|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
25.8.2010 18:05:02   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

......
Še enkrat: in vsak človek, ki bi lahko/rad/razmišlja o tem, da bi - pomagal, ima pravico vedeti, komu pomaga. Da ve, koliko bo reskiral za to osebo, če ne drugega. To je pač fer, nič drugega.

Pod kompletni post se podpisem, ce dovolis. Sed ti pa tudi pridruzim pri obcutkih, ki jih ubesedis z : "oceania, podpis! (zakaj znajo vsi tako lepo na kratko povedat, kar jaz tako na dolgo razlagam?user posted image ) " user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
25.8.2010 18:12:46   
Anonimen

......
Še enkrat: in vsak človek, ki bi lahko/rad/razmišlja o tem, da bi - pomagal, ima pravico vedeti, komu pomaga. Da ve, koliko bo reskiral za to osebo, če ne drugega. To je pač fer, nič drugega.

Ne vem, zakaj toliko skrivanja, če gre za tako plemenit namen kot je najti mamo.

In, ne glede na to, kakšne "slabe" informacije nekateri pišejo/pišemo - nič drugačen ni bil prvotni članek.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1552
25.8.2010 18:16:40   
*miska.mcc*
mene pa sam zanima.... off topic.

kok casa bi trajala "kava", ce se dobijo kerensa, frodo in ronja.
user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
25.8.2010 18:17:17   
*miska.mcc*
....pa če bi katera prezivela user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
25.8.2010 19:00:16   
ronja
mili, podpis. to tudi mene zelo zanima.

Nočeš vedetuser posted image . Jaz mam kondicijo v nespanju, onidve pa verjetno pijeta kavo, tako da... bi trajaaaaaloooo...user posted image O preživelih pa ne vem - verjetno bi se zvlekle, samo ne brez praskuser posted image . Kako bi pa potem to bilo tu gor predstavljeno, je pa odvisno od tega, katera bi pisala obnovo - če bi kerensa, bi jo ziher poskusli likvidirat z vročo kavo, če bi frodo, bi jih pol ne razumelo, če bi jaz, jih 90% ne bi šlo niti brat (komu se pa da brat tako dolge poste;)user posted image . Tak nekak, se mi zdiuser posted image .

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
25.8.2010 21:14:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Ne zdi se mi namreč smiselno pisati o stvareh, nad katerimi bi se ljudje samo hinavsko naslajali, pri iskanju pa ne morejo pomagati. No, ja - nekaj od tega lahko pomaga, vendar zaradi zaplankane mišljenosti Slovencev preprosto ni za javnost. Po mojem mnenju.

Ne vem zakaj potem  nisi iskanje izpeljala med irl znanimi osebki z uporabo mailing liste ter ustnega izrocila. Zakaj si iskala publiko, da bi jo oznacila za zaplankano in nevredno, da bi zvedela vse relevantne informacije.

Uauuuu, takega komplimenta že dolgo nisem slišala. Sem kmet po duši, mi paše.

ps. Ena pot do Bosne še ne naredi svetovljana user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1556
25.8.2010 21:16:04   
Anonimen

Nočeš vedetuser posted image . Jaz mam kondicijo v nespanju, onidve pa verjetno pijeta kavo, tako da... bi trajaaaaaloooo...user posted image O preživelih pa ne vem - verjetno bi se zvlekle, samo ne brez praskuser posted image . Kako bi pa potem to bilo tu gor predstavljeno, je pa odvisno od tega, katera bi pisala obnovo - če bi kerensa, bi jo ziher poskusli likvidirat z vročo kavo, če bi frodo, bi jih pol ne razumelo, če bi jaz, jih 90% ne bi šlo niti brat (komu se pa da brat tako dolge poste;)user posted image . Tak nekak, se mi zdiuser posted image .

Si upate?

Preberem vse, kros maj hart.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1557
25.8.2010 21:38:52   
HHH
Jaz bi vam kuhala kafe.
Sam če dobro razmislim ne pri men doma, ker ne bi mogla zbrisat.
To bi mi verjetno glavo odbilo, ne Frodo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
25.8.2010 21:46:04   
Frodo Bisagin

Hudo.... user posted image user posted image user posted image  

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
25.8.2010 21:48:57   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Jaz bi vam kuhala kafe.
Sam če dobro razmislim ne pri men doma, ker ne bi mogla zbrisat.
To bi mi verjetno glavo odbilo, ne Frodo?

