|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
15.7.2010 12:22:47   
3x mami
ja, poleti je fajn, da je stanovanje obrnjeno na sever, pozimi bi pa rajsi jug. delamo pa tako, da ponoci imamo prepih cez celo stanovanje (odprta vsa okna, tudi polkna, vmes pa en ventilator, da sploh krozi zrak). zjutraj vse zaprem (okna in polkna). ko pridemo domov, je noter sicer temno, ampak vsaj je hladno...

pa ima kak poseben razlog (zdravstvene tezave), da ji ne uspe zanosit? koliko casa pa ze poskusa?

sasadejan, ja, vedno vec razmisljam o vsem skupaj. se mi zdi, da bo en dva tri ze slo zares. tako hitro mineva tale nosecnost! samega poroda me ni strah. samo upam, da bo tako lep kot drugic. ampak tudi ce ne bo, sam da bo z malim vse v redu! to je najvecji strah. pa tudi to, da bom pravcas se prisla v porodnisnico (in moj zraven), ker zna it tokrat zelo hitro vse skupaj. moz se bo vozil v sluzbo, jaz bom pa z otroci pri mojih starsih. tako da me lahko kdo zapelje, ce njega ni (al pa poklicem resilca, konc koncev), otroka pa sta lepo mirno v varstvu.
se mi zdi res, da imam se morje stvari za opravit, a casa ze premalo.

glede samega poroda. ne obremenjuj se s tem. malo preberi oz poglej, kako stvar v grobem poteka, potem je pa itak vsak porod drugacen, kot smo tudi me drugacne. vem, da je prvic vse se hujse, ker pac ne poznas in te je ravno tega strah. sam s tem si delas medvedjo uslugo. pomisli, da je z vsakim dnem blize trenutek, ko bos lahko tvojega otrocka stisnila k sebi in mu rekla dobrodoslico. to je lep dogodek!

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 15.7.2010 12:23:35 >

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
15.7.2010 12:40:50   
tinaaleks
Nima nobenih zdravstvenih težav, bolj je problem v kvantiteti user posted image . Pa na presenečenje ni problem pri njen. user posted image  Se pa drugače trudita 1,5 leto, tako da tudi ni tako dolgo.

Jaz se poroda ne bojim in samo upam, da bo tako lep kot je bil prvi -sem rodila z EA in imela zelo pozitivno izkušnjo, tako da me še bolelo ni. Tudi ko so me prerezali nisem nič čutila, celjenje je bilo pa hitro. Pa tudi sam porod je šel hitro. Popadke sem dobila ob 13, ob 18 sem že rodila. Tako da lahko samo upam, da bo tak tudi drugi porod.

Ni se za bat, ker smo smo res različne.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3677
15.7.2010 12:53:57   
3x mami
midva sva ravno tega najdlje narocala... v prvo sva kar nekako pohito nehala paziti, pa je ratalo v prvo. na otroka nisem takrat niti se dobro pomislila. v drugo sem bila tako srecna zaradi prvega otroka, da je bilo treba pocakati samo na m (8mesecev po porodu), in je slo v drugo. potem pa, tempo, sluzba, hitenje, dobesedno samo videvanje v postelji, gledanje datumov... brez romantike, pa ceprav sva si oba zelo zelo zelela otroka. nekako ni bilo pravega casa ne energije. in potem sok, kar ni in ni hotelo se prijeti. pa jeza in zalost obeh, in si v zacaranem krogu... leo in pol sva rabila, in tako neizmerno srecna sva bila, ko se je koncno pojavil plusek. potem pa krvavitev in tak tih, a vedno prisoten strah, da kaj ne bo v redu....

tvoji prijateljici lahko samo eno stvar povem, kar sem se do zdaj naucila. imejta naj se rada in otrok naj pride tako, 'mimogrede'. in ne stejta datumov in user posted image samo zato, da bi zanosila. ko bo pravi cas, bo prisel. ce pa dolgo ne bo nic (kljub rednim odnosom), pa naj gre na klepet k ginekologu. meni je zdaj nazadnje dal preprost nasvet (sem imela redni pregled in sem mu pojamrala, da noce in noce ratat). pogledal me je cisto mirno, se nasmehnil in mi rekel: gospa, na dopust pejte!

