ronja
|
Tipično moška reakcija. itak, da bo šel tja, ker bo žur, za romantiko je pa še cajta Tako nekako sem tudi jaz najprej razumela zadevo... PO pravici povedano, jaz bi mu verjetno sama predlagala, ko bi sms prišel, da lahko midva prestaviva, ker sva pač skoz skup in si lahko tudi kak drug dan omisliva, pa ker itak nikoli nikamor ne gre, ampak se mi zdi, da on ne bi bil za, ker je tak hecen tip, da ni toliko za tele moške akcije in ker nama romantike v dvoje mal primankuje ob dveh malih, se mi zdi, da bi to izbral (lahko se pa motim). No, če bi mela varstvo zanju, pol sem pa ziher . Vsekakor ne bi bila ravno vesela, če bi se midva dogovorila, on ves čas ne bi rekel nič, da odpade, potem pa naenkrat obrat za 360°. To ni fer, lahko bi ti vsaj prej rekel, da razmišlja in se ne more odločit, da mu tisto veliko pomeni, če bi bila za, da prestavita, itd... Na tvojem mestu se za prestavljeno romantiko ne bi hotela zmenit, ker bi se mi zdelo za malo, da me ima za neko lutko, ki jo lahko prestavlja, kakor želi (midva se bova že zmenila). Ok, potem pa nič, lahko živim brez ene obletnice (midva jih itak nimava, nisva poročena;) Se pa strinjam s Felicito - povej mu! POvej mu, da te je prizadelo to, da mu je tako lahko zamenjat tebe za to družbo oz. da se tako počutiš. Da veš, da ni tako mislil, ampak da imaš tako občutek, kot da si sama-po-sebi-umevna in to ni fajn. In da ti zdaj pa ni do tega praznovanja. Ma pa tudi muška point: če partnerja "porineš" v nekaj, za kar mu ni, se ne smeš čudit, če zbeži. Če pa se je sam odločil, da si to želi, je pa nefer skenslat. In seveda ni res, da noben moški ni romantik - jaz sem mela prva dva bolj romantična od mene - no, ta tretji (zadnji) pa res ni nek romantik (čeprav večeja ob svečkah mu je pa vseeeno všeč;). Mene tu ne bi motilo to, da hoče prav na ta dan it s kolegi ven, če je pač takrat neka neponovljiva fešta, ampak to, da sta bila zmenjena, on pa je to skenslal brez kakršnega koli pogovora z njo. IN potem se bosta kao že zmenila. Ko da ona nima besede pri tem. Ja, saj vem, da je samo slabo izbral besede, ampak njo so bolele in to mu mora povedat. Ne bi mi bil problem prestavit izleta, večerje ali česarkolipač, ampak bi mi pa bil problem, če bi se to on odločil, jaz lahko pa samo čičam pa čakam. Pač nisem iz pravljic, kjer princeske v glavnem samo to počnejo . Tudi jaz pa ne bi hotela, da ostane doma z mano, če bi rajši bil na fešti- saj ga imam rada, a ne? Ampak ne pa da me obravnava ko eno šahovsko figurco, to ap tudi ne! Pa mislim, da ste po nepotrebnem zapele zaradi te obletnice. Saj ne gre za ta prekleti datum. Gre za to, kako ji je rekel, da njuni plani padejo v vodo oz. se prestavijo (tu bi jo pač lahko vprašal, če je sploh za, da jih prestavita, no!) Vsaj jaz to tako dojemam. Sama tudi nisem na te datume tako zelo navezana, midva obletnic sploh ne praznujeva, ker jih nimava (se vedno slučajno poklapajo z drugimi prazniki...), ampak mi pa ne bi bilo vseeno, če bi me tako odslovil. Čisto nekaj drugega je, če pride in ti reče:"Lubi, jaz bi si pa ful želel it na tisto fešto. A bi bila ti za, da prestaviva tisti najin izlet na kak drug dan ali bi ti fejst narobe hodilo?" Ma, jasno, ni blema! Ne pa "se bova že zmenla". Saj mislil je verjetno isto, samo ga je treba naučit to lepše povedat . No, zdaj sem prebrala tvoj drugi post in je bil ves problem samo v komunikaciji: nista se točno zmenila, kaj mislita počet na obletnico: on je mislil, da ti bo večerja super, ti si si želela cel dan. Zdaj sta se zmenila, on ve, koliko ti to pomeni in bo očitno nekaj zrihtal. ulla, lej, enim obletnice veliko pomenijo. Ljudje smo različni, ne moremo bit povsod racionalni. Meni veliko pomenijo moji hobiji, pa so racionalno gledani včasih prava potrata časa (in včasih še denarja). Pa kaj čem zdaj racionalno gledat, če pa uživam v njih? Ona pa tudi uživa v tej romantiki! On pač ni vedel, da ji to toliko pomeni, zdaj pa ve in to je to. Njemu obletnice ne pomenijo toliko, vendar si očitno želi osrečit njo - kar je zelo fajn, ne? in si želi bit takrat z njo, zato, da jo bo osrečil, meni se to ne zdi strašno narobe štart. KO se bosta imela pa fino, se bo pa tudi kakadu nehala mulit, po moje;) Lepo ti je priznal, da ni vedel, da te bo to tako prizadelo. Meni bi bilo to dovolj. POd to podpis. Izkušenj s tem pa res nimam: meni to ne pomeni toliko, nikoli še nisem bila užaljena ali prizadeta zato, ker se kdo ni spomnil (mogoče zato, ker mam doma brata, ki je čist anti za datume in vem, da to nima nobene veze z ljubeznijo, ker vem, da rad me pa ma ), se pa dostikrat vprašam, ali naj komu dam darilo, ki ga imam zanj, če vem, da pa on zame nima (največkrat je v igri brat, za novo leto sem ga kar vprašala, pa je rekel, da bo veliko bojl vesel, če mu ga ne dam... in mu ga nisem - saj hočem, da je vesel, a ne?;) Bo dobil enkrat ko bo male pazil,sam da ga najdem, hehe. Za Miklavža je recimo lubi vedno pozabil, ker ga pri njih niso praznovali, meni je pa simpatičen in sem mu pač kako malenkost dala. In potem mu je bilo vedno ful nerodno in se je slabo počutil, čeprav jaz res nisem nič pričakovala, ker sem vedela, da se na tega ne bo spomnil, pa tudi mi res ne gre za unih par mandarin . No in ker sem videla, da se sekira zato, sem lani kupila eno malenkost še zase, da smo vsi meli vsak nekaj v peharčku. POtem pa zjuratj pridem, pa vidim, da mam v svojem še nekaj zraven - nikoli se ne neham čudit fantom - lih ko se navadiš nanje, se pa spemenijo . naredita si lepe trenutke na navaden dan, kar tako, ko se vama pokaže priložnosti. Takšni trenujtki so zame veliko bolj sladki in resnični. S temi načrtovanimi zadevami je že tako, da še preveč rade propadejo ali pa se od njih preveč pričakuje.. Saj v teoriji se to lepo sliši, ampak v praksi pa z malimi otroki kar moraš načrtovat - saj jih hudiča ne moreš samih pustit! In moraš načrtovat varuško, če ne drugega... Ne vem, saj ni treba, da potem pričakuješ, da bojo zvezde padale z neba, ampak čakat na spontanost, pa pomeni čakat še par let, predno bomo lahko spontano šli ven, akdar nam bo zapasalo (brez podmladka zraven;)
|