|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
13.7.2010 17:09:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan
se mi zdi, da bi vsi, ki so kakorkoli bili povezani z njegovo mamo, verjetno prej dali kakšne info samemu Marku kot pa neki čisto **** osebi...če bi se šlo k rejnikom, se mi zdi, da bi verjetno največ izvedel Marko sam...verjetno bi se ljudje prej odprli in zaupali njemu kot pa komurkoli drugemu...se mi zdi, da je, če si kolikor toliko človeški, nemogoče zavrniti človeka, ki išče svojo mamo

Imaš prav, ja. Saj mogoče je že šel tja, pa ne vemo.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 451
13.7.2010 19:00:30   
sara.
Zakonca Stupar zagotovo vesta nekaj o Džovani! Nika in Katja vesta v katerem domu sta! Pod nujno ju rabi obiskati. Kerensa, ti to zmoreš!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 452
13.7.2010 19:07:16   
Paštetka
Kako pa je mama prišla do sinovega naslova, novega priimka, da mu je poslala razglednico?

Če ga je iskala, je verjetno potem morala na določenih institucijah podati svoje ime. Torej je potrebno iti po tej poti nazaj.
Če pa je vedela sinov naslov in priimek je pa potem sigurno vedela za posvojitelje in obratno.

Če je s CSD- ja kaj dobivala denarja ali kakšne druge socialne prejemke, potem je verjetno imela TRR, kjer pa bi moral biti naveden naslov bivališča, kamor ji pošiljajo stanje. Pa saj banka verjetno ni pošiljala izpiskov o stanju na CSD.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 13.7.2010 19:11:57 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 453
13.7.2010 19:12:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Zakonca Stupar zagotovo vesta nekaj o Džovani! Nika in Katja vesta v katerem domu sta! Pod nujno ju rabi obiskati. Kerensa, ti to zmoreš!

Kdo sta pa ta dva?
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Kako pa je mama prišla do sinovega naslova, novega priimka, da mu je poslala razglednico?

Razglednica in pisma so bili poslani na naslov rejniške družine v Negastrnu, kjer sta bila Džovana in Mauro/Marko skupaj. Ker Maura/Marka takrat ni bilo več tam, rejnici, pokojni ge. Kolenc pa CSD ni povedal, kam so ga dali v posvojitev, je pošto za Maura/Marka poslala na CSD. In tam je ostala do prejšnjega meseca.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 454
13.7.2010 19:18:40   
Kerensa*
Če ga je iskala, je verjetno potem morala na določenih institucijah podati svoje ime. Torej je potrebno iti po tej poti nazaj. Če pa je vedela sinov naslov in priimek je pa potem sigurno vedela za posvojitelje in obratno.

Džovana naj bi (vsaj tako je uradno rečeno) ob svojem 18. letu, torej leta 1980, podpisala papirje, da gre Mauro/Marko lahko v posvojitev. Kar pa je meni osebno čudno, je to, da je te papirje podpisala, če je pa že predtem v Negastrnu govorila, da bosta z Maurom/Markom odšla, ko bo polnoletna. Vidim torej dve možnosti - ali je bila v podpis posvojitvenih papirjev prisiljena ali pa jih je nekdo ponaredil. Da bi si premislila - ne verjamem. Da bi jo kdo prepričal v podpis? Težko. Tukaj govorimo o mami in otroku. Maura/Marka je naknadno iskala v omenjeni rejniški družini (ne vem, ali v času enega leta, ko si še lahko premisli glede posvojitve, ali kasneje), vendar ga ni bilo več tam. Ne rejnica, ne Džovana nista vedeli, kam ga je CSD premestil oz. dal v posvojitev, niti niso vedeli, da sta ga posvojitelja preimenovala. To je vedel samo CSD.
Če je s CSD- ja kaj dobivala denarja ali kakšne druge socialne prejemke, potem je verjetno imela TRR, kjer pa bi moral biti naveden naslov bivališča, kamor ji pošiljajo stanje. Pa saj banka verjetno ni pošiljala izpiskov o stanju na CSD.

Če je dobivala, ja... Izpisk so pa brezpredmetni. Četudi so obstajali, so prihajali na naslov CSD-ja, kjer je imela Džovana (in ima še danes) prijavljeno stalno bivališče.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 455
13.7.2010 19:27:58   
sara.
Kdo sta pa ta dva?

Se opravičujem... zakonca Struna (Stuparjevi so moji sosedje ...odtod ta napaka:)))

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 456
13.7.2010 19:30:46   
Kerensa*
Oproščeno. user posted image

Vendar ne... do Maurovih/Markovih posvojiteljev, ne glede na to, da se ne razumejo, nimam poguma ii brez Maurovega/Markovega dovoljenja.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 457
13.7.2010 19:31:09   
Paštetka
pa saj niso pomembni izpiski, pomemben je naslov, kamor je banka pošiljala izpiske. Pa valjda ni banka CSD obveščala o njenem stanju.

to, da je nekdo prijavljen za stalno prebivališče na CSD, pa še danes ne morem verjeti. Kako je to dopustno?

