tybysy
|
IZVIRNO SPOROČILO: luna_25 Me pa nekaj zanima ali ima (oz je v prejšni nosečnosti) namen piti malinov čaj. Sem malo prebirala po drugih forumih pa ga ene ful pohvaljo. Čeprav ne veš pa kako se telo obnaša, če ga ne piješ. Jaz sem si ga kupila pa tudi če samo psihično vpliva name, če bom zato bolj pomirjena in se lažje odpirala pa toliko boljše. Jaz sem si ga tudi kupila. Saj ni nobenih dokazov, da pomaga, ampak škodi pa tudi ne. Ne vem čisto točno, kdaj naj bi ga začele piti? Enkrat sem tudi prebrala, da je treba nekaj tednov pred porodom prenehati piti magnezij. Ali mogoče katera ve, koliko časa prej? Drugače bom pa poiskala, ko bom imela čas. Sem včeraj likala posteljnino in ugotovila, da en komplet stare posteljnine (prevleka za odejo) ne paše na odejo, ki sem jo kupila pred kratkim (v kompletu). Je čisto drugih dimenzij. Čeprav mi sploh ni jasno, zakaj je kovtrček tako velik - 75x85 cm Zibka ima pa mere 35x85 (jogi oz. pena). Sploh ne vem, kako bom stlačila 75 cm na 35 cm. Sploh pa verjetno ne bi bilo slabo imeti dva kovtrčka - če bi bilo potrebno vse skupaj oprati. Sem šla pogledat cene, pa nisem našla cenejšega kompleta od 60 eurov. Se mi pa tudi butasto zdi toliko dajati za tistih nekaj mesecev, ko bo v zibki. Malo sem že študirala, da bi jo dala kar direktno v posteljico, a kaj ko so mi zibke tako lepe (ta je še moja - prebarvana, nismo nove kupovali). Ne vem, kaj bom skombinirala... Jaz sem svojega G vprašala za test na streptokok B, pa me je poslal na Zavod za zdravstveno varstvo Novo meso (tam imam G - v porodnišnici). Jaz sem pa mislila, da bris tvoj G vzame in potem oni naprej pošljejo. Mi je ful čudno, kdo mi bo tam bris vzel (jemljejo iz nožnice in iz anusa). Nisem še nič klicala, ker me je tako presenetil. Kje boste pa ve opravljale test (tiste, ki ga boste)? Morda že veste, koliko stane? mamamajca - stres ob izgubi službe je eden hujših stresov, ki jih lahko doživi človek. Tisti, ki tega ni nikoli doživel, se mu sploh ne zdi tako grozno. Češ, greš na zavod, saj tam nekaj dobivaš, potem se pa že kakšna služba najde. Ja, pa ni tako enostavno. Midva sva lani oba hkrati službo zgubila - kap! Jaz sem na srečo takoj dobila novo, mož pa tri mesece kasneje, samo da ne govorim, kako grozno je bilo. Verjamem, da je ful težko - ti potrebuješ podporo, pa ti je mož ne more dati, ker je tudi sam v tako stresni situaciji. Predvsem bodita pozitivna in optimistično glejta naprej. Pogovarjajta se. Naj postori stvari, ki jih prej ni imel časa. Zaposlen mora biti. Mojemu je to pomagalo - cele dneve je nekaj delal pri hiši, pa okrog sva hodila, kolikor se je dalo. Se mi zdi najslabše, če se vda v usodo, poleni in obsedi pred tv. Srečno!
|