|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
29.7.2010 8:49:22   
Jinx
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Jaz sem v Baby centru našla tudi rumeni in zeleni kompletek. Tako da tm imajo vsaj malo več barv na izbiro. Pa pomojem je v Mothercare podobno, samo so pa cene višje kot npr v HM-u al pa v Kik-u.

Jaz pa oranžnega user posted image Imeli so pa tudi še bele, bež ipd. Sem pa zadnjič v Mercatorju slučajno našla še takega lepega krem barve, znižanega na 19 € user posted image

< Sporočilo je popravil Jinx -- 29.7.2010 8:50:39 >

I Am One Of God's Mistakes

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
29.7.2010 8:52:20   
tinkatonka
almera... Ja glede na to da moj A. ne mara preveč vrtca, sem se jaz raje odločila da ga imam julija doma, avgusta gre pa nazaj v vrtec, in sicer zato, ker v primeru, da rodim že avgusta, njega bi pa potem naknadno spet v vrtec dala, mi zna zelo zamerit in ponovni odhod v vrtec povezat s prihodom user posted image , posledično lahko pričakujem večjo ljubosumnost. Mah celo znanost sem iz tega naredila. 

hanizali
....Baby boom ne gre v obe smeri, ker ne vem kam bi fiskirala strehco, ki jo drugače fiksiraš na eno palico pri ročaju user posted image . Niti ni v navodilih, da se to da narediti. Tak da si imela prav. Ampak je pa tok lep voziček user posted image , čist vesela, da imam končno voziček, ki mi je všeč. Bom še z večjim veseljem furala naokrog.

kolcanje user posted image ....no mojmu user posted image se pa ravnokar kolca v trebuščku. user posted image user posted image user posted image Kok hecen filing. Čist nežno enakomerno poskakovanje user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 29.7.2010 9:06:36 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
29.7.2010 9:20:18   
hanizali
tinkatonka nič kaj nisem vesela tvojega odgovora,ker mi vozek RES dopade in ne vem kaj nardituser posted image .Vseeno hvala za trud!
tejči tudi jaz sem imela včeraj popoldan bolečine v križu,kot pri ,ma so se po buscopanu in počitku pomirile.Hb
Pri nas pa bo prav kmalu nevihta,tako,da bom najbrž morala sklopit elek.,da ne bo kaj treščilo.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 4278
29.7.2010 9:34:27   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: benika

plenice na kuhanju,majcke ki sem jih pobarvala pa na 30, ja ene parkrat loceno da vidim ce bo kaj voda obarvana pol pa nic vec k se tok prepere...

No sej to me je zanimalo. Ker sem včeraj ogledovala to barvo v Müllerju in gor piše, da je barva srednje obstojna in da se barva spira.

ja res jeuser posted image

tinka - super za dohodnino,jaz sem tudi vceraj nazaj dobila, ker bom ocitn prej rodila jo bom porabila za otrocka, un denar za novorojencka pa za ostalo - bom zamenjala vrstni red...heheuser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
29.7.2010 11:04:43   
mala2001
Oj!

Evo, bla pridna, spucala stanovanje, zdej sem pa čist hin... Dobro, da je tašča skuhala divjačinski golaž, tak da kosilo je tudi skoraj gotovo, ker moj user posted image pride čez pol ure iz gozda, se naje in leti v službo....

Popoldne, po počitku imam namen še spakirat tamalga in zlikat, tako da se lahko jutr posvetim samo njemu (če bo za, včasih se mi zdi da sem mu kar malo odveč....user posted image )

Za drug teden mam pa plan okna pomit, kopalnico zribat in pripravit v spalnici za user posted image . Potem pa čakam še na € za paketek, da nakupim kozmetiko in malenkosti, ki mi manjkajo. Sem mislila, kako bo to pocen, pol grem pa včeraj malo preračunavat in nanese cca.150€.user posted image Kako trgovci radi služijo na nas siromakih... No mogoč bom pa seznam še malce oklestila... In rajš kaj po potrebi kupila...user posted image

Grem zdej kosilo dokončat.... pridne bit!

