Anonimen
|
Dudica, kaj pa se je dogajalo v cerkvi? majana, poročaj, če bodo esence kaj pomagale. U. se je tudi samo igral v plitvini, dokler ga nisem vzela v naročje in z njim skakala po vodi kot žaba ter zraven pela:"žabe svatbo so imele,..." potem pa ga kot gliser hitro vozila po vodi,... in kar naenkrat je mulček vsake toliko prišel do mene, mi zlezel v naročje, če sem sedela ali pa vlekel za roko, da hoče v vodo... in seveda sem morala skakati kot žaba z njim v naročju,... mi je bilo kar malo žal, ker so stegenske mišice trpele ivana, gužve ni bilo. izjemoma v petek, ko so tudi Hrvatje imeli praznik, je bilo malo več ljudi na plaži kot sicer. so se pa našli otročki, ki so našima popestrili igro. jutri ti želim prijeten let, naj ti hitro mine! koala.ček za oddih... res si dopustnica! mi smo se danes narisali v Šobcu. O. kar ni mogel mimo vodne osvežitve (na srečo sem čisto slučajno s seboj imela eno malo brisačko, da sem ga obrisala, ko se je nakopal), moj predragi pa je tudi na prav čuden način pristal oblečen v jezercu... ha, ha, ha,... kar ne morem verjeti, kako mu je to uspelo! no, tudi meni je spodrsnilo, ko sem stopicljala po količkih čez vodo,... ampak na srečo voda tam ni bilo globoka. lep dan je bil. minil hitro. kar ne morem verjeti, da je jutri že služba. pa še popoldne bom delala! jak! sicer pa - U. je že dobil vzgojiteljico. v juliju jo pokličem, da se zmenimo za srečanje. srčno upam, da se bosta vzljubila.
|