Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:02:25
|
|
|
|
archie
|
Katrinka: a pa so te meritve otroka sedaj tolk natancne, da lahko recejo, da se je zredil samo za 60 gr?? So tako sigurni G pri teh napovedih? Izabelina: saj tudi jaz nimam nic od tega, kar si napisala (nimam pojma kolk je veliko... nobenih meritev srčka, pa plodovnice pa materničnega vratu pa ne vem kaj še.). Meni vedno samo srcek poslusa od otroka. To je vse. Pregleda (vaginalnega) nisem imela ze od lani, ko sem dala bris. Na zacetku nosecnosti je naredil samo vaginalni UZ, nic pregleda. Nazadnje sem imela UZ pri mojem G ko je bila morfologija, 10 dni kasneje pa se 3D (placljiv). Cez 14 dni imam pa se enega placljivega. Nova tema: jaz predlagam novo temo, ko vas bo kar nekaj slo rodit (te, ki sedaj tu sodelujete). Ker na nas zadnje nosecke boste cakale se dolgoooooooo vam ne priporocam
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:03:35
|
|
|
|
mala2001
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina aha, hvala za razlago, upam, da bom uspela kej od tega skuhat... jutr mam pregled... spomnem se, da je blo govora o številu ultrazvokov, js sm mela do zdej pri vsakem pregledu tut ultrazvok, sam če mene uprašate bi rajš mela navadne preglede, zato ker ne vem popolnoma nič... pač pogleda dete in to je to... nimam pojma kolk je veliko... nobenih meritev srčka, pa plodovnice pa materničnega vratu pa ne vem kaj še... za vsako stvar jo morm posebi uprašat... še zdej mi ne gre iz glave njeno zadnje uprašanje, ko je gledala dete pa me uprašala, če sm kadilka... js lepo rečem, da ne in to je blo to... zakaj me je to uprašala? otroci kadil so običajno mal mannjši, a je to vidla? pojma nimam... jutr bom use uprašala... zdej pa počivat... jutr mam vožnjo, u četrtk pa glavno... na bruhanje mi gre ob teh mislih... Verjetno je opazila da se ti je začela kalcinirat posteljica, kar je pri kadilkah še prej in bolj očitno (kalci se bolj nabira na posteljico, ta ne dovaja več tako veliko količino hranil in zato so ostroci kadilk manjši). Sicer pa brez skrbi. Posteljica prične odmirat, toprj postane kalcinirana nekje od 28.-30. tedna naprej. IZVIRNO SPOROČILO: archie Katrinka: a pa so te meritve otroka sedaj tolk natancne, da lahko recejo, da se je zredil samo za 60 gr?? So tako sigurni G pri teh napovedih? To tud mene zanima, vem da so se pr men v 1. na zadnjem UZ (2 dni pred porodom) mahnili za 300 g in 3 cm v obsegu glavice.... Katarinka drži se! Vse bo okidoki. So pa naši taprvi že pravi mali odrasli ljudje in čist lepo preživijo brez nas..., torej smo obavile svoje delo dobro... za nas. Koliko je pa Suzana stara? Naš je skoraj 4,5 in je ful odrasel postal v pol leta...
< Sporočilo je popravil mala2001 -- 28.7.2010 9:06:40 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:07:15
|
|
|
|
Lenca78
|
Punce jest bi nujno rabla en nasvet. Men se moje stanje s tem srbenjem ful slabša. Prvo sem misnla da imam res alergijo na lešnike sm se izogibla vsemu kar ima tudi samo sledi lešnikov pa se srbenje in fleki vsak dan bolj pojavljajo, včasih čez dan včasih ponoč. Včeraj sm ob polnoči bla čist rdeča od flekov sm se šla z ledeno mrzlo vodo stuširat in mi je nekak ratalo zaspat. Potem pa me je ob 2h ponoči vse tko srbelo da nisem vedla a nej si kožo kr dol posnamem nič več ni voda pomagala, zato sm spet vzela Claritine čeprov se trudim izogibat tabletom. Strah me je pa ker mi je v Mš rekla da je tako stanje lahko posledica jetr naslednji pregled pri moji g pa imam šele naslednji četrtek sam jest nam še ene take noči preživela ima kera kak nasvet? Hvala in lep super osvežen dan
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:09:55
|
|
|
|
archie
|
kaj pa kaksna krema? mene srbi koza, ko imam suho (takrat pomaga mazanje s kremo) ali pa ko imam kaksne vrocinske izpuscaje (takrat mi pomaga umivanje s Plivasept penecim samponom).
