|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
29.7.2010 21:11:57   
tejči28
natalija jaz mu jo dol vlečem od 18m dalje,prej pa samo vrh,da lahko vsaj malo očistiš spodaj.Saj vidiš ko probaš,če gre ali ne.Na silo tak ne smeš nič delat.Mi je pa zdravnica rekla na pregledu,kdaj lahko začne dol vlečt.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
29.7.2010 21:18:57   
malecka_mateja
user posted image izabelina za izpit

drugače pa mi imao končno prebarvano stanovanje. no za jutri nama je ostala ena stena v jednilnici amapk ok to je malenkost. tako da drug tedn lahko moj sestavi kinderpet in previjalno tako da bo sobica polnauser posted image komaj čakam. jaz imam vse oprano in zlikano samo za sebe še morem kupit določene stvari pa imam vse. kompletek za iz p še vedno iščem ker mi gre na živce da je vse modro ali roza. tako da moram it v baby centra malo pogledat. drugače mam eno varjanto bodi z dolgimi in hlačke do pasu že v zeleni bež kombinaciji amapak še rabim en pajacek če bi bilo bolj mrzlo da bo imel oboje oblečeno.
Moram povedat da smo si nekako za ime premislili amapk nebom nič rekla ker lahko bo še vedno Aljaš ali pa bo to novo.taklo da najbolj ziher bo ko bo ven prišel. Ker isto je bilo pri Tjaši smo ji ime spremenili po rojstvu.user posted image

Klemcy bova pa midve skupaj v sobi mogoče grem tudi v mb amapk jaz bom verjetno mela CR tako da potem ko bom tri dni na oddelku lahko da bova imele srečo. je pa tako da jaz sem ko sem rodila tjašo bila kar z dvema puncama iz foruma z eno 2 dni v šok sobi z eno pa tri dni na oddelku tako da res je včasih prav fajn ko vidiš da imaš nekoga tako poznanega v sobi.user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa grem počivat. tole barvanje danes mi ni pasalo mi zdaj malo trebuh otrdeva, pa sej sem samo robe barvala pa potem ščistla ampk je bilo dovolj.

Nočko

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
29.7.2010 21:23:52   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Eno vprašanje: a tiste, ki imate fantke jim kožico na lulčku dol vlačite, ko ga umivate? Nam so v MŠ namreč rekli, da se to ne sme do vsaj njegovega leta in pol do dveh let.user posted image  Mater, zmedena... user posted image  

Jaz ne vem kje to pobirajo babice, ki učijo v MŠ. Pol pa pridš k urologu te pa skor kregajo kaj nisi vlekel dol. Jaz ti priporočam, da vsakič po kopanju povlečeš lulčka dol kokr gre. Ne preveč na silo, ampak čist nežno pa tud ne. Če slučajno kaj zakrvavi se nič ne ustrašit, lulček je zelo prekrvavljen. Če kožica kljub stalni skrbi ne bi šla dol, je bolje da jo urolog odluščijleto in pol staremu fantku, kot kasneje 3-4 leta staremu, ki se bo to spominjal še dolgo časa. Jaz imam par prijateljev, ki imajo grozne spomine na to, ko so jim dol vlekli kožico, ali so šli celo na obrezovanje pri 5-6ih letih. Tak da jaz sem tega našga lulija blazno resno vzela, HB tudi njegova pediatrinja. Sej ona na vsakem pregledu pregleda lulčka in jajčka, če je vse OK. Pa tud kožico dol povleče, da vidi kako gre. Poznam pa tud par primerov, ko pediatrinje (P) niso bile preveč pozorne na to , pa se starši niso strinjali in so šli k privat urologu, ki je fantku odluščil kožico in je bilo potem vse OK. Ker verjemi, če ni šlo dol do njegovega 18meseca ali dveh let, tud kasneje verjetno ne bo šlo.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 29.7.2010 21:27:56 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 4353
29.7.2010 22:19:00   
mala2001
Pri našemu kožica ni šla nikamor in je lani moral na operacijo - so ga popolnoma obrezali.

Neposredna povezava do sporočila: 4354
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 0:01:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hanizali)
  Neposredna povezava do sporočila: 4355
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 0:11:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Klemcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4356
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 0:28:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4357
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 0:55:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Inčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4358
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 1:09:56   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4359
30.7.2010 2:57:07   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Inčy

IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy

Meni je bil največji šok to, da baje lahko novorojenčice v prvih dneh dobijo menstruacijo, ki traja 3-5 dni. To pa pride, ker imajo še nekaj materinih hormonov, ampak potem mine in je mir. Baje mamice, ki tega ne vedo, pridrvijo v P kazat pleničko, da pa njena pupi kaka kri, ker jim niti na misel ne pride, da je to M user posted image  No in če bo blo pri moji tako, zdaj vsaj vem, da ni panike user posted image

