|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
11.6.2010 15:14:11   
gapii27
user posted image

naša navijača je vrglo :)

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
11.6.2010 15:19:39   
gapii27
pa sta se trudla da bi ostala pokonc

user posted image
ažbe

user posted image

jakob

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
11.6.2010 15:28:30   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

pa sta se trudla da bi ostala pokonc

user posted image
ažbe

user posted image

jakob

Gapii! Luštna navijača imaš user posted image user posted image user posted image . A imata raje pivo kot pa mleko? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
11.6.2010 15:30:04   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Jaz imam Jane Slalom Pro 2007, pa se ne da obrnit ročaja, zgleda, da je to pri najnovejših modelih. Mene to ne moti, tiste, katere pa, je pa potem res boljše kaj drugega vzet.

Tinca malinca, kaj je pa s tvojimi gumami narobe? Moje so čisto ok in smo jih ravno danes 2. v 2,5 letih malo dopumpali, pa je voziček vsak dan na raznoraznih terenih...mogoče si pa ravno ti imela "srečo" s kakšno napako...no, mene trenutno živcira to, da mi občasno zablokira sprednje kolo (na res "krutih" terenih) in se ne obrača za 360 stopinj, meni pa to zeloooo moti. Sicer se samo en gumb zavrti in je spet ok, ampak jaz sem na komot in mi gre to na živce...bom nesla1x na servis...

Neki mora res bit narobe s tistimi gumami. Je pa letnik 2008.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
11.6.2010 15:35:34   
Tinca Malinca
Jaz sem pa danes tamalo prvič v šolo peljala user posted image user posted image user posted image , da je šla pogledat, kje mami dela, pa otroke pozdravit. Same očke so je bile user posted image . Je zdržala lepo pridna in budna 2 uri, ko sva odhajali, jo je pa en sodelavec (totalen bednik) ogovoril, ona pa v joooooooooook, prej pa na 30 bab in 100 otrok ni reagirala. Že zdaj prepozna karakterje user posted image .

Sem pa izvedela, da me ob povratku čaka angleščina pri tamajčkenih, v 4. in 5. razredu. Ajoj, to pa bo nekaj novega, zimska, bom še tebe za kakšen nasvet vprašala user posted image .

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
11.6.2010 17:20:03   
Olive

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: Olive
Sem poskusila prvi dan, da bi jo stradala in sem si mislila, da bo le enkrat prijela. Tako, da se mi je začela smliti in sem ji zvečer dala po flaški. Ponoči, ko se je zbudila je pa pila pri meni. Problem je predvsem v tem, da je drobižek in da napreduje po spodnji meji. Koliko časa jo lahko pustim brez hrane? Me je pa strah, da se res ne bo navadila na flaško.

Ne vem, ne upam rečt da ne bo kaj narobe. Za našega je "stradanje" že, če ne dobi zize v 3.5 ure. Enkrat ni jedel 5ur in pol, se je tudi nekaj zmrdoval, pol je pa vleku, da bi skor joško odtrgal...user posted image

He he. Pri nas je tudi na 2,5 ali 3 ure čez dan, ponoči pa tudi 9 ur zdrži brez, ampak takrat pa res konkretno vleče potem user posted image user posted image user posted image .

To je fino, ko imate tako pridne jedce, ki vedo kdaj so lačni. user posted image user posted image user posted image Našo Je potrebno spomnit. Če bi čakala na njeno željo bi jedla verjetno samo 3x na dan al pa še to ne.

Neposredna povezava do sporočila: 3181
11.6.2010 18:51:05   
Olive
Ne vem, če je že čas za veselje, ampak moram vseeno napisat.

Sem preletela forum o dojenju na med.over.net, kjer je seznam možnih vzrokov za odklon dojenja, ki se pa baje pogosto dogaja med tretjim in četrtim mescem (jih je že strah, da ne bodo kaj zamudili). Od vseh naštetih mi je najbolj možen bil DUDA. Sem jo uvedla par tednov nazaj, ko je prste tlačila v usta in sem si mislila, da jo bom lažje odvadila dude kot pa prstka. Podoji so se začeli krajšati do te stopnje da joška ni in ni hotla prijeti. Včeraj sem pa za foro probala in dala na jošk nastavek, ki ga je zagrabila, akcija in veselje. user posted image
Upam, da je to vsaj začasna rešitev, ker mi je vseno bolje, kot pa vsakič črpat.

