|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AVGUST!!
21.7.2005 9:25:22   
tajica
No danes sem nas pa jest prestavla mal viši! a še vse spite?

No midva sva že z VZ, kjer sem zvedela veselo novico, da se naš malček lepo redi in da že ima okoli 2 kg!! Bala sem se da ne bo dovolj težak in bi mogla it ležat v porodnišnico! No pa se je vse lepo steklo!!:bravo:

Sem že :kava: spila, sedaj grem pa mal pospravljat!

Lp, Tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   AVGUST!!
21.7.2005 9:34:53   
Jessy
Jaz sem pravkar vstala. Ta noč ni bila ravno najboljša za spanje ali pa sem jaz tako naštelana, da dobro spim le vsako drugo noč. :zmeden::zmeden::zmeden:

Me je pa prej kar odfedralo iz postelje. Namreč..včeraj je tast prinesel nek prospekt, kjer je trip-trap stolček za še ne 7 000 SIT in je rekel, da če ga hočem, naj ga kar naročim, da on plača. Seveda sem naročila, potem sem se pa prej v postelji spomnila, da sem pozabila označiti barvo stolčka. Sem tako hitro vstala, kot še nikoli in jim hitro pisala, naj bo v natur barvi.

Če katero zanima ta spletna stran, si lahko tu pogledate.
http://www.spona.si/

Zdaj se moram pa :love: malce vmakniti.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   AVGUST!!
21.7.2005 9:44:54   
Tiamo
Jutro,

tudi jaz sem že pokonci, sem že pojedla mlečni riž in eno :kava: popila, zdaj čakam prijatelja, da greva v nabavo zaključnih letev. Še dobro da ni vroče.

Spala sem super, samo 4 sem pa mogla iti na WC.

Moj :love: dela še do 27.7., potem ima pa dopust..komaj čakam, da bova lahko skupaj preselila in pospravila stanovanje.

Moja je danes oz. zdajle neverjetno živahna. :sloncek::sloncek: Imam kar bulo na levi strani, ji že zmankuje prostora.

Moram nahranit mlado družino grlic, me že kličejo oz. se derejo na balkonu. Sem jih preveč razvadila...:zmeden:

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   AVGUST!!
21.7.2005 10:14:45   
Kety
Dobro jutro!

Jaz sem tudi danes bolj slabo spala. Me je :duda: skoz neki tiscal, pa ob 5ih sem mogla na wc, pol sem pa s težavo nazaj zaspala. Vstala sem pa ob 8ih, tako kot vsako jutro!

Zdele sem si pa lase umila v tuš kabini in sem mislila, da mi bo križ odpadel. Groza, pol me je pa še mali žokal pod rebra, ker mu zgleda moja poza ni bila prov po godu!:)-

Joj, kako dnevi hitro minevajo,...midva z :love: pa nič ne narediva, ker sva odvisna od drugih izvajalcev pri gradnji. Sem kar malo slabe volje zaradi tega. Ampak mi je :love: obljubil, da bo vse skoncano v pravem casu! UPAM!!

LP Kety

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
21.7.2005 10:36:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   AVGUST!!
21.7.2005 10:53:24   
mišika
Dobro jutro, ja zame je še jutro, sem ravnokar vstala.Spala sem kot ubita. Spat sem šla ob 23.00 in šele sedaj vstala.Včeraj popoldne sva z :love: urejala cvetlično gredico na dvorišču, vlekla folijo in jo posipala z lubjem da ne bo več tam rasla travica, sedaj me pa tako križ boli, da komaj sedim. Nevem če je to od dela včeraj ker sem res precej dvigovala in nosila po dvorišču, še samokolnico polno drobnega kamna sem prevažala sem in tja, pa tako polna energije sem bila da bi še kar delala. Mogoče me pa križ boli tudi zaradi bebice. Moja hčerka je včeraj zvečer prišla z počitnic od babice in sabo pripeljala še bratrančka, tako da je danes v hiši res živo. Ravnokar bosta začela računati vsak svoje račune, za prvi in tretji razred. Da vsaj malo ne pozabita na šolo.
Drugače sem v redu, otroček mi danes dela take izbokline na trebuhu da je kar groza, pa dol me fejst tišči.
Kaj boste danes kuhale, jaz še ne vem, dajte mi pomagat.Vsem lp, pri nas se je spet tako ulilo, da bi šla najraje nazaj v posteljo, ne pa kuhat. Se tipkamo.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   AVGUST!!
21.7.2005 10:54:33   
Kety
Bubabaya, ne pretiravat s pospravljanjem, da ne bos prej rodila! Sej ves kaj pravijo,...ce hoces prej rodit, se samo pucanja loti!!:)-:)-:)-:)-:)-

LP Kety

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AVGUST!!
21.7.2005 11:00:54   
Jessy
Vse se nekam napenjate z delom! Pol boste pa vse šle prej rodit, sploh pa danes, ker je še luna! Bubabaya, ti si ta glavna kandidatka! Le glej se, da ne boš prehitra!!! ;)

Jaz danes delam polnjene palačinke (z mletim mesom), zraven bom naredila pa okisan krompir. Razmišljam, da bi kljub temu, da bo že krompir kot solata, okisala tudi paradajze. Še razmišljam!?!?

