|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
12.7.2010 15:15:32   
Wannabemommy
Lep morski podrav

Imam eno vprasanje a tiste ki ste ze bile na morju, a lahk malega kr v morju skopam 18. bo star 3 mesece, ker do zdaj sva se sam namakala, pa je tak vroöe da bi jaz njega kr skopala?

´Mamo pa oni slauf a plavaje in tud one hlaöke da mu nebo premrzlo,plis za nasvete in tnx
Aja pa lep pozdrav vsem

(odgovor članu ela24)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
12.7.2010 15:25:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

Lep morski podrav

Imam eno vprasanje a tiste ki ste ze bile na morju, a lahk malega kr v morju skopam 18. bo star 3 mesece, ker do zdaj sva se sam namakala, pa je tak vroöe da bi jaz njega kr skopala?

´Mamo pa oni slauf a plavaje in tud one hlaöke da mu nebo premrzlo,plis za nasvete in tnx
Aja pa lep pozdrav vsem

Jaz bi rekla da ga probajta skopat v morju, če mu ne bo ugajalo (bo premrzlo) bo tak začel jokat, če mu bo pa fajn pa bo tud pokazal. Tak bi jaz nardila. Uživajte še naprej. user posted image

(odgovor članu Wannabemommy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1277
12.7.2010 15:25:58   
ela24

Lep morski podrav

Aja pa lep pozdrav vsem

Jaz ga ne bi upala, samo to sm pač jazuser posted image  Res je, da jim je vroče kot šus, ampak jaz ne bom nekaj probavala z vodo pod 30 stopinj. Sm še jaz bolj zmrznjene sorte in grem po milimetrih v vodo, pa še to mora bit veni ful vročeuser posted image  Nekje sm prebrala, da taki mali še niso zmožni tako uravnavat telesne temperature, da če je premrzla voda, ne morejo teh notranjih organov takoj nazaj segret. Ne me držat za besedo. Odločila se boš pa tako sama. Verjetno pa je lahko toliko različnih mnenj, kolikor nas je na rruser posted image

A boste še dolgo na morju? Ste v kampu ali apartmaju? Mogoče se celo kaj vidimo če boste dolgo, mi gremo drugi tedn dol..
UŽivajte, mi tu crkujemo v sparini.

Neposredna povezava do sporočila: 1278
12.7.2010 15:26:22   
katy83

Lep morski podrav

Aja pa lep pozdrav vsem

nisem še bla z malim na morju, ampak jaaaaaaaa, valda, ti ga kar daj v vodo. Koliko ima voda stopinj? Saj ga ne boš zdaj imela pol ure not. Za kakih 5-10 minut pa komot. user posted image   Uživajte!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1279
12.7.2010 15:29:51   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: ela24

Lep morski podrav

Aja pa lep pozdrav vsem

Jaz ga ne bi upala, samo to sm pač jazuser posted image  Res je, da jim je vroče kot šus, ampak jaz ne bom nekaj probavala z vodo pod 30 stopinj. Sm še jaz bolj zmrznjene sorte in grem po milimetrih v vodo, pa še to mora bit veni ful vročeuser posted image  Nekje sm prebrala, da taki mali še niso zmožni tako uravnavat telesne temperature, da če je premrzla voda, ne morejo teh notranjih organov takoj nazaj segret. Ne me držat za besedo. Odločila se boš pa tako sama. Verjetno pa je lahko toliko različnih mnenj, kolikor nas je na rruser posted image

A boste še dolgo na morju? Ste v kampu ali apartmaju? Mogoče se celo kaj vidimo če boste dolgo, mi gremo drugi tedn dol..
UŽivajte, mi tu crkujemo v sparini.

