lunka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: lil_ ok ce prerezejo brez vprasanja, ze vejo zakaj...se vedno bols da prerezejo, kokr da se samo pretrga. ok sej mogoce kompliciram...sam mi res ni jasno zakaj psihicne posledice...ok fizicno mi je jasno...vsaka stvar potrebuje svoj cas da se zaceli. ampak zakaj psihicno? namen je dober, mislm brez tega nebi blo vasih . moja mami je bla tut prerezana...ni nikol nc jamrala...je pac povedala da so takrat rezal vse...in to je to. najbrz je danes, glede na to da je izbira, razmislanje drugacno. kar pa se tice izgleda...ce smo primerjal CR in rezanje presredka...mislim da se ti pri CR na izgledu bolj pozna. ja pa kaj ce se pozna brazgotina...zarad tega je prislo tvoje dete na svet. sej se poznajo tut strije...ampak je treba vedt zakaj. men bo za brazgotine in strije in se marsikej cist vseeno, vazno da bo z otroci vse vredu. ne zamert mojmu razmislanju...sam pac zaenkrat tko razmislam...je pa res da se nism sla cez to Mogoče že res, ampak kot je napisala predhodnica, je manj občutljivo mesto. Ma, kaj pa vem, jaz sem vesela, da imam prerezan trebuh in ne tam spodaj. Trebuh pa imam tudi čisto spodaj prerezan, tako da tudi če dam kakšne mini bikinke gor, se rana ne vidi. Zakaj psihično? Hmm, če dobro premislim, se mi zdi to vdor v intimo na nek način, posilstvo, oskrunitev ženskega telesa... Delikatna tema, no. Trebuh le ni tako intimna stvar kot so spolni organi. Ne vem no... Karkoli bom rekla, se bom (mogoče) zlagala... Že res, da je vse z namenom, da potem končno dobiš v roke svojega otročka, ampak vseeno je treba razmušljat malo zraven, če se le da. Meni je na porodni mizi prekipelo in sem zatulila, naj mi ne reže presredka, ampak me pelje direktno na carskega. In včasih je bilo prereza presredka manj, če bereš recimo Gaskinovo. Prerez presredka je večinoma opravljen zaradi odločitev babic, ki raje vzamejo škarjice in prerežejo, kot da bi sedele ob porodnici in ji masirale in raztegovale presredek - kar bi sam porod tudi podaljšalo. Zanimiva knjiga, priporočam branje. Naslova se trenutno ne spomnim, vem samo da je avtorica Ina Gaskin. Se pa spomnim tudi moje cimre v porodnišnici, ona je imela prerezan presredek. In včasih je bolj jamrala kot jaz in tudi težje vstajala. Ma, ljudje smo si različni, kaj pa vem... Jaz sem se celo nosečnost bala, da bi mi prerezali presredek, zato sem masirala z oljem od welede zadnja dva meseca. Sem se pa zdajle spomnila še moje kolegice, ki je prvega otroka rodila vaginalno in se pri tem tako raztrgala oz. je bila tako prerezana (se ne spomnim, kaj točno je bilo), da drugega ni smela več roditi drugače kot s CR. So ji prvič nekaj zašuštrali in je prišlo tako daleč... Groza res, danes režejo kar po tekočem traku... * Se strinjam s tem, da bi morale imeti porodnice svobodo izbire.
|