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
29.7.2010 11:23:21   
Izabelina
drage moje souser posted image !! odlično ste držale tačke, ker mam potrdilo, da znam vozit user posted image ... supr ste!!!! res! hvala za vsako dobro misel!!! user posted image user posted image

zdej pa še mal pokomentiram ostalo dogajanje:  kopalnica- pr ns so ploščice že položene, čakajo name, da jih pomijem, nasledn tedn pride majstr z dopusta in namontira še wc, pa lijak in prikluči pralnosušilni stroj... pol je pa treba še kupt kšno omarco za not pa vrata...  kar se pa ostalga v našem stanovanju tiče, rabmo pa še stopnico za v spalnco, potem rabmo knauf steno in pa ograjo... če nam to uspe pred user posted image  smo zmagal... detajli pa pol sprot z denarčkom...

štrikani copatki- naša soseda jih dela, jih mam že naročene, če kera rabi naj sporoči ji bom povedala, ma pa vse barve, so pa taki lušni copatki, js jih običajno podarjam, ko zvem, da je ktera noseča... men so res lepi...

paketek- učeri sm naročila menda da pride v 8 delovnih dneh... komi čakam user posted image

Teodora - pr zdravnici sm bla ob 12.30, a je tebe kej naročila na ctg? ker men ni nč niti omenla, pa še to, da tut napotnice nimam za rodit... jo dobim 20.ga... če ne bi posebi uprašala, ko je spet omenla kajenje, sm kr rekla, kaj a je otroček premajhen, pa je rekla ah ne, samo postlca je preveč zrela... sm kr pobulila, se mi zdi, da je to ena stvar k jo je treba oment na pa izvlečt iz zdravnice... 

okej, zaenkrat je to to... grem mal počivat pol pa pridem še kej okrog!
user posted image  

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
29.7.2010 11:30:47   
archie
cestitam!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image vso sreco pri nadalji voznji!!

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

če ne bi posebi uprašala, ko je spet omenla kajenje, sm kr rekla, kaj a je otroček premajhen, pa je rekla ah ne, samo postlca je preveč zrela... sm kr pobulila, se mi zdi, da je to ena stvar k jo je treba oment na pa izvlečt iz zdravnice... 

mogoce pa to ni tolk pomembno, da bi ti morala omenjat. Ker ce ti na to ne vplivas, potem je po eni strani BV, da te sekira s tem (saj ves, da so ene tolk panicne, da ce otrok narobe brcne, delajo paniko-pa to ne leti na nobeno konkretno tule gor!!!).

Teodora, kaksne tablete za zelezo jemljes?

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
29.7.2010 11:32:15   
teodora75

drage moje souser posted image !! odlično ste držale tačke, ker mam potrdilo, da znam vozit user posted image ... supr ste!!!! res! hvala za vsako dobro misel!!! user posted image user posted image

zdej pa še mal pokomentiram ostalo dogajanje:  kopalnica- pr ns so ploščice že položene, čakajo name, da jih pomijem, nasledn tedn pride majstr z dopusta in namontira še wc, pa lijak in prikluči pralnosušilni stroj... pol je pa treba še kupt kšno omarco za not pa vrata...  kar se pa ostalga v našem stanovanju tiče, rabmo pa še stopnico za v spalnco, potem rabmo knauf steno in pa ograjo... če nam to uspe pred user posted image  smo zmagal... detajli pa pol sprot z denarčkom...