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:15:06
|
|
|
|
mala2001
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78 Punce jest bi nujno rabla en nasvet. Men se moje stanje s tem srbenjem ful slabša. Prvo sem misnla da imam res alergijo na lešnike sm se izogibla vsemu kar ima tudi samo sledi lešnikov pa se srbenje in fleki vsak dan bolj pojavljajo, včasih čez dan včasih ponoč. Včeraj sm ob polnoči bla čist rdeča od flekov sm se šla z ledeno mrzlo vodo stuširat in mi je nekak ratalo zaspat. Potem pa me je ob 2h ponoči vse tko srbelo da nisem vedla a nej si kožo kr dol posnamem nič več ni voda pomagala, zato sm spet vzela Claritine čeprov se trudim izogibat tabletom. Strah me je pa ker mi je v Mš rekla da je tako stanje lahko posledica jetr naslednji pregled pri moji g pa imam šele naslednji četrtek sam jest nam še ene take noči preživela ima kera kak nasvet? Hvala in lep super osvežen dan Pojdi se pokazat vsaj osebnemu zdravniku, če ti po antihistaminiku ni bilo bolje!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:15:28
|
|
|
|
katrinka
|
lenca - pojdi v lekarno,pokazi fleke pa naj ti svetujejo,ali pa se naroci pri osebni zdravnici pa se pojdi pokazat meritve - saj vse vemo da so priblizne, saj tudi oni recejo priblizno ocenjena teza je..., ponavadi sem imela pregled na 14 dni,tudi 3 tedne, sedaj je bilo na en teden zaradi pretokov ker niso ok niti ne toliko zaradi teze, da je vse slabse smo sproti ugotovili - saj jaz vem da se zmotijo - samo pri tolikih uz-jih,dohtarjiv in vedno je slabo najbrz ne bom rodila kar na enkrat 4kg tezko dete
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:19:59
|
|
|
|
archie
|
Katrinka: a pa zdravniki mislijo, da je samo lazja ali tudi manj razvita?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:21:32
|
|
|
|
Lenca78
|
Archie ni to od suhe kože jest dobim k da bi me kopriva opekla izboklince in vse rata rdeče k da bi me kdo s kislino polil. Če dost hit z ledeno vodo umirim še nekak pretrpim. Čene morm vzet tablet. Sm pa tud že par krem probala pa nobenga uspeha nažalost.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:38:29
|
|
|
|
tpmc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78 Punce jest bi nujno rabla en nasvet. Men se moje stanje s tem srbenjem ful slabša. Prvo sem misnla da imam res alergijo na lešnike sm se izogibla vsemu kar ima tudi samo sledi lešnikov pa se srbenje in fleki vsak dan bolj pojavljajo, včasih čez dan včasih ponoč. Včeraj sm ob polnoči bla čist rdeča od flekov sm se šla z ledeno mrzlo vodo stuširat in mi je nekak ratalo zaspat. Potem pa me je ob 2h ponoči vse tko srbelo da nisem vedla a nej si kožo kr dol posnamem nič več ni voda pomagala, zato sm spet vzela Claritine čeprov se trudim izogibat tabletom. Strah me je pa ker mi je v Mš rekla da je tako stanje lahko posledica jetr naslednji pregled pri moji g pa imam šele naslednji četrtek sam jest nam še ene take noči preživela ima kera kak nasvet? Hvala in lep super osvežen dan gre se za urtikarijo ali koprivnico. pojavi se sama od sebe in zgine sama od sebe. od nekaj tednov do nekaj mesecev lahko traja. Kako vem? ker sem jo imela v prvem trimesečju. Lahko se izogibaš čemur hočeš in ne bo bolje. Meni so vsaki dan rekli neko novo hrano ki naj je ne jem, na koncu nisem jedla ničesar prav pa sem jo še zmeraj imela. Meni se je pojavljala vedno bolj proti večeru, noči