Neposredna povezava do sporočila: 3678
15.7.2010 13:00:40   
tinaaleks
Mislim, da ti je dal najboljši nasvet, kar si jih lahko dobila. Jaz sem obakrat zanosila na dopustu. Prvič po 6 mesecih na smučanju v Franciji, drgič pa kar v prvo, takoj ko sva se odločila da preneham s kontracepcijo na dopustu za novo leto.user posted image
Tako, da kdor se matra, naj kar posluša tvojega ginekologa in gre takoj na dopust. Je ponavadi več akcije kot pa doma, ko je služba, razne obveznosti in se ti niti ne da pomisliti na to, da bi user posted image .
To sem opazila tudi na letošnjem dopustu, samo na srečo sem že nosečauser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
15.7.2010 15:07:31   
Pokora
Se takoj pozna da nisem več sama doma.user posted image  Sva z malim imela toliko dela in mojčkanja, ker se 5 dni nisva videla da joj. Kako je lepo ko vidiš kako nas imajo te mali škratki radi!user posted image  Zdajle panči, jaz pa hop na compa.

Tinaaleks, vseeno držim pesti da se srečno izteče tole s tvojo prijateljico.user posted image  
Pri nama je bilo sicer tako, da zanosila sem vedno takoj, samo kaj ko je šlo potem kar 3x naprej. In v tej nosečnosti sem bila že prepričana da se isto dogaja, kot že prej 3x - vsi znaki so izginili, zvijati me je začelo... No pa se je na srečo do sedaj zelo lepo izteklo. Res da ni enostavno biti takole stalno v počitku, samo v takem primeru človek naredi vse, da se srečno izide.

3x mami se popolnoma strinjam da mojega delodajalca niti pod razno ne zanima kolikokrat sem splavila in kdaj sem imela ZM, tako da močno upam da dobim pri G potrdilo da sem noseča.
Res sta modela da vama v tej vročini sploh rata kej narediti! user posted image  za tvojega možeka, da je tako priden.

Mene do včeraj poroda niti malo ni bilo strah, včeraj sem pa gledala na Biba leze en posnetek kako je ena punca rojevala in me je kar malo stisnilo. Pa ne da bi me bilo strah, samo kar malo neprijetno mi je bilo...

Neposredna povezava do sporočila: 3680
15.7.2010 19:57:41   
majabar
Evo mene nazaj iz Bogote. Ce mi uspe,preberem vse, ka ste napisqle v zadnjem tednu in kaj pokomentiram. Potem pa se kaj o Bogoti napisem. Samo toliko, nisem dobila vize, naslednji teden greva spet tja.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
15.7.2010 21:33:24   
majabar
BLOOM1, kar dlake so mi vstale po koncu, ko sem videla tvoj post. Velikokrat sem vprasala po tebi, a nobena ni nicesar vedela. Pomoislila sem dostikrat nate in upala, da si OK. SUPER za zdravega fantka!
3x mami,3 sobno za vsak slucaj, ni slabo:). Ja, na slikici sva midva na Baby Showerju.
Pokora, na splosno so tu vsi bolj okrogli, a ne debeli. Ogromno sportajo in so fit. So pa v povprecjukar tezjikot mi. A jim je to zelo lepo in so zadovoljni. To mi je tu vsec. Ne stejejo kalorij, jedo brez slabe vesti in uzivajo v hrani. Moj tecaj peke je 10x po 2 uri, ta teden sem ga zamudila zaradi odhoda v Bogoto.
Najki, bom nasla drugo slikico in jo dala gor. Ta mi je lepa,ker me boza po trebuscku:).
nika, ja, je lepo videti toliko srckanih modrih stvari na kupu:).
pixieM, trebuscek raste!! ;) Jaz se ne sekiram vec, ker je majhen. Vazno, da mocno brca in je mamica zadovoljna!
Se na kratko o Bogoti. Potovala sva 10ur. Je kar slo. 400km ovinkov... Prisla sem na ministrstvo in ugotovila, da neuradna zveza, kisva jo sklenila tu, ni dovolj. Sva sla k notarju in prijavila se bolj uradno zvezo, stopnicko pod poroko. So rekli, da se na papir caka 3 dneve. Ce placava ekstra pa v dveh dneh, oz. ze naslednji dan popoldne. In sva placala. Naslednji dan popoldne so rekli, da ga se ni. Tretji dan dopoldne so rekli, da pride popodlne. A kaj, ko ministrstvo zaprejo ob 12ih. Tako sva se vrnila domov in naslednji teden spet potujeva tja. Bogota je ogromna!!! Na avtobusu je bilo 5x prevec ljudi. So me cisto stisnili, dragi me je cuval. Sla sva v muzej zlata, zelo lepo. Je pa kar hladno, ce ne sije soncek, okrog 15 stopinj. Nadmorska visina je 2600m, ze ob hoji po stopnicah sem se zadihala:).
Sem sla pa prej davek za motor placat, sama:). Prav ponosna. Vsi zelo prijazni. Pred mano cca 30 ljudi v vrsti, a so me takoj dali na 1. mesto, ker sem noseca. Se splaca trebuscek pokazat, ceprav je majhen. Je bila zraven mene ena septembrka z dvojckoma in ogromnim trebuscom. In sem seveda tud svojega takoj malo ven porinila. Pa sem psisparala eno uro cakanja:).