štrikani copatki- naša soseda jih dela, jih mam že naročene, če kera rabi naj sporoči ji bom povedala, ma pa vse barve, so pa taki lušni copatki, js jih običajno podarjam, ko zvem, da je ktera noseča... men so res lepi...

paketek- učeri sm naročila menda da pride v 8 delovnih dneh... komi čakam user posted image

Teodora - pr zdravnici sm bla ob 12.30, a je tebe kej naročila na ctg? ker men ni nč niti omenla, pa še to, da tut napotnice nimam za rodit... jo dobim 20.ga... če ne bi posebi uprašala, ko je spet omenla kajenje, sm kr rekla, kaj a je otroček premajhen, pa je rekla ah ne, samo postlca je preveč zrela... sm kr pobulila, se mi zdi, da je to ena stvar k jo je treba oment na pa izvlečt iz zdravnice... 

okej, zaenkrat je to to... grem mal počivat pol pa pridem še kej okrog!
user posted image  

Cestitam za izpit!!!user posted image

Pa s stanovanjcem ste ocitno tudi ze dalec..., uh, jaz si sploh ne upam napovedat, kdaj naj bi bil nas domek vsaj za silo primeren za zivet notri. Ampak je pac olajsevalna okoliscina, da imava 'B plan', kar v bistvu pomeni 'moje ex stanovanje' in bom(o) pac tam, vmes se bo pa delalo.

Tudi mene najina dr. ni nic narocila za CTG, je itak se prekmalu. Sem pa sestro Jagodo vprasala in je rekla, da je praksa taka, da imam itak cez en mesec se obicajni pregled, potem cez 10 dni kontrolo, potem sele se zacne hodit na CTGje. No ja, bosta ze povedali.

Pri nas ze dezuje, ampak zdaj pa celo ze mene malo zebe, iiiiiii

bodte fajn!

T.

Neposredna povezava do sporočila: 4283
29.7.2010 11:33:41   
nadka30

čestitke in čim več varnih kilometrovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4284
29.7.2010 11:36:40   
archie
teodora, meni se zdi, da se na CTG zacne hoditi po 36. tednu. Pri mojem G je to ze v 34. tednu.

ooooo, pa res dezuje user posted image user posted image user posted image user posted image jaz se cel teden hodim v flisu naokoli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
29.7.2010 11:38:46   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: archie

Teodora, kaksne tablete za zelezo jemljes?

Jem Retafer, mi ga je predpisala ze nekje na zacetku tretjega meseca. No pa sedaj ocitno koncno deluje. Saj mi je rekla na prejsnjem pregledu krvi, da je normalno, da ga imam se vedno premalo, saj se toliko poveca kolicina krvi, da je potem spet prevec razredcena. No, zdaj je v glavnem OK.

Aja, sem pozabila : ''gorenjske nosecke'', kaj je zdaj za srecanje? Je to za jutri ze cisto zmenjeno? Jaz bi sicer raje Brione kot Tus, saj tam nimajo kaj 'posebej uzitnega', je pa res, da je tukaj bolj enostavno s parkingom.
Kdo pa sploh namerava prit?

Archie, vi pa uzivajte na morju! No, prav vroce vam verjetno ne bo user posted image .

T.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
29.7.2010 11:45:37   
archie
aha, hvala za odgovor. Meni se sicer kolicina hemoglobina manjsa, ampak trenutno imam se nad dovoljeno mejo (ki je 110 za nosecnice). Imam pa zadnje testiranje 12.8., ko imam spet pregled.

Jah, ene ful vrocine ne bo, bo pa med vikendom med 25 in 28 stopinj ter ponoci malo pod 20 stopinj. Ravno prav user posted image

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
29.7.2010 11:48:13   
nadka30

Če se kateri da brat, kaj rabi v porodnišnici - tole je skopirano od ene junijke, pa vzemite iz tega kar rabite (tale seznam se mi zdi kar zanimiv, jih je pa toliko, da treba itak svojega na koncu napisat).

1. dokumenti:
• zdravstvena kartica – za LJ porodnišnico obvezno potrjena, avtomat je v porodnišnici a med 10 zvečer in ne vem do kdaj zjutraj ne dela! Priporočam, da si potrdite kartico že prej.
• napotnica za porod
• materinska
• poročni list ali priznanje očetovstva
• potrdilo da je mož/partner obiskoval tečaj/šolo za starše. S tem težijo – ekstremno! Od ene v sprejemni mož ni obiskoval tečaja ali pa samo ni imel potrdila. So mu glatko rekli, da zato pri porodu ne more biti prisoten, da so taka pač pravila. No, na koncu je le bil a v tej svoji zahtevi so bili zelo ostri in tečni.