Uf, hvala za te informacije - zanimivo res, kaj vse se dogaja, kar ti niti na misel ne pride ... nam tega niso povedali ... so pa povedali, da mamice pridrvijo k zdravniku, če otrok je peso - hehehehehe - mislijo, da potem, ko se pokaka krvavi, ker je take barve user posted image user posted image user posted image

jaz sem imela izscedke pri 4 letih pa moji mamici nic jasn, kasneje so ugotovili da mam cisto na secni cevi in dobr da so najdl in operiral k bi loh v najslabsem primeru vplaivala na mojo rodnost...tako da za menstruacijo vem pri malih dojencicah ampak vsak dan se kaj novega naucis...

IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

IZVIRNO SPOROČILO: Inčy

... drugač pa je imela moja pupa na zadnjem pregledu 1600 g ... to pa je bilo v 31. tednu al 32. tednu - se mi je zdelo ful malo ... dajte še malo povedat babike, kolko imajo kaj vaši ... naj pa bi 200 g na teden dobili zdaj, ne?

Meni je v 33. tednu ocenila težo na 2400g in nekej govorila o tem da bo velik. Ampak tudi pri Timoteju me je strašila, da bo imel 4kg, pa se je potem rodil z 3650g, tak da to so res ocene, tudi za +-500g falijo.

da se pri meni tok zmotijo - samo v obratno smer bi bila vsa srecna,
bomo videli v petek...bo 5 dohtar meril...me zanima kaj bo njemu pokazalo...

(odgovor članu Inčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
   [Brisano sporočilo]
30.7.2010 7:59:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4361
30.7.2010 8:18:10   
Natalija28
katrinka - ne vem sicer zakaj G tolko skrbi okrog teže vašega user posted image , če pa v knjigi piše, da je za 34. teden predvidena teža nekje 1700-1800 g, pa po mailu kaj sem dobila od Bibaleze piše, da sedaj user posted image  tehta nekje 1700 g...user posted image   Upam, da bo vse vredu. Pa kar ne skrbi preveč.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

Neposredna povezava do sporočila: 4362
30.7.2010 8:53:02   
kajča
dobro jutro

sem že zlikala en stroj perila, sedaj moram pa še malo pospravit, potem pa zaslužen zajtrk

pri mojem sinu smo imeli aprila operacijo in so ga čist obrezal, ker ni šla kožica niti 1mm dol, trpeli smo strašne muke, ker ga je peklo pri lulanju in ni hotel lulat, potem je imel 1 mesec krasto, skratka HB da je sedaj ok.

Katera danes pride na srečanje gorenjk v slaščičarno v Planet Tuš ob 11h?

No jaz bom tam, pa upam, da ne samauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4363
30.7.2010 8:56:43   
benika

Jaz bom ziher tam. A to se dobimo spodaj, tam k majo tortice?

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
30.7.2010 9:06:55   
kajča
ja

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
30.7.2010 9:21:48   
tinkatonka
Hej!

Midva z A. sva že od okulista. Zaenkrat še brez očalc user posted image , čez pol leta kontrola. On vsakič drugače vidi res user posted image . Zdaj pa grem pucat kopalnico. Mi je mož včeraj ob 22h zvečer razdiral msažno tuš kabino, danes ob 6h vse znosil ven, zdaj me pa čaka pucanje, ker je bilo za kabino fuj in fej. Ker nama je voda zadaj zatekala je vse od kamna, odmrle kože, smrdi. Mojstri pridejo pa okoli 13h. user posted image Tak da grem zdaj na kolena user posted image .

Anej glega pa Mamo Mio. To je gledal že n-krat, pa tok uživa zraven ko pojejo. No sej zraven se pa s kockami igra, pa malo meni nagaja. user posted image

Od včeraj imam tudi končno obešene zavese v obeh otr. sobah user posted image user posted image user posted image user posted image . Sobi izgledata čisto drugače in je možek čist navdušen, jaz pa tud (prej sva pa govorila, da zaves ne bova imela v hiši). Me je včeraj že spraševal, kakšne bi imela v kuhinji in dnevni sobi (ki je skupen prostor), pa sem mu rekla, da dokler nima 500€ za zavese naj sploh ne razmišlja, ker je to drag špas. user posted image

gorenjke...uživajte na srečanju. Bi prišla tudi jaz, pa imam Aneja doma, pa še mojstre napovedane kot rečeno, naslednjič se pa še jaz pridružim user posted image Pa kakšno slikco nam privoščite

ljubljančanke in ostale seveda tudi
....kaj pa ve, ste spet za kako srečanje? Mogoče bolj večerno varianto spet, da kaj pojemo? 