Lep vikend vsem

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
11.6.2010 22:57:13   
Bauky
Ojla...

sem zadnjič mal jamrala na naš user posted image še noče glavce držat... in evo, takoj drug dan me je presenetil in pokazal kaj zna...
pa to nio še nič... zdaj je pa začel še jeziček kazat... a je to normalno, da ko se on "pogovarja" in ko posluša on tlači rokice v usta, in pa jeziček ven kaže i se smeje user posted image . A še kdo od vaših user posted image to dela?

pa zadnjič sem tudi tukaj malo jamrala, da ne more sam zaspat in da ga moram nosit, da mi v naročju zaspi.... hja... samo igrat se moram z njim, dokler si ne začne manit oči, in ga portem le še položim na bok v posteljico in on spi user posted image .

Ja, skoz na novo neki spoznavamo pri user posted image , pa tud zrasel je že in si že sam izoblikoval svoj ritual čez dan, ki pa je meni ful všeč.....
zvečer po kopanju in flaši gremo okrog 20. ure spat in spimo do 5, pol šestih, ko jemo, in spimo do 8... se umijemo, jemo seveda se igramo ali gremo vozičkat in spet spimo, mogoče kakšne pol urce , urco, in tako na tri ure jemo čez dan do večera -- je pa točen kot da bi gledal na uro. HB da hoče jest, mogoče kerkrat še preveč, ker je kar konkreten fantek.... no vsaj vsak, ki ga vidi ( tudi nepoznan) reče, da je lepo okrogel in da sigurno rad je... jaz samo kimam... baje ko se začne uvajati GH in začnejo plaziti, gre dol.

Danes, je blo pa res tok vroče, in sva bla skoz notr , v hladni severni sobici... sem ga slekla, da je bil samo v plenički in bil tko vesel , da je parkrat kar zavriskal, da pa o njegovi telovadbi z nogicami in rokicami, sploh ne govorim.... ne vem kje jemlje tok energije... sem prav gledala na uro... je 1 uro v eno migal na moč, kot da bi se šlo zares in se zraven pogovarjal, seveda tudi jezik kazal, roke jedel, vriskal-- potem pa počasi omagal in brez piska zaspal.

Hja no, opažam da sem napisala same presežke za mojega user posted image .... ampak če je res user posted image

je kar dolg post ratal... lepo se imejte... jutri se gremo pa navikend mal hladit

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
12.6.2010 10:22:52   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky
zdaj je pa začel še jeziček kazat... a je to normalno, da ko se on "pogovarja" in ko posluša on tlači rokice v usta, in pa jeziček ven kaže i se smeje user posted image . A še kdo od vaših user posted image to dela?

O ja, pri nas je to na sporedu ves čas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
12.6.2010 10:24:43   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky

Ojla...

sem zadnjič mal jamrala na naš user posted image še noče glavce držat... in evo, takoj drug dan me je presenetil in pokazal kaj zna...
pa to nio še nič... zdaj je pa začel še jeziček kazat... a je to normalno, da ko se on "pogovarja" in ko posluša on tlači rokice v usta, in pa jeziček ven kaže i se smeje user posted image . A še kdo od vaših user posted image to dela?

pa zadnjič sem tudi tukaj malo jamrala, da ne more sam zaspat in da ga moram nosit, da mi v naročju zaspi.... hja... samo igrat se moram z njim, dokler si ne začne manit oči, in ga portem le še položim na bok v posteljico in on spi user posted image .

Ja, skoz na novo neki spoznavamo pri user posted image , pa tud zrasel je že in si že sam izoblikoval svoj ritual čez dan, ki pa je meni ful všeč.....
zvečer po kopanju in flaši gremo okrog 20. ure spat in spimo do 5, pol šestih, ko jemo, in spimo do 8... se umijemo, jemo seveda se igramo ali gremo vozičkat in spet spimo, mogoče kakšne pol urce , urco, in tako na tri ure jemo čez dan do večera -- je pa točen kot da bi gledal na uro. HB da hoče jest, mogoče kerkrat še preveč, ker je kar konkreten fantek.... no vsaj vsak, ki ga vidi ( tudi nepoznan) reče, da je lepo okrogel in da sigurno rad je... jaz samo kimam... baje ko se začne uvajati GH in začnejo plaziti, gre dol.

