|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
1.7.2010 14:05:48   
3x mami
anju, poznam poznam user posted image tasti so tam, mi pa ne predalec stran. do morja pa moramo sam en manjsi travnik preckat, tako da smo tam celo leto - poleti, pozimi, vedno se najde kaj zanimivega.

ja, nekaj bo treba naredit z zelezom. mal vec mesa in sadja. zanimivo, ker sem vedno pojedla ogromno mlecnih izdelkov, v zadnjem casu pa mi sploh ne pasejo. glede na to, da je naslednji pregled avgusta, bo verjetno takrat ze treba dat spet kri?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
1.7.2010 14:08:14   
3x mami
pixieM, zakaj pa ne smes morskega psa? uh, pri nas kar pogosto delamo sardelce, mole, girice, kak brodet pade - in v njem tudi morski pes. so mi ribe zelo vsec.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
1.7.2010 14:14:29   
pixieM
3x mami - mogoče sem preveč resno vzela to prehrano. Prebrala sem namreč, da morskega psa (in še kar nekaj morskih rib) naj nosečnice ne bi jedle, ker menda vsebujejo visoke količine težkih kovin. In ker sem imela na začetku kar nekaj težav, sem vzela to za sveto. Tako, da... preveč berem user posted image . Ti nisi imela nobenih težav zaradi prehrane? Sprašujem pa zato, ker 3x mamica zagotovo ve več od vseh teh člankov in knjig user posted image .
Našla sem pa tudi ta članek http://www.zurnal24.si/casnosecnosti/nosecnost-otrok-prehrana-ribe-140056/clanek.  

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
1.7.2010 14:23:43   
pixieM
3x mami - upam, da ne boš narobe vzela moj citat prejle. Nisem mislila nič slabega. Mislila sem na izkušnje, ki jih že imaš kot mamica. Knjige o nosečnosti in članki pa po mojem mnenju temeljijo samo na nekih študijah. In raje slišim mnenje mladih mamic, kot pa da berem in berem in potem sem vsa zmešana, ker si veliko literatur tudi nasprotuje. 

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
1.7.2010 14:23:51   
3x mami
eh, spasujes mene, ki imam prenizek hemoglobin user posted image
ma glede rib se izogibam tistim iz ribogojnic, tistih ki zivijo v necistih vodah (ala ciplji, somi, panga) in tune (tezke kovine). pa skoljk niti ne jem (to filter morja, kar pomeni, da vse necisto se nabira tam...). se najbolj v redu se mi zdijo sardele (jih kupujem v ribarnici, dnevno sveze), moli in take ribice. morski pes je na jedilniku sicer poredko, ampak ga z veseljem pojem. je pa moj bolj domac v tem, pa mu zaupam.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
1.7.2010 14:26:25   
3x mami
pixieM, ves, da ce lahko, sem rade volje mal pametna user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
1.7.2010 14:45:34   
pixieM
3x mami - hvala za informacije! Res sem vesela, da nisi narobe zastopila, ker sem še enkrat prebrala moj odgovor in začela študirat, da ne boš slučajno mislila da te hočem nekaj ****. Ne ne, to pa ne, nisem taka.
Drugače pa jaz ne maram ekstra rib, kot pravim le morski pes mi je ful všeč. No, pa lignje obožujem. Rada imam tudi školjke, vendar kot si napisala so le filter morja in sem se jim čisto odpovedala zdaj med nosečnostjo.
Zaradi krvavitev in vseh težav na začetku nosečnosti sem podzavestno tako prestrašena, da o vsem dvomim in me zaradi vsega ful skrbi. Potem, pa preresno vzamem kakšen članek ali knjigo... In sem ful vesela za ta forum, ker ste tukaj že mamice, ki najbolje veste kaj je ok in kaj ne, saj ste vse to že dale skozi. Ker če vprašam kaj mojo mami mi odgovori: Kako pa naj se spomnem, veš kdaj je bilo to?! Fina pomoč, a ne?! user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
1.7.2010 17:12:01   
filisa
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

pixieM, bom danes kar mojega poslal po to blazino v Špar. Sem že večkrat kupila izdelke od Eduschota in do sedaj sem bila vedno zadovoljna. Upam da se tokrat ne bom nat*! In potem bom danes že z njo pančila.

pokora - poročaj nam o tej blazini, kako je in kako se je z njo spalo user posted image !

majabar - zdaj pa tud že jaz vsa nestrpna pričakujem tvoje javljanje s pregleda user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
1.7.2010 17:45:25   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

anju, poznam poznam user posted image tasti so tam, mi pa ne predalec stran. do morja pa moramo sam en manjsi travnik preckat, tako da smo tam celo leto - poleti, pozimi, vedno se najde kaj zanimivega.

