natasha15
|
tejalea....Aleks ima pomoje povišan mišični tonus. Tudi pri meni ga je imel Žan oz. ga ima še, vendar s pravilnim handlingom lahko stanje zelooo izboljšaš! A na fizioterapije pa vas ni poslala? Ker pri Žanu je opazila da je malce zategnjen v ramenih in je imel 1×tedensko fizioterapije, ki so mu zeloo pomagale, res pa je, da mu največ lahko pomagaš ti oziroma stanje poslabšaš, sploh zdaj ko so še tako male štručke je zelo pomembno, da ga dviguješ in spuščaš vedno iz boka! Drugače pa upam, da bo pri Aleksu srček vredu 2pikici...pri nas v RA oba slečeš, ju najprej sestra stehta in zmeri, potem pa ju zdravnica glede na korigirano starost oceni, kaj bi morala osvojiti, vedno znova poudarja, da kljub temu da sta stara pol leta, se še vedno otroka dviguje in spušča iz boka, na pultu opazuje njune gibe,...pri nas vedno poudarja, da naj bo otrok čim več na tleh in da mu daš čim več prostora v glavnem noben bav bav, meni se prav super zdi, da ju mal spremljajo, če vredu napredujeta in lahko tudi vprašaš vse kar te zanima, kaj lahko in kaj ne, potem pa itaq narediš kar se tebi zdi najbolj prav t*e*j*k*a ....čestitke za dojenje jutri pa lepo praznujte pol leta v bistvu imata skupaj že 1 leto meta22...če jima 3 obroki zadostujejo, te naj nikar ne skrbi,sploh če normalno napredujeta. Moje2 sicer ne zavračata, ampak imata tud ene čudne fore, enkrat pojesta 240 ml oz. bi še več, drugič pojesta komaj 150 ml, pa še to se borimo...v končni fazi je tudi pri odraslem človeku tako, da nima skoz enak apetit, pri otrocih je pa to ponavadi še bolj izrazito Mi zdaj tudi približno mesec dni uvajamo GH in sem ugotovila, da ima Žan zelo rad zelenjavo, Ian pa sadje, tako da ko je na jedilniku zelenjava Žan vse poje,Ian se samo afna, pri sadnem dnevu pa se zamenjata....no danes pa je imel Žan zelenjavo, Ian sadje in sta bila oba srečna Glede čaja pri nas sem pa ugotovila, da imata najraje od Hippa malina-šipek (to imajo ponavadi vsi otroci radi) in komarček, pa vsak dan jima moram ponudit drugega, da ga vsaj malo spijeta oz. Žan je zdaj že frajer in sam drži stekleničko, pa mu jo pol ful fajn pit in mi je danes med sprehodom celo flaško spil ,pri Ianu sem pa sedaj ugotovila, da pije le mleko po steklenički, vodo, čajčke, kompote in mlečne kašice pa mora vse po žlički dobiti, potem pa ni problem Tako da sedaj po novem pijemo vodo in čaj po žlički
|