Danes, je blo pa res tok vroče, in sva bla skoz notr , v hladni severni sobici... sem ga slekla, da je bil samo v plenički in bil tko vesel , da je parkrat kar zavriskal, da pa o njegovi telovadbi z nogicami in rokicami, sploh ne govorim.... ne vem kje jemlje tok energije... sem prav gledala na uro... je 1 uro v eno migal na moč, kot da bi se šlo zares in se zraven pogovarjal, seveda tudi jezik kazal, roke jedel, vriskal-- potem pa počasi omagal in brez piska zaspal.

Hja no, opažam da sem napisala same presežke za mojega user posted image .... ampak če je res user posted image

je kar dolg post ratal... lepo se imejte... jutri se gremo pa navikend mal hladit

user posted image user posted image user posted image user posted image . Lepo, da so sami presežniki user posted image .
Tudi jaz opažam, da je treba tamalo samo do konca zmatrat, pa spi kot polhec user posted image .

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
12.6.2010 10:53:12   
smuki
user posted image user posted image user posted image Bauky za nove napredke!!!
Se mi zdi, da zdaj vsak teden kaj novega. Včasih se mi zdi, da je že tako velika.. sploh zdaj, ko ni več treba tako pazit na glavco - ko jo že sama lepo drži.

Mi smo pa imeli bolj pestro noč. Je v spanju skoz stokala in mahala z rokami. Ko sem jo premaknila je kr bobnelo iz riti. Včeraj sem namreč pojedla malo več češenj in ji očitno to ne paše. Potem sem jo pa kr k sebi vzela in je spala pri nama skoraj celo noč. Pa še tako smo čule vsako uro - bila priklopljena na zizo skoraj celo noč, da so me zjutraj že brdavice bolele.

Danes pa spet vroče... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3186
12.6.2010 19:50:34   
vaney
Uh, bliža se večer...malo miru...

Danes sem imela pester dan in sem bila kar pridna. Anže je imel od četrtka vročino in sem ga danes zjutraj peljala k zdravniku, baje je viroza. No, danes je vročina minila, ampak zunaj itak ni bilo za dihat. Ati je šel na srečanje ljubiteljev VW v Karlovac, mi 3 smo se pa vrgli v pospravljanje in tako smo oprali ene 3 stroje, obesili, zlikali, pospravili, vse posesali, pobrisali prah, pospravili posodo, uredili igralni prostor za Dašo in Anžeta, se igrali in uživali...skoraj cel dan brez joka in prav fino nam je bilo. Ko je ati prišel domov, se je vse svetilouser posted image in me je vprašal, kam sem otroke dala čez danuser posted image in ker smo bili tako pridni (Anže se je pridno igral ali pa pomagal, Daša se je zabavala sama s sabo), nas bo jutri peljal na morje (če nam bo zdravje služilo seveda). Potem pa je vzel Anžeta in sta šla gledat še motokros...danes ga on rihta za spat in imata dovoljenje malo podaljšat (ju še ni domauser posted image ), Daša pa že pridno spiuser posted image  Skratka dan nič posebnega, ampak smo se imeli prav finouser posted image

zimska, kako kaj tvoja fanta? Jaz sem v petek gladko zvisela na stomatološki kliniki, ker so zamešali datume in sploh ni delal noben ustrezen zdravnik za mojo okvaro, tako da so me z "oprostite", poslali nazaj domov, ko je to glih tako blizuuser posted image (140km). Pa sem šla še v Supernovo, nabavila za oblečt Anžetu in Daši kar nekaj robe, pa še sebi sem privoščila japonke Ipanema s prozornim podplatomuser posted image  in presenetljivo za vse skupaj zapravila enih 100€. Se vidi, da je imel H&M določene stvari 50% znižane, C&A pa majice za Anžeta po 1,90€...sem dobila ful lepih stvariuser posted image  Na poti domov sem se ustavila pri kolegici v Grosupljem, dobila kosilouser posted image (mi je prepovedala jest v Supernoviuser posted image ) in se primigala domov ob 7h zvečer (šla ob 8h zjutraj). Dan brez otrok občasno kar paše, ampak je pol tako fajn, ko se vrneš spet k otročkomuser posted image user posted image

