črticaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: novinohti Jaz sem imela obe vrsti poroda, torej CR in po naravni poti, prvi je bil po 13 urah popadkov neuspešen zaradi tega, ker je bil otroček zelo ovit s popkovino, so jo še skozi trebuh komaj rešili oz.odvili, bila je pa kar velika punca - že 14 prenošena in je tehtala 4090kg dolga 55cm. No okrevanje je bilo kar v redu, razen "ježa v trebuhu"nisem imela kakšnih komlikacij, dobivala sem 4 dni injekcije, 3 dni sem bila na mlečni, no potem sem pa že kmalu "šetala" gor pa dol po porodnišnici, ker mi je bilo dolgcajt dobesedno, kadara je punčka spala, sem komaj čakala da grem domov. Šivi so sami popadali ven, tako da zdaj se skoraj nič ne vidi brazgotine so me lepo zašili, mazala pa nisem nič z ničemer. Drugič sem rodila v 1/2 ure, siver zelo zmedena in pretrašena, se se bala da bom spet imela 13-15 ur popadke, uf groza, tako da sem se komaj skoncentrirala kaj moram sploh delati med popadki, vsi so tudi nekaj vpili okoli mene , no pa se je le rodila punčka, prav posebno doživetje je bilo to. Bila je drobcena in je zaradi tega kar v redu porod potekal, razen tega da sem jaz slabo sodelovala, no pa sem potem vseeno mogla nekako stisnit. Po tem porodu sem bila kot bi me traktor povozil, še 3 mesece sem bila čisto fuč, izstopilo mi je črevo, pa šivi so me bolel kot ne vem kaj, ampak zdaj je že 8 let od tega, pa sem že "k seb pršla".. punčke pa sta zdrave in lepe se vsak dan zahvalim, da je temu tako. zakaj so ti je črrevo izstopilo,...a so šivi od carskega reza popustili no važn da je bil konec dober
|