|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 2010
23.7.2010 11:53:02   
simonmojca
ah ne v Bovec bom šla s svojim avtom pa še svakinjo poberem ker ona ne vozi (že 10let ni vozila in ji nebi zaupala svojega avta user posted image ) moj gre pa itak z drugim avtom, ker mora peljat še ene stvari gor. Tako, da bom kar počakala, da se ohladi pol pa gremo (vmes pa še v štacuno pa user posted image  peljat k sestri v varstvo...)
pol pa veselo gor v hribe se hladit (upam, da brat pride prej gor pa vsaj šotor postavi user posted image )

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
23.7.2010 11:55:45   
simonmojca
emma83 jupi pa smo dohitel oktoberke user posted image , še malo moramo bit pridne pa mogoče ujamemo tudi decemberke user posted image

(odgovor članu simonmojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
23.7.2010 11:55:46   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: ječi12

evo pa je mimo. zdj pa upam da bojo rezultati ok....

Dinki ime tvojga malega mi je fuuuuul ušeč...na žalost mojmu ni,ker pozna eno Tito k mu je ful zmešana ženska in noče dat tega imena....user posted image  a boste zdj tut moderno izbirali?

tud jst upam, da bodo rezultati OK user posted image
pa hvala za pohvale imena, tudi meni je zelo všeč, je pa res da je ime izbral mož in navijal zanj do konca. Jst sem bila na začetku mal skeptična, danes mi ni niti malo žal. hmmmm a veš, da je meni Tit lepo ime, Tita za punco pa ne user posted image

tokrat bo bolj simple ime, zagotovo ne bo iz  treh črk, ker drugače nisem pristašica kratkih imen. Nisva pa še čist 100% odločena, mamo še čas, imamo pa že nekaj favoritov user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu ječi12)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
23.7.2010 12:02:32   
ljubljana
simonmojca
sem par dni nazaj gledala (moja dva sta bila namreč včeraj v Bovcu) pa vremenska za soboto ni ravno najboljša
http://vreme.zurnal24.si/slovenija/primorska/bovec/

Sicer pa v Bovcu tako ali tako (isto kot v bohinju) dežije 350 dni na leto.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 23.7.2010 12:03:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 3829
23.7.2010 12:07:39   
simonmojca
Full dobr, ko si metka končno vzame frej, da se bo šla nekam hladit, ker je taka user posted image  vročina že 2tedna. Pol pa tole, pol pa tole VREME ka ni omembe vredno - IMAM PA KROMPIR - vedno in povsot user posted image

obup za user posted image  - no ja kaj čmo psihično sem se zdaj pripravla, da grem v Bovec user posted image

Ah no mislim, da ni tok hudo - midva z user posted image  imava vikend v Bohinju (hišo - ka je ločena na 3stanovanja-za naju, brata in njegovo, ter tasta) pa se mi ne zdi, da je slab vreme je pa res da se zvečer zelo ohladi pa veliko vlage je, ker je hiša ob potoku.
V Bohinj greva konec avgusta za teden

< Sporočilo je popravil simonmojca -- 23.7.2010 12:10:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 3830
23.7.2010 12:16:47   
ljubljana
Evo o paketih za novorojenčka:

Njapomembnejša informacija je seveda:
S 1.1.2008 je prišlo do spremembe pri uveljavljanju pravice pomoči ob rojstvu otroka. Denarni znesek ostaja enak 250,26 eura do februarja,ko bo spet letna valorizacija.
Sprememba je pri paketih. Do sedaj so naše porodnice lahko izbirale med A,B,C,D paketom. Po novem obstajajo trije : A,B, in e zavitek. A in B zavitka imata določeno vsebino, pri e paketku pa izberete med vsebinami iz zavitkov A in B ali pa si ga oblikujete po svoji želji. Vrednost e paketa je 250,26 eura - sestavite pa si ga lahko doma sami. Vsebine zavitkov so prikazane na spletu,vse kar morete narediti je ,da si izberete vsebino, stvari date v košarico in že paketek dobiš na dom. Sliši se zelo enostavno kajne? Pa saj tudi je. Na pristojnem Centru za socialno delo dobite vlogo, kjer imate možnost izbire med zgoraj naštetimi variantami. Če se odločite za e paketek,dobite odločbo na kateri bo navedena šifra,ki vam bo kasneje omogočala sestavljanje željenega paketa. Potem samo še vstopite na stran www.novorojencek.com in začnete sestavljati. Mogoče se sprašujete v čem je prednost paketa,če pa je denarni znesek enak? Izdelki v zavitku so kupljeni po nabavnih cenah in ne vsebujejo trgovske marže,zato za ta znesek dobite veliko več v paketku kot v trgovini. Opozorila bi rada samo na to,da mora biti denarna vrednost do centa točna, ker drugače e paketka ni možno naročiti. Ko si paketek sestavite samo še počakate in pripeljejo vam ga na dom. Želim vam veliko užitkov pri ustvarjanju paketa.