Grem še večerjat in na kavč...lahko noč.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
12.6.2010 21:18:28   
punsha
Hej,
vidim (vsaj na FB), da nekatere začenjate z uvajanjem GH. Pa pogovarjala sem se z eno prijateljico, ki ima tudi februarčka. Sedaj pa sploh ne vem več, al jaz kompliciram, al je sploh treba komplicirat al kaj je to user posted image . V glavnem, meni je patronažna rekla, da začnem z zelenjavo, najprej korenček (cvetača, brokoli...), potem krompir in tako naprej. Prepovedani so med, oreščki, beljak in še nekaj je naštetih. Se pravi da začnem z eno zelenjavo, po 3-4 dneh dodam naslednjo, potem lahko mešam... In pa mislila sem (no, to tudi bom) vse te stvari sama pripravljat. Kupljene stvari pridejo v poštev če si kje na poti in pač ne moreš sam pripraviti. No prijateljica pa pravi da je sedaj začela z uvajanjem. Kupila mu je več kašic, mešane s piškoti in mu vsak dan da po 2 žički in vsak dan kaj drugega. No ne razumem zakaj bi dala samo 2 žlički glede na to,da mu je všeč user posted image . Tudi za med je rekla da bo z njim sladkala stvari... Tiste, ki imate že izkušnje s tem... A jaz kompliciram...ali lahko dajemo kar vse po vrsti? Eh ja...nič mi ni jasno.
Sem sedaj pomoje čisto preveč v tej GH, s katero še niti začela nisem, da bom o čem drugem naslednjič pisalauser posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
12.6.2010 21:26:05   
zvesta
punsha, jaz bom rekla, da ne kompliciraš...

počasno uvajanje je potrebno zaradi možnih alergij... če uvajaš več reči hkrati in se pojavi reakcija, potem ne veš od katere jedi se je...

zakaj pričeti z zelenjavo? ker je v večini najmanj alergena, potem sadje... in potem postopoma mlečne reči, gluten itd...

meda se čim dlje na široko izogibaj... med vsebuje en encim, ki ga organizem dojenčkov ni zmožen predelati... v najhujšem primeru lahko pride celo do smrti...

sama bom z uvajanjem počakala do dopolnjenega 6. meseca, razen če bo pediatrinja zaradi teže drugače svetovala... in šla počasi in postopoma... to je moja filozofija, ki je ne bom vsiljevala nikomur..

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
12.6.2010 21:38:07   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Mi smo tudi še kar v košari, pa nam bo še vsaj pol leta prav. :) No, jaz jo bom poskusilča čim dalj not obdržat. :) Izak je spal v njej do osmega meseca, pa še bi, če mu ne bi ratala premajhna. :)

Drugače pa imamo mi problem, ker pupa ne je. :( Na dušek spije 70 ml, pol pa konec in je ni finte, da bi jedla kaj več. In to že tretji dan. Drugače pa je pojedla že med 100 in 130 ml. :(

ma, me skrbi. Vročine nima, okice so boljše, smrka še, ampak pridno čistimo. Če do jutri ne bo bolje, jo grem pokazat. Res si ne želim, da skujša kaj preveč. :( Že tako je ni nič skupaj.

Grem glasovat zdaj za naše mulčke...

Zvesta, naša Iza tud zdaj ni nič jedla, tud tam okoli 70, kakšnekrat samo 30 itd. Ne vem, zgleda jo je vročina uničila. Pa kaj naj, če noče jest ..... silit ne morš, ker naša kar cuc ven z jezikom pljuva. In kaj naj potem naredim ... ma se sploh ne sikiram, že ve, koliko rabi. Ji pa še čajček dajem, to pa kar veliko popije. No, to je zdaj, ko smo bli 3 dni na morju še slabše jedla. Danes smo bili 1. dan doma in je spet malo bolje. No, mogla bi pojest okol 820 ml na dan, dons je neki čez 600 (sam to je že ok), drugače pa na morju 460 ???? user posted image Eh ja ...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
12.6.2010 21:43:41   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Huh, jaz sem pa končno uspela tamalo spravit spat ... kar ne more in more, pa kar jamra od utrujenosti, da bi pa oči zaprla, pa ne ... Hm, je zgleda bolj po meni user posted image .