katrinka...upam, da so se pri tebi G zmotili in bo dete res težje kot kažejo UZ-ji

ocenjena teža
...meni so pri Aneju par dni pred porodom, zaradi suma na odtekanje plodovnice naredili UZ, ocenili težo in zadeli skoraj do grama. Napovedali so 3100g, rodil se je 3190g. V otkratni user posted image mi je na zadnjem UZ-ju tudi ocenila težo, po podatkih sodeč je rok 31.8. in ne 5.9., kar pomeni, da očitno bo malo večji, ampak se ne obremenjujem s tem. Tokrat o porodu razmišljam samo v tem smislu:
1.) zrihtaj varstvo za Aneja user posted image ,
2.) da povem, da si ne želim biti rezana, če bo to mogoče,
3.) pa veselim se konca poroda, da spoznam naše malo dete.
me ne zanima niti koliko časa bo trajalo, niti kok bo bolelo, niti kdaj bom šla. Porod je tako edinstven, da si raje ne delam predstav v glavi, ker bom potem samo razočarana, če bo šlo kaj narobe. Prvič je bilo podobno, edino navodilo/pravilo v glavi, ki sem ga imela, ko sem šla rodit je bil: Ubogaj babico!! In sem jo in je bil porod čisto OK.

Zdaj pa šibam....da ne bodo mojstri prej tu.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 30.7.2010 9:31:35 >

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
30.7.2010 9:30:39   
lillchy123
jutro user posted image

mene tale dež čist v depro daje,upam, da bo kmalu spet sonce in vročina user posted image sem čudna, a ne? user posted image

izabelina- jeee, čestitke, zdej pa nimaš izgovora za naslednje srečanje. ma da prideš! user posted image

tinkatonka- ja, verjamem, da je še posebej čudežno, ko zveš, a te je brcal al te je brcala user posted image

lulček- pri nas gre kožica čisto do konca dol, sam malo bolj na trdo in mu pač ni všeč in pol brca...

znak za user posted image - nisem mogla, da ga ne bi kupila user posted image majo ga v BC, stane okrog 3 eur, je v onliki trikotnika, gor narisana nosečka in spodaj napis- pozor nosečka v avtu! ga pripopaš na šipo v avtu. mi jetok hudo in pol sem včeri vidla to na enmu avtu, sem se prou nasmejala user posted image

pa čestitke vsem za napredovanja pri znahih gradnjah in prenovah.. mi skoz neki delamo pa je še fuuull za nardit.. al ni cajta al pa ni eurčkov. sej bo-enkrat user posted image

evo- zdej pa naprej sobo bodočo sobo od Luka praznit in cunjeprat, pa likat, pa...

pridne bodte in uživajte v svojih bušijih- še malo, pa jih ne bo več user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
30.7.2010 9:32:58   
nadka30
hay

če slučajno katero zanese 5.8. v Lidl

http://www.lidl.si/cps/rde/xchg//SID-280DA61F-A0F4D0BB/lidl_si/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=12541&ar2=

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
30.7.2010 9:35:16   
mala
Lulčki -   mi do prvega pregleda nismo nič delali na tem, potem pa očistiš, kolikor gre kožica lahko dol. Nekje pri enem letu, ne spomnim se točno, pa pediater potegne kožico dol, če še ne gre...So si pa pediatri zelo različni glede tega, nekateri jim še pri 2-eh letih ne pucajo lulčka, meni se zdi pa logično zaradi higiene..

Tudi fantki imajo lahko rahlo krvavo pleničko, tako da punce ne se ustrašit to je normalnouser posted image

Vložki - meni so sicer vir 80 zelo dobri, samo sem si mogla po dva dajati notri, ker sem tok krvavela, zdaj vsaj vem da si moram ta velike nabavit vsaj za dva dni, ker tam na oddelku jih nimajo...

Papirji so zrihtani, naslednji mesec dobimo denar, da še zadnje nakupe opravimouser posted image ..

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
30.7.2010 9:37:15   
lillchy123
tinka- bravo za pregled, saj mogoče se pa še vse popravi? user posted image ne grem na kolena, ne bom več senca njena.. si me na tole pesmico spomnila in zdej jo bom cel dan brundala user posted image
čist noro, kok zavese spremenijo prostor, ane? moj tud ni bil preveč navdušen nad njimi, zdej je pa čist nesrečen, ko jih dam prat user posted image
pa privošči nam kakšno slikico user posted image

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
30.7.2010 9:40:38   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

hay

http://www.lidl.si/cps/rde/xchg//SID-280DA61F-A0F4D0BB/lidl_si/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=12541&ar2=

ful dobr! Hvala! Uf jaz bom ob 8h tam, da kaj ne zmanjka user posted image

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
30.7.2010 9:42:46   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

hay

ful dobr! Hvala! Uf jaz bom ob 8h tam, da kaj ne zmanjka user posted image

sma že dve, dober da nisma iz istega konca,m bi se za cunje tepliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
30.7.2010 9:46:22   
mala2001
IZVIRNO SPOROČILO: kajča

dobro jutro

sem že zlikala en stroj perila, sedaj moram pa še malo pospravit, potem pa zaslužen zajtrk

pri mojem sinu smo imeli aprila operacijo in so ga čist obrezal, ker ni šla kožica niti 1mm dol, trpeli smo strašne muke, ker ga je peklo pri lulanju in ni hotel lulat, potem je imel 1 mesec krasto, skratka HB da je sedaj ok.