Ja mi smo doli do 1.8.pol pa gremo domov za par dni ker mamo P pol pa verjetno nazaj, kam grete vi to, mi smo v Biogradu, ja lahk bi se  en dan dobiliuser posted image user posted image

(odgovor članu ela24)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
12.7.2010 15:30:36   
Anonimen

Kak se vam pa zdijo banjice, jaz ne vem kak dolgo še ga bom lahko not kopala. če se mi zdi, da ga je že čisto polna. Kdaj se kaj začnejo v veliki banji kopat?

Mislim, da ga lahko komot že skopaš v taveliki banji. Najbolše da si skupaj z njim privoščiš kopel. Pri nas smo se v soboto prvič (tamala z atijem, stara je 10tednov) kopali in ji je blo super, fino, fajn. Je tak "plavala" da je potem zaspala ko angelček.

(odgovor članu ela24)
  Neposredna povezava do sporočila: 1281
12.7.2010 15:33:41   
Wannabemommy
jaz mislim da bomo probali it z njim v morje, voda ima 25 stopinj, tak da tak mrzlo spet niuser posted image HB, smo se pa do zdaj vsak dan namakali prvo nogice, pa je nas fant se kr rokice not tiscaluser posted image  se vidi da je na morju narjenuser posted image user posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
12.7.2010 15:37:21   
katy83
no, pa da še kaj napišem o nas

Smo super, tamali je danes spal od 20.30 do 5.00, se najedo in smo potegnili do 8.00. user posted image user posted image user posted image
Vedno bolj imamo neki ritem, izgleda nekak tak:
4.00- AM 130ml
8.00- AM 110ml
8.00-11.00 - igranje, smejanje, cartanje
11.00 - 12.00 - spanje
12.00 - AM 130ml
12- 15- spet igranje, smejanje
15- mogoče spanje, mogoče ne, če ne spi, greva ven v senco
nekje ob 16. spet AM 130ml
Med 16 in 20 uro- se ponavadi potepamo, ali pa smo doma pa se malo v bazenčku namočimo, skratka prosti čas
ob 20.uri ga slečem do nagega, pa se kotalimo, pa smejimo, telovadimo, potem ga počasi umijemo, okoli 21.ure še AM 130ml, pa spanje

tako približno imamo mi, če katero zanimauser posted image

Babyloverka - testa še nisem naredila, itak da javim kaki bo rezultat ko bouser posted image  Ja, mene bi tudi šokiralo, če bi mi dragi rekel, da noče več otrok. Ampak jaz mislim, da si bo premislil. user posted image  Moj bi imel že takoj, jaz sem pa rekla, da čez kakih 3-5 let. Bi pa imela 3. user posted image

športni voziček - jaz imam malega že tudi v športnem delu, ker je itak čisto v ležečem položaju večinoma, včasih pa malo dvignem, pa je še vedno full ležeče, tak da pomoje ni panike.

sicer pa še 6 dni, pa bo naš mladiček star 4 mesece. user posted image  Joj, kak gre čas.
lepo mi bodite, se še pišemo kaj

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
12.7.2010 15:38:38   
katy83

jaz mislim da bomo probali it z njim v morje, voda ima 25 stopinj, tak da tak mrzlo spet niuser posted image HB, smo se pa do zdaj vsak dan namakali prvo nogice, pa je nas fant se kr rokice not tiscaluser posted image  se vidi da je na morju narjenuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1284
12.7.2010 15:41:19   
Wannabemommy
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

Kak se vam pa zdijo banjice, jaz ne vem kak dolgo še ga bom lahko not kopala. če se mi zdi, da ga je že čisto polna. Kdaj se kaj začnejo v veliki banji kopat?

Mislim, da ga lahko komot že skopaš v taveliki banji. Najbolše da si skupaj z njim privoščiš kopel. Pri nas smo se v soboto prvič (tamala z atijem, stara je 10tednov) kopali in ji je blo super, fino, fajn. Je tak "plavala" da je potem zaspala ko angelček.