A mislite, da je pri 3,5 mesecih še prezgodaj otroka dat v športni del vozička (Jane Slalom Pro)? Ko greva ven zjutraj, ji še paše v košari, popoldne pa ni šans, če ne vidi ven. Včasih se tako razkuri, da jo moram ven vzet - potem pa glasen smeh in glavo obrača naokoli kot vrtavka. Firbec mali user posted image .

Meni se tudi košara malo dvigne - 3 stopnje. Zdaj jo, skor vedno, ko je budna, kar dvignem na 1. stopnjo, zato, da malo vidi ven, pa ji je prav všeč. Mamo tudi marelo, ki ima tudi malo naklona, čeprav se precej poleži, in ji je ful všeč, ker fajn vidi. Tako da, če hočem, da zaspi notri, moram kar plenico dati čez, da ven ne vidi, ker drugač jo preveč zanima in ne more zaspat.
Naša zdaj tud že kar fajn sedi, tudi že dostkrat kar samostojno glavo drži, brez da bi jo naslanjala. V naročju hoče skor samo še sedet, drugač je jok. Ko pa leži, pa glave še ne dviguje ....

Neposredna povezava do sporočila: 3191
12.6.2010 22:06:59   
Jada82
Evo punce, da se še jaz malo javim. Smo bili 3 dni na morju v Umagu pri kolegih, ful je blo fajn, vroče, vreme super, voda krasna, družba ohohoh user posted image user posted image user posted image
Mala je bila zelo pridna, sicer je prvi večer tako jokala zvečer (čez dan je bolj malo spala, sprememba klime in prostora), ko sem jo dala v prenosno posteljico, je postala čisto histerična (pa še preveč sem jo oblekla za spat, tako kot doma, pa je bilo ful bolj vroče - no, na koncu sem jo imela samo v kratkem bodiju). Tako histerično je jokala, da sem jo mogla vzeti iz posteljice in iti z njo spat. 1. noč je potem spala pri meni, ker sem jo edino tako umirila (je še 1,5 ure hlipala). No, drugi dan pa se je že navadila in je tudi čez dan fajn spala, zvečer pa hop v posteljico in je zaspala user posted image user posted image user posted image   Pridna punčka je ratala, res, pa tudi potrpežljiva. Je bilo bolj slišati punčko od kolegov, pa je 9 mesecev stara. Na plaži ji je blo super, sem jo imela veliko kar nagija. Ko pa sem ji pomočila nogice v morje, pa je jokala - ji je bilo prehladno - punčka od kolegov pa je uživala. Smo pa potem naštimali bazenček z morsko vodo in jo segreli na soncu - tam pa ji je blo všeč user posted image user posted image
Je pa, kot sem že napisala, ful malo jedla. Jah no, saj sem tudi jaz manj user posted image

Danes pa sem kupila kar Hippovo kašico - tisto za po 4. mesecu in sem ji kar dala - najprej poskusila na žličko, pa ni znala, hehe, pol pa v flašo in je zmazala 130 ml, ful ji je blo všeč. Mah saj še ni 4. mesece stara, sam nekaj sem rekla, da moram narediti, ker je tako slabo jedla. Res je tako suha, me je ena spet danes v trgovini vprašala, koliko je stara, sem rekla da bo 4 mesece in je kar debelo pogledala ..... jah, suhec je naš otroček user posted image No, majčekno jo je potem zvečer zvijalo (zgleda da zaradi kašice), ampak ni jokala, samo malo jamrala - zaspala pa kot vedno, tako da bom jutri spet dala.
Mah sem si rekla, a jo dam zdaj, al še 9 dni počakam, da bo 4 mesece stara ... a ni vseeno?! user posted image Mogoče ji bo pa bolj všeč in bo bolj jedla. Sem si rekla, da ji bom 1krat na dan dajala gosti obrok.