ah, vi srečkoti! meni je tako lepo tam...

pixieM zase ti kar povem, da v bistvu malo vem. v smislu da bi vedela, da vem. največ nas verjetno ve tisto kar smo izkusile in pri vsakem otroku imaš drugačne izkušnje.
zadnjič sem na rd stričeve žene gledala embalažo feta sira (če piše da je pasteriziran) pa ona o listeriozi ni nič vedela, rodila pa 3. tudi jaz v prvi nosečnosti ne. in zakaj mi gledajo za tokso vsako trimesečje me v prvo tudi ni zanimalo. sej ne pravim da je prav tako, ampak dosti je tud verjetje v dobro (kolko sm zdej platonsko to povedalauser posted image ). pozitivna naravnanost vodi, ne v smislu kakšne vraževernosti, v čisto fizičnem. kot če imaš nek napev v glavi, bo tak tvoj korak.

punce user posted image moj je spet nabral polno košaro jurčkov user posted image
ko se je mulček rodil, jih je tud nabiral kot za stavo. a mislite, da ima moja plodnost/rodnost kaj z gobami?user posted image

nona je domauser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
1.7.2010 18:03:40   
Roberta69
PixieM, si mi "smešna", ker sem jaz v prvi user posted image požrla toliko literature, pregledovala forume po dolgem in počez, da se mi je kar mešalo user posted image ... Danes ti pa lahko povem, da sem prov vesela, da se s temi zadevami ne obremenjujem več (ni mi pa žal, da sem se takrat poučila in marsikaj kar je meni čist šokantno zaradi prebranega, nosečnice brez slabe vesti počnejo user posted image ). Školjk se pa res na široko ognite: jaz sem imela v prvi user posted image ful srečo, sem se komaj uprla enim školjkam na kosilu (ene druge sem, se mi zdi, vseeno jedla), zaradi katerih so vsi prisotni, ki so jih jedli (pa smo bili v ful dobri restavraciji - sicer sem pa dobila info, da ne gre za sveže ali stare, če je prisotna "bakterija", ti pač ni spasa...), so hudo zboleli, sem enega revčka gledala ob sebi user posted image . Zdaj v drugo se bolj zanesem na svojo pamet, v smislu, če na nekem prehranskem dopolnilu, ki je za moje pojme iz 1001 razloga manj škodljiv, kot npr. ocvrte palčke, ponfri, itd. piše, da ni primeren v nosečnosti, se na to malo požvižgam in mislim, da sem bolj pametna user posted image user posted image user posted image . Zdajle pa bašem smokije, zato bo bolje, da kar utihnem user posted image (ko sem noseča mi občasno pašejo kakšne jedi, ki ji drugače ne maram (pa to niso smokiji), recimo v zadnjih dveh tednih smo vsaj 4x jedli pire krompir, prej sem ga pa morda 10x v celem življenju user posted image , nutela mi ne uide (ko me prime - parx/mesec - pojem 400 g lonček z žlico - v prvi user posted image sem celo ta večjega user posted image ), majoneza in razne nezdrave kombinacije jedi, ki se jim na splošno več ali manj izogibam. 

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
1.7.2010 18:10:52   
Roberta69
Je pa tudi res, da sem se v prvi user posted image   veliko zanimala za zadeve v zvezi z user posted image , ker sem bila neskončno firbčna, neučakana in sem tako lažje preživela čas do poroda... kar se pa nabiranja info tiče, sem se pa prej malo zlagala, če bolje pomislim, se to sploh ne neha, ampak zdaj je skos kaj v zvezi s sinom, ki ga imam, pri ta mlajših bo pa vse že zverzirano (če verjameš user posted image ). 

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
1.7.2010 18:12:22   
Roberta69
Zdajle sem pa smokije zalila z navadnim jogurtom, ki mu je 25.5 potekel rok, pa ni bil čisto nič pokvarjen user posted image (imam nos zato, tako da če bi bil čisto rahlo fuč, ga sploh ne bi mogla).

Neposredna povezava do sporočila: 3362
1.7.2010 18:28:05   
Roberta69
Za železo sem že enkrat napisal, da je super melasa (prodajajo jo recimo v DM-u, lonček stane okrog 3 eur), jaz ima sicer dovolj železa, a sem vseeno začela uživati melaso, ker se mi zdi zadeva super (je pa žal ogabna, ampak če jo daš v stisnjen limonin sok, je OK) http://www.trgovinaklasje.si/hrana-ostalo-melasa-vitam-p-866.html?osCsid=d432de9aa288a963d7f014f59538674c; http://www.bodieko.si/tag/melasa (si moram pogledat, kako ste me podučile, da se lima linke, pa zdaj ni časa).