Evo pa smo tu fleksibilnost v mejah nefleksibilnega. Jaz bom vzela denar. Me je mikal jogi pa ga ne bom. Le zakaj ne morejo razliko med zneskom in naročenim nakazat  ampak trmasto vztrajajo na tem, da zapraviš vse ali pa vzameš denar. No bom kar preko Reicho vzmetnico preko spletne trgovine naročila če poštnina seveda ne bo previsoka.

Za vse papirje glede porodniške je priporočljivo, da se jih prične urejat 60 dni pred rokom. Če je pa kakšna plača več in ne samo nadomestilo za kakšen mesec pa počakajte še eno plačo in odnesite papirje. Višina porodniške je tako odvisna od plačanih prispevkov.

Katere korake morate storiti, da boste lahko uveljavljali pravico do porodniškega dopusta?

user posted image Potrebujete potrdilo o predvidenem datumu poroda, ki ga dobite pri vašem ginekologu. user posted image 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na vašem centru za socialno delo, kjer vam bodo dali obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in vas seznanili o vseh nadaljnjih postopkih in pravicah v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo. user posted image Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta se s potrdilom ginekologa oglasite pri vašem delodajalcu, če pa ste samostojni podjetnik, pa morate obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice. user posted image Če rodite otroka, preden ste o izrabi porodniškega dopusta obvestili delodajalca, je to potrebno storiti v treh dneh po rojstvu otroka, razen če vam zdravstveno stanje tega ne dopušča. V tem primeru naj obvesti delodajalca kateri od vaših sorodnikov oziroma zaprosite za pomoč zdravstveno službo. user posted image Če ste oče ali druga oseba in boste uveljavljali pravico do porodniškega dopusta, morate obvestiti delodajalca najkasneje v roku treh dni od nastopa razloga za izrabo porodniškega dopusta. user posted image Če kot bodoča mati sklepate delovno razmerje 58 dni ali manj pred predvidenim datumom poroda, morate delodajalca obvestiti o nastopu porodniškega dopusta ob sklenitvi delovnega razmerja.

Tukaj si pa lahko še informativni neto znesek izračunate http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 23.7.2010 12:20:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 3831
23.7.2010 12:24:44   
ljubljana
Meni pa pri tem izračunu nekaj ne gre v račun, sem vnesla bruto plačo tako kot piše in mi je neto porodniško ven vrglo in imam višjo neto porodniško kot pa sedaj neto plačo???user posted image
to je sicer super ampak čudno, mogoče pa za pokojninsko nakazujejo samo osnovo pa dobim še razliko ven

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 23.7.2010 12:28:46 >

Neposredna povezava do sporočila: 3832
23.7.2010 12:30:52   
simonmojca
meni tudi ni vse jasno
vedno sem mislila, da bo porodniška nižja kot pa plača - pa mi sodelovke trdijo (ki so bile na porodniški leto, 2 nazaj), da bom imela porodniško viško kakor pa plačo in na koncu nebom hotela nazaj pridt, ker se bom user posted imageuser posted image . In tudi potem ko sem si delala preračun je prišla višja user posted image
HB če je to res sem lahko samo srečna user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3833
23.7.2010 12:32:18   
škorpijonček_
Tudi meni pride več, pa mi je par kolegic reklo, da to drži. Super, ne?

Neposredna povezava do sporočila: 3834
23.7.2010 12:36:43   
ljubljana
Ja krasno ni kaj sam pr izračunu za višino penzije, če jo bomo šploh žive dočakale, pa ne bo ravno krasno sem skoraj prepričana da v tem letu prispevke za davkarijo ne dobiš izračunane glede na višino dohodka ampak na podlagi najnižje zajamčene plače. Pa še ponovem se bo povprečje 35 let upošteval in ne 10, kot je bilo do sedaj.

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
23.7.2010 12:37:22   
simonmojca
HB več bom prišparala, ker bom imela manj izdatkov (samo benz me pride na mesec 120€ po tamalem, če nikamor ne grem-izleti, pa malce v službi...).
In če bom na porodniški več dobila, sem lahko samo srečna in user posted image . Bomo pridni in šparali pa si bomo lahko kej več privoščili (upam, da mogoče začnemo kaj zidat-hišiko) čene se bomo pa lahko poročili in imeli tako poroko, kakršno si jo user posted image  želi user posted image .