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
16.7.2010 6:58:22   
tinaaleks
Jutro!

majabar-lepo te je slišat. Vidim, da so potem pri vas enae birokratske težave kot tu. Vedno samo nekaj čakaš, večrat moraš tja, da kaj urediš, pa še to ni nujno da rata. Najbrž se počutiš kot v Slovenijiuser posted image .

Mene je pa včeraj začelo stiskat spodaj na levi strani. Kot bi me boleli jajčniki (recimo da so še vedno tam). In to tudi celo noč, vsakič, ko sem se obrnila me je zabolelo. Bomo videli kako bo danes, drugače bom pa samo počivala popoldne. Mogoče me pa vročina ubija. Ali pa so samo normalne nosečniške težave,.. Bomo videli kako bo.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3683
16.7.2010 9:29:58   
3x mami
dan!

danes sem pa doma. lepov hladu stanovanja. je bilo vceraj cisto dovolj potenja na poti domov... res upam, da bo tista ohladitev za nedeljo drzala tudi za nas konec.

tinaaleks, kako si danes? te se boli? si vceraj delala kaj takega?

majabar, tale birokracija je pa res iska povsod. kaj zdravstveno si si uspela postimat?

sem zadnjicv ikei videla, da ima tudi tam nosecnice (in invalidi) prednost pri kasi. sam skoda, ko je bila pred mano ze ena nosecnica user posted image
vceraj sem sla v trgovino in mi trgovka rece: "oh, pri nas bo pa kmalu, ane?" "ja, se dobra dva meseca!" ona pa: user posted image eh, kaj cmo.

Neposredna povezava do sporočila: 3684
16.7.2010 9:34:52   
tinaaleks
3xmami- saj dva meseca je res že kamlu. Bo hitro minilo. Se mi zdi, da kar prehitro. Danes me nič ne boli, delala tudi nisem nič (v tej vročini samo vegetiram), tako da ne vem od česa me je bolelo. Mogoče pa preveč sedenja v službi tako vpliva. Bom videla kako bo danes.
Ampak ali ni lepo, ker te recimo  že v trgovini ljudje spustijo naprej? Mi je prav zanimivo kolik so vsi bolj tolerantni do nosečnic. Potem pa še malo vozim s samo naokrog, pa zgledam prav bga, tako da me še buš počakauser posted image . Se spomnim v prvi nosečnosti, mi je odprl vrata kar na semaforju, da sem šla lahko gor, ker sem ga zamudila. Pa tega ne smejo delat. Je fajn bit noseč ne? Samo če ne bi bilo stranskih problemov....

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3685
16.7.2010 9:41:41   
missD
jaz sem tudi doma danes, ampak imam tooooliko za pospravit ker je celo stanovanje kot ena delavnica.
sploh ne vem kje bi se lotila.

najraje bi pa k mami na morje pobegnila pa je user posted image

majabar a lahko pridem na obisk? sploh v bogoto, če praviš da imajo tako luštno temperaturouser posted image

tinaaleks mogoče te boli zaradi raztezanja vsega skupaj? ali pa si res mogoče kaj delala kot pravi 3xmami.
tudi mene večkrat boli...ampak zadevo prespim pa je boljše.

user posted image user posted image 3x mami sem bila tudi jaz v torek v ikei in sem isto opazla ta znak...in je bla že pred mano ena nosečnica hehe

no grem se lotit...nečesa...mogoče...user posted image ne da se miiii

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
16.7.2010 10:31:27   
3x mami
tinaaleks, tako kot me je pogledala, mislim,da je tista trgovka imela bolj v mislih dneve al pa tedne user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
16.7.2010 10:48:06   
tinaaleks
Saj tudi to se lahko zgodi, no malo vseeno še počaki, potem greš pa že lahko v akcijo. jaz tako ali tako računam, da moram rodit ene 14 dni pred PDP. Upam da je otrok istih misli.user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3688
16.7.2010 10:56:45   
3x mami
cakaj, kdaj imas ti uradni pdp? moj je 4.10. s tem, da mi je ze na prvem pregledu rekel, naj racunam par tednov prej (sploh ker vsakega rodim nekaj dni prej - prvi 4 dni prej, druga pa 8dni)
jaz bom vse pripravila do konc avgusta, da bom mirna.

Neposredna povezava do sporočila: 3689
16.7.2010 11:01:47   
tinaaleks
PDP imam 30.9, ker se je moja 1.hčerka rodila 14 dni prej, upam da bo tudi ta malo prehiteval. Bom zadnji mesec veliko user posted image , samo zato, da malo pospešim vso zadevo.user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
16.7.2010 11:17:27   
missD
da vaju malo zmotim, kaj pravita na takle voziček?
LINK  barvo sem pa razmišljala, da bi vzela številko 105, torej TALE (voziček na slikci je sicer samo za 1user posted image , amapk važna je barva user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 3691
16.7.2010 11:26:22   
3x mami
jaz sicer vsakic upam, da zdrzim do konca. se mi zdi, da je vsak dan pomemben.
no, ce bo tako, se bova pa se v porodni lahko srecali user posted image

missD, lusen zgleda.kaj a dobis se zraven? a se lahko sedez tako obrne, da gledata otroka naprej? moram vprasat prijateljico, ki je rodila dvojcka pred 3leti, kaj je ona vzela. vem, da ga je narocila z nemcije, in je bila zelo zadovoljna. ima pa spredaj isto gibljiva in malo zozana kolesa, vsak sedez se poleze samostojno, ima pa zraven se streho.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
16.7.2010 11:28:54   
tinaaleks
missD- to je moja najljubša barva, poleg rdeče. Ker sem po horoskopu dvojček, naj bi padala na rumeno barco, ampak sem bila vedno mahnjena na oranžno. user posted image . Tako da meni je všeč. Je pa tako, da ima vsaka svoj okus, tako da glej samo na to da bo tebi všeč.
Recimo midva pri prvi, tudi ko sva vedela da bo punčka nisva kupila nič roza (mož je odločno proti tej barvi, jaz še nekako kaj kupim, če je nežna), pa so tako ali tako nama vsi sorodniki potem kupovali roza... Ampak še vedno imava doma večinoma nevtralne barve, tako da tudi če bo drugi fant (upam da zvem naslednji teden), mi ni treba nič kupovati.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
16.7.2010 11:30:42   
tinaaleks
3Xmami- ja pa skupaj dihali...user posted image . Tebi bo hitreje padel ven, ker je že 3, moj bo kumi 2, tako da me vsaj tam prehitiš...user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
16.7.2010 11:37:04   
3x mami
tinaaleks, zmenjeno user posted image pa bom probala mal noge skup tiscat user posted image

missD, sem vprasala. vzela je TFK vozicek in ga narocila iz nemcije (takrat se niso dobili tu, zdaj pa ne vem, kako je)

Neposredna povezava do sporočila: 3695
16.7.2010 11:39:23   
missD
ufff ima pa:

2 ločeni košari (kot vidim mehki)
1 velika prevleka oz bolj zimska vreča
nakupovalna košara spodaj
velika torba za drobnarije
prevleka za dež
mreža proti komarjem

sedeža se poležeta čisto ločeno
lahko imaš obrnjeno tako, da jih gledaš ali pa da sta obrnjena stran od tebe (ampak je treba fizično košaro obrnit (kar se mi zdi da je tako ali tako pri vseh vozičkih, ki imajo par vrtljivih koles)
77cm širine
pa gume so take za na pumpat.

skratka, mislim da ima vse kar potrebujem. pa še ugodna cena (425€ skupi s poštnino) in hitra dostava - max 15dni.

Neposredna povezava do sporočila: 3696
16.7.2010 11:42:34   
missD
TFK voziček mi ni všeč.
v slo stane 600€  in to, če pravilno razumem brez zimskih košar in podobnega.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
16.7.2010 11:58:55   
3x mami
no, je edini vozicek, ki sem ga sprobala v zivo in se mi je zdel v redu.

ti imas pa res fajn opremo za to ceno! user posted image mal probaj pobrskat po forumih, da vidis, ce imajo uporabnice kako pripombo (enkrat ko uporabljas, vidis stvari, ki jih prej nisi). drugace pa zgleda cisto solidno.
edina pripomba, ki jo imam na rdeco: pri nekaterih vozickih cez cas zbledi na soncu. verjetno odvisno od materiala, se ne spoznam toliko.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
16.7.2010 12:07:10   
tinaaleks
3xmami- jst imam rdeč voziček in je še vedno isti (od Quinneya). pa tudi zadovoljna sem z njim, čeprav je res malo velik za v avto, ampak sem vsega navadiš. Pri nas pa tako ali tako že dolgo ni v uporabi, ker se ni marala vozt-zdej k pa hodi, bi bila pa vedno v voziču (če je zravn), tako da gremo kar brez njega in gre lepo sama.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
16.7.2010 12:22:44   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

BLOOM1, kar dlake so mi vstale po koncu, ko sem videla tvoj post. Velikokrat sem vprasala po tebi, a nobena ni nicesar vedela. Pomoislila sem dostikrat nate in upala, da si OK. SUPER za zdravega fantka!

O,majabar,hvala da misliš name in hvala za čestitke !!!! user posted image user posted image user posted image

Tudi vama čestitke za fantka in naj bo vse O.K.,dokonca!!!!!!!

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......