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   AVGUST!!
21.7.2005 11:08:11   
Sofi
Ravno sem nameravala po nakupih, pa se je vlilo kot iz škafa, tako da bom raje počakala, da preneha, saj bo kajne? Je pa čudovit dan za lenarjenje, pa mislim, da se bo tudi delat dalo.

A katera ve, koliko se medenične kosti razmaknejo in kako hitro? A to že lahko zaznaš pred porodom?
Mene že kar nekaj dni boli v tem predelu, imam občutek, da me res tišči narazen, danes sem pa hlače, v katerih sem imela še pred kakšnim tednom odveč prostora, skoraj na silo potegnila nase :ups::zmeden:. Kaj je zdaj to?

Aja, danes kuham goveji golaž s polento in solatko.

LP

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.7.2005 11:18:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   AVGUST!!
21.7.2005 11:51:28   
urši77
Tudi mi bomo danes jedli testenine, pa mal solatke, pa bo...se mi ne da baš šta delat:)

A je nekaj v zraku, al kaj...tudi jaz spim vsako drugo noč dobro, vsako drugo se pa zbujam in vstajam in rogovilim...Danes sem proti jutru šla na WC in se med potjo v dnevni zaletela s trebuhom v stojalo za CD-je, seveda vse stresla po tleh, zraven je fajn zaropotalo, vse sem pokonci vrgla(mojga :love: je kr odfedriralo pokonci, kaj se je zgodilo), jaz pa zraven #("/*?#...

Se mi zadnje čase večkrat zgodi, da kar pozabim, da je najprej trebuh, pol ene dva dni nič, pol pa šele jaz:)

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   AVGUST!!
21.7.2005 12:01:35   
mišika
vse imate dobre ideje za današnje kosilo, jaz sem se pa spomnila na stročji fižol, ki ga obožujem, letos ga pa nisem veliko pojedla , ker sem se bala da me bo napenjalo. Danes sem se pa odločila da ga pripravim na smetanovi omaki, zraven pa pire krompir, njami, dober tek, čeprav šele čez kakšno uro.
Jaz danes nekam precej sopiham, sem kot kakšna stara lokomotiva, komaj sem prilezla po stopnicah gor.
Grem kuhat...

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   AVGUST!!
21.7.2005 12:46:47   
Tiamo
Tudi mene oviratrebuh in ponavadi pozabim na nanjega in rušim vse pred seboj. Včeraj, ko sem bila na pijački, sem hotela pobrati nekaj s tal in ko sem se sklonila, me je teža trebuha prevagala, tako, da sem z glavo udarila ob šank, z ritjo sem pa barski stol prevrnila. Vsi so se prestrašili, jaz pa v smeh :sloncek::sloncek::sloncek: Pač sem pozabila, da ne morem narediti več preklona s iztegnenimi nogami in da imam tudi zadnjo plat mal bolj bogato, kot pred 8 meseci. :pujs:

Jaz bom pa danes tudi iz stročjega fižola naredila buranjo :bravo::bravo:. Za mojega :love: in brata pa lisičke z jajci, najm, :( jaz jih zdaj ne smem :zmeden: oz. sem se jih zdaj v nosečnosti odpovedala, ker pravijo, da gobe niso priporočljive. Škoda :((:((:((

Kok se je ulilo...

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   AVGUST!!
21.7.2005 12:52:40   
Kety
Vse ze o kosilu razmisljate oz. ze pridno kuhate. Mi pa jemo malo bolj pozno. Danes sem si zamislila pire krompir, blitvo v omaki in pe
ene hrenovke. Se mi ne da v trgovino po meso,...ceprav v BTC bi sla pa takoj v shopping,samo se je res ful "uscalo". Mogoce bova sla z :love: popoldan mal pogledat.

Jaz se zadnje case tud skoz zadevam s trebuhom,...zgleda, da se nam je zadnji mesec vsem povecal in nismo navajene. Jaz sem se dolgo casa veselila, kako majhen trebuscek imam, sedaj je pa kar naenkrat ogromen. Se bo treba se bolj pridno mazat, da ne bo kakih strij!;)

Dober tek punce!