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
23.7.2010 12:39:25   
simonmojca
ljubljana NE sekiraj se, penzije itak ne boš dočakala user posted image , ne ti ne jaz tako da je vseeno, raje ne računaj, ker te bo samo glava bolela user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3837
23.7.2010 12:52:06   
ljubljana
Ja sej ni kej je treba met otroke, bo vsak 50 uer dal pa bom mela še enkrat višjo penzijo user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3838
23.7.2010 12:53:05   
Renesme**
ja, neglede kolk bo porodniško nadomestilo bom jaz zagotovo prišparalauser posted image

1. ne bom mogla po trgovinah hodit
2. ne bo mi treba kostimov, čevljev, srajc....kupovat

ampak

3. če pa gledam, da user posted image  tudi nekaj stane....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3839
23.7.2010 12:57:00   
Renesme**
sladkorne nimam, imam pa železa samo še 116, pa je rekla, da šele pod 110 dajo sirup....pa vem da je meja drugače 120user posted image . No naj bi samo s prehrano najprej poskusila potem bomo pa videli....

Joj mene tudi matra, da bi že vse nakupila in se moram prav nazaj držat, ker je res še čas, greva pa avgusta ko z morja pridem z mami po posteljico...pa bo takrat verjetno še ostalo....pa v začetku septembra, pol imam tako bolniško....

jaz sem si danes izmerila obseg trebuha in je 98-99cmuser posted image , točno s toliko cm sem šla v 1. rodituser posted image  Ampak jaz sem ponosna na moj nosečniški trebušček, v 1. mi je bil kar premali.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
23.7.2010 12:59:42   
simonmojca
ja sej vsak user posted image , da 50€ sam kaj ti to pomaga, če bodo pa delovno dobo podalšal (vsake 2-3 leta za dodatne 2leti user posted image ) na koncu bomo pri 70 ali pa pri 80letih lahko šle v penzijo, takrat bom pa zihr že tok bolana, da mi penzija ne bo nič pomagala user posted image . Si ne predstavljam, kako bom pri 70letih delala za računalnikom, ko me bo pa čas povozil - bom že v glavi imela inštaliran rač. user posted image . Baje pa nekaj govorijo,da porodniška naj nebi šla v delovno dobo (se naj nebi štela) to mi zdaj nekaj govorijo.

No ja samo v prvem letu user posted image  pa mislim, da te ne stane tok. Itak ga dojiš potem gre pa na hip hrano, ka tudi ni veliko, cunce pa itak ne bomo kupovale najdražje pa najlepše saj ne gredo na modno revijo user posted image . Tako, da mislim, da se bo kar nekj denarja prišparalo (še posebaj če pomisliš koliko te pride en kostim, pa boljši čevlji...) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3841
   [Brisano sporočilo]
23.7.2010 13:04:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3842
23.7.2010 13:05:57   
ljubljana
Renese železo si boš zelo uspešno dvignila s pitjem soka rdeče pese (imajo tudi takega z dodatkom jabolčnega soka ali medu), s floradixovim sirupom in slivami ter špinačo.

Meni je daleč najbolj pomagal floradix in sok rdeče pese.

Pa še ena debata na to temo
http://med.over.net/forum5/read.php?117,2306333,2306338

Neposredna povezava do sporočila: 3843
23.7.2010 13:13:06   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca

ja sej vsak user posted image , da 50€ sam kaj ti to pomaga, če bodo pa delovno dobo podalšal (vsake 2-3 leta za dodatne 2leti user posted image ) na koncu bomo pri 70 ali pa pri 80letih lahko šle v penzijo, takrat bom pa zihr že tok bolana, da mi penzija ne bo nič pomagala user posted image . Si ne predstavljam, kako bom pri 70letih delala za računalnikom, ko me bo pa čas povozil - bom že v glavi imela inštaliran rač. user posted image . Baje pa nekaj govorijo,da porodniška naj nebi šla v delovno dobo (se naj nebi štela) to mi zdaj nekaj govorijo.

No ja samo v prvem letu user posted image  pa mislim, da te ne stane tok. Itak ga dojiš potem gre pa na hip hrano, ka tudi ni veliko, cunce pa itak ne bomo kupovale najdražje pa najlepše saj ne gredo na modno revijo user posted image . Tako, da mislim, da se bo kar nekj denarja prišparalo (še posebaj če pomisliš koliko te pride en kostim, pa boljši čevlji...) user posted image

glede dojenja ravno nisem optimist, ker v 1. nisem dojila- mleko pride pa na začetku cca.30 eut/teden, če nisem še premalo rekla, plenice so tudi drage, robčkov, zložencev, vat....je šlo na začetku ful...oblekice pa tudi če ne kupuješ najdražje, en bodi je cca. 5eur.....je pa res da ostalih bedarij za katere je šlo zdaj veliko denarja JAZ ne bom rabilauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3844
23.7.2010 13:14:38   
Renesme**
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

Renese železo si boš zelo uspešno dvignila s pitjem soka rdeče pese (imajo tudi takega z dodatkom jabolčnega soka ali medu), s floradixovim sirupom in slivami ter špinačo.