Seveda.. ker se ti niti ne sanja koliko kave popijemo, koliko cikov pokadimo.. koliko smo glasne...in pri tebi... bi te ob koncu kave moz zapustil zaradi nas.... in tako bi ti ostala reva sama in boga z lacnimi otroci...
Kar je najhuje... itak da bi ti bila za vse kriva...kaj si se pa javljala ... user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
25.8.2010 21:52:26   
Anonimen

Hudo.... user posted image user posted image user posted image  

Tole ...

... bi bilo bolj napeto od Đovane & co.

Mislim, da bi bil triler.

Neposredna povezava do sporočila: 1561
25.8.2010 21:55:41   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ne zdi se mi namreč smiselno pisati o stvareh, nad katerimi bi se ljudje samo hinavsko naslajali, pri iskanju pa ne morejo pomagati. No, ja - nekaj od tega lahko pomaga, vendar zaradi zaplankane mišljenosti Slovencev preprosto ni za javnost. Po mojem mnenju.

Ne vem zakaj potem  nisi iskanje izpeljala med irl znanimi osebki z uporabo mailing liste ter ustnega izrocila. Zakaj si iskala publiko, da bi jo oznacila za zaplankano in nevredno, da bi zvedela vse relevantne informacije.

Uauuuu, takega komplimenta že dolgo nisem slišala. Sem kmet po duši, mi paše.

ps. Ena pot do Bosne še ne naredi svetovljana user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
25.8.2010 22:02:33   
Kerensa*
To si sama v bistvu napisala (da se bojiš, da bi madmaxovo javljanje imelo za posledico, da bi se nekateri ljudje premislili in ne bi poizkušali pomagati).

Ne da se bojim, temveč da bi/je njegovo pisanje to (lahko) povzročilo, posledica je/bi pa bila (lahko) manjša verjetnost, da se najde Džovano.
NO, pa daj naslednjič - me res zanima.

Se bom poskusila spomniti.
To se je začelo šele, ko se je pojavila druga stran zgodbe...

"Druga stran zgodbe", kakor ti temu praviš, se je pojavila že kar dosti prej, vendar ne na forumu. Tisti, ki so jo omenjali, so bili dovolj spoštljivi, da so me kontaktirali na e-mail.
Verjamem to, kar potrdita obe strani: on je napisal, da se za sina ne briga, ti pa da ima za to svoje razloge. predvidevam, da če to ne bi bilo res, bi napisala, da ni res, ne pa da ima svoje razloge za to dejanje.

Jaz sem potrdila to, da ima sina in napisala, da obstajajo razlogi, zakaj nima stikov z njim (ker, kolikor je meni znano, jih res nima), nisem se pa spuščala v detajle, zakaj je temu tako.
Ne, vendar ob blatenju posvojiteljev nisi nikogar opozarjala, da naj se drži iskanja Džovane.

To pa zato, ker so komentirali tisto, kar je bilo napisano v časopisih.
Dejstvo je, da je Džovana podpisala papirje za posvojitev, v to nihče ne dvomi.

V to pravzaprav dvomi veliko ljudi. Edino dejstvo je namreč, da je na papirjih podpis, za katerega uradne inštitucije trdijo, da je Džovanin.
Ne vemo, ali ga je hotela v roku 1 leta, ko bi ga še lahko dobila nazaj. To so samo špekulacije in jemat to za sveto resnico ni fer.

Ne. Zdaj 100%-no vemo, da ga je hotela nazaj v roku 1 leta. Celo to vemo, da je hotela narediti samomor, ker ji ga niso hoteli vrniti oz. ker ji niso hoteli niti povedati, kam so ga dali v posvojitev.
Kaj tu ni logično? če so se odločili vsi skup za posvojitev, navadno to spelješ čimprej kot je možno. Predno nimaš 18 let, se pač ne da.

