benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: nushka Pozdravljene, da se še sama malo oglasim. Od petka, ko si moram merit sladkor pred obrokom in po obroku in še pred spanjem, sem čist depresivna. sploh ne morem več normalno živet, skoz razmišljam kaj lahko dam v usta in kaj ne. Pa so moje vrednosti čist normalne, pred obrokom v petih dneh samo enkrat 5,6 (vendar sem pred tem pila radler), drdače tam cca 4,2. Po obroku pa vedno do 6,0, samo enkrat 6,6 in 6,1. Moj pravi, da pretiravam. Mene je pa tok strah inzulina, da sploh ne morem normalno razmišljat. Ok, če bi mi rekla, da naj zdravo jem, pa da si mi ni treba non stop merit, bi čist drugače gledala na to. Kar groza me je, da bom to morala delat do septembra. Je pa zanimivo, da ne jem nič veliko drugače kot prej, sam tole merjenje me ubija. Pa bi morale bit nosečnice sproščene, men pa pred vsakim merjenjem naraste utrip, pa verjetno tud pritisk. Povejte mi, punce, imam sploh kakšno izbiro oziroma ali moje mnenje sploh šteje? Že tako sem v skrbeh zaradi prejšnje neuspešne in ful slabo končane nosečnosti, zdaj pa še tole. Vem, da je potrebno potrpet, sam če bom jaz živčna in depresivna, verjetno tud otroček ne bo vesel . Nočem kakšnih žaljivih komentarjev, da sem zjamrana, sam morala sem tole napisat. Se itak vsak večer mojemu zjokam, pol je pa še on depresiven. Mi je kar žal, da sem sploh šla na testiranje za glukozo, ampak ali ima nosečnica sploh kakšno izbiro? Na primer, ko prideva, kam na obisk, se še soka ne upam pit, kaj da bi sploh dala kakšen košček belega kruha v usta. Mislim, da sem tik na tem, da bom znorela . Upam, da ste ostale ok, glavno, da se je en mal shladilo . Čao Te razumem, popolnoma. Ravno tako kot tebi, se tudi moji dnevi vrtijo le okoli tega, kdaj in kaj bom jedla in ali bo sladkor v mejah normale. Saj ne vem, s čim naj te potolažim. Enostavno boš morala sprejeti dejstvo, da imaš gestacijski diabetes in da boš do poroda na taki dieti. Potem pa bo marsikaj lažje. Psiha ogromno naredi. Tudi jaz sem se odpovedala vsem sokovom, na obiskih pač pijem vodo, nesladkan čaj, piškotov in sladkarij ne jem...Se sprijazniš in postane del tvojega vsakdana. Jokanje in sekiranje ne bo pomagalo ne otročku, še najmanj pa tebi. Tudi stres dviga sladkor. Sladkor imaš čudovito urejen in v kakšnem popoldanskem času si komot lahko privoščiš ledeno kavico ali kepico sladoleda, sok (odlična je limonada in naravno stisnjeni pomarančni sok), sadja imaš sedaj na pretek...kar pogumno ljubica, sej bo šlo. Če ti pa enkrat na dan kakšen dan sladkor skoči čez mejo, pa tudi ne bo katastrofa. Take vrednosti sladkorja, kot jih imaš ti le z dieto, jaz ne dosegam z insulinom, če ti je kej v tolažbo. Glede izbire...seveda imaš izbiro, vsaka jo ima. Lahko izbereš, da se boš prehranjevala tako kot do sedaj, imaš izbiro, da si ne meriš sladkorja, tudi pregledi in obiski diabetologa niso tvoja obveza. Ampak potem se moraš zavedati, da si za posledice odgovorna ti in izključno samo ti. O vplivu sladkornega diabetesa na otroka so ti pa najbrž razložili
< Sporočilo je popravil benika -- 16.6.2010 11:25:43 >
|