Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 17:24:55
|
|
|
|
tpmc
|
ja vesela sem ful, res komaj čakam.. ampak sem bla kr šokirana danes. Sva z mojim letela še na csd podpisat očetovstvo, kupit šampon, milo in kar potrebujem za P in sva šele zdaj prišla domov. Zdaj pokosilava in grem vse do konca pripravit. Malo me čas preganja :) sem pa res ful vesela ker vem da bo kmalu. G je rekla da do termina ne moremo nikakor čakat. Odtekanje.. jaz mam že en čas (recimo malo več kot dva tedna) ful izcedka. Je rumenkaste barve (svetlo) in je včasih sirkast. Ampak ko si menjavam perilo opazim da so nasploh mokre fejst, tudi trenerka ali hlače ki jih imam so navlažene od tega. Zdaj kako pa sama plodovnica zgleda pa ne vem ker me ta rumen izcedek zmoti in ne znam oceniti kaj je kaj. Jaz osebno niti ne bi vedla da je to plodovnica če ne bi danes rekla.. ja sem prva iz mb, mateja ti prideš naslednji teden v P.. tako da bova nekje isti čas, no odvisno kdaj bodo mene zadržali :)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 17:30:57
|
|
|
|
bambinca
|
aha, sem mislila, da ti je prav priteklo... popadki pa itak nobeni niso ravno sproščujoča stvar razliko med obema ti itak lahko pove samo tista, ki ima za sabo poroda z obojim a ne...če je katera taka tu?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:22:28
|
|
|
|
nadka30
|
tpmc vso srečo jutri in čim krajši in hiter porod, Očitno bomo sedaj pa le začeli dobivati naše septemberske sončke, pa čeprav bodo nekateri malo avgustovski ali pa julijski vseeno bdo naši septemberčki . V glaven vse ki v teh dneh potujete v Rim želim kratke in hitre porode pa še malo pikapok za spodbudo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:26:58
|
|
|
|
tpmc
|
no saj ni mus da je jutri dan D.. ampak jaz že koooomaj čakam :) tudi naša lina je rodila, 4sept je imela rok, ampak ne vem če je sodelovala na rr, na septemberke dvatisocdeset je (fb) :) rodila pa jefantka :)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:29:52
|
|
|
|
teodora75
|
IZVIRNO SPOROČILO: Almera IZVIRNO SPOROČILO: teodora75 IZVIRNO SPOROČILO: Almera Tinka - sem zadnjič mojmu tvoje nosečniške fotke pokazala in smo imeli tudi sedaj v Bovcu "foto sešn" (dragi je malo bolj aktiven hobi fotograf). Edino zdaj rabiva koga, da naju bo skupaj slikal, ker do sedaj sem na fotkah sama in z Borom, ene par je tudi družinskih. Jih moram še dol s fotkiča snet Joj Almera, potem pa (nujno) rabim ravno tebe oz vas v kompletu. Tudi moj dragi je fotograf in seveda sem na vseh slikah samo jaz. Mislis, da bi slo, da se skupaj en dan zmenimo, najdemo eno fajn lokacijo in naredimo 'vzajemen' foto sesn'. Res sem ze reno studirala, komu rect, tole bi bilo pa super, ce ste res 'taksne sorte'. Kaj pravis? T. Uf, to idejo bom pa težko dragemu prodala - je tak sramežljivc; se ga težko v kako izveserijsko druženje prepričam - ampak če mi pa uspe, ti pa javim. Mi2 ponavadi kar samosporžilec uporabljava Oh joj, moj je bil pa ze cisto navdusen. Pa saj sva res cisto prijazna no... No, ce se vseeno premislis oz. on, prosim javi. Mimogrede, mi je pa ful vsec tale slikca ki jo imas v profilu. Verjetno je to Bor na tvojem trebuscku? No, mi moramo za kaj takega najprej 'pridelat' prvo dete... T.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:38:32
|
|
|
|
Klemcy
|
tpmc - veeeeeeeliiiiikoooooooooooo sreče jutri!!! očetovstvo - jaz sem še zdaj čist zmedena... zakaj grejo eni očetovstvo podpisat na UE, eni pa na CSD??? Vsak me usmeri drugače in zdaj res ne vem kam naj greva!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:47:38
|
|
|
|
Inčy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc no saj ni mus da je jutri dan D.. ampak jaz že koooomaj čakam :) tudi naša lina je rodila, 4sept je imela rok, ampak ne vem če je sodelovala na rr, na septemberke dvatisocdeset_ je (fb) :) rodila pa jefantka :) Čestitke Lini!!! Ona je verjetno na Ptuju, ne? Sem jo videla na septembrkah ja, ampak tukaj se pa mi zdi, da ne ... no, lepo ... še ena srečnica brez trebuha in s štručko v naročju - bravo tpmc ... tebi pa velikoooo sreče jutri in seveda za čas poroda!!!