To ni logično, da je potem, odkar je odšla iz rejniške družine (kar je bilo pred njeno polnoletnostjo), ni nihče več videl (izjema je takrat, ko se je vrnila pred hišo rejnikov in zahtevala Maura/Marka nazaj). Na CSD Jesenici ni prišla nikoli več po tem in tudi vsi njeni dokumenti so ostali tam. Dokler je bila v rejniški družini z Maurom/Markom, je skrbela zanj tako, kakor je treba (izjave prič) in nikdar ni niti namignila, da ga želi oddati ali zapustiti, temveč edino to, da želi oditi skupaj z njim.
Prideš na CSD ali kamorkoliže in podpišeš - kaj je tu tako neverjetnega?

Pri tem nič, ampak je pa zanimivo, da podpišeš takrat, ko te ni tam.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
25.8.2010 22:06:05   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Jaz bi vam kuhala kafe.

jst pa racunala!

user posted image

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
25.8.2010 22:09:46   
Kerensa*
Ne vem zakaj taksna izkljucnost ali - ali. Vsak si zasluzi pomoc, vsak si tudi zasluzi vedeti komu pomaga. Eno ne izkljucuje drugo.

Prav. Vendar ali misliš, da si oseba, kakršno npr. predstavlja MadMax, ne zasluži najti mame?
.. tezis...

Težim? Prav. S tem postom neham (če je moje odgovarjanje na tvoje trditve teženje).
Noces odaljevati teme, ne naredis pa prav dosti, da se to ne bi dogajalo.

In kaj naj bi naredila? Pisala administratorjem? Grozila tistim, ki pišejo tisto, kar se meni zdi, da naj se ne bi pisalo?
zakaj pa potem potrebujes njegovo "pooblastilo" kaj smes in kaj ne smes pisati o .. njemu? Zanimivo...

Nikjer nisem napisala, da ga potrebujem, temveč samo, da mi ga je dal. Sam. Prostovoljno. In jaz sem ga prostovoljno sprejela. Zakaj? Ker se mi zdi prav, da... joj, spet se ponavljam. Ne, ne bom se več.
Sodelujoci an tej temi so pa vse sam neslovenci....

Glede na določene reakcije nekaterih ljudi bi rekla, da so 100%-no pregovorni Slovenci.
Datum podpisa ali istovetnost podpisov ne bo nic pomagalo pri iskanju.

Lahko bi. Če posvojitev ni bila speljana po zakonu, potem nekje obstaja nekdo, ki ve, kako je bila speljana. In posledično je to dokaj verjetno tudi človek, ki bi/je poskrbel, da Džovana odide. Morda pa ve, kam - sploh pa, če jo je sam/a poslal/a tja.
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Ena pot do Bosne še ne naredi svetovljana

Kdo od tistih, ki so bili samo 1x v življenju v Bosni, se pa ima za svetovljana?

Neposredna povezava do sporočila: 1565
25.8.2010 23:51:25   
Frodo Bisagin

Ne vem zakaj taksna izkljucnost ali - ali. Vsak si zasluzi pomoc, vsak si tudi zasluzi vedeti komu pomaga. Eno ne izkljucuje drugo.

Prav. Vendar ali misliš, da si oseba, kakršno npr. predstavlja MadMax, ne zasluži najti mame?

Prav vsi si zasluzijo. In prav vsak si zasluzi tudi moznost, da poda svoje izkusnje, mnenja..

.. tezis...

Težim? Prav. S tem postom neham (če je moje odgovarjanje na tvoje trditve teženje).

Aj jaj jaj - pa ne no sedaj s tem prikladnim obracanjem besed. Ja, med ostalim tudi tezis zakaj bi pa smel madmax pisati nekaj kar se tebi ne zdi primerno.

Noces odaljevati teme, ne naredis pa prav dosti, da se to ne bi dogajalo.

In kaj naj bi naredila? Pisala administratorjem? Grozila tistim, ki pišejo tisto, kar se meni zdi, da naj se ne bi pisalo?

Pustila bi, da vsak pove kar ima za povedati. Brez tvojih "intervenc".

Sodelujoci an tej temi so pa vse sam neslovenci....

Glede na določene reakcije nekaterih ljudi bi rekla, da so 100%-no pregovorni Slovenci.