Neposredna povezava do sporočila: 3363
1.7.2010 21:00:44   
majabar
Evo mene!!
Pregled je opravila sestra od ene lokostrelke. Trajal je cca 45 minut, se je zelo potrudila. Najprej je zbrala vse podatke, potem smo poslusali srcek (146/min), velikost maternice (FS=21cm). Potem smo sli se v sosednjo sobo, kjer je naredila kompletno morfologijo, zmerila glavico, pregledali smo srcek (super, ima 4 dele, kot mora), ledvicki, premer glavice 55mm, obseg trebuha 196mm, teza cca 469gramov. Potem je vprasala, ce ze veva za spol, saj ona ze ve. In je takoj potrdila, da je fantek, se je zelo lepo videlo. Na koncu sem dobila celoten izvid, 10 slikic in napotnico za laboratorij. Ko sva hotela placati, pa je rekla, da je ze OK. V glavnem super! Malo je postavljen z glavico navzdol in pridno boksa in brca. Danes sem dala se urin, popoldne grem po izvide. Zagotovo je nekaj narobe, ker je urin grozen. V nedeljo bi morala v Bogoto, pa pravi ginekologinja, da z avtobusom ne smem (cca12ur), če imam vnetje. Da to lahko povzroči prezgoden porod. Sem kar zaskrbljena. Ena medicinska sestra je rekla, da so njo ob majhnem vnetju zardžali v bolnici 8 dni. Jaz pa še nimam zavarovanja, prav zato morava v Bogotouser posted image  Res me skrbi, sploh vnetje ovojev in prezgodnji porod. Za malega sva presrečna, točno ustreza PDPju 29.10. :)

Neposredna povezava do sporočila: 3364
1.7.2010 21:09:37   
pixieM
Roberta69 - taka sem user posted image . Prebiram knjige, članke, forume in pol sem na koncu čisto ''zmešana'' kaj je prav in kaj ne. In res verjamem vam mamicam, da je najboljše po svoji pameti živet. Saj ne rečem, da pridobivam kakšne slabe informacije iz literature, ampak dejansko je res da je treba manj komplicirati. Ampak, lažje je reči kot narediti. Je pa res, da želim le najboljše za našega prvega user posted image .

In še obljubljena slikca, narejena danes (čeprav sem po pregledu malo zmedena v katerem tednu sem?! Ali 25t ali pa 23t)
  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3365
1.7.2010 21:14:10   
pixieM
majabar - user posted image user posted image user posted image  za pregled. In seveda user posted image  za vnetje oz. urin. Čimprej pozdravit, da bo vse ok še naprej.
anju - fino, da je nona že doma. Se ti kar kamen odvali od srca, ni res?! Tudi mojo bodo jutri spustili iz bolnišnice, ker razen ciste na črevesju niso našli ničesar.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3366
1.7.2010 21:19:51   
majabar
pixieM, lep trebušček!!Evo mojega v avatarju:).

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
1.7.2010 21:32:23   
Pokora
Majabar super da je z vajinim fantičem vse ok. Upam da se ti tudi mehur porihta, da ne bo kakšnih komplikacij! Kaj pa če bi se v Bogoto odpravila z vajinim novim avtom? Vseeno je verjetno kar dolga potuser posted image  Mogoče pa ti popoldne, ko zveš rezultate, že predpišejo primerno zdravilo in se do nedelje že malo porihtaš. Držim pesti!!!!user posted image

PixieM, pa sej ti si še prava manekenkauser posted image  Prav luškan bauhi! Meni je pa zdaj v parih dneh tako zrasel da sem že prav neokretna.

Anju in PixieM  user posted image  za babici! Naj se doma čim bolje držita!

Roberta 69 bom mojega poslala po to melaso. Sem probala že vse živo, to pa res ne, tako da bom pač še touser posted image  Meni je pa v zadnjem mesecu železo zraslo iz 110 na 119 in to brez dodatkov. Če tako ostane, al pa celo malo narase s pomočjo melase bo super!

Tinaaleks, ste danes dobili svojo porcijo dežja? Mi smo jo namreč zopet, samo pri mojih doma (za Bežigradom) ni bilo pa niti kapljice...

Sem prav razočarana, ker bom danes spala še brez blazine za dojenje. Je kot kaže v Slo Špare sploh niso dostavili - v trgovini niso nič vedeli o njej, tako da je moj domov prišel praznih rokuser posted image  Moram povprašati prijateljico ki precej hodi v Avstrijo, če gre kej ta vikend, da mi jo od tam prinese. Če ne, bom pa mojega kar v BC poslala.