2. za vas:
• vložki: močno priporočam vložke MASMI za porodnice: prodajajo v Sanolaborju, so v veliki škatli na kateri je narisana nosečka. Dragi ko pes a vredni vsakega centa (10 vložkov je cca 8 EUR)Vložki so popolnoma natur, daljši in široki cca 8 cm. Mercedes proti vložkom VIR80 (prekratki, preozki, jaz sem jih tlačila tudi po 4 naenkrat ali vsaj 3 in zato hitro prešla na Masmi) Ko bo krvavitev malo manjša so fajn tudi vložki Vir Nature Super.
• copate, natikači – nekaj kar se lahko zmoči. Sicer se dobijo tudi v porodnišnici a meni so bili tisti zoprni.
• modrček za dojenje, blazinice za prsi(priporočam Chicco), krema za bradavice (meni je res daleč najboljša riževa krema Lenirag , prodajajo jo v lekarnah, stane cca 15 EUR), multi-mam komprese za bradavice (skupaj z riževo kremo so fantastična pomoč trpečim bradavicam).Začela sem z Rešilkotom a je pomagal le dokler sem dojila z nastavki. Zdaj, ko dojim brez je omenjena kombinacija neprecenljiva.
• voda (meni je bila med porodom neprecenljiva. Ko predihavaš popadek se ti grlo čisto izsuši in po vsakem popadku sem jaz obvezno pila)
• Donat: naj vam prinese mož po porodu. Jaz sem se z njim nalivala od začetka. Nikakor si nisem želela zadevo opraviti na trdo ;) Je pomagalo.
• Kozmetika za osebno higieno
• Telefon in polnilec
• Fotoaparat

3. Za dojenčka:
• V porodnišnici: dobite vse kar potrebujete, eventualno si vzemite dudo (če jo mislite uporabljat). Meni je moj prinesel še nastavke za dojenje, priporočajo Aventove – small. Priporočam, da najprej probate brez in otročka čim več pristavljate tudi, ko še nimate mleka.
• Za domov: bodi, žabice, 2 tetra plenički: jaz sem imela eno za pod bejbija v lupinici in eno za vsak slučaj- npr. za pokrit (nismo rabili)Eventualno še copatki. Nismo rabili kapice, oblečeni eni dolgi rokavi, vsa oblačilca iz bambusa (iz BC), ki so precej tanjša od navadnega bombaža in jih zelo priporočam! Ne vem zakaj v seznamih navajajo, da naj bi imel za domov svoje tudi »pamperske«, pleničke so v porodnišnici in otročka pač previješ še v njihove.