Kopala sta se iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,to je moglo bit ful lustno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
12.7.2010 16:12:18   
amelie
Katy, a ti povem najin ritem? Midva sva čist razpuščena user posted image  

Ko se zbudi, se začne dojit na slabi dve uri do večera.
Konc ritma user posted image

Nekaj časa je hodil spat ob osmih, zdaj ob desetih. Naslednji teden bo pa mogoče že z mano do Seinfelda potegnil user posted image  Samo da lahko čim večkrat na dan je user posted image

Kopanje v morju - čestitke mamicam za pogum, jaz ne bi upala user posted image  Namočit ja, kopat pa glih ne. Ampak sigurno kaj piše na netu o tem, grem pogledat, da si morebitno pretirano previdnost hitro izbijem iz glave. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1286
12.7.2010 16:23:41   
ela24
Zdaj pa sm si privoščila lubenico, mmmm je dobra, da vam malo lušte naredimuser posted image user posted image user posted image

Wannabemommy, vi pa uživate. Vi ste še očitno cel naš dopust doliuser posted image  Veš, da ti bom poslala kak sms, ko bomo tam, pa se bomo dogovorili. Mi gremo sicer 20 km pred Zadrom, blizu Maslenice.
Ampak jaz sm itak planirala, da si bomo nardili en celodnevni izlet do biograda, ker mi je ful všeč tisti borov gozdiček, ko si lahko cel dan na plažiuser posted image  
Tvoj dragi je skoz z tabo? Pol ma dopustauser posted image
Edino malo me je že zdaj strah, kak bomo našega fanta prepričali, da vožnja z avtom ni noben bavbavuser posted image

Bomo videli, koliko se  bom jaz kaj ojunačila z namakanjem našega malega. Zdaj si mislim, da nem upala, bomo pa videli.

Tiste, ki kopate vaše junake veni v bazenčkih. Kako to izgleda, zdaj če topl veter pihne po njih ko so mokri, menda ni neke nevarnosti? Joj, kaka prestrašena mama sn jaz - grozauser posted image
Kopanje v bani bomo pa mi menda tudi začeli prakticirat, takoj ko se preselimo in bo bana na razpolagouser posted image  Samo jaz ne zdržim v njegovi vodi, iz moje se more kadit, pa mehurčki pa touser posted image

titleAndStar(551,0,0,false,"","")

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
12.7.2010 16:33:59   
legenda_m
čau

kopanje v morju tud jst neb upala še tok mejhne v morju kopat. smo nardil bazenček v vrtu.

mamo pa kr pestro, ker je na počitnicah nečakinja in je tamau tko navdušen, da sploh nima časa razmišljat, da ga kej napenja user posted image user posted image user posted image

banca kopanje-tud pri nas napolnjena, pa ne sam z vodo. in ko čofota in plava se kr zaletava. sm poskusla v enem škafu za perilo, ki se mi je zdel večji od bance pa je bil še manjši, tko da ja zgleda da bo res ta velika bana pršla v poštev.

nč grem... obožujem poletje.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
12.7.2010 16:34:20   
amelie
Tipkam enoročno user posted image
Internet pravi: do 4. meseca naj se ne bi kopali, ker telo ni še sposobno uravnavati temperature in lahko pride do okvare ledvic. Sicer je pa to stvar presoje staršev. Nekateri so jih kopali, pa tudi ni bilo nič narobe. Mi bomo v glavnem zaenkrat bazenček prakticirali, ko gremo na morje. bo pa itak že dovolj star za kopanje.