Drugač je pa zdaj res tako pridna, super punca je, kamot grem z njo na sprehod al pa na pijačo ..... moram res pohvalit!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, Lara, jaz mam še tvojo knoflico za lase ... itak sem jo pozabila vrnit ... buča sem user posted image user posted image

Nič, grem še par slik na FB vržt, pa spat ..... prejšnjo noč smo spet po 2 nočeh prvič doma spali in je takoooo pasalo, sem se prav naspala, super user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
13.6.2010 0:23:12   
dskubin
Punsha, jaz pri vseh 3 grem nekako takole:

http://www.ringaraja.net/clanek/uvajanje-goste-hrane_275.html

Čeprav so si otroci različni, eni rabijo prej, drugi kasneje. Mi bomo počasi tudi začeli, ampak za začetek samo kako čisto navadno riževo kašico, ne še sadja in zelenjave, ker mu mlekce očitno še vedno zadostuje čez dan. Mulc se sicer že zelo lepo drži pokonci, še zdravnica je pred pol mesca rekla, da se drži kot kak 6-mesečnik. Sej ni čudno, že kake 2 tedna mu je najljubša igra delanje trebušnjakov - v igralnem centru se odkotali na rob, se da na hrbet, se prime za obroč in se dviguje gor user posted image Ja, se mu res mudi ujet bratca in sestrico. Ampak je bil pa njegov brat pr bl talenih, namesto se plazit se je vleku po tleh user posted image , sestrica pa pravo nasprotje, se ji je pr vsem mudilo (razen pr hrani, smo začeli jest pr 10ih mescih, ne vprašte, sem mislila, da se mi bo zmešalo) - se je čisto sama usedla pr 5ih mesecih pa par dneh (pa sem jo nazaj rinla in jo polegala dol, samo ni nič pomagalo, večkrat, ko smo jo nazaj polegli, večkrat se je ona vsedla in si še bol krepila mišice user posted image ) pr 6ih je pa že gor vstajala in se šetala ob opori, ko eni njeni vrstniki niti v naročju še niso sedeli user posted image user posted image user posted image .

Mislim, da pediatri najprej priporočajo zelenjavo samo zaradi tega, ker je veliko sadja zelo sladkega (banana še posebej) in otroci potem zelenjavo zavračajo (samo kuhana zelenjava brez nikakršnih dodatkov tudi meni še zdaleč ni tako okusna, kot kakšna sadna kašica) . Poleg tega, da naš tanajmlajši že kar dolgo sam drži svojo težko glavo tudi lepo sedi na kolenu in se tudi že steguje za hrano na naših krožnikih, samo ima pa še prisoten refleks izprožanja jezička, tko da na GH še le ni čisto pripravljen. Mudi se nam nikamor :D

Aja, sem pa jaz za taprva dva in tudi sedaj bom vse sama doma pripravljala in niti ko smo kam šli, nismo imeli kupljenih pripravljenih kašic. Meni smrdijo, sem pr obeh poskusla ene 2x (res, da se nisem kaj dosti trudila, da bi se navadila nanje user posted image ), pa nista marala. In itak imajo zdej miljon lončkov, v katerih lahko neseš doma pripravljeno hrano s sabo.

Sedaj, ko bomo počasi začeli lahko tudi povem, kako sem si olajšala delo pri pripravi hrane, mogoče bo kateri pomagalo. Ker navadno je tako, da otrok pri spoznavanju hrane poje zelo malo, ti pa vsak dan kuhaš, pacaš, pasiraš,.. pol pa poje malo nič. Pa še težko je spasirat tako malo, kot rabiš, vedno so eni ostanki, ki navadno pristanejo v želodčku od mame user posted image user posted image Svežo zelenjavo sem na hitro skuhala, oparila, karkoli je že bilo in spasirala, kasneje sesekljala, pol pa hitro zamrznila v posodicah za delanje ledenih kock. Potem pa sem zelenjavne kocke stresla v večjo posodo in v zamrzovalnik. Tko sem imela zamrznjene kocke pasiranega korenčka, špinače, brokolija, kašice vseh sort sadja... na začetku vzameš ven 1 kockico, pa še ta ostane, pol ko že preizkušaš več živil in otrok več poje vzameš ven lahko 3 različne in dokuhaš krompir al pa rižek,.. Pa tudi ko smo začeli čisto juhico jest, sem juhico zamrznila v aventovih lončkih po porcijah in ko smo jedli kako fižolovko, joto,.. kar še ni bilo za tamale sem vzela to ven, mogoče vrgla not še kako domačo (zelenjavno zmrznjeno kocko) in kosolo pripravljeno. Sej na začetku se vam bo verjetno zdelo, da priprava hrane ne vzame nič časa, ampak se kar pozna, še posebej če maš zraven še kaka 2 divjakca, ki pomagata zgago delat user posted image