so najhujše. Dermatologi mi niso bili v nobeno pomoč, žal. Tako da sem sama obračala knjige, hodila po lekarnah.. in sama zvedela zakaj se gre. Od krem mi je za malenkost pomagala Locoidon Crelo, drugače pa lahko v noečnosti dobiš injekcije Dexamethasone. Jaz sem jih dobivala. Drugih tablet ti ne priporočam ker škodujejo plodu. Torej kako je zgledal moj dan? proti večeru je bilo tako hudo da mi je grozila celo zadušitev- oči so mi otekle, ustnice (na začetku ko se je srbečica pojavila ne) da sem morala v bolnico, dobila injekcijo in imela zjutraj kontrolo. Zvečer sem bila urgenten primer in nisem čakala, zjutraj sem čakala po dve uri. In zjutraj je bilo ok tako da so me pogledali in šla po petih minutah domov (odštej čakanje), zvečer pa spet... Sem imela predavanja, na katera nisem mogla, na začetku sem delala še preko štud.servisa- nisem mogla. Skratka... hudo! Trajalo je nekje tri tedne in prenehalo samo od sebe. Kar je za koprivnico ali urtikarijo znalično. Krema je malo pomagala, injekcije pa res takoj. Ginekolog ni pri meni ničesar spremenil, poslala me je na genski posvet kaj lahko in kaj ne smem od zdravil jemat v nosečnosti to pa je tudi vse, idi k osebnemu zdravniku tam ti naj da napotnico ki velja en čas za alergološkega in napiše nujno tako boš takoj na vrsti. Je pa res stresno tako da upam da boš zmogla in da če imaš to da sem ti vsaj malo pomagala..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:42:13
|
|
|
|
limonita
|
Lenca78, dobra novica pri tebi je, da imaš izpuščaje. Srbenje brez izpuščajev bi pa res lahko pomenilo odpovedovanje jeter. Ampak mislim, da je vseeno bolje, da se greš za vsak slučaj pokazat k zdravniku - da ti preverijo jetrne encime in predvsem žolčne kisline - žolčne kisline so namreč tiste, ki se nabirajo v koži in povzročajo srbenje in tudi lahko zelo škodijo plodu. Lahko imaš smolo in ti alergija in povišani jetrni encimi sovpadajo. Držim pesti, da bo vse OK. Se pa s tem vsekakor ni za hecat. Kako je pa s krvnim tlakom?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:54:18
|
|
|
|
tannya
|
Dobro jutro za mano pestra noč s popadki. Na srečo so se zjutraj umirili. Sem pa že klicala kolegico ponoči, da je bila v nizkem štartu, ker sva z A. same ta teden. Zdaj pa sem čisto ok. Sem bila že dolgem sprehodu. Moram pa reči, da me je bilo kar strah včeraj. Je zgledalo čisto tako kot,da gre zares. Katrinka:drži se, bomo mislili nate in pošiljali tvoji bebi pozitivno energijo. Če ti lahko pri čem pomagamo, pa tudi povej. Baldehin: ga nisem imela prvič in ga tudi zdaj ne bom. Imam tako zibko, da ne paše gor. Poteljnina: dve imam od A, pa sta že kar zdelani.., zato sem še eno dokupila. Sarchy: a katera ve kako je z njo? Upam, da je vse ok in da otrok še malo počaka. Lepo bodite,Tanja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 9:59:31
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: tannya Dobro jutro za mano pestra noč s popadki. Na srečo so se zjutraj umirili. Sem pa že klicala kolegico ponoči, da je bila v nizkem štartu, ker sva z A. same ta teden. Zdaj pa sem čisto ok. Sem bila že dolgem sprehodu. Moram pa reči, da me je bilo kar strah včeraj. Je zgledalo čisto tako kot,da gre zares. jao, tile vasi septembrcki so pa prave barabice ratale . a jim tale mraz pase al kaj? Pa naj se umirijo malo, noooo. vsaka druga je ze skoraj v nizkem startu... hmmmm.....
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 10:09:33
|
|
|
|
nenka7
|
sam res, punce, nehejte s temi popadki!! jaz na srečo še ne vem niti kako izgledajo lažni, tako da upam, da bo tako še nekaj časa ostalo! sicer pa vsem, ki vas to matra in verjamem, da nikakor ni prijetno, sploh če je prezgodaj... upam, da se stanje počasi začne umirjati, da ne bodo res vsi naši na koncu avgusta!! no, moj definitivno ne sme še kak mesec in pol nič migati okrog po svetu, dovoljen je samo prostor v mojem bauhiju!! lenca78, se mi kar smiliš, res, sploh k je očitno res koprivnica, ampak jaz bi na tvojem mestu lepo šla do dohtarja, pa povedala, kot so tudi ostale predlagale! danes priznam, da lenarim na polno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 10:10:59
|
|
|
|
Izabelina
|
Verjetno je opazila da se ti je začela kalcinirat posteljica, kar je pri kadilkah še prej in bolj očitno (kalci se bolj nabira na posteljico, ta ne dovaja več tako veliko količino hranil in zato so ostroci kadilk manjši). Sicer pa brez skrbi. Posteljica prične odmirat, toprj postane kalcinirana nekje od 28.-30. tedna naprej ja samo js nism kadilka... sm pa zdej v 33. tednu, to je pa rekla en mesc nazaj... no sej bom dans vidla! punce umirte se s temi popadki no... js sm povedala kako je z mano, da še ne morm it u Rim, ker mamo še veeeeelik dela za opravt...
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 10:14:21
|
|
|
|
tpmc
|
tejči28 - a tebe pa ni na seznamu? sem hotla pogledat kdaj imaš rok pa te ne najdem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 10:30:47
|
|
|
|
mala2001
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina Verjetno je opazila da se ti je začela kalcinirat posteljica, kar je pri kadilkah še prej in bolj očitno (kalci se bolj nabira na posteljico, ta ne dovaja več tako veliko količino hranil in zato so ostroci kadilk manjši). Sicer pa brez skrbi. Posteljica prične odmirat, toprj postane kalcinirana nekje od 28.-30. tedna naprej ja samo js nism kadilka... sm pa zdej v 33. tednu, to je pa rekla en mesc nazaj... no sej bom dans vidla! punce umirte se s temi popadki no... js sm povedala kako je z mano, da še ne morm it u Rim, ker mamo še veeeeelik dela za opravt... Kalcinirana posteljica Rainer Jure, 10.08.2009 Kalcinirana posteljica je izraz, ki ga uporabimo kadar se na posteljico pospešeno nabirajo kalcijeve soli. Ti nanosi kalcija, kažejo na staranje posteljice, ki se pojavi ob koncu nosečnosti. Majhne obloge kalcija lahko povzročijo odmiranje dela placente, ki lahko povzročijo manjši pretok kisika in hrane do zarodka, prav tako pa lahko otrdijo in blokirajo žile v maternici. V večini primerov diagnoza kalcinirana placenta ne vpliva na delovanje posteljice in rast ploda, prav tako pa ne povzroča posebnih nevšečnosti. Drugače je, če se kalciniranje odkrije že v zgodnji nosečnosti, saj je to morda znak, da se posteljica stara hitreje kot bi se smela. V tem primeru je potrebno razvoj ploda spremljati v pogostejših časovnih presledkih saj se je potrebno prepričati, da kalcijeve obloge ne ovirajo pretoka kisika in vnosa hranilnih snovi, ki jih plod nujno potrebuje za normalen in zdrav razvoj. Raziskave kažejo, da kalciniranje povzroča kajenje in izpostavljenost cigaretnemu dimu. Spet neke druge raziskave so pokazale, da uporaba antioksidantov v prehrani, ta učinek nevtralizira.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 10:36:13
|
|
|
|
Lenca78
|
hvala vam za nasvete tmpc tud jest sm bla do zdej že trikrat na urgenci in ja noči so res najhujše. Sam jest sm tm dobla eno drugo inekcijo za domov so mi dal claritin in moja g je rekla da ga lohka jem sej ga probam minimalno eno na 3-4 dni kokr zdržim drgač se mi tole vleče že 5i teden grrrr je nadležno.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 11:07:57
|
|
|
|
mala2001
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenca78 hvala vam za nasvete tmpc tud jest sm bla do zdej že trikrat na urgenci in ja noči so res najhujše. Sam jest sm tm dobla eno drugo inekcijo za domov so mi dal claritin in moja g je rekla da ga lohka jem sej ga probam minimalno eno na 3-4 dni kokr zdržim drgač se mi tole vleče že 5i teden grrrr je nadležno. Probaj ga jemat vsak dan, glavno je da terapijo antihistaminika (Claritin), ne prekinjaš (ti jo, če jemlješ na nekaj dni), ker ti alergija spet histamin poveča in dobiš spuščaje.... Antihistaminiki niso nevarni v nosečnosti.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 11:57:28
|
|
|
|
tinkatonka
|
izabelina...srečno na glavni vožnji. Bom držala pesti, ti pa le sporoči veselo novičko. lenca....pojma nimam kaj naj ti svetujem, razen tega seveda, da greš k zdravniku se pokazat, pa upam, da ti cimprej mine. lillchy...kako Luka in njegovo zdravje? pa še ena naša zgodbica...včeraj smo dobili voziček in ga seveda zunaj sestavili, moj sinko pa tako navudšen, gre po po svojga dojenčka in ga da v voziček ter ga vozi po dvorišču, potem pa seveda tudi po cesti. To je vozil cel popoldne, zdaj ta dojenček tudi spi v vozičku, ki je parkiran trenutno v otr. sobi. Ga je bilo prav hecno opazovat kako mu je bilo to v veselje. Seveda smo ta voziček komaj zvečer spravili v hišo, je tako milo prosil, da bi šel do potoka (po cesti) z njim in da naj greva midva z možem z njim. No pa smo šli - jaz, mož, anej in dojenček v vozičku, pa seveda tudi v trerbuščku. Se je soseda smejala, jaz pa "ja moramo trenirat".
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 12:33:11
|
|
|
|
tpmc
|
kako je z sarcy?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 12:38:00
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc kako je z sarcy? Ne vem, na FB ni nič novga. Če bi rodila bi pomojem že deževale kakšne čestitke na njenem profilu, tak da pomojem je še v enem kosu.
|
|
[Brisano sporočilo] 28.7.2010 12:40:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 12:45:44
|
|
|
|
tinkatonka
|
Vir80....Sem od prijateljice, ki je rodila marca v Lj.porodnišnici izvedela, da dobiš po novem (4 leta nazaj ni blo tako) samo en paket vložkov Vir80, ostalo si moraš prinesti sam. Mrežastih hlačk pa naj bi bilo dovolj na voljo (2× na dan). Sem pa klicala danes v Tosamo (DOmžale) koliko so Vir80 v njihovi trgovini in pride paket 1,13€. Ker kolikor vem je v navadnih štacunah cena tm okrog 1,4€. Porabile bomo pa zihr vsaj tm ene 6-10 paketov odvisno od trajanja čišče.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 12:47:35
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Almera Tinkatonka - Anej bo pa ful skrben starejši bratec - je res taka nežna dušica Iz tvojih ust v ...... ušesa! Ja jaz res upam, da bo temu tako in da ga vsa ta nežnost ne bo minila, ko bo dejansko tu. Sem ga pa danes vprašala, če bi imel rad v vrtcu kaj zabave takrat ko bo postal veliki bratec in če bo pogostil sovrtičkarje in se je kar strinjal. Jagodni sok na litre, oreščki, slani prigrizki, kaj češ lepšga, če imaš žurko v vrtcu. Pa še najbolj pomemben s tisti dan.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 28.7.2010 12:58:51
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Vir80....Sem od prijateljice, ki je rodila marca v Lj.porodnišnici izvedela, da dobiš po novem (4 leta nazaj ni blo tako) samo en paket vložkov Vir80, ostalo si moraš prinesti sam. Mrežastih hlačk pa naj bi bilo dovolj na voljo (2× na dan). Sem pa klicala danes v Tosamo (DOmžale) koliko so Vir80 v njihovi trgovini in pride paket 1,13€. Ker kolikor vem je v navadnih štacunah cena tm okrog 1,4€. Porabile bomo pa zihr vsaj tm ene 6-10 paketov odvisno od trajanja čišče. jp, to nam je povedala tudi ze babca junija v MS. Da je sedaj recesija in da dobis samo 1 paket vlozkov.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?