Meni je daleč najbolj pomagal floradix in sok rdeče pese.

Pa še ena debata na to temo
http://med.over.net/forum5/read.php?117,2306333,2306338

floradix imam že doma....slive pa špinačo pa tudiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3845
23.7.2010 13:22:04   
ljubljana
Pij še sok rdeče pese, jaz sem se ga tako navadila, da ga pijem za žejo.

Neposredna povezava do sporočila: 3846
23.7.2010 13:53:39   
maa2010

IZVIRNO SPOROČILO: Renesme**

sladkorne nimam, imam pa železa samo še 116, pa je rekla, da šele pod 110 dajo sirup....pa vem da je meja drugače 120user posted image . No naj bi samo s prehrano najprej poskusila potem bomo pa videli....

Joj mene tudi matra, da bi že vse nakupila in se moram prav nazaj držat, ker je res še čas, greva pa avgusta ko z morja pridem z mami po posteljico...pa bo takrat verjetno še ostalo....pa v začetku septembra, pol imam tako bolniško....

jaz sem si danes izmerila obseg trebuha in je 98-99cmuser posted image , točno s toliko cm sem šla v 1. rodituser posted image  Ampak jaz sem ponosna na moj nosečniški trebušček, v 1. mi je bil kar premali.

Jaz sem na mojem zadnjem izvidu imela zelezo 116, prvic pa 104. Prvic mi je dala 3 skatle tablet, drugic sedaj pa sirup, ker tablet nisem prenesla vredu.
Skoda, da ti ne da sirupa na recept, ker ce si mores vsak mesec dokupovati te dodatke pustis kr neki denarja v lekarni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3847
23.7.2010 13:57:03   
emma83
IZVIRNO SPOROČILO: pikizenc

emma83 - sej samo opazka, jaz sem totalno za da se tud lahko kej rabljeno kupi, ampak nikakor pa ne isofix ali lupinca. Se mi zdi, da potem ko sem tok časa vložila, da sem ugotavljala, kaj je čimbolj varno, bom pač novo kupila, ker rabljeno nikoli ne veš kaj dobiš. Sej verjetno je ok, ampak folk ti nikol ne bo res povedu, če je blo kdaj trčeno.

Lupinico imam itak novo, sem jo glih včeraj dobila, naročila v BC v sredo, ko so imeli akcijo; najprej je bilo itak rečeno, da jo dobim od tete samo pol sem razmišljala in onadva bosta ziher imela še 1 otroka in pol to vse nazaj nositi, mi ni glih no tako da sem kar v sredo jo naročila in že dobila. Za isofix pa moram še premisliti kaj in kako.

(odgovor članu pikizenc)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
23.7.2010 14:03:59   
maa2010
no punce, sedaj pa sem tudi jaz docakala dopust user posted image user posted image user posted image
Sicer ne delam, ker sem zadnji letnik na faxu, ampak tudi jaz rabim pocitnice od vsega user posted image . Se posebej zadnje dni sem tako raztresena, hude sanje, slabo spim, vse me vrze iz tira, stvari mi nenehno padajo iz rok, ... prav depresivno stanje, a se dobro, da vem, da so v vecjem delezu krivi hormoniuser posted image

Me je pa full iz tira spravilo ogledovanje zarocnih prstanov in debata o prihodnosti in selitev in vse skupaj... Vse kar je meni bilo vsec, je bilo njemu predrago. Hudo mi je, ko moski ne razumejo oz. nimajo istega vrednostnega sistema in enacijo vrednost prstana z nekimi materialnimi stvarmi.
Tiste, ki ste zarocene/porocene ste si prstan same izbrale ali vas je user posted image presenetil?

Danes popoldne grema na user posted image za 14dni, se pred tem pa na kosilo k tasci, da boma sita za na pot user posted image

Uzivajte v vikendu user posted image

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
23.7.2010 14:15:24   
ljubljana
Midva sva si vzela take čisto navadne brez ornamentov in kamnov, iz belega zlata, ker nobenemu nakit nič ne pomeni. Raje vidim, da greva za tisti denar kam na lepše in mi ostanejo lepi spomini. Sedaj, ko sem začela zatekati ga bom tako ali tako snela, da ne bom imela težave pri porodu. Pa še po rojstvu sem otročka večkrat popraskala po glavi s prstanom tako, da bo do nadaljnega počival v škatlici v kopalnici.

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 23.7.2010 14:16:47 >

(odgovor članu maa2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?