LP Kety

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   AVGUST!!
21.7.2005 13:35:14   
Jessy
žtia, bi bila tako dobra in bi napisala, kako se dela buranjo??? Meni je včeraj mama prinesla kup stročjega fižola in mi rekla, da se baje dela buranjo na osnovi golaža. Jaz golaž sicer zdaj že kuham, ampak nisem ravno prepričana, če pa moja mama ve, pa nič mi ni rekla, kaj se da v buranjo. Ona pravi, da je to golaž, v katerem potem kuhaš stročji fižol in koščke krompirja. A to drži???

Sem se lotila malce kuhat na zalogo, da nam bo pozneje prišlo za prav, ko bomo doma že imeli :duda: in ne bo ravno časa za kuhanje.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   AVGUST!!
21.7.2005 13:54:22   
Tiamo
Jessy tudi jaz sem jo danes prvič delala :bravo:

Res se jo dela na osnovi golaža.

Jaz sem jo takole pripravila:
- 1 srednje veliko čebulo in strok česna sem potenstala,
- dodala na koščke narezano meso (katerikoli meso, jaz sem uporabila 2 zrezka purana, ampak meso od bedra)
- počakala, da se je meso lepo prepražil
- dodala na koščke narezan paradižnik (1 velik) in pol rumene paprike
- to vse sem zalila z vodo, dodala začimbe (majaron, baziliko, peteršil, sol, poper...) in dodala sem še eno argo kocko za golaž,
- posebaj sem skuhala na koščke narezan krompir (3 srednje velike) in fižol (količina po želji)
- ko se je krompir in fižol skuhal sem vse skupaj zmešala
- na koncu nekateri naredijo podmet iz moke...jaz se tega ne poslužujem, sem pa odstranila malo krompirja in ga speštala, kot za pire in ga dodala, da se je buranja lepo zgostila

Zdajle sem jo že probala, se mi zdi da je OK. Je pa zelo nasitna.

Jessy ti bi jo dala potem zmrznit, če boš delala zalogo? Nevem kako bi jo potem naredila, brez krompirja? Meni se zdi, da stvari iz krompirja niso nikoli več tako dobre, ko so enkrat zmrznjene in potem odmrznjene?

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   AVGUST!!
21.7.2005 13:58:55   
Tiamo
Na netu sem pa našla takle recept:

Na olju se popečem koščke govedine (ali svinjine, lahko tudi z mletim mesom, kar moji otroci raje)

Doda se nasekljano čebulo in česen, malo poduši. Doda na male koščke narezan stročji fižol (lahko se ga prej prevre v vodi, ki se jo zavrže) in na kolobarčke narezan korenček. Začini se s timijanom, majaronom, baziliko, malo mlete kumine, lovorjev list in peteršilj. Vse skupaj se premeša in potem zalije z malo Pomija ali kakega drugega pasiranega paradižnika in nekaj vode. Kuha se dokler se fižol in meso primerno ne zmehčata. Običajno se zgosti s podmetom iz moke in vode. Zgosti jo v bistvu že čebula-kot pri golažu.
Kot priloga najbolj paše dobra polenta in velika skleda solate.

Tole bi bilo pa za zmrznit??

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   AVGUST!!
21.7.2005 14:02:00   
Jessy
Ahhhaaaa....super! Potem sem se jo pa prav lotila!

Ja, jaz bom vso buranjo dala v skrinjo, za dvakrat, bom pa krompir naknadno skuhala, ko bomo to jedli, danes bom pa samo fižol dala kuhat, ker je res za ponucat! Krompir iz skrinje res ni dober, pa tudi druge stvari so slabše, sam fižol sem prisiljena porabiti.

Hvala za napotke!!! Grem fižol pripravit. Ma, jaz ga bom kar v golažu skuhala. Ne bom posebej! :zmeden:

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   AVGUST!!
21.7.2005 14:40:09   
violinski
Živjo, pridne avgustovke....

Že vse kuhate, jaz sem se pa ravnokar spravila h počitku. Vse jutro sem imela pri sebi punco, ki čisti pri moji sestri in sta mi danes obe prišli pomagat - ena je očistila vse šipe (me kar mori, da je potem začel dež padat) in rolete, druga pa mi je pomagala pospraviti komplet omaro v dnevni, kjer imam televizijo. Pol smo malo še druge stvari preurejale in pospravljale, dnevna in balkon sta na sveže posesana, Sestra mi je rože v lončkih zrihtala....

Kuhala bom šele, ko bom izvedela, kaj je :love: v službi jedel, sploh pa je nama vseeno ostala še kuhinja za pospravit.

Včeraj ste se kar se da razpisale, sem prav z veseljem brala, sama pa nisem imela sploh kake želje po tipkanju, zato sem ostala pri branju. Vidim pa, da imate vse neke podobne izkušnje in težave kot jaz - boleče medenice, neprespane noči, brce zdaj ja, zdaj ne...

