je, da ti sin s tem, ko ti pove, da kadi, da občutek nekega lažnega zaupanja med vama, da bi priktril, da kadi travo. 2. Ni prav, da mu pospravljaš sobo. Zdaj si tako uničila zaupanje med vama, ker bo mislil, da mu stikaš - mogoče mu, pa nočeš tega priznat. Ne rečt, da ni res, tudi jaz sem ženska... Mamam je to delala, zato si ne morem pomagat, da nebi pomislila na to, in to je en nači,n, da hočeš imet stvari pod kontrolo - ni pa pravi. S tem, ko mu pa pospravljaš sobo, pa ga vzgajaš v neodgovornega za svoje stvari in za vse in ker je neodgovoren, je v teh časih 99% da kadi travo. 3. Razloži mu, da naj se briga za druge stvari, za šolo npr. Tudi če je odličnjak, pa naj še kaj druga zraven dela. Ti si že tako popustila pri vzgoji, ko mu sploh na nek način dovoliš, da kadi cigarete. Ko boš izvedela, da kadi travo, se boš sprijaznila, da sej to ni trda droga... Naprej je, veš kaj. 4. Zdaj, ko si to našla, ga ne napadaj - on se bo uprl in ti bo dal kontra in nič več ti ne bo povedal. 5. Prepovedi so najhujša stvar. Narediš točno to, kar je prepovedano, ko si najstnik. 6. Trava ni nič takega, če jo enkrat probaš, ampak če to delaš redno, pa ni fajn. Poskusi mu to razložit nekako. Mogoče si bo sicer mislil, da težiš, če je v tisti kategoriji ta pametnih... 7. Moja svakinja je to naredila tako... dala je otroku vedet, da ga razume, čez kako obdobje gre. Za rojstni dan, npr. so pod nadzorom spili manj kot dcl šampanjca, da je mama izpadla kul, pa da so se nekako pogovorili, da pa kar je več, ni OK. Za zgled so starejši srednješolci, ki so vsem na očeh delali neumnosti in so ji nekako dokazali, kako neumno izpadejo. Tako, da karkoli je, ji hči pove, ven pa ne gre brez badzora in npr. mama jo pride iskat ob določeni uri, tako da si nihče v družnbi ne upa nič takega. Seveda si ti to zamudila, ker je tvoj star 19. Daj mu čim več odgovornih nalog, ki jih mora obvladat, ne dajaj mu denarja, naj si ga npr. sam zasluži.
|