Kaj pa davčna? Pa saj z davčne tudi dobiš obvestilo oz. bi ga naj dobil vsak državljan. In če je prijavljena na CSD je verjetno to moral nekdo pregledovati oz. bi danes, ko je vse elektronsko nekdo nekoga obvestiti, da ne more imeti prijavljeno stalno prebivališče na CSD. Razen, če je na tistem CSD-ju še danes kdo zaposlen, ki bi lahko bil vpleten v njeno nosečnost, posvojitve... in še danes lepo vse urejal.

Človek ne more samo tako izginiti in hkrati obstajati še vedno državljan Slovenije z EMŠO in davčno številko. user posted image  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 458
13.7.2010 19:33:29   
mojamura

Človek ne more samo tako izginiti in hkrati obstajati še vedno državljan Slovenije z EMŠO in davčno številko. user posted image  

očitno je to še dandanes možno....

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 459
13.7.2010 19:39:33   
Zamima
vse skupaj (cela zgodba) je prav žalostna user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 460
13.7.2010 19:40:40   
Kerensa*
pa saj niso pomembni izpiski, pomemben je naslov, kamor je banka pošiljala izpiske. Pa valjda ni banka CSD obveščala o njenem stanju.

Edini naslov, ki ga je imela (in ga ima še danes) Džovana v Sloveniji, je Cesta maršala Tita 65, Jesenice (naslov je bil javno objavljen v časopisu), kar je bivši naslov jeseniškega CSD-ja. Vsa pošta za Džovano, od dne, ko so jo našli, pa do danes, je lahko prihajala kvečjemu na CSD Jesenice. Vključno s potencialnimi bančnimi izpiski.
to, da je nekdo prijavljen za stalno prebivališče na CSD, pa še danes ne morem verjeti. Kako je to dopustno?

Takšen je zakon še danes. Osebam, mladoletnim ali polnoletnim, ki se zaradi razlogov, na katere niso mogli in ne morejo vplivati, ki se nimajo kje prijaviti, stalno bivališče na svojem naslovu prijavi pristojni CSD.
Kaj pa davčna? Pa saj z davčne tudi dobiš obvestilo oz. bi ga naj dobil vsak državljan.

Kot SLO državljanki (smo se že spraševali, kdo ji je spremenil državljanstvu iz YU v SLO?) je bila DŠ zagotovo izdana in poslana na naslov stalnega bivališča. To je pa spet CSD Jesenice.
In če je prijavljena na CSD je verjetno to moral nekdo pregledovati oz. bi danes, ko je vse elektronsko nekdo nekoga obvestiti, da ne more imeti prijavljeno stalno prebivališče na CSD.

Tukaj zadeva začne smrdeti, ja...
Razen, če je na tistem CSD-ju še danes kdo zaposlen, ki bi lahko bil vpleten v njeno nosečnost, posvojitve... in še danes lepo vse urejal.

No, vidiš... pa nekateri pravijo, da je vse slišati preveč filmsko. Vraga, še jaz sem to rekla, ampak bolj, ko brskam, manj filmsko in bolj smrdeče se mi zdi.

Z lahkoto... ker imamo takšno šlampasto zakonodajo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 461
13.7.2010 19:41:56   
sara.
Zakaj ne? Izjavo za javnost sta že podala, slikala sta se. Zakaj za klepet z njima rabi Maurovo/Markotovo soglasje? 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 462
13.7.2010 19:49:01   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Zakaj ne? Izjavo za javnost sta že podala, slikala sta se. Zakaj za klepet z njima rabi Maurovo/Markotovo soglasje?

Ne znam najbolje razložiti... Načeloma bi šla lahko do njiju. Zakon mi tega nepreprečuje. Mi pa... hmmm, ne vem, kako reči... morala?... Zakonca Struna sta, za moje pojme, vzgojila karakterno čudovitega fanta oz. sedaj moškega. Kako sta ga posvojila (predpostavljam, da govorita resnico), sta javno povedala. Če je bilo pri sami posvojitvi karkoli nezakonitega, sem 99%-na, da onadva o tem nista vedela nič. Povedala pa sta tudi, da Džovane nikoli nista videla, niti nista imela nobenega kontakta z njo, pa tudi, da jima CSD o njej ni povedal nič. Samo za Maura/Marka so jima rekli, da je nezakonski otrok samske matere.

