teodora75
|
Dobro jutro! No pa smo tudi mi s spiska obkljukali kar nekaj nujnih opravkov. Za zacetek: bila sva v Postojni na ogledih (zeljenega poroda v vodi) in sva zdaj samo se bolj prepricana, da si zeliva tja. Zares zares prijazna babica, ki nama je vse pokazala in razlozila. Pa res nikjer nobene norisnice in panike, ceprav sva bila tam ravno v sredo zjutraj, ko je bila polna luna. Moj je vprasal tudi, kako se osebno to zdi njej-babici, ali na to gleda le na neko 'joj kaj se spet grejo te alternativci' varianto, ali ne. Pa je rekla, da sama to zelo zagovarja, ker so definitivno prednosti in da imajo do sedaj same v redu izkusnje. Edini 'minus' je to, da zadeva ni 'cisto poceni' - sam porod stane 170E, vceraj pa sem dala se za test na HIV in hepatitisa, ki so nujni, nekaj manj kot 50E. OK, ampak upam da je vredno, ce ne drugo, deluje ze sedaj 'placebo' ucinek, da bom sla v to pomirjena in (upam da) sproscena in na sploh skulirana. Jaaaaaaaaaa, pa nasla sva svoj delcek morja (ne v prvem poskusu), saj je bilo pod Debelim Rticem precej packasto morje, v Simonovem zalivu pa se je zdelo tudi po mojih kriterijih ok in plavanje v tejle 'slonckasti' obliki je lahko prav lustno. Sem pa ugotovila (prej tega nisem nikoli opazila), da je res ful ful razlika plavati v morju (zaradi soli) kot pa v jezeru. Ko sva bila kak mesec nazaj na Bledu, se mi je zdelo, da me kar vlece k podnu, tukaj pa je bilo res fajn. Vcerajsnji dan pa sva zacela z obiskom CSDja (koncno) in sedaj ima tudi nase detece 'podpisanega' (priznanega) atija. Pa seveda smo oddali vse potrebno za porodnisko in sedaj bom res tezko cakala na odlocbo, saj me grozno zanima, kaj mi bodo naracunali. (Po tistem obrazcu iz CSD Siska ne morem racunat, saj imam neko 'spesl' formulo. No potem smo imeli pa vceraj se pregled, ki je bil tak kot ponavadi. UZ in voda. Pa sem bila vceraj res vztrajna in sem rekla, da ne grem od tam, brez da izmeri glavco. In juhu, zdaj pa ni vec tako smesno, saj imamo 5 tednov do PDP nekaj gramov manj kot 3 kg. aaaaaaaaaa, in do kam se bomo zrastli do konca? Me pa v vseh teh mesecih ni nikoli pogledala vaginalno in nimam nobene ideje, ce se karkoli dogaja spodaj (no saj pomoje se ne, saj nic ne 'odteka' ali karkoli). Imam pa 6.9. ze tudi prvi CTG. Aja, pa se to je rekla, da je glavica ze precej nizko in me vprasala, ce me kaj tisci. Ja halo, seveda tisci, ko imas enkrat v busecu takega velikana, ampak to se meni zdi precej normalno ane. Lulamo pa tako kot ze nekaj mesecev - 1-2x na noc in nisem opazila, da bi bilo zdaj kaj drugace. Pa vceraj smo dobili iz UK naroceno 'varusko', ki je precej cenejsa kot pri nas. SVa se po 'raziskavi' odlocila za eno od Aventa in sva po vcerajsnjem testiranju precej navdusena. Zraven sva narocila se usesni termometer (Braun) ki je tudi OK na prvi 'test'. Pa sva hotela vzet se tisto rec, ki iz nosa vlece mucke, ke pa napisalo, da tega ne dostavljajo v Slo. ??? Kakorkoli, kar ze dobis takole drugje, je res cenovno velika razlika kot pri nas, kar mi itak nikoli ne bo jasno. Potem pa primerjas nas standard (place) in zunaj, si pa se bolj zmeden. Pa ce bi zivela tam (Uk ali Nemcija), bi bila se postnina zastonj, takole se pa na koncu celo s postnino (ze ti dve stvari je bila 6 funtov) se vedno splaca. Uh, zdaj pa neham no... Moj dela se zadnje 'finese' na previjalni 'zadevi'. Sva vceraj nabavila tudi barve (dala mesat) in komaj cakam, da zacnem farbat, pa da vidimo, kaj znamo . Ja, pa v tem monologu cisto pozabila cestitat za novega fantka, juhuej juhej. In komaj cakam na naslednjega. Lep dan (upam da bo se malo drzala tale ohladitev, ker jaz sem bila v torek spet cisto adijo). T.
|