< Sporočilo je popravil Inčy -- 18.8.2010 18:48:45 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:48:23
|
|
|
|
nadka30
|
klemcy midva sma očetovstvo podpisala na socialni
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 18:54:42
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 19.8. natalija28 20.8. eva2010,izabelina,klemcy,lenca78 tinkatonka 24.8. SOncIca.LoveLove,benika 25.8. teodora75,lillchy123,mala2001 tannya,janjja,bambinca 26.8. archie,corfu,hanizali,LoveLove 27.8. cresisy 30.8. sanje2,amelie010 31.8. natalija28,T.Z. 01.9. NiNiBo 03.9. mala 07.9. nadka30 08.9. natalija28,almera UZ pregledi 18.8. tpmc,blanči 20.8. lenca78, archie 23.8. lillchy123 30.8. sanje2 31.8. T.Z. CTG 20.8. malecka_mateja,tinkatonka,lenca78 tinkatonka 25.8. lillchy123,mala2001,tejči28 ,bambinca 26.8. sanje2,archie,hanizali,LoveLove 31.8. T.Z. 01.9. NiNiBo 03.9. mala
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:06:55
|
|
|
|
Inčy
|
tejči ... jaz sem še na datumu 26.8 - redni pregled
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:14:42
|
|
|
|
tejči28
|
tpmc- to pa je presenečenje,da se boš tudi ti tak hitro rešla. Upam,da ti čimprej določijo datum. Jaz sem si danes kupla novo rundo malinovega čaja,pa še hrastovo lubje,je ena omenla,sem si tudi nabavla.Pa še mrežaste hlačke,zdaj jih imam 10,to pa bo dovolj,bom jih prala vmes,če pa bodo fejst popackane,pa jih bom dala v smeti,saj tak strašno drage tudi niso. inčy dodam še tebe.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:16:40
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 19.8. natalija28 20.8. eva2010,izabelina,klemcy, lenca78 ,tinkatonka 24.8. SOncIca.LoveLove,benika 25.8. teodora75,lillchy123,mala2001 tannya,janjja,bambinca 26.8. archie,corfu,hanizali,LoveLove inčy 27.8. cresisy 30.8. sanje2,amelie010 31.8. natalija28,T.Z. 01.9. NiNiBo 03.9. mala 07.9. nadka30 08.9. natalija28,almera UZ pregledi 18.8. tpmc,blanči 20.8. lenca78, archie 23.8. lillchy123 30.8. sanje2 31.8. T.Z. CTG 20.8. malecka_mateja,tinkatonka, lenca78 ,tinkatonka 25.8. lillchy123,mala2001,tejči28, bambinca 26.8. sanje2,archie,hanizali,LoveLove 31.8. T.Z. 01.9. NiNiBo 03.9. mala
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:26:04
|
|
|
|
mala
|
Vidim, da se bo počasi začelo naši septemberčki prihajajo ....vsem, ki greste v naslednjih dneh rodit...veliko za čimlažji porod... Jinx - žal mi je, da ZO ni uspel, mogoče se pa mali še obrne...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:28:49
|
|
|
|
tpmc
|
ja Lina je rodila na Ptuju, danes 16.40 ;) midva sva podpisala očetovstvo na csd, baje se na ue podpiše po porodu na csd pa pred porodom. Ko sva prišla tja je moj zmedeno rekel "podpisat sva prišla starševstvo" pa reče ja to se pa ja ureja na ue pa sem jo povprašala če pred rojstvom tudi pa je potem odvrnila "aja, pred rojstvom pa pri nas, v dvorakovi" 4 izvodi izjave o očetovstvu- eno je dobil partner, eno jaz ki jo dam matičarju v P dva pa so obdržali oni. En ostane na csd, enega pa