lottyka
|
Dobro jutro sem, Glede dojenja se mi ne zdi prav kar se je zgodilo. Tudi sama sem že večkrat videla mamice ki so dojile tudi sredi City Parka pa moram reči da če nisi dobro pogledal, sploh nisi porajtal da doji. Vse se da narediti zelo diskretno, brez nepotrebnega razkazovanja kakšnih intimnejših delov. Danes obstajajo tudi majice, ki se samo razprejo pa se ne vidi nič. Tako da po mojem mnenju je možno dojiti kjerkoli. Res pa je da se sebe trenutno še ne predstavljam dojiti nekje sredi City Parka,pomoje bi se jaz kar umaknila v sobico za dojenje ali pa v avto. Spadam med bolj sramežljive sorte kar se tega tiče, res pa je da še nisem dojila in lahko da mi bo to na koncu najbolj naravna stvar in da bom tudi sama nekje na kavi, pa hop mlekarno ven pa podojit. Nikoli se ne ve. carski rez - jaz na njega gledam kot na nekaj kar imaš če gre kaj narobe. Če pa bi lahko izbirala mislim da se ne bi znala odločit. Mene je priznam namreč zelo ampak res zelo strah poroda in carski če tako pogledaš, zaspiš in ko se zbudiš je vse za tabo, razen okrevanja. Res pa je da zamudiš otrokove prve trenutke, tako da ti so pa tudi nekaj kar bi rada videla. Zame osebno najslabša varianta poroda je da se matraš s popadki že ne vem koliko časa potem imaš pa še carskega, torej dobiš najslabše od obeh - bolečine naravnega poroda in bolečine okrevanja po carskem ki so verjetno bolj boleče kot naravni porod, če nisi pretirano šivan. Mislim da je dobro da nimamo možnosti izbire. zori - jaz bi rekla sivo rumena ali črno rumena. res pa je da bi lažje povedale mnenje če bi imele dejansko sliko, ker če so na črni rumene črte potem zna res zgledati kot učinek čebel, kar meni osebno ne bi bilo všeč, če pa je vzorec drugačen, pa zna zelo dobro zgledat. nadinne hvala ti za nasvet okoli zgage. Bom vsekakor probala. Maščoba pri meni ni problem, ker se jo izogibam že po defoltu, sploh ne maram mastnih stvari. Jaz porabim navadnega sončničnega olja v celem letu manj kot 1l ker zelo ampak res zelo redko kaj cvrem (1-2x letno), za solate uporabljam oljčno olje, za pripravo hrane pa vedno kokosovo olje, pa še tega manj. Ker maščoba mi nikoli ni dobro dela. Zato pa veliko pečem v pečici in v teflonu, kjer ne rabiš veliko maščobe. Kavo sem res začela nazaj piti, ker sem imela grozne probleme s prenizkim pritiskom in odkar zjutraj popijem 1 je veliko boljše. Čeprav naj bi kava na pritisk vplivala le kratkoročno meni pomaga, ampak bom probala ponovno brez nje. Jaz mislim da je res problem v sladkorju. ne jem nobenih peciv ali piškotov in podobnega ampak si pa sedaj privoščim vsak dan po kosilu sladico, največkrat je to sadje s sladoledom in občasno tudi brezkofeinska ledena kava. No pa tašča mi občasno pošlje sveže rogljičke. Pred nosečnostjo nikoli nisem jedla sladic, sedaj pa mi tok pašejo, tako da možno res da je sladkor glavni krivec. Paradižnika ne jem veliko, razen ko je domač zrel, uporabljam pa pelate v kuhi, kisle zadeve solato jem, sem ter tja kislo papriko kaj več pa ne. Tako da verjetno je res sladica po kosilu in kava. Bom probala ukinit sladkor in kavo, ter se ognit kislim stvarem pa da vidim če bo boljše. pa še za moje kile bo bolj prijazno . danes bom za kosilo naredila krompir iz pečke in pa zraven pečena zelenjava, za mojga bom pa zraven dala še pol klobase pečt. pajac jaz spim večinoma na boku, pa nekaj tudi na hrbtu. tejci kok ste pridni . za barvo pa malo nazaj prebrskaj, mislim da je zelena bolj primerna če se prav spomnim tistega posta. Za rok pa mislim dani tok pomembno,da ti ne prestavljajo če se ne razlikuje za več kot 1 teden, razen če ti želiš. Nekatere želijo prestavljati zaradi datuma nastopa porodniške. Obcinarka železa jaz ne rabim, ker imam vredu kri, kalcijeve tablete pa sedaj pijem po naročilu G, magnezijeve pa občasno že od začetka, s tem da sedaj ko pijem več donata ne pijem še magnezijevih, samo donat. Drugače pa jem Centrum materna še vedno in pa sedaj sem začela z Omega3, ker rib ne smem jest. Če bi lahko jedla vse se ne bi posluževala dodatkov, žal sem pa omejena na dokaj enolično prehrano zaradi alergij in netoleranc, tako da raje dodajam vitamine kot pa da bi mi manjkalo. Evo zdej grem pa počasi olupit krompir pa narezat zelenjavo. Pol pa počakam na mojga.
|