Ne, ne grem k njima... že tako jima je hudo, ker se z Maurom/Markom ne razumejo. Ne morem ju obremenjevati še bolj. Vsaj s tem ne. Jima raje nesem kakšno kilo kofeta ali kaj drugega, glede na to, da sta povedala, kako skromno živita.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 463
13.7.2010 20:05:23   
BabyKitty
Punce zdej ko to berem se mi je postavilo nekaj vprašanj oz. asociacij in sem rekla, da vam bom zapisala, mogoče pa dobite kakšno novo idejo user posted image

1. Vglavnem, če Džovana ni zaposlena, nima bivališča, torej nima prihodkov, nima nič... Kar pomeni, da bi lahko imela kakšnega malo bolj premožnega "sponzorja" ki bi jo preživljal, oz. je to skoraj edina varianta, da še lahko živi... seveda v SLO

2. Glede na to, da je pošta prišla iz Ibize, se mi zdi, da ste se mogoče malo preveč zapodile v ta naslov in znamke in vse... Ker če pomislim iz svoje plati, grem na dopust, kupim razglednico in niti slučajno ne preberem kdo jo je izdal in kje in potem nekje kjer vidim "kaslc" vržem notri, pa naj bo to tam kjer stanujem ali pa v vasi skozi katero se slučajno peljem... Če je bila bolna, nevem kaj bi počela na Ibizi, pomoje tam ni ravno vrhunske zdravstvene obravnave... mogoče to Ibizo zelo pesimistično vidim kot njeno neko "zadnje" potovanje, pač kraj kamor si je zelo želela in ji je pač to "nekdo" omogočil... zato tudi poslana kartica sinu...

3. Se strinjam, da zadeva malo "smrdi" in da je moral biti zraven nekdo z vplivom... Vglavnem to so zelo kompleksne zadeve in polne nekih spletk, zato se ne bi čudila, če bi to revico, nek pedofil, ki ji je naredil otroka hotel izbrisati iz Zemlje...

Vem, da sem zelo pesimistična, ampak glede na to, da se vrti bolj ali manj začaran krog, je mogoče treba pomisliti tudi na to...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 464
13.7.2010 20:11:35   
sanasan
Kot SLO državljanki (smo se že spraševali, kdo ji je spremenil državljanstvu iz YU v SLO?) je bila DŠ zagotovo izdana in poslana na naslov stalnega bivališča. To je pa spet CSD Jesenice.

malo me že daje emšo, ampak ali smo morali za slo državljanstvo kaj podpisovati? ali ga nismo dobili kar avtomatično user posted image
jaz se nič ne spomnim, da bi kaj podpisovalauser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 465
13.7.2010 20:18:19   
sanasan
glede Džovaninega (ne)podpisovanja Markove posvojitve....verjetno tudi njena situacija ni bila prav fajn in glede na stvari, ki jih je preživela od malega...morda je pa zelo nihalauser posted image
glede na napisano je ena možnost tudi, da si je zelo želela Marka obdržat, pa je morda vedela, da ne bo zmogla, da nima pogojev?
po prebranem si jo nekako (lahko popolnoma zmotno) predstavljam kot 'begavko', da ni nikjer našla miru in sreče...po vsej verjetnosti je dala veliko slabega skozi in vprašanje je tudi njeno psihično stanje...zato bi bilo fajn tudi govoriti z ljudmi, ki so jo poznali....no, eno je pa verjetno zagotovo, da si je Marka želela imeti pri sebiuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 466
13.7.2010 20:20:24   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty
1. Vglavnem, če Džovana ni zaposlena, nima bivališča, torej nima prihodkov, nima nič... Kar pomeni, da bi lahko imela kakšnega malo bolj premožnega "sponzorja" ki bi jo preživljal, oz. je to skoraj edina varianta, da še lahko živi... seveda v SLO

Možno. In enako je možno tudi kjerkoli v tujini.
2. Glede na to, da je pošta prišla iz Ibize, se mi zdi, da ste se mogoče malo preveč zapodile v ta naslov in znamke in vse... Ker če pomislim iz svoje plati, grem na dopust, kupim razglednico in niti slučajno ne preberem kdo jo je izdal in kje in potem nekje kjer vidim "kaslc" vržem notri, pa naj bo to tam kjer stanujem ali pa v vasi skozi katero se slučajno peljem... Če je bila bolna, nevem kaj bi počela na Ibizi, pomoje tam ni ravno vrhunske zdravstvene obravnave... mogoče to Ibizo zelo pesimistično vidim kot njeno neko "zadnje" potovanje, pač kraj kamor si je zelo želela in ji je pač to "nekdo" omogočil... zato tudi poslana kartica sinu...