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
12.7.2010 16:44:21   
babyloverka
jaz sem mu pred enim tednom namočila noge pa mu ni bilo všeč. probaj pa boš videla
sem ga pa včeraj v bazen namočila, na domačem vrtu, pa je užival user posted image  jutri ga že doma naredimo user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
12.7.2010 21:45:34   
Wannabemommy

Zdaj pa sm si privoščila lubenico, mmmm je dobra, da vam malo lušte naredimuser posted image user posted image user posted image

Wannabemommy, vi pa uživate. Vi ste še očitno cel naš dopust doliuser posted image  Veš, da ti bom poslala kak sms, ko bomo tam, pa se bomo dogovorili. Mi gremo sicer 20 km pred Zadrom, blizu Maslenice.
Ampak jaz sm itak planirala, da si bomo nardili en celodnevni izlet do biograda, ker mi je ful všeč tisti borov gozdiček, ko si lahko cel dan na plažiuser posted image  
Tvoj dragi je skoz z tabo? Pol ma dopustauser posted image
Edino malo me je že zdaj strah, kak bomo našega fanta prepričali, da vožnja z avtom ni noben bavbavuser posted image

Bomo videli, koliko se  bom jaz kaj ojunačila z namakanjem našega malega. Zdaj si mislim, da nem upala, bomo pa videli.

Tiste, ki kopate vaše junake veni v bazenčkih. Kako to izgleda, zdaj če topl veter pihne po njih ko so mokri, menda ni neke nevarnosti? Joj, kaka prestrašena mama sn jaz - grozauser posted image
Kopanje v bani bomo pa mi menda tudi začeli prakticirat, takoj ko se preselimo in bo bana na razpolagouser posted image  Samo jaz ne zdržim v njegovi vodi, iz moje se more kadit, pa mehurčki pa touser posted image

titleAndStar(551,0,0,false,"","")

Jaz sem že 3 tedne na morju pa še 3 bom, ne moj prihaja sam čez vikende, kr ma sam 2 tedna dopusta v sezoni, pride pa 17.6 in pol ostane z mano do 1.8 pol pa mormo domov ker mam P 3.8. ampak pridem v avgustu iher še dol za kaka dva tedna.
Patrik je imel ful problemčke s kožo, sva dobila celo diagnozo atopični dermatitis ampak zdaj,...100 pa ena proti prej zato bomo letos izkoristli bonos za nadaljna letauser posted image  Mi bomo uživali ati pa bo din din služiluser posted image
Ja Biograd je prečudovit, ja sem tu odrasla od leta 1986 hodimo sem in vedno se  veseljem vračam, daj ko pa mam Patrika pa itak, ker je tu raj za otrokeuser posted image

(odgovor članu ela24)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
12.7.2010 23:05:41   
NATAŠA35
športni voziček danes sva z mojim sestavila športni voziček in je mali takoj zaspal user posted image user posted image user posted image user posted image , sem pa ga dala v malo povišeno vzglavje ne čisto ležeče, da opazuje okolico...pod njim pa seveda eno plenico, da se ni toliko potil...glavico zelo dobro drži, ne še čisto ampak nekako 95%...

večja kad jaz sem ga že 2x kopala v veliki tuš kadi, ker v mali kadici se mi je preveč zaletaval in zato ni nič užival...v veliki pa ful uživa user posted image user posted image in sem ga potem še lepo zmasirala z oljčkom, pa je lepo zaspaluser posted image user posted image in upam, da bo spal kar nekaj ur, ponavadi 6-7 ur user posted image user posted image

spanje ja tudi moj spi malo več sedaj ko je tak vroče user posted image user posted image , ali pa zato ker ga večkrat ati prime v roke in ga uspava user posted image user posted image ...ponoči pa je do sedaj najbolj priden otrok, ker spi od 5-7 ur na noč...

čaj koliko čaja vam popijejo? moj sedaj tudi do 4dcl, se mi je zdelo veliko, to je nekako 4 male flaške...ampak če je žejen, je pač žejen...

pri nas se zgleda krčki umirjajo, hvala bogu user posted image user posted image , več simo in več smo dobrovoljčki user posted image user posted image ...zelo veliko govorimo, se smejimo, opazujemo okolico, vse nas zanima, zato se veliko dviguje in hoče sedet user posted image user posted image ....

