ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča IZVIRNO SPOROČILO: ada2 aloha! no, v glavnem... tukaj imajo ene krasne kapljice proti krčem, reče se jim sab simplex....pa sploh, sem obdelala pol lekarne.... so se farmacevtke prav smejale že, ko sem prišla.... ah, vedno nekaj, pa spet smo imeli čast spoznati hrvaške zdravnike, tokrat eno kul pediatrinjo aloha, ada, tudi tebi po dolgem času. Evo, zdaj bom še jaz malo pametna če me že tak dolgo ni blo.... moja sestra je dipl. med. ses. in sem mislila, da ma malo pojma o teh zdravilih. In ko je mela novorojenko s hudimi krči, me je enkrat v Mariboru poslala po ta sab simplex. se dobi, ja, samo me je ona v lekarni zavrnila in rekla, da mi ga ne da, ker naj bi bil za novorojenčke preagresiven pa mi ga ni prodala... ja, saj čisto mogoče, da so preagresivne za novorojenčke ... jaz sem jih zdaj na morju dajala adamu, ker se je zvijal od krčev in zelo jokal, pa je drugače glede prenašanja bolečine velik korenjak... no, v navodilih za uporabo piše, da so primerne tudi za novorojenčka... sicer pa jaz pri nobenem od mojih nisem nobenih kapljic dajala... če so imeli krče sem jih samo masirala po trebuščku, res pa, da nobeden ni imel nekih ekstra krčev, pa sem jedla vse v mejah normale, pa bili so samo dojeni, pa ad3 oz. d3 kapljice sem jim redno dajala.