Še nekaj praktičnih , vse se nanaša na porodnišnico Ljubljana:
• V juliju bo v Lj porodnišnici grozljivo vroče, že junija je bilo, prostori niso klimatizirani. V tistih njihovih haljah je vroče še stokrat bolj. Jaz bi si vzela kaj svojega za oblečt.
• Blazine v Lj porodnišnici so oblečene v neko plastiko, čez je bombažna prevleka za blazino. Priporočam, da tisto plastiko čimprej slečete z blazine in jo skrijete v omarico – v vročini je to neprecenljivo.
• Če ste šivane: ne sedet!!! Niti na obroču. Jejte stoje ali se z enim kolenom oprite na stol z roko na mizo, rit v luft. To je nam svetovala ginekologinja na materinski. Jaz sem se tudi umivala s popolnoma hladno vodo po čisto vsakem WC-ju! S šivi nobenih težav, niti sekundo me niso boleli, prvi dan sem čutila le rahlo cukanje.
• Vsakič ko delijo brisače/halje/mrežaste hlačke recite za dodatno brisačo, jo dobite brez problema in pride zelo prav. Tudi dodatne spalne srajce ni problem dobiti, kadarkoli.
• Mrežaste hlačke: meni je zadostovalo kar smo dobili v porodnišnici- 2je na dan.
• Moja cimra si je zaželela CTG zapis iz poroda za spomin. Meni je bila to super ideja- dejansko zapis celega poroda. Ob odhodu sem ga brez težav dobila. Sama se na to niti slučajno ne bi spomnila.
• Hrana v porodnišnici (predvsem kosila) je popolnoma neslana in posledično precej brezokusna. Če vas to moti, si s seboj vzemite nekaj soli.
• Za pit v porodnišnici dobite čaj, voda je iz pipe in je ok. Dopoldne in popoldne dobite še kozarec mleka (če želite - pridejo vprašat).
• Če imate kakršnekoli dileme ali karkoli potrebujete – ne odlašajte z zvonenje sestram. Ponoči in podnevi. Nobena ni bila zaradi tega sitna, vsi so bili ekstremno prijazni in ustrežljivi. Vse pohvale, res,. Bila pa sem na oddelku D v 3. nadstropju.
Najbolj od vsega pa priporočam, da v porodnišnico vzamete prepričanje, da je rojevanje ženskam naravno, da to počnemo že od nekdaj, da so naša telesa na to pripravljena in da premoremo vso moč in znanje, da porod izpeljemo. To ni medicinski dogodek (vsaj večinoma ne) ampak eno krasno doživetje in neprecenljiva izkušnja. Doma absolutno pustite strah, zaupajte svoji intuiciji in svojemu telesu. Ne pozabite jima prisluhniti in se porodu popolnoma prepustite. In kakorkoli se sliši morda smešno, noro ali nemogoče: veselite se poroda in v njem uživajte! Jaz sem, v vsakem trenutku! In rodila sem zlahka ter hitro pa čeprav je bilo vse drugače kot sem si v teoriji zamislila. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
29.7.2010 11:56:28   
katrinka
izabelina - cestitamuser posted image

DA MALO DODAM - drugace pa je super seznam,sem se celo nekaj naucila...finouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

Če se kateri da brat, kaj rabi v porodnišnici - tole je skopirano od ene junijke, pa vzemite iz tega kar rabite (tale seznam se mi zdi kar zanimiv, jih je pa toliko, da treba itak svojega na koncu napisat).

1. dokumenti:
• zdravstvena kartica – za LJ porodnišnico obvezno potrjena, avtomat je v porodnišnici a med 10 zvečer in ne vem do kdaj zjutraj ne dela! Priporočam, da si potrdite kartico že prej. KARTICE SE NE DA VES POTRDITE TAKO KOT DRUGJE KER SO TUDI ONI SLI NA NOV SISTEM
• napotnica za porod
• materinska
• poročni list ali priznanje očetovstva KOPIJA SEVEDA,NE NOSITE ORGINALOV
• potrdilo da je mož/partner obiskoval tečaj/šolo za starše. S tem težijo – ekstremno! Od ene v sprejemni mož ni obiskoval tečaja ali pa samo ni imel potrdila. So mu glatko rekli, da zato pri porodu ne more biti prisoten, da so taka pač pravila. No, na koncu je le bil a v tej svoji zahtevi so bili zelo ostri in tečni.

2. za vas:
• vložki: močno priporočam vložke MASMI za porodnice: prodajajo v Sanolaborju, so v veliki škatli na kateri je narisana nosečka. Dragi ko pes a vredni vsakega centa (10 vložkov je cca 8 EUR)Vložki so popolnoma natur, daljši in široki cca 8 cm. Mercedes proti vložkom VIR80 (prekratki, preozki, jaz sem jih tlačila tudi po 4 naenkrat ali vsaj 3 in zato hitro prešla na Masmi) Ko bo krvavitev malo manjša so fajn tudi vložki Vir Nature Super.
• copate, natikači – nekaj kar se lahko zmoči. Sicer se dobijo tudi v porodnišnici a meni so bili tisti zoprni. IMEJTE DVOJNO DA BOSTE V ENIH BILE POD TUSOM,POL PA V SUHE
• modrček za dojenje, blazinice za prsi(priporočam Chicco), krema za bradavice (meni je res daleč najboljša riževa krema Lenirag , prodajajo jo v lekarnah, stane cca 15 EUR), multi-mam komprese za bradavice (skupaj z riževo kremo so fantastična pomoč trpečim bradavicam).Začela sem z Rešilkotom a je pomagal le dokler sem dojila z nastavki. Zdaj, ko dojim brez je omenjena kombinacija neprecenljiva.
• voda (meni je bila med porodom neprecenljiva. Ko predihavaš popadek se ti grlo čisto izsuši in po vsakem popadku sem jaz obvezno pila)
• Donat: naj vam prinese mož po porodu. Jaz sem se z njim nalivala od začetka. Nikakor si nisem želela zadevo opraviti na trdo ;) Je pomagalo.
• Kozmetika za osebno higieno
• Telefon in polnilec
• Fotoaparat

3. Za dojenčka:
• V porodnišnici: dobite vse kar potrebujete, eventualno si vzemite dudo (če jo mislite uporabljat). Meni je moj prinesel še nastavke za dojenje, priporočajo Aventove – small. Priporočam, da najprej probate brez in otročka čim več pristavljate tudi, ko še nimate mleka.
• Za domov: bodi, žabice, 2 tetra plenički: jaz sem imela eno za pod bejbija v lupinici in eno za vsak slučaj- npr. za pokrit (nismo rabili)Eventualno še copatki. Nismo rabili kapice, oblečeni eni dolgi rokavi, vsa oblačilca iz bambusa (iz BC), ki so precej tanjša od navadnega bombaža in jih zelo priporočam! Ne vem zakaj v seznamih navajajo, da naj bi imel za domov svoje tudi »pamperske«, pleničke so v porodnišnici in otročka pač previješ še v njihove.

Še nekaj praktičnih , vse se nanaša na porodnišnico Ljubljana:
• V juliju bo v Lj porodnišnici grozljivo vroče, že junija je bilo, prostori niso klimatizirani. V tistih njihovih haljah je vroče še stokrat bolj. Jaz bi si vzela kaj svojega za oblečt.
• Blazine v Lj porodnišnici so oblečene v neko plastiko, čez je bombažna prevleka za blazino. Priporočam, da tisto plastiko čimprej slečete z blazine in jo skrijete v omarico – v vročini je to neprecenljivo.
• Če ste šivane: ne sedet!!! Niti na obroču. Jejte stoje ali se z enim kolenom oprite na stol z roko na mizo, rit v luft. To je nam svetovala ginekologinja na materinski. Jaz sem se tudi umivala s popolnoma hladno vodo po čisto vsakem WC-ju! S šivi nobenih težav, niti sekundo me niso boleli, prvi dan sem čutila le rahlo cukanje.
• Vsakič ko delijo brisače/halje/mrežaste hlačke recite za dodatno brisačo, jo dobite brez problema in pride zelo prav. Tudi dodatne spalne srajce ni problem dobiti, kadarkoli. ALI PA KAKA BRISACKA SVOJA S SABO
• Mrežaste hlačke: meni je zadostovalo kar smo dobili v porodnišnici- 2je na dan.
• Moja cimra si je zaželela CTG zapis iz poroda za spomin. Meni je bila to super ideja- dejansko zapis celega poroda. Ob odhodu sem ga brez težav dobila. Sama se na to niti slučajno ne bi spomnila.
• Hrana v porodnišnici (predvsem kosila) je popolnoma neslana in posledično precej brezokusna. Če vas to moti, si s seboj vzemite nekaj soli.
• Za pit v porodnišnici dobite čaj, voda je iz pipe in je ok. Dopoldne in popoldne dobite še kozarec mleka (če želite - pridejo vprašat).
• Če imate kakršnekoli dileme ali karkoli potrebujete – ne odlašajte z zvonenje sestram. Ponoči in podnevi. Nobena ni bila zaradi tega sitna, vsi so bili ekstremno prijazni in ustrežljivi. Vse pohvale, res,. Bila pa sem na oddelku D v 3. nadstropju.
Najbolj od vsega pa priporočam, da v porodnišnico vzamete prepričanje, da je rojevanje ženskam naravno, da to počnemo že od nekdaj, da so naša telesa na to pripravljena in da premoremo vso moč in znanje, da porod izpeljemo. To ni medicinski dogodek (vsaj večinoma ne) ampak eno krasno doživetje in neprecenljiva izkušnja. Doma absolutno pustite strah, zaupajte svoji intuiciji in svojemu telesu. Ne pozabite jima prisluhniti in se porodu popolnoma prepustite. In kakorkoli se sliši morda smešno, noro ali nemogoče: veselite se poroda in v njem uživajte! Jaz sem, v vsakem trenutku! In rodila sem zlahka ter hitro pa čeprav je bilo vse drugače kot sem si v teoriji zamislila. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
29.7.2010 11:59:31   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

čestitke in čim več varnih kilometrovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se podpišem pod tole. Bravo!!!user posted image

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
29.7.2010 12:00:01   
archie
zakaj pa za tusiranje rabis natikace? A se ne tusiras brez? se opravicujem za neumno vprasanje.... user posted image

v MS so nam rekli, da je potrdilo oceta o prisotnosti v MS potrebno samo se v Lj P.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
29.7.2010 12:01:49   
archie
glede vlozkov: http://www.ekolife.si/si/bombazni-materinski-vlozki-100-bombaz-10-kom-i577.shtml

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
29.7.2010 12:16:19   
tpmc
izabelina čestitke za izpit, zdaj pa po pameti in previdnost ni nikoli odveč :)user posted image

super seznam, v mariboru je nekoliko drugače vrjetno, ampak vsekakor je uporaben. Hvala za posredovanje!user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
29.7.2010 12:21:17   
katrinka

zakaj pa za tusiranje rabis natikace? A se ne tusiras brez? se opravicujem za neumno vprasanje.... user posted image

v MS so nam rekli, da je potrdilo oceta o prisotnosti v MS potrebno samo se v Lj P.

tus je skupen,glivice torej...sicer ful dobr skrbijo za higieno in res cistilke a vseeno jaz sem imela natikace gor...meni ni bilo do tega da sm bosa

glede portdila - vsaka p ima druga pravila,v enih p je prisotnost oceta zastonj,nekje ms le zazeljena...nic od tega v ljubljanski
jaz sem zadnjic prispevek placala,tako da mam urejeno,potrdilo pa je v materinski

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
29.7.2010 12:39:49   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: hanizali

tinkatonka nič kaj nisem vesela tvojega odgovora,ker mi vozek RES dopade in ne vem kaj nardituser posted image .Vseeno hvala za trud!

kot že napisano, mene to da se voziček ne da obračat ni motilo, že ko sem imela Aneja in en drug voziček, ki se isto ni dal obrnit. Pa sem res veliko vozičkala naokoli. Ko je bilo pa vetrovno, pa si res lahko pomagaš z dežno prevleko. Prav v fajn vetru ga pa tud nisem furala naokoli, da ga ne bi kaj napihalo. No ampak jaz ne živim na območju burje, tak da....

izabelina in avto šola....najprej čestitke za izpit. user posted image user posted image user posted image user posted image In seveda varno vožnjo. user posted image Sva pa z A. danes na poti iz Merkurja srečala Avto Šolo in se je nekaj jezil kaj ta avto tok počasi vozi user posted image , jaz mu razložim, da se uči vozit, da za vožnjo rabiš vozniško dovoljenje, ki ga imava tako midva z očitom, kot babice in dedki,...ipd..., no in da ga bo tudi on imel ko bo velik, a ne? Pa je rekel, da on pa ne bo hodil v avto šolo, da bi bil rad on še dolgo majhen. user posted image user posted image user posted image

