Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:00:44
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: marta82 IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Torej zgolj zaradi težav pri govoru? A ta "test zrelosti" je delal? Ma jaz (če bi šlo za mojega otroka) in bi bila v dvomih bi se verjetno odločila za odložitev šolanja. To mu ne bo škodilo, s prehitrim všolanjem pa lahko narediš precej škode. Ti pa seveda otroka najbolje poznaš in najbolj veš, kaj bo zanj najboljša rešitev. Nobenih testov še ni imel.Vsepovsod je bilo vse vredu razen govora. Sem danes "pogruntala",da če ne bi dobil napotnice za logopeda,bi šel čisto normalno v šolo.Glih tega,da bi pa potem vseeno imel preveč problemov v šoli,se pa najbolj bojim.Samo kaj,ko nisem strokovnjak.Meni se zdi običajni petletnik,ga ne dojemam kot nekega problematičnega. Ma ne, saj ga noben (vsaj od strokovnjakov) ne jemlje kot problematičnega. Ima pač določeno "oviro" več kot drugi in jo mora premagat in zato rabi nekaj pomoči. Vsekakor pa ni problematičen. Kaj pa na šoli pravijo? Kaj svetijejo? So vas napotili na Svetovalni center? Če niso lahko tudi sama pokličeš in ga naročiš. Tam boš dobila več napotkov. In če se boste odločili za všolanje daj čimprej zahtevo za začetek postopka usmerjanja, da bo tudi v šoli dobil nekaj ur strokovne pomoči tedensko. Na šoli niso tako skeptični kot jaz Za postopek usmerjanja pa rabijo poročila logopeda,psihologa in zdravnika.Psihologa imamo komaj avgusta ,do takrat pa smo se skupaj odločili,da pustimo času čas.Vpisan je,potem pa bomo videli.Se pa šole ful veseli,tak da bi blo še slabše,če bi res ostal v vrtcu. Ah mi (na obeh šolah, kjer sem prej delala) smo vlagali že za otroke brez vseh izvidov in zdravniških poročil. Obvezna je samo zahteva starša (oz. predlog šole, če starši nočejo vložiti) in poročilo šole oz. vrtca o otroku. Sicer pa imate psihologa avgusta, torej lahko še vedno ukrepate takoj v začetku šolskega leta. Saj bo vse ok, boš videla. Otroci, ki imajo doma podporo, pri katerih starši sodelujejo s šolo in so odprti za različne možnosti pomoči praviloma lepo napredujejo. In če gre za lažjo motnjo je velika verjetnost, da v nekaj letih izzveni. V nasprotnem primeru pa tudi ne bo konec sveta. Važno da otrok napreduje po svojih zmožnostih in da ima priložnost kar se da najbolje razviti svoje potenciale.
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:01:09
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Babe jaz vas danes več ne dohajam, pa zeham tak da bom vsaki čas pojedla monitor. Zato se jaz za danes poslavljam in se grem rajši mojemu dragemu stisnit. Nočko in se tipkamo jutri. Nočko,Ly.Saj jaz pa bom naslednja najbrž. Pa naspi se! kaj si utrujena od vožnje ali od iskanja tabel? Ma,od vsega mislim,da.Me kr glava malo boli. Ja saj sem jaz tudi full utrujena! Je to hujše kot pa fizično delo!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:03:04
|
|
|
|
katy83
|
tak jaz grem tudi v posteljo. Grem še malo dragega pocartat, potem pa se bo itak tamali zbudil. lahko noč
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:03:36
|
|
|
|
LILA100
|
Babike držite pesti, da se Nik zbudi v suhi postelji, danes namreč prvič spi ponoči brez pleničke!!!!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:04:01
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: ly117 Babe jaz vas danes več ne dohajam, pa zeham tak da bom vsaki čas pojedla monitor. Zato se jaz za danes poslavljam in se grem rajši mojemu dragemu stisnit. Nočko in se tipkamo jutri. Nočko,Ly.Saj jaz pa bom naslednja najbrž. Pa naspi se! kaj si utrujena od vožnje ali od iskanja tabel? Ma,od vsega mislim,da.Me kr glava malo boli. Ja saj sem jaz tudi full utrujena! Je to hujše kot pa fizično delo! Ja,to se pa strinjam s tabo.
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:04:10
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy83 tak jaz grem tudi v posteljo. Grem še malo dragega pocartat, potem pa se bo itak tamali zbudil. lahko noč nočko
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:04:11
|
|
|
|
marta82
|
Punce lahko noč.