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

Neposredna povezava do sporočila: 1292
13.7.2010 5:56:03   
tintin
eno zgodnje jutro še od mene,
čez par minut bom šla zbudit ta velikega za vrtec, ampak je v dnevni tak fajn hlad, da sem kar vstala...Vito še spi (od 20.30). Sem rekla, da moram na hitro RR pokomentirat...

Kopanje...v morju ga letos nikakor ne bom. Nisem kopala niti Vasje pri 8m. ko smo bili prvič na morju. Ravno zaradi vzroka, ki ga piše Amelie.

Še en otrok...z veseljem bi imela še kakega, ampak ne verjamem, da ga bom...:S Leta me sicer še ne bašejo (čez 9 dni bom 30), imamo pa za tri otroke premajhno stanovanje in še 14 let kredita za odplačat za tega...:S Ampak mogoče se zgodi čudež in bom čez kakih 5 let imela še kakšnega otroka. Upam.

Agha...držim pesti za staro mamo!

Ritem.
..ja, imamo že kar ok ritem. Spat gre okol devete in spi do 5-6h prvo rundo, nato še do 8h. Potem spi dopoldan še kake pol ure v vozičku pa nato še okoli 13h kake pol ure, nato spet okol 16h kake pol ure ali uro in je že večer. Dojim po njegovo potrebi, nekje na 2-3 ure...razen ponoči, ko očitno ne rabi jest...

Sprehodi in voziček....zaenkrat ok, odspi sicer samo kake pol ure, potem pa malo gleda in potem začne težit...pomoje ker mu je vroče...in ker nič ne vidi.

Dopust
...v četrtek gremo na avstr. koroško za 4 dni. Čeprav bo tudi gor vroče...user posted image

Čaj, voda...ne dajem še nič, samo dojim.

No, zdaj pa šibam Vasjo zbudit in jest.

LP!

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
13.7.2010 8:57:18   
country
Hojla, mamice!

Mogoče se me še spomnite iz teme o nosečkah, čeprav nisem bila ravno najbolj pridna za pisanje user posted image
Kakorkoli, spet bi se vam pridružila, če nimate nič proti. Zdaj je naša tavečja v vrtcu in imam celo kako sekundo za kaj drugega kot otrokeuser posted image

Na kratko o naših dveh fantkih: Dojenje nam ni steklo in tudi pri črpanju je počasi zmanjkalo, tako da sta zdaj samo na AM. Spita ponoči približno v redu, zbudita se za jest. Čez dan spita bolj malo, dosti ju je treba nosit okoli, ker imata malo krčkov, ampak hb ne res tahudih. Trenutno mi celo spita user posted image . Verjeto zato, ker včeraj nista skoraj nič. Fanta prav super napredujeta, Bor bo kmalu spet ujel Žiga (malo je shujšal, ker je mel operacijo zaradi pilorostenoze). No, meni se zdita ultra težka, še posebej takrat, ko je treba oba nosit...
Imam pa veliko srečo, saj imam babi servis kar doma en štuk višje, pa lahko pokličem kadar mi zagusti.

Naša tavečja je prejšnji teden šla v vrtec in ga ima neizmerno rada. Da napišem eno štorijo:
Sem šla sama na sprehod z vsemi tremi in to prav mimo vrtca, saj stanujemo zelo blizu in je tam najlažje krotit tavečjo, ki ne uboga kaj dosti. No, otroci so bili na igrišču, naša punca pa je zlezla pod vrati k njim na igrišče! Sicer so mi rekle, naj se kar igra, ampak mala dva sta že tulila da sta lačna, zato sem jo tulečo morala odnest iz igral... Potem sem se komaj komaj zmenla z njo, da morava pač domov Žiga in Bora nahranit in da prideva še...user posted image  
Drugače pa ju ima zelo rada, tudi sama jima gre dudo dat, če se mami predolgo ne dvigneuser posted image , ali pa hrani drugega.