pošljejo na ue. Rekla je da se kasneje javi dan poroda in ime in priimek otroka. čaj iz mal.listov - sem prebrala na enem forumu da ena ki je vedela da bo rodila (čep, popadki) je spila tisti dan en liter čaja in imela zelo lahek porod. Jaz ga grem zdaj skuhat in če slučajno jutri ostanem v P ga bom imela s seboj in ga pila, pač koliko ga bom sploh lahko. Jaz tudi upam da jutri ne bo nepotrebnega čakanja v čakalnici in da mi čimprej določijo rok :) kako pa so sarcy, lailea...? žal ne vem za ostale ki so tik pred porodom, ker še nisem utegnila prebrat vseh 8 strani za nazaj...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:35:15
|
|
|
|
benika
|
Ali mi lahko kera razloži kako zgledajo umetni popadki? kako dolgo približno traja, itd.. saj če ti sprožijo porod ti vrjetno pospešujejo dozo um.popadkov tako da ne traja predolgo?? ne vem.. mama pravi da jih je mela pri meni in da ni prijetno.. Ja pa dobro no Popadi so popadki, naravni ali umetni. Oboje se čuti isto, načeloma pa so umetni malce bolj boleči kot lastni popadki. Pri meni je prvič trajalo 16 ur (popadki na 2-1 minuto), drugič pa 4 ure. Ne vem, zakaj se jih tako bojite, sej niso noben bav bav.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:37:29
|
|
|
|
benika
|
Očetovstvo- midva sva ga podpisala na CSD. So nama pa rekli, da v P nimajo pravice zahtevati potrdila o podpisu očetovstva. Ko je otrok rojen, se na CSD sporoči otrokove podatke in potem oni urejajo vse na UE. Jinx- žal mi je, da obrat ni uspel. Ampak dete bo šlo ven, tako ali drugače Srečanje jutri- midva prideva mal čez 10.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:39:31
|
|
|
|
tpmc
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Ali mi lahko kera razloži kako zgledajo umetni popadki? kako dolgo približno traja, itd.. saj če ti sprožijo porod ti vrjetno pospešujejo dozo um.popadkov tako da ne traja predolgo?? ne vem.. mama pravi da jih je mela pri meni in da ni prijetno.. Ja pa dobro no Popadi so popadki, naravni ali umetni. Oboje se čuti isto, načeloma pa so umetni malce bolj boleči kot lastni popadki. Pri meni je prvič trajalo 16 ur (popadki na 2-1 minuto), drugič pa 4 ure. Ne vem, zakaj se jih tako bojite, sej niso noben bav bav. ne, jaz se jih ne bojim ampak bi rada vedela kaj me čaka. Na porod sam sem psihično res ful pripravljena, ne čutim nič straha in ničesar. Kot pravim.. rada bi vedla kaj me čaka, kako kaj zgleda, itd. Kot prvorodka vrjamem da ne bo šlo en dva tri ker so ti porodi malo daljši. Ti si obakrat rodila z um.p?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:39:32
|
|
|
|
tinkatonka
|
HEJ! Evo Anej je v banji, se kopa, meni pa se na štedilniku kuha omakca za skirnjo (bučke,paprike, paradižnik), vmes pa skočim še na RR mal pogledat. Sem pa tok huda danes na mojga . Je šel za cel dan gobarit, že ob 6h šel od doma, sem ga ob 8h klicala, je bil čist lepo dosegljiv, ko ga kličem ob 12h, kako kaj napreduje gobarjenje, ga pa sploh ne dobim. In je bil do 16h nedosegljiv, seveda če pa je bil "bogu izza nogu", kej simobilov signal ne potegne. Matr bi ga . Kaj pa če bi šla vmes jaz rodit? ga vprašam njegov odgovor pa: Sej nisem jz kriv da ni blo signala. Ja itak da nisi kriv dobesedno, kriv si pa tok, da si greš to, da si 4h brez signala sploh lahko privoscit!!!!! Ma penasta sem!!!! In ce bi se res kaj zgodilo, pa bi mogla it, bi še porod lahko zamudil! jinx....joj škoda, da ZO ni uspel. Sem res ful mislila nate in držala pesti. No mogoče se pa vseeno odloči "skočit" na glavo še pred prihodom na svet. Če ne pa CR, a ne? A boš šla tud v tem primeru v KR rodit? tpmc...srečno jutri v P in seveda komaj čakamo lepe novičke! A imaš od archie GSM? Jutri grem jaz v laboratorij, potem pa v BTC, pa potem na srečanje Pridem okrog 10h. No evo spet me cel dopoldan ne bo doma. Grozna sem res. Šibam pogledat Aneja, mal preveč ropota v kopalnici. Lp Tina
< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 18.8.2010 19:42:09 >
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:40:59
|
|
|
|
tpmc
|
tinka - vse zrihtano tudi od archie št :)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:41:13
|
|
|
|
mala2001
|
Vsi popadki so vaši. V žilo dobite oxitocinon, ki samo pojača vaše popadke, ne vem, zakaj so to poimenovali umetni popadki...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:41:16
|
|
|
|
Natalija28
|
tmpc - veliko sreče ju3, sploh pa če se bo zgodil celo porod. Vi2 z malecko_matejo naredita lepo otvoritev, pol pa pridemo ostale Mariborčanke za vama. No, se bosta pa v bolnici spoznali, če ti že ni uspelo na nobeno kavico z nami prit. Mater , sem malo prej tak grdo padla iz pisalniškega stola! Neki čudni stol je to. Me je že drugič vrgo dol, skrajni čas, da drugega nabaviva. HB greva v soboto po novega. Cela noga me boli, pa trtica, pa spodaj vse... Da tudi moram bit tak nerodna.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:44:58
|
|
|
|
benika
|
Ti si obakrat rodila z um.p? Jap. Glej, čaka te boleč porod, tu se nima smisla sprenevedati. Pač boli in to zelo. Zdej koliko časa bo sam porod trajal, ti ne more povedat nobena živa duša. Pri meni je pač trajalo 16 ur, ker se nisem odpirala, potem se je še mali zataknil z rameni. Drugič je šlo hitrje, brez težav, bilo pa je bolj intenzivno in bolj boleče kot prvič. Ti samo ubogaj babico in sodeluj z njo. Ko reče potiskat, potiskaj, če reče ne, takrat ne potiskaš, čeprav te trga spodaj. One že vedo kako in kaj. Predvsem jih pa takoj opozori, naj ti čuvajo presredek!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:46:25
|
|
|
|
Lenca78
|
Benika a si ti dobla un kupon?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:48:48
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78 Benika a si ti dobla un kupon? Jaaaaa, sem, najlepša hvala
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 3.del 18.8.2010 19:50:13
|
|
|
|
Lenca78
|
Ni kej sam nisem vedla k sem mela samo znamke A doma pa sm dve nalepla če bo šlo skoz hehheeh
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?