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:04:27
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: katy83 tak jaz grem tudi v posteljo. Grem še malo dragega pocartat, potem pa se bo itak tamali zbudil. lahko noč Nočko,Katy!
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:04:45
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Punce lahko noč. Lahko noč tudi tebi
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:05:33
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Babike držite pesti, da se Nik zbudi v suhi postelji, danes namreč prvič spi ponoči brez pleničke!!!! Držim pesti,močno,močno,močno!
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:05:50
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Ah mi (na obeh šolah, kjer sem prej delala) smo vlagali že za otroke brez vseh izvidov in zdravniških poročil. Obvezna je samo zahteva starša (oz. predlog šole, če starši nočejo vložiti) in poročilo šole oz. vrtca o otroku. Sicer pa imate psihologa avgusta, torej lahko še vedno ukrepate takoj v začetku šolskega leta. Saj bo vse ok, boš videla. Otroci, ki imajo doma podporo, pri katerih starši sodelujejo s šolo in so odprti za različne možnosti pomoči praviloma lepo napredujejo. In če gre za lažjo motnjo je velika verjetnost, da v nekaj letih izzveni. V nasprotnem primeru pa tudi ne bo konec sveta. Važno da otrok napreduje po svojih zmožnostih in da ima priložnost kar se da najbolje razviti svoje potenciale. Hvala za pomoč,marta,si mi po eni strani napisala,kar sem hotela slišati. Bo pa dobil(če bo šel v šolo) tako fajn učiteljico s posluhom za otroke,ki bo znala iz njega potegniti najboljše.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:06:03
|
|
|
|
matcar
|
Grem jaz tudi postlo gret! Nočko,babike!
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:08:14
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Ah mi (na obeh šolah, kjer sem prej delala) smo vlagali že za otroke brez vseh izvidov in zdravniških poročil. Obvezna je samo zahteva starša (oz. predlog šole, če starši nočejo vložiti) in poročilo šole oz. vrtca o otroku. Sicer pa imate psihologa avgusta, torej lahko še vedno ukrepate takoj v začetku šolskega leta. Saj bo vse ok, boš videla. Otroci, ki imajo doma podporo, pri katerih starši sodelujejo s šolo in so odprti za različne možnosti pomoči praviloma lepo napredujejo. In če gre za lažjo motnjo je velika verjetnost, da v nekaj letih izzveni. V nasprotnem primeru pa tudi ne bo konec sveta. Važno da otrok napreduje po svojih zmožnostih in da ima priložnost kar se da najbolje razviti svoje potenciale. Hvala za pomoč,marta,si mi po eni strani napisala,kar sem hotela slišati. Bo pa dobil(če bo šel v šolo) tako fajn učiteljico s posluhom za otroke,ki bo znala iz njega potegniti najboljše. To je zelo pomembno in velika prednost.
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:08:42
|
|
|
|
LILA100
|
Skoraj bi vam pozabla povedat, da gremo na mini dopust v Terme Čatež ta vikend!! Grem malo pe dat možgane na off preden začnem delat!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:09:13
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82
< Sporočilo je popravil sami0804 -- 7.6.2010 23:13:08 >
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:09:27
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Babike držite pesti, da se Nik zbudi v suhi postelji, danes namreč prvič spi ponoči brez pleničke!!!! Držim pesti,močno,močno,močno! Upam da pomagajo!!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:10:28
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Grem jaz tudi postlo gret! Nočko,babike! Nočko, pa da neboš danes sanjala kak znake iščema!!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:10:47
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Babike držite pesti, da se Nik zbudi v suhi postelji, danes namreč prvič spi ponoči brez pleničke!!!! Držim pesti,močno,močno,močno! Tudi,tudi Joj,to še nas vse čaka...
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:14:04
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Skoraj bi vam pozabla povedat, da gremo na mini dopust v Terme Čatež ta vikend!! Grem malo pe dat možgane na off preden začnem delat! Načofotajte se še za nas,ki bomo na suhem
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:16:55
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Babike držite pesti, da se Nik zbudi v suhi postelji, danes namreč prvič spi ponoči brez pleničke!!!! Držim pesti,močno,močno,močno! Tudi,tudi Joj,to še nas vse čaka... Hvala! Eh saj ni tak hudo, no vsaj pri nas ni bilo!
< Sporočilo je popