gia15
|
hej tri vprašanja za vas: kako zaščitite svoje otroke pred piki nadležnih komarjev? jaz jo našpricam z sprejem, ki sem ga kupila v lekarni (jutri napišem kako se imenuje; bejbika je ravno zaspala pa ne grem zdaj v njeno sobo, da je ne zbudim, ker ne spi še trdno) in pomaga bolj malo. imam težavo, ker je moja bejba zelo alergična na pike tigrastih komarjev-mesto vboda ji takoj zateče, postane zelo trdo in vroče. potem ji moram dati claritin sirup in namazati s fenistil gelom večkrat na dan, čeprav to le malo ublaži stanje. je pa smotano, ker pri nas so ti komarji večinoma čez dan-pozno popoldan, ko smo zunaj in so povsod, na travniku jih mrgoli, na "betonu" jih je pa malenkost manj. uf!!! zvečer pa ne gremo ven, ker smo končno ujeli ritem, da gre punca spat med 20:30 in 21:00h. razen izjemoma (kakšna šagra... ) a vaši otroci sami jedo oz.jim date, da sami jedo? belen, jaz svoji ne bom pustila, da divja in skače po kavču in z njega. sicer pa že poskuša plezat gor in to tako, da si pristavi tisti mini stolček iz ikee in potem pleza nanj...iznajdljiva ni kaj. je pa pri nas začelo obdobje trme, ko ni kaj po njeno, dretje do onemoglosti... npr. se igra zunaj in je čas za večerjo in za se it umit in ko gremo not, jok, ker ona bi bila še zunaj. ali pa jo umivam, posedem na umivalnik in ji pustim, da se igra z vodo, s pipo pa ne. in potem spet jok pa agresija-me udari, grize ipd. to vse ignoriram, še prej pa ji povem, da se to ne sme. sem se pogovarjala s prijateljico dr.psihologije in je rekla, da pravilno ravnam-ignoriranje; otrok uvidi, da s takim dejanjem ne doseže nič in postopoma preneha in prepoved, ki jo že samo po sebi doživi kot kazen in poveže, da bo prepovedano dejanje kaznovano in negativno-tega se nauči s ponavljanjem in najbolj pomembna pri vsem tem je doslednost. no, nam zaenkrat uspeva in je boljše. vi pustite vaše otroke, da se prosto šetajo po stanovanju? jaz jo imam v dnevni-ima celo dnevno v puzzlih in po kuhinji-je vse en prostor. v spalnici nima kaj počet, v kopalnici še manj, v njeni sobi pa tako ali tako samo spi in jo tam previjam. občasno gremo na potep po stanovanju skupaj, prosto pa ima v dnevni in kuhinji pa še tam je nevarno, da si prevrne stol na glavo, ko se plazi pod mizo-najljubša igra. bia, ne se "bat" vrtca, je pozitivno za plašne otroke - se navadijo postavit zase in za take bolj neboječe-kot je moja, naučijo se meja v interakciji z vrstniki. to jim lahko le koristi, ker jih tega mi ne moremo naučit. edina negativna stvar so precej pogoste bolezni; pa še tu se najde kaj pozitivnega, manjši otroci jih lažje prebolijo, in ojačajo imunski sistem. no, jaz sem vsekakor za, bomo videli, ko se začne "zares". imamo v rezervi varstvo pri moji mami. nočko
|