Glede medu: nekateri so mnenja (mnenja so si pa seveda različna), da je za majhne otroke neprimeren lahko vsebuje bakterijo Clostridium botulinum, ki povzroča botulizem. Mi imamo domač med in nobenmu otroku ga nisem dala pred 1 letom, ne vem no, če bi blo kaj narobe, bi si nikol ne mogla oprostit.

Jada: meni tvoja Iza ne zgleda prav tako grozno suhcena, no ja, nima mišelink, ampak vsi otroci pa ne morejo bit buckasti. Prav lušna punčka je. In če so tamali všeč te riževe kašice v mleku jaz ne vidim nič narobe, če daš not kako žlico in to popije, kdaj bo pripravljena jest na žlico pa boš vidla v zgornjem linku.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 13.6.2010 0:55:50 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
13.6.2010 7:31:27   
Kati81
GH je pa res že skor znanstvena fantastika.
Midva sva kar začela, tko da sedaj že jemo jabolko, banano, hruško, bučko, korenček in krompir, sadje še kar gre, korenček tudi, bučka pa tko tko.
Vmes pa primešam še malo riževe kašice, tiste brez dodanega mleka, da je bolj nasitno.

Zvečer pa dobi v flašo novalacovo kašico po 4 mesecu. Jo ima full rad.

Tiste sadne kašice kupljene, pa vzamem za s sabo, ker se pač ne pokvarijo tko hitro. Sedaj kupujem kar ene v milerju, ki so bio, v takih plastičnih posodicah. So res dobre in naravnega okusa.

Sem se pa že pr Kaji zelo izogibala medu in ostalih alergenih stvari. Jih je dobila šele krepko po 1 letu. Tko da to bom tud zdaj tko delala.
Najprej je pa naš korenjak dobil samo riževo kašo z mlekom, potem sem pa tej kaši dodala jabolko. Jaz sem začela s sadjem, da je vsaj z veseljem še odpiral usta, korenčka nisem hotela k zapira, mi pa že tko kakamo kvčjemu 1x na dan.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
13.6.2010 9:18:00   
julieb
Jaz sem začela včeraj z GH, ker nimam več dovolj mleka in še zavrača mi dojke, sem morala začeti dodajati novalac in se mi zdi smiselno, da začnem dodajati tudi kaj konkretnejšega.

Mali je sprve zmazal 4 žličke (tiste mini za kavo), zmiksala pa sem kuhano hruško in avokado. Super zadeva, še sama sem zmazala neko malenkost.

Sicer pa je že tak, da me gleda, če kaj jem in se steguje k mizi ko imamo kosilo, torej mislim, da je primeren čas. Na žličko pa sem mu itak že stalno dajala vodo in AD3 kapljice in žlica sploh ni problem. Že ko vidi žlico začne vzklikatuser posted image

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
13.6.2010 10:16:47   
punsha
ojla user posted image
vav, kako ste pridne z uvajanjem GH user posted image . Pa čestitke vsem, ki ste že lepo začeli user posted image . Mi pa čakamo še 2 tedna (če bo zneslo, ko tako gleda ko jem), da bo dopolnil celih 6 mesecev.