Smo šli pa popoldne vsi trije na kratek sprehod, pa se moj kar na lepem ustavi, me s pogledom premeri in reče: "Ja Buča, kolk si pa ti bela, sej se te bo še kdo ustrašil!" user posted image  Sem res kot jogurt in proti njima prav izstopam, ko sta oba bolj cigo varjanta :-)

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3368
1.7.2010 21:53:39   
majabar
Pokora, avto dobim šele naslednji teden. !2 ali 10 ur razlike pa po mojem ne spremeni ničesar. Sicer pa ne vem, zakaj naj bi taka vožnja poslabšala stanje-zaradi vibracij, naporauser posted image ?

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
1.7.2010 22:11:37   
anju
pixieM in majabar tale vajina fantiča se pa skrivata:)user posted image moj trebuh je že tako velik, da ga ne pokažemuser posted image
majabar super, da je otroček ok, ampak ti se pa porihtajuser posted image

pixieM h noni sem hotla na obisk, ko mi pove oče, da jo ne dobi na telefon, da je verjetno šla počivat. sem hotla k njej kasneje, pa se pojavi na vratihuser posted image dobro zgleda in najpomembnejše - sama je optimistična. upam da bo imela mirno noč. sama živi.

Roberta69 pa ti ni slabo ko popokaš kozarček nutele?? al pa moj bratec je kikirikijevo maslo kar z žličkouser posted image na mamo pa kriči ko soli solato... kompenzacije. sej mene je zadnjič primlo za čokolado in sem jo šla iskat gorenjko z lešniki, pol velike je šlo, ma mi ni blo lahko potem...
na splošno pa mi kar gre pri hrani. najbolj sem "vesela" da brez večjih težav vsaj 1x mesečno pojem nekaj mesa, ob ribah se pa skori mastim:)

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
1.7.2010 22:16:42   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Pokora, avto dobim šele naslednji teden. !2 ali 10 ur razlike pa po mojem ne spremeni ničesar. Sicer pa ne vem, zakaj naj bi taka vožnja poslabšala stanje-zaradi vibracij, naporauser posted image ?

sedenja, zadrževanja urina ... kaj pa če tvojega nekako pooblastiš, da zrita sam?
a izvide že imaš, antibiotik?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
1.7.2010 22:19:10   
majabar
anju, jaz skoraj vsak dan jem meso in to rdeče, prej pa morda enega piščanca ali ribo na vsakih 14 dni. Mi prav nič ne paše, a naj bi pomagalo malemu. Železo imam še vedno na nuli. Sem pa poslala mail domov, da mi pošljejo paket s parimi stvarmi, med temi tudi Gorenjko z mandeljni ali lešniki user posted image  in brusnice za moja sečila.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
1.7.2010 22:28:19   
Pokora
Majabar, se mi je zdelo da ne bo neke razlike z avtomuser posted image  Ja po mojem ti vožnje ravno zaradi tresljajev ne priporočajo.

Anju, kaj če bi tvoj dragi malo z nami delil te jurčke?user posted image  Jaz sem za gobe tako slepa da joj. Ko sem še z babico hodila nabirat borovnice, se je vedno skoraj razjokala ko sem se vsedla na kakšne lisičke, ne da bi jih opazila... Kje da bi pol opazila jurčka ki ima varovalno barvo...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
1.7.2010 23:21:57   
majabar
Evo, dobila izvide, gre za hudo vnetje. Dobila sem dvoje antibiotike- Gentamicin in Cefalexin. Prvi je v injekciji in ga bo treba danes in jutri vbrizgati v misico, drugi pa so 3x na dan za 10 dni. Samo, da bo vse OK!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
2.7.2010 7:01:33   
tinaaleks
Jutro!

majabar- dokler veš da je nekaj narobe in se to zdravi, potem bo vse ok. Za vsak slučaj dam pa še eno user posted image  za srečo.

pokora- dež? Kakšen dež? Sploh ne vem več kako to izgleda? Danes smo imeli tako vroče v stanovanju, da sem preselila posteljo od naše (z njo vred) v najino sobo, kjer je klima. Ker v takem je pa res ne bom pustila da se kuha, midva pa lepo na mrzlem. Smo vsi dobro spali-če odštejete do, da sme hodila vse 2 uri na wc. Sovražim to obdobje ko skozi vstajam!

Vidim, da kažejo slikce smao tiste, ki imajo še "majhne" trebuščke (raje trebuhe)user posted image . Kaj je ostale? Imamo že prevelike??user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?