Roberta69
|
PixieM, si mi "smešna", ker sem jaz v prvi požrla toliko literature, pregledovala forume po dolgem in počez, da se mi je kar mešalo ... Danes ti pa lahko povem, da sem prov vesela, da se s temi zadevami ne obremenjujem več (ni mi pa žal, da sem se takrat poučila in marsikaj kar je meni čist šokantno zaradi prebranega, nosečnice brez slabe vesti počnejo ). Školjk se pa res na široko ognite: jaz sem imela v prvi ful srečo, sem se komaj uprla enim školjkam na kosilu (ene druge sem, se mi zdi, vseeno jedla), zaradi katerih so vsi prisotni, ki so jih jedli (pa smo bili v ful dobri restavraciji - sicer sem pa dobila info, da ne gre za sveže ali stare, če je prisotna "bakterija", ti pač ni spasa...), so hudo zboleli, sem enega revčka gledala ob sebi . Zdaj v drugo se bolj zanesem na svojo pamet, v smislu, če na nekem prehranskem dopolnilu, ki je za moje pojme iz 1001 razloga manj škodljiv, kot npr. ocvrte palčke, ponfri, itd. piše, da ni primeren v nosečnosti, se na to malo požvižgam in mislim, da sem bolj pametna . Zdajle pa bašem smokije, zato bo bolje, da kar utihnem (ko sem noseča mi občasno pašejo kakšne jedi, ki ji drugače ne maram (pa to niso smokiji), recimo v zadnjih dveh tednih smo vsaj 4x jedli pire krompir, prej sem ga pa morda 10x v celem življenju , nutela mi ne uide (ko me prime - parx/mesec - pojem 400 g lonček z žlico - v prvi sem celo ta večjega ), majoneza in razne nezdrave kombinacije jedi, ki se jim na splošno več ali manj izogibam.
|