Nina33
|
En lep večer so ! Cukica, en zate in tvojega kuža. Mi je zelo žal , mi že leta ni bilo treba čez to in upam, da mi še dolgo ne bo. Drugače pa bravo za in UZ! Pa da si toxo že prebolela. Jaz sem pa upala, da sva z nespečnostjo končali, sem par noči spala ko polh . Sem pa danes že čez dan bla bolj čukasta (beri: sitna) in sem še zdaj ko en čuk, zgleda ne bo nocoj nič s kakim dolgim spanjem. Pa spet mi je nekaj slabo zadnje dni, tako da kilce zelo švoh gor hodijo, se mi pa bauh zato že kar solidno pozna, celo zjutraj že, čez dan se pa še malo napihne . Mi je prav všeč, prejšnjič so šle kile fino gor (mi ni bilo nič slabo), trebuha pa od nikoder. Ja, pa so zakon, jih zdaj že kdaj čez dan "ujamem", prej so bolj zvečer in zjutraj hodili. Ninchi9 upam, da jih tud ti kmalu začutš, de bodo čudne misli odletele . Jih imamo pa verjetno vse. In nas bo skrbelo do konca, še ko bodo otroc odrasli pa tko . Samo, da bomo poj že čist navajene na to. No, skor čist. Bomo pa svoje starše razumele, zakaj so "paniko" zganjal . Berem debate o nastavkih in "cvetočih" bradavicah: nastavka nisva rabila, ga pomoje tud ne bi hotu, ker je "plastika", ja pa včasih verjamem nepogrešljiv, zaradi vdrtih/ploskih ali "cvetočih" bradavic. Sta se jih pa obedve moji kolegici, ki sta jih rabili zaradi oblike bradavic, z veseljem znebile čez čas . Bradavice sem imela tud jaz čist razpokane pa sem z lanolinom pa nekimi Bioclinovimi blazinicami rešla zadevo. No, zdaj (kakšen mesec) imam pa spet tako občutljive, da jih skoraj omenit ne smem . Pa bo že. Sem samo vesela, da se ne doji več moj mali, ker bi kar "umrla". Tud KR porodnišnica je "prijazna dojenčkom" pa nisem imela občutka, da katero silijo dojit ali da silijo flaško. Vem samo, da ne smejo dat ne flaške ne dude, če mama izrecno ne dovoli. No, razen če otrok "hira", poj verjetno ne čakajo glih tvojega žegna, čeprav ga verjetno dobijo, če že tako predstavijo zadevo. Našmu so nekajkrat dali flaško, ker je preveč izgubljal, pri meni naj bi pa (glede na tehtanje) v več kot pol ure pitja dobil le cca. 5ml. Dojenje: sva imela največ s tem težave - pravilno pristavljen, močen refleks, mleka od tretjega dne dovolj (sicer so mi dali Syntocinon al neki tacga za sproščanje mleka, ker je bil prevelik naval in se je vse zabasalo in otrdelo, sem ga še kak teden dober tudi doma rabila), kdaj in koliko požira nisem nikoli videla pa niso niti sestre tam niti patronažna , kdaj je dojka prazna nisem nikoli vedela (vedno bi lahko še kaj ven dobila), pil po vsaj 15-20 minut, zaspal je vedno pri meni s cedečim mlekom iz ust (in se seveda zbudil, ko sem ga hotela odložiti, ter spet hotel pit), redil se ni pa skoraj nič Pa kakal enkrat na 10 do 14 dni, za kar sem sicer vedela, da naj bi bilo pri polno dojenem čisto normalno, samo skrbi te pa vseeno, ker ne veš koliko, če sploh kaj , dobi tega presnetega mleka. No, sej je uredilo, tam pri 4 tednih je začel hitro gor dobivat in je bilo vse kul . Občasno mi je kakšna stran solidno otrdela, pa sem z masažo in toplimi ter po dojenju hladnimi obkladki rešila stvar, so se mi pa zamerile "sestre-svetovalke za dojenje" v KR P, ker sem jih zaradi teh težav klicala (na posebej oglaševano številko za prav take težave) in so me brez kakršnega vprašanja ( al mam vročino, je zelo rdeče ipd.) nagnale k zdravniku, namesto, da bi mi dale kak pametn nasvet, kar sem pravzaprav pričakovala - kot npr. hladni obkladki po dojenju, kar sem potem vsa prestrašena od kolegice zvedela. Sem bila res razočarana nad odnosom. Z naročja ga pa še dolgo nisem spravila, tako, da sem bila nekaj mesecev (jp, mesecev) v večnem tandemu , mi je že odhod na WC povzročal logistične težave (in čustvene, ker se je dete drlo,čeprav pri atiju v naročju, kot bi ga s kože dajal), da o tuširanju raje ne pišem. Pa če bi vsaj tist sling prenesel, da bi imela roke frej, tako sem pa bolj ali manj kje sedela ali poležavala z njim, večinoma priklopljenim . Zdaj mi je smešno, ampak je dojenje res nekaj bolj zahtevnega kot se običajno opisuje. Spet sem cel roman napisala, saj se bom potrudila in bom večkrat gor, pa bom (upam) poj krajše poste imela . Lp, Nina