No toliko zaenkrat o mojih junakih. Grem zdaj likat, če me bosta pustila.
Prebrala in komentirala vas bom pa v kakšni od naslednjih rund miruuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
13.7.2010 9:27:45   
babyloverka
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35

športni voziček danes sva z mojim sestavila športni voziček in je mali takoj zaspal user posted image user posted image user posted image user posted image , sem pa ga dala v malo povišeno vzglavje ne čisto ležeče, da opazuje okolico...pod njim pa seveda eno plenico, da se ni toliko potil...glavico zelo dobro drži, ne še čisto ampak nekako 95%...

a res? bomo morali tudi mi počasi sprobat. sicer ne še zdaj ker še je gingavi v glavici, drugi teden pa že mogoče.

30.04.2010

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
13.7.2010 9:33:47   
soni
Country, jaz te kar razumem. Jaz imam od prej dvojčka stara 2 leti in pol in sedaj malo Isabelo. So trenutki, ko je kar težko s tremi, še posebno, če si veliko sam.

Količina hrane- dekleta hvala lepa za odgovore in spodbude glede naše ga hranjenja. Mislim, da se je stanje že skoraj normaliziralo in da deklica poje dovolj in tudi na teži je ponovno začela pridobivati.

Kopanje v morju- tudi sama sem bolj pri ta zmrznjenih, tako, da  pri naši ta mali kopanje letos odpade, mogoče ji bom le malce pomočila nogice.

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
13.7.2010 9:35:28   
babyloverka
vau country vsa čast user posted image user posted image  priznam da si ne predstavljam da bi imela sedaj dva takšna otroka. saj nimaš izbire in verjetno gre ampak vseeno če bi imela izbiro ne bi izbrala dvojčkov. tebi pa res vsa čast da zmoreš to user posted image  in bravo za sestrico in babi servis user posted image  
zakaj pa je bil mali na operaciji? ne razumem teh zdravniških izrazov

30.04.2010

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
13.7.2010 9:54:40   
katy83
country. iiiiiiiii si nas prišla pogledat. Super. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
13.7.2010 12:28:05   
amelie
Vroooooooooooooooočeeeee user posted image  Za znort ...

Žiga se mi sproti topi v naročju, se bova mogla sam še v leže dojit, če ne se bova oba skuhala.
Drugač pa pr nas nič novega, pes ima kužni kašelj, tko da plani za vikend odpadejo, da ne okuži ostalih. Mi je ful bad, ker se nam je obetal en super duper piknik. user posted image  
Mali je lepo spal ponoči, sem že po prvi rundi bla naspana, pa čeprav je to ob pol 4h, ker je šel bolj zgodaj spat včeraj. Pol sva šla pa mal na obisk v dnevno, kjer je bil moj s psom, ker tisto kašljanje/riganje/davljenje zbudi slona, kaj šele dojenčka.
Za kuhat mi ni, za pucat tud ne ... pol mi je pa dolgčas user posted image  Nč, grem dat vsaj eno rundo perila prat, da ne bo zgledal, da nisem nč nardila.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
13.7.2010 12:34:45   
country
Evo, druga runda, sicer z Žigom v roki, ampak bo.

ČAJ mojadva zelo malo pijeta, če je že hlajen pa kar sapo lovita? Glede na to, da jesra samo AM bi pričakovala da bosta več popila.

POJESTA 140-170 ml na obrok, 6 obrokov/dan.

KOPANJE Naša sončka se zaenkrat še kopata v banjici in strašno uživata. Brcata pa tako, da jima bo kmalu pretesno. Vendar nimamo še banje, zato bosta morala bit zadovoljna s to, dokler ne bosta dovolj velika, da bosta sama stala in ju bom kopala v tuš kabini. Tako delam sedaj s starejšo in je čisto v redu. Gre ravno dovolj vode noter da ima vodo do pasu če sedi.

Naročili smo tavelik bazen (260x160x65), ker naša hči neizmerno uživa v vodi. Na morje letos ne gremo, pa tudi s Tinkaro smo bili šele pri njenem enem letu, ampak ji tudi takrat ni bilo preveč všeč v vodi. Zato jaz tako majhnih ne bi še dajala v morje. Kako bo pa z bazenom bomo pa videli. Če bo topla voda gresta mogoče tudi dvojčka noter.

VOZIČEK imamo še z globokimi košarami. Sicer se športni del čisto spusti, ampak meni so bolj všeč košare. Je fino zavetje, saj pri nas precej piha. Mora pa se premikati sicer protestirata.

RITMA pa nimata. Jesta na 3-4 ure, ponoči na 5-7. Spat gresta od 18. do 20. enkrat, odvisno od tega, kdaj sta jedla nazadnje. Seveda pa ne jesta vedno hkrati. In tudi ne spita vedno hkrati. Takrat je pa malo bolj pestro in mi zelo prav pride babi, saj se ponavadi drugi spomni zbudit ko recimo hranim prvega ali pa rabi cartanje...

Kako pa vaši dojenčki podirajo KUPČEK? Naša dva ga morata nujno vmes, na koncu ga pa podreta ali pa ne. In skoraj vedno ga je treba podreti še enkrat 15-30 minut po obroku. In po hranjenju morata biti vsaj 10 minut v dvignjenem položaju, najraje kar za kupček, sicer mi polivata ekstra veliko (drugače samo malo, ali pa celo nič). Kako delate ve?

ŠE EN OTROK... no, zdaj ga ne načrtujeva in mislim da bo pri treh kar ostalo, ampak če se kaj "posreči" bo pač še eden.

Naš Bor pa je imel operacijo mišice, ki se nahaja na prehodu iz želodčka v dvanajsternik. Preveč se mu je zadebelila, zato hrana ni šla naprej in je vse obroke zbruhal. To v bistvu ni tako redka napaka in se jo da popravit brez kasnejših posledic.
Takrat je bila pri nas norišnica in če ne bi imela staršev zraven ne vem če bi mi uspelo vsaj tanujnejše.
Takrat je tudi Žiga bruhal (samo on je zgleda imel samo kakšno virozo; njega niso pregledovali, ker ni bilo tako hudo kot z Borom). Preoblekla sem oba vsaj 5x/dan, posteljici, tetra plenic imam gotovo 50, pa jih je zmanjkalo takrat. Prala sem vsak dan najmanj en stroj, likala je mami, sicer bi bilo nezlikano. Dobro da je bil moj na čakanju, ker ni imel več očetovskega, da je bil z nami.
No, ko je bila ugotovljena pilorostenoza pa v LJ na pediatrično, čez noč je čakal in bil operiran naslednji dan. Jaz sem ga pustila samega dve noči, saj nisem mogla nič. Jokala sem že ob misli nanj in ni imelo smisla, da sedim tam in ga gledam, doma pa še Žiga in Tinkara, ki še ni bila v vrtcu.
K Boru sem šla prvi dan po operaiji in bivala z njim do odpusta. Tam sem videla še ostale, ki pa so bili tudi dosti večji revčki in sem bila kmalu vesela, da ima Bor "samo" to.
Žiga in Tinkara sta bila tudi prehlajena in enkrat je ostal Žiga celo brez sape, ker je imel toliko sluzi. Moj mu je spumpal nos, in jaz sm mu z zložencem pucala usta, da sva mu spravla tolko sluzi ven da je zadihal. Takrat je blo res noro in zdaj sem vesela da smo tako kot smo, samo da sta zdrava, pa tudi če imam roke že do tal.

No, pa sem se razpisala... Saj sem isala več kot 1 uro, vmes nosila okoli in dajala dudo, pa pomila flaške...user posted image

Ne veste, kako paše malo počvekati še s kom drugim. Pa tudi da izlijem svoje skrbi. Upam, da nisem preveč zamorilauser posted image

AGHA, tvoji mami pa srečno!

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.