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu hanizali)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
29.7.2010 12:41:19   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

tus je skupen,glivice torej...sicer ful dobr skrbijo za higieno in res cistilke a vseeno jaz sem imela natikace gor...meni ni bilo do tega da sm bosa

glede portdila - vsaka p ima druga pravila,v enih p je prisotnost oceta zastonj,nekje ms le zazeljena...nic od tega v ljubljanski
jaz sem zadnjic prispevek placala,tako da mam urejeno,potrdilo pa je v materinski

Jaz si bom vzela svoje copate za po sobi, njihove copate, ki jih dobiš v P (in so plastični, čudni sicer) bom pa imela za pod tuš. Dvojih copat ne mislim s sabo nosit.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
29.7.2010 12:42:33   
archie

Sva pa z A. danes na poti iz Merkurja srečala Avto Šolo in se je nekaj jezil kaj ta avto tok počasi vozi user posted image ,

a ze tolk majhen to opazi? uf.... user posted image
sam je pa res faca tale tvoj A. Po prebranem komaj caka, da se rodi bratec / sestrica, a ne? A je kaj bolj nestrpen kot vidva?

Neposredna povezava do sporočila: 4297
29.7.2010 12:45:36   
tinkatonka

glede vlozkov: http://www.ekolife.si/si/bombazni-materinski-vlozki-100-bombaz-10-kom-i577.shtml

Hvala za link. Meni osebno čist predrago. Jaz sem si raje pogosteje menjala Vir80 pa si nisem rabila več kot enga dat notri. Itak je pomembno, da skoz menjavaš vložke, ne pa da imaš enega notri par urc (no razen med spanjem). Sicer pa če se dobro spomnim prideš ven iz porodne (3h po porodu ko najveš krvaviš si itak še v porodni in tam ti dajo oz. zamenjajo take ogromne vložke, podobni pomojem tem na linku) s sveže zamenjanim ogromnim vložkom, ki ti lahko služi še npr ene 2-3h ko si že na oddelku, pol pa počasi začneš z Vir80. No ampak to je bilo pred 4-imi leti, a je zdaj kaj drugače (katrinka, almera, vidve imata bolj sveže info) 

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
29.7.2010 12:48:55   
mala
Izabelina - čestitke za opravljen izpituser posted image in varno vožnjo vnaprej ti želimuser posted image

Nadka 30 - hvala za seznam, da si malo osvežim spominuser posted image

Še eno vprašanje glede napotnice za v porodnišnico - jest sem čisto pozabila na to, kdaj se jo pa dobi?? Pa še ena pride za rešilca, če se ne motimuser posted image

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
29.7.2010 12:49:31   
tinkatonka

Sva pa z A. danes na poti iz Merkurja srečala Avto Šolo in se je nekaj jezil kaj ta avto tok počasi vozi user posted image ,

a ze tolk majhen to opazi? uf.... user posted image
sam je pa res faca tale tvoj A. Po prebranem komaj caka, da se rodi bratec / sestrica, a ne? A je kaj bolj nestrpen kot vidva?

Ja najbrž je mami mal prehitra. user posted image Ne sej ne, jaz vedno po pravilih vozim. user posted image
Ja komaj čaka user posted image samo ga ne obremenjujemo preveč, kolikor pokaže sam interesa. Vozička npr. ni hotel it z mano kupit, ko pa sva dobila paket domov je bil pa čist navdušen. Sicer pa nismo preveč nestrpni (še), ker nam dneve in trenutke polni A. z vragolijami in itak sploh nimamo dosti časa  razmišljati kaj drugega. user posted image Se 1. in 2. user posted image ful razlikujeta v tem, da se ravno v 1. user posted image lahko povsem posvetiš sebi in otročku v sebi, v 2. user posted image pa kolikor ti ostane časa, ki ga imaš pa pri enem živahnem otroku bolj malo. Sploh ker moj mulči nič več ne spi čez dan in je aktiven od 7h do 21h zvečer.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?