No, pri meni sicer čisto nič ne kaže na kako napredovanje, ampak še vedno upam, da bo čimprej, da mi ne bo treba čakat :). Sej nimam še vsega čisto poštimanega, ampak vseeno...

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   AVGUST!!
21.7.2005 14:48:31   
Jessy
Midva sva pa pravkar malce panike zagnala. Že včeraj sem precej zatekala v noge, danes pa sem prav obupna. Tia, mislim, da sem tam nekje, kot ti. Poleg tega, da sem obupno zatečena v noge, sem zatekla tudi v rokah in v obraz. Nakar sem si izmerila pritisk in namerila 173/77, moj :love: pa 124/70, ker sem mislila, da kaže narobe. Sem si ga merila kar 3x, ker nisem mogla verjeti svojim očem.
Potem smo pa klicali ginekologa, ki pa je rekel, da naj se samo fino odpočijem, naj dvignem noge, glede pritiska pa, da je danes tako relativen zaradi vremena...:zmeden::zmeden::zmeden: Upam, da ima prav!

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   AVGUST!!
21.7.2005 14:56:05   
Tiamo
Tole pa ni OK Jessy, hitro počivat...

Jaz si ne merim pritiska, ker nimam aparature. Ampak ker imam zatečene noge že več kot mesec, se mi zdi da je to pri meni normalno. Jaz sem v roke in obraz zatečena samo zjutraj ko se zbudim...

Ni kaj čas je prišel, še malo punce, pa bo vseh tegob konec, potem pa jok in še kolcal se nam bo po zatečenih nogah...:)-:)-:)-:)-

Jessy obveščaj!

Violinski ključ tudi jaz sem pri pospravljanju in opremljanju stanovanja, na pomoč pa lahko računam samo med vikendom.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   AVGUST!!
21.7.2005 15:10:31   
tina104
Avgustovke smo pa vsak dan bolj aktivne tu gor se mi zdi.
Jessy, ta pritisk pa je res visok - ampak če G tako pravi, te že ve...Ampak če se ne bo znižal, bi jaz še 1x zagnjavla G.
Meni so včeraj grozno otekle noge, sploh jih nisem več spoznala ;) in roke so bile tudi polne mravljincev, danes je spet boljše. Spala sem od 23. do 7.00, vmes šla 3x na wc. Poleg tega sem imela ful žive sanje. Rodila sem punčko, ki je imela nekaj malega manj kot 5kg :)- in bila ful velika, tako da ji nobeno oblačilo ni bilo prav, ki sem ga prinesla v porodnišnico. Pa sama je že glavo gor držala, no čez čas je pa začela že hodit. Pa ful se še enih podrobnosti spomnim. :love: se je samo smejal, ko sem mu pripovedovala in rekel, kako si lahko kaj takega izmislim - pa nisem si izmislila, sanjalo se mi je. mOn ne razume, ker nikoli ne sanja tako doživeto.
Andrrejalj - včeraj si napisala, da imaš pozno CTG, no jaz ga tudi imam 1. 8. prvič in potem PDP 22. 8. (po M celo 8. 8., ampak mislim, da :duda: še ne bo tako hitro ven prišel).

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   AVGUST!!
21.7.2005 15:14:30   
violinski
Jessy, panike zaradi pritiska ni, dokler ni spodnji blizu sto. Seveda v kombinaciji z visokim zgornjim. JAz imam ves čas od 145/82 do 158/87, in G me sproti kar pohvali :) Sigurno imaš to od zatekanja in vremena.

Počivaj pa vseeno.

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   AVGUST!!
21.7.2005 16:47:19   
Jessy
Sem bila pridna, ker me je :love: nakuril počivat in sem resnično odspala eno urco. Zdaj pa imam čist normalen pritisk. Očitno sem se res preveč forsirala z vsem. No, sam da je pritisk vredu, ker me je prej res zaskrbelo.

A je že katera od avgustovk šla rodit? Danes je luna!!!

Tia, moja buranja je čudovita!!! Mi jo je kar škoda dat v skrinjo!

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   AVGUST!!
21.7.2005 20:50:50   
Tiamo
Jessy, pridna da si počivala :bravo::bravo:

Moje buranje je ostalo zelo malo, je bila :love: zelo dobra, samo je mogel potem še en sendvič pojest, ker pravi, da ga ni nasitila :zmeden::zmeden:

Danes se je spomnil ime Demy (povzeto po Demi Moore)? Kaj menite? Meni je všeč, čeprav bi namesto y pustila i. Ampak :love: pravi, ker smo v EU, naj bo še ime tako, k bo itak v tujino odšla in tam delala ;)

(odgovor članu tajica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Pedagogi.
пеперутка16

Kakšno je vaše mnenje o pedagogih (strokovnih sodelavcih) v naših vrtcih in šolah?

Dobro. (67%)

Slabo. (33%)

Ne vem. (0%)

Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!