Možno, upam pa, da ni tako. Kot prvo zato, ker bi to pomenilo, da je že pokojna, kot drugo pa zato, ker jo bo potem še težje najti.
3. Se strinjam, da zadeva malo "smrdi" in da je moral biti zraven nekdo z vplivom... Vglavnem to so zelo kompleksne zadeve in polne nekih spletk, zato se ne bi čudila, če bi to revico, nek pedofil, ki ji je naredil otroka hotel izbrisati iz Zemlje...

Izbrisati. ker bi naknadno ugotovil, da sploh ni gluhonema, niti ne toliko slušno in/ali govorno prizadeta, da ne bi mogla povedati, kdo je ta "nekdo"?

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 467
13.7.2010 20:24:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sanasan
malo me že daje emšo, ampak ali smo morali za slo državljanstvo kaj podpisovati? ali ga nismo dobili kar avtomatično user posted image jaz se nič ne spomnim, da bi kaj podpisovalauser posted image

Mogoče imaš pa prav. Tudi jaz nisem nič podpisala. Očitno smo tisti, ki smo bili rojeni in smo živeli v SLO, dobili SLO državljanstvo avtomatično, vsi ostali pa so morali zaprositi zanj. Torej moramo ugotoviti, kaj so Džovani zapisali kot kraj rojstva. Če so si izmislili njen priimek, njen rojstni datum in njeno EMŠO (te ne dobiš brez datuma in kraja rojstva, menda), si lahko pa še kraj rojstva.user posted image

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 468
13.7.2010 20:30:39   
BabyKitty
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Izbrisati. ker bi naknadno ugotovil, da sploh ni gluhonema, niti ne toliko slušno in/ali govorno prizadeta, da ne bi mogla povedati, kdo je ta "nekdo"?

Ja... da bi jo izbrisal nekdo, ker bi ona pač preveč vedela o zadevah in se ali boji za stolček, ali za družino ipd... Mogoče tudi, da bi ji dal denar oz. ji pošiljal denar v zameno za tišino... Navsezadnje in najbolj pesimistično pa tudi ubil in ker jo nihče ni pogrešal...

Sej vem... filmsko... ampak glede na to, da je tudi filmsko izginila...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 469
13.7.2010 20:32:02   
sanasan
ja, jaz mislim, če so jo našli in vzeli v oskrbo, da so ji verjetno takoj ali po nekem času avtomatično dodelili državljanstvo...v yugi je bilo itak vse bolj na easy, se mi zdi...pa verjetno je bilo za vso birokracijo lažje, če je dobila kar državljanstvo - po moje je bila po narodnosti itak nekje iz yuge - glede na besedišče.

CARPE DIEM!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 470
13.7.2010 20:36:22   
Paštetka
seveda si dobila tisto rumeno potrdilo-kartonček, kjer ti piše, da si slovenka. Pa vsake toliko je nekaj. Npr. volitve... če še to vse danes prihaja pošta na CSD, bi ta bil moral že davnega veka sporočiti državi, da te osebe ni na CSD, da nimajo stika z njo. Potem takem, bi jo verjetno država tudi začela iskala. Če pa ta pošta še danes vsa konča na CSD v košu, je pa tako neodgovorno.

Zato pravim, da človek ne more samo tako izginiti. Potem bi lahko vsak izginil, ...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 471
13.7.2010 20:39:26   
sanasan
seveda si dobila tisto rumeno potrdilo-kartonček, kjer ti piše, da si slovenka.

ja,ja to smo že dobili...ampak narest, da si to dobil, pa ni bilo nič treba...
je pa res, če pošta zanjo prihaja že toliko let na csd, le kaj z njo počnejo? oziroma ali bi jo že oni morali razglasit za pogrešano?????????????????????

CARPE DIEM!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 472
13.7.2010 20:43:09   
Zamima
mogoče pa ima kje prijavljeno še začasno prebivališče user posted image

CSD je ne bo prijavil kot pogrešano, zakaj le? če ne javiš novega naslova te itak ne morejo najti, pošta se pač vrne, če nikogar ni tam, označena z žigom "naslovnik neznan"

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 473
13.7.2010 20:43:36   
BabyKitty
Pa ste prepričane, da CSD ne ve ničesar... Ker so zavezani, da morajo varovati osebne podatke... možno pa je tudi, da Džovana noče biti najdena in je naročila, da ne smejo nikomur nič povedati... 

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 474
13.7.2010 20:43:52   
sanasan
glede na delo večino naših csd-jev, pa so morda njen 'file' in vso njeno pošto 'nekam pometli'?user posted image

evo, kerensa, daj pogruntaj tole, ker me pa res zanima, ali bi morda csd moral komu sporočit oz. bi morala naša ljuba država nekako sama pogruntat, da je 'neka Džovana' 'izginila'?????????''user posted image user posted image user posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?