dskubin
|
Punsha, jaz pri vseh 3 grem nekako takole: http://www.ringaraja.net/clanek/uvajanje-goste-hrane_275.html Čeprav so si otroci različni, eni rabijo prej, drugi kasneje. Mi bomo počasi tudi začeli, ampak za začetek samo kako čisto navadno riževo kašico, ne še sadja in zelenjave, ker mu mlekce očitno še vedno zadostuje čez dan. Mulc se sicer že zelo lepo drži pokonci, še zdravnica je pred pol mesca rekla, da se drži kot kak 6-mesečnik. Sej ni čudno, že kake 2 tedna mu je najljubša igra delanje trebušnjakov - v igralnem centru se odkotali na rob, se da na hrbet, se prime za obroč in se dviguje gor Ja, se mu res mudi ujet bratca in sestrico. Ampak je bil pa njegov brat pr bl talenih, namesto se plazit se je vleku po tleh , sestrica pa pravo nasprotje, se ji je pr vsem mudilo (razen pr hrani, smo začeli jest pr 10ih mescih, ne vprašte, sem mislila, da se mi bo zmešalo) - se je čisto sama usedla pr 5ih mesecih pa par dneh (pa sem jo nazaj rinla in jo polegala dol, samo ni nič pomagalo, večkrat, ko smo jo nazaj polegli, večkrat se je ona vsedla in si še bol krepila mišice ) pr 6ih je pa že gor vstajala in se šetala ob opori, ko eni njeni vrstniki niti v naročju še niso sedeli . Mislim, da pediatri najprej priporočajo zelenjavo samo zaradi tega, ker je veliko sadja zelo sladkega (banana še posebej) in otroci potem zelenjavo zavračajo (samo kuhana zelenjava brez nikakršnih dodatkov tudi meni še zdaleč ni tako okusna, kot kakšna sadna kašica) . Poleg tega, da naš tanajmlajši že kar dolgo sam drži svojo težko glavo tudi lepo sedi na kolenu in se tudi že steguje za hrano na naših krožnikih, samo ima pa še prisoten refleks izprožanja jezička, tko da na GH še le ni čisto pripravljen. Mudi se nam nikamor :D Aja, sem pa jaz za taprva dva in tudi sedaj bom vse sama doma pripravljala in niti ko smo kam šli, nismo imeli kupljenih pripravljenih kašic. Meni smrdijo, sem pr obeh poskusla ene 2x (res, da se nisem kaj dosti trudila, da bi se navadila nanje ), pa nista marala. In itak imajo zdej miljon lončkov, v katerih lahko neseš doma pripravljeno hrano s sabo. Sedaj, ko bomo počasi začeli lahko tudi povem, kako sem si olajšala delo pri pripravi hrane, mogoče bo kateri pomagalo. Ker navadno je tako, da otrok pri spoznavanju hrane poje zelo malo, ti pa vsak dan kuhaš, pacaš, pasiraš,.. pol pa poje malo nič. Pa še težko je spasirat tako malo, kot rabiš, vedno so eni ostanki, ki navadno pristanejo v želodčku od mame Svežo zelenjavo sem na hitro skuhala, oparila, karkoli je že bilo in spasirala, kasneje sesekljala, pol pa hitro zamrznila v posodicah za delanje ledenih kock. Potem pa sem zelenjavne kocke stresla v večjo posodo in v zamrzovalnik. Tko sem imela zamrznjene kocke pasiranega korenčka, špinače, brokolija, kašice vseh sort sadja... na začetku vzameš ven 1 kockico, pa še ta ostane, pol ko že preizkušaš več živil in otrok več poje vzameš ven lahko 3 različne in dokuhaš krompir al pa rižek,.. Pa tudi ko smo začeli čisto juhico jest, sem juhico zamrznila v aventovih lončkih po porcijah in ko smo jedli kako fižolovko, joto,.. kar še ni bilo za tamale sem vzela to ven, mogoče vrgla not še kako domačo (zelenjavno zmrznjeno kocko) in kosolo pripravljeno. Sej na začetku se vam bo verjetno zdelo, da priprava hrane ne vzame nič časa, ampak se kar pozna, še posebej če maš zraven še kaka 2 divjakca, ki pomagata zgago delat Glede medu: nekateri so mnenja (mnenja so si pa seveda različna), da je za majhne otroke neprimeren lahko vsebuje bakterijo Clostridium botulinum, ki povzroča botulizem. Mi imamo domač med in nobenmu otroku ga nisem dala pred 1 letom, ne vem no, če bi blo kaj narobe, bi si nikol ne mogla oprostit. Jada: meni tvoja Iza ne zgleda prav tako grozno suhcena, no ja, nima mišelink, ampak vsi otroci pa ne morejo bit buckasti. Prav lušna punčka je. In če so tamali všeč te riževe kašice v mleku jaz ne vidim nič narobe, če daš not kako žlico in to popije, kdaj bo pripravljena jest na žlico pa boš vidla v zgornjem linku.
< Sporočilo je popravil dskubin -- 13.6.2010 0:55:50 >
|