|
RE: Mama, kje si? 25.8.2010 22:02:33
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja To si sama v bistvu napisala (da se bojiš, da bi madmaxovo javljanje imelo za posledico, da bi se nekateri ljudje premislili in ne bi poizkušali pomagati). Ne da se bojim, temveč da bi/je njegovo pisanje to (lahko) povzročilo, posledica je/bi pa bila (lahko) manjša verjetnost, da se najde Džovano. NO, pa daj naslednjič - me res zanima. Se bom poskusila spomniti. To se je začelo šele, ko se je pojavila druga stran zgodbe... "Druga stran zgodbe", kakor ti temu praviš, se je pojavila že kar dosti prej, vendar ne na forumu. Tisti, ki so jo omenjali, so bili dovolj spoštljivi, da so me kontaktirali na e-mail. Verjamem to, kar potrdita obe strani: on je napisal, da se za sina ne briga, ti pa da ima za to svoje razloge. predvidevam, da če to ne bi bilo res, bi napisala, da ni res, ne pa da ima svoje razloge za to dejanje. Jaz sem potrdila to, da ima sina in napisala, da obstajajo razlogi, zakaj nima stikov z njim (ker, kolikor je meni znano, jih res nima), nisem se pa spuščala v detajle, zakaj je temu tako. Ne, vendar ob blatenju posvojiteljev nisi nikogar opozarjala, da naj se drži iskanja Džovane. To pa zato, ker so komentirali tisto, kar je bilo napisano v časopisih. Dejstvo je, da je Džovana podpisala papirje za posvojitev, v to nihče ne dvomi. V to pravzaprav dvomi veliko ljudi. Edino dejstvo je namreč, da je na papirjih podpis, za katerega uradne inštitucije trdijo, da je Džovanin. Ne vemo, ali ga je hotela v roku 1 leta, ko bi ga še lahko dobila nazaj. To so samo špekulacije in jemat to za sveto resnico ni fer. Ne. Zdaj 100%-no vemo, da ga je hotela nazaj v roku 1 leta. Celo to vemo, da je hotela narediti samomor, ker ji ga niso hoteli vrniti oz. ker ji niso hoteli niti povedati, kam so ga dali v posvojitev. Kaj tu ni logično? če so se odločili vsi skup za posvojitev, navadno to spelješ čimprej kot je možno. Predno nimaš 18 let, se pač ne da. To ni logično, da je potem, odkar je odšla iz rejniške družine (kar je bilo pred njeno polnoletnostjo), ni nihče več videl (izjema je takrat, ko se je vrnila pred hišo rejnikov in zahtevala Maura/Marka nazaj). Na CSD Jesenici ni prišla nikoli več po tem in tudi vsi njeni dokumenti so ostali tam. Dokler je bila v rejniški družini z Maurom/Markom, je skrbela zanj tako, kakor je treba (izjave prič) in nikdar ni niti namignila, da ga želi oddati ali zapustiti, temveč edino to, da želi oditi skupaj z njim. Prideš na CSD ali kamorkoliže in podpišeš - kaj je tu tako neverjetnega? Pri tem nič, ampak je pa zanimivo, da podpišeš takrat, ko te ni tam.
|
|
|