Mislis, da bo Marko izpadel boljsi ce bos druge pljuvala....?

Datum podpisa ali istovetnost podpisov ne bo nic pomagalo pri iskanju.

Lahko bi. Če posvojitev ni bila speljana po zakonu, potem nekje obstaja nekdo, ki ve, kako je bila speljana. In posledično je to dokaj verjetno tudi človek, ki bi/je poskrbel, da Džovana odide. Morda pa ve, kam - sploh pa, če jo je sam/a poslal/a tja.

In potem je svizec... user posted image
Ves zakaj dvomim v to razlago? Ker... v 30-ih letih mama, ki je nasilno in s prevaro locena od otroka, otroka poisce. Dalec v tujino odide mama, ki morda ve da se je zeznila, ko je dala otroka v posvojitev, vendar ji je jasno, da ga ne bo dobila nazaj - dokoncno je posvojen.
Skoraj vsaka druga varianta je realnejsa in bolj verjetna od tiste, ki jo ti prodajas kot realno. Manjka motiv. Motiv zaradi katerega bi nekdo posvetil 33 let zivljenja Dzovani, da jo pretenta, onesreci in drzi dalec od otroka.
Kakor koli obrnes. Podpis in datum sta ireleventna za cilj - najti Dzovano.
IMO razcistiti je treba tudi to. Vendar pogledano v luci tvojih izjav, da tema mora biti samo in zgolj s ciljem najti Dzovano in nic vec, sama sebi sebi skaces v usta. Ker to nima veze s ciljem.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
25.8.2010 23:58:54   
Frodo Bisagin
Dejstvo je, da je Džovana podpisala papirje za posvojitev, v to nihče ne dvomi.

V to pravzaprav dvomi veliko ljudi. Edino dejstvo je namreč, da je na papirjih podpis, za katerega uradne inštitucije trdijo, da je Džovanin.

Edino dejstvo je namrec, da se je v tem clanku nekdo posluzil nickom Kerensa, za katerega se trdi, da pripada Kerensi.
Paranoja? user posted image

Kmalu bomo zaceli dvomiti ali je Dzovana kdajkoli bila v Sloveniji. Ce je imela sestro je mogoce ta sestra podpisala, ali njena mama... Si sigurna, da ni imela sestro, ce je ze neznana, najdena na vlaku, z mamo in teto bila v Ljubljani.... zakaj je potem bila sploh v rejniski druzini??

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
26.8.2010 1:53:12   
sara.
Kaj vse eni nakladajo! Omenjajo Džovanino sestro... !
Nikjer ni bila omenjena, morda le v glavah nekaterih tapametnih,
ki so se pojavili zadnjih nekaj dni!!!

Kerensa, nadaljujemo iskati Džovano!
Osem let sem botra fantku iz Nigerije.
KOntaktirala bom patra Miho.

Lahko noč! 

Neposredna povezava do sporočila: 1568
26.8.2010 2:09:15   
sara.
Pardon... iz Zambije je. Lušten fantek je, imam že tri njegove slike...

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
26.8.2010 6:37:22   
Kerensa*
Na ostalo ti ne bom več odgovarjala oz. replicirala, Frodo - ker sem rekla, da ne bom (če že težim user posted image ), na tole pa.
- Ves zakaj dvomim v to razlago? Ker... v 30-ih letih mama, ki je nasilno in s prevaro locena od otroka, otroka poisce. Dalec v tujino odide mama, ki morda ve da se je zeznila, ko je dala otroka v posvojitev, vendar ji je jasno, da ga ne bo dobila nazaj - dokoncno je posvojen.
- Skoraj vsaka druga varianta je realnejsa in bolj verjetna od tiste, ki jo ti prodajas kot realno. Manjka motiv. Motiv zaradi katerega bi nekdo posvetil 33 let zivljenja Dzovani, da jo pretenta, onesreci in drzi dalec od otroka. Kakor koli obrnes. Podpis in datum sta ireleventna za cilj - najti Dzovano.
- IMO razcistiti je treba tudi to. Vendar pogledano v luci tvojih izjav, da tema mora biti samo in zgolj s ciljem najti Dzovano in nic vec, sama sebi sebi skaces v usta. Ker to nima veze s ciljem.