Midva sva pa ostala sama doma. Možek je šel v Avstrijo vejkat in sem bila jaz že kar malo tečna danes. Tako težko čakam vikende, da bomo skupaj... Po drugi strani si pa pravim...ja normalno da bo šel, halo, kolk sem sebična user posted image . Malo je dolgčas, če ni nikogar drugega v hiši.No saj sedaj sem se pomirila. Z Enejem se bova malo potepala. Mogoče bova šla na Bled en krog, ali pa mogoče le tja na travo lepo v senčko. Saj bo prav fletno. Samo upam, da kakšen nepovabljen dež ne pride. Mali se naspi sedajle, potem pa šibava.

jada super za tale vaš dopust na morju user posted image , sploh pa super za malo Izo, da je tako pridna punca user posted image , jeeeej user posted image .

bauky ane, kako se hitro lahko vse obrne pri user posted image . Čestitke za vse napredke user posted image

vaney mater si bila pridna. No pa tvoje dva najmlajša pa sploh user posted image

Bom pa še jaz našega malo pohvalila user posted image Smo se v petek potepali po Avstriji, smo šli vejkat. Enej je bil res priden (ok, saj je večinom vedno user posted image ). V avtu je celo pot spal, tako da je bil tam naspan in je bil kar dosti pokonci. Cel dan ni niti zajokal user posted image . Malo je tipal travo, kamenčke, vodo in se čudil kaj je sedaj to. Nekaj je bil v vozičku, malo na odeji, pa je lepo šlo. Tako sva se z očijem lahko lepo menjavala pri vožnji po vodi in smo vsi uživali user posted image .

Smo bili pa včeraj na pikniku... ma mene pa prav moti, ko čisto vsak rine v malega. njemu pa to pač ne paše. Že tako pokaže, ko se stran obrača od tistega, ki ga ogovarja, pa ga tisti še išče in se prestavlja, da ga bo mali ja videl. Grrr. Potem je pa jokast. Ja kako pa, meni tudi nebi bilo všeč, če bi neprestano nekdo lezel vame user posted image In potem pravijo kaj mu je pa tako hudo, ali je jezen, zakaj se tako kislo drži user posted image . In potem sem še jaz slabe volje, ko vsakemu posebej dopovedujem naj ga pustijo malo pa bo dobre volje. No saj bo ane user posted image

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
13.6.2010 10:17:49   
punsha
gapii ja tvoje dva pa sta frajerja, hehe. Super user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
13.6.2010 10:33:59   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

meda se čim dlje na široko izogibaj... med vsebuje en encim, ki ga organizem dojenčkov ni zmožen predelati... v najhujšem primeru lahko pride celo do smrti...

Jaz se medu bojim kot hudiča! Sem sama tako alergična nanj, da me skoraj zaduši, vsa zatečem in to ... Po moje ga mi ne bomo uvajali tam do kakšnega tretjega leta user posted image user posted image user posted image .
Bomo pa začeli z domačim korenčkom z maminega vrta. In to čez kakšne 2-3 tedne, mogoče kasneje ...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
13.6.2010 10:37:02   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Res je tako suha, me je ena spet danes v trgovini vprašala, koliko je stara, sem rekla da bo 4 mesece in je kar debelo pogledala ..... jah, suhec je naš otroček user posted image

Jada, kaj naj pa jaz rečem. Ko me vprašajo, koliko je stara in povem, da bo 4 mesece, pa vsi debelo pogledajo in rečejo, da zgleda vsaj pol leta!!! user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
13.6.2010 14:58:10   
vaney
No, kot vidite, smo doma, od našega morja danes ničuser posted image  Naš ati je včeraj namreč šel h kolegu na fešto, ki se je končala enkrat zjutraj, 5h, 6h, kaj pa vem, v precej alkoholiziranem stanju in potem itak ni danes za nikamor, kamor šele za v avto in na sonce. Pa še ponoči sem se spomnila, da nimamo osebne za Dašo, na Primorsko sem nam je predaleč vozit (3 ure, do Crikvenice pa dobra urca) in smo ostali lepo doma...jah, kaj čemo, pa drugič...

Uvajanje GH...še nisem začela, bom pa počasi s kakšno kašico ali frutkom...naš Anže je pojedel fullll frutkov (sadnih, zelenjavnih smo mi ful bljak ), pa mu nič ne manjka, zelenjavne sem mu pa kuhala sama...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.