No jaz bom tam, pa upam, da ne samauser posted image

Pri našem je bilo po obrezovanju kriza ene tri dni (ko sem ga slačila me je kar za uho počil, ker sem čepela in me je dosegel user posted image ), smo nabavili eno silikonsko gazico, ki se ne zalima na rano in full smo ga kopali v kamilicah. Peti dan smo šli na morje, kjer se je kopal v čisti morski vodi in kamilicah. 14 dni po operaciji je brez problema s skoraj popolnoma zaceljenim lulčkom šel nazaj v vrtec.

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
30.7.2010 9:56:03   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Katrinka - kaj pa ti delaš pokonci sredi noči?

ej pojma nimam,namest da bi spala visim na netu...cudna jazuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

katrinka - ne vem sicer zakaj G tolko skrbi okrog teže vašega , če pa v knjigi piše, da je za 34. teden predvidena teža nekje 1700-1800 g, pa po mailu kaj sem dobila od Bibaleze piše, da sedaj  tehta nekje 1700 g...   Upam, da bo vse vredu. Pa kar ne skrbi preveč.

vem ja, samo pol pa berem nase tule gor k so v istih tednih, pa imajo otrocki za vec kot 2kili,2kili 400,pol mi pa sploh ni nic jasn,
pa 5 razlicnih dohtarjev sem imela,56 razlicnih merjenj in uz-jev pa so vsi rekli da ni ok...jaz pa nisem tok podkovana da bi vec vedlauser posted image

tinka - uf ti kr ne zavidam pucanja, meni gredo take stvari ful na zivce in sem srecna ko vse pospravim - je pa dela velik ja,jaz imam danes samo kuhinjo za spucat pa posesat,ostalo sem ze...pa ne pretiravaj

Neposredna povezava do sporočila: 4374
30.7.2010 9:58:51   
nenka7
joj, sploh nisem vedla, da je s fantki in kožico tak problem... no, mi tudi pričakujemo user posted image  tako da so mi tele vaše izkušnje prav fajn sedle v uho, upam, da pri našem user posted image  ne bom kaj narobej delala...

sicer pa sem danes končno oddala projekt v službi in sedaj do pol 12h počivam user posted image  ni šefa, pa je prav fletno... v ponedeljek gremo pa še enkrat na UZ pogledat malija, pa da vidimo, če je vse ok, upam da bo vse BP pa po tabelcah, kot je blo do sedaj...

za seznam, NP imam 19.8.

tudi jaz sem pogledala tole ponudbo v lidlu, pa se mi zdi, da imajo samo za dojenčke tam do 6m, to pa v večini vse imam in me bo moj zadavil, če še kaj privlečem user posted image  moški mislijo, da ima user posted image  dovolj, če ima 5 pelnic pa 2 majčke, 2 žabice in eno jopčko... da pa lahko vse skupaj polula, pobruha ipd., to pa njegov najbrž ne bo a ne?!?!? včasih mi je prav hecen, ko se razburja, da imava preveč robe že sedaj za otročka, čeprav je meni jasno, da nikoli ni preveč... ah ja, sej bo videl, ko mali pride na svet, da to ne bo glih dovolj, pa bo potem sam hodil po nakupih, če bo potrebno...

vložki - tudi jaz imam namen vir 80 imeti, če bo pa kriza, bom pa moža v sanolabor poslala, pa mi bo te kupil, k ste jih priporočile, sej itak ga pošljem samo z navodilom, da naj prinese vložke za porodnico, tam mu bodo že prave prodali, po moje je pa tko dovolj en zavitek za prve dni, potem pa po potrebi pač...

a nobena ne bo šla rodit na jesenice? archie, boš šla ti v kranj, pa ti benika tudi verjetno?

sicer pa prebiram tele sezname kaj v P nesti zase in za user posted image  pa upam, da bom imela dovolj zanj za obleči, bomkar kaj več vzela, za vsak slučaj, če bo mraz, kot je recimo danes, čeprav meni full paše... moja sestra je pa na morju, pa ima menda morje med 16 in 20 stopinj!?!?

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?