- Po informacijah, ki jih imam (za katere pa, seveda, ne morem 100%-no trditi, da so resnične - to se bo dalo, ko se najde Džovano), je bil Mauro/Marko Džovano odvzet s prevaro. Po istih informacijah Džovana takrat še ni bila polnoletna in po istih informacijah je Maura/Marka v zakonskem roku poskušala dobiti nazaj, a ji ni uspelo (ker naj bi ji to konstantno preprečevali). Po poteku enoletnega roka pa je posvojitev, kakor sama praviš, dokončna. Takrat ji je (verjetno) postalo jasno, da ga ne bo dobila nazaj - in je dokončno odšla.
- Ne podajam edine realne variante, ampak tisto, ki se meni (in sedaj Mauru/Marku) zdi najverjetnejša in to ne le na podlagi govoric, temveč tudi dejstev (beri: papirnatih dokazov, ki jih ima Mauro/Marko kar nekaj, nekaj pa jih še pričakuje). To seveda ne pomeni, da sta moje in/ali njegovo razmišljanje pravilna ali celo edina pravilna. Pa vendar - dokler sledi vodijo v eno smer, bom/bova v eno smer tudi šla. Ko in če se bo pokazal indic, da je treba iti v drugo smer, se bom/bova pa obrnila.
- Obstaja en lušten pregovor, ki pravi, da če ti v nekaj ne verjameš, potem to še ne pomeni, da to ni res. Prirejeno v tem primeru - če ti ne vidiš povezave, to še ne pomeni, da je ni. In ker se meni zdi, da je, bom gledala tudi v to smer. Tebi ni treba.

IZVIRNO SPOROČILO: sara.
KOntaktirala bom patra Miho.

Hvala. V tem trenutku bi mi najbolj pomagala informacija, kje najti podatek o vseh slovenskih misijonarjih na vseh afriških otokih (lokacije in kontakti).

Neposredna povezava do sporočila: 1570
26.8.2010 6:46:54   
Zala01

Hvala. V tem trenutku bi mi najbolj pomagala informacija, kje najti podatek o vseh slovenskih misijonarjih na vseh afriških otokih (lokacije in kontakti).

Obstaja časopis, ki ga dobivamo botri afriških otrok, v katerem so navedeni čisto vsi misijonarji, sem šla gledat, pa nimam nobenega doma. Sara, imaš ti kaj shranjeno?

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
26.8.2010 6:53:10   
Kerensa*
A obstaja več organizacij, preko katerih lahko oseba postane boter otroku - al' samo ena? Ker v tem primeru bi se dalo na Internetu najti podatek tudi preko spletne strani organizacij(e). In sploh ne vem, katera/e organizacija/e je/so to (imena).

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
26.8.2010 7:45:15   
jana
Kerensa, ta organizacija je Misijonsko središče slovenije v Ljubljani. www.missio.si. Jaz vem samo za to,mogoče je še katera.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
26.8.2010 8:11:06   
Kerensa*
Malce brskam po Internetu...

To, da je bila Džovana v Španiji, že vemo. Sedaj imamo namig, da naj bi bila na enem od afriških otokov. Kanarski otoki so ob zahodni obali Afrike, pripadajo pa Španiji, torej meje med Ibizo in njimi ni. Če sklepamo, da je (bila) Džovana na Ibizi ilegalno (saj je dokazano, da sta tako njena osebna izkaznica, kakor tudi potni list še vedno na Jesenicah), potem ni imela težav z Ibize priti na Kanarske otoke.

Večina ostalih otokov, ki geografsko sicer pripadajo Afriki (severnejši del), pa politično spadajo pod Portugalsko.

(odgovor članu jana)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
26.8.2010 8:34:23   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: jana

Kerensa, ta organizacija je Misijonsko središče slovenije v Ljubljani. www.missio.si. Jaz vem samo za to,mogoče je še katera.

Točno preko tega, sem jaz botra dekleta v Zambiji. Mislim pa, da oni pokrivajo več ali manj vse, kar se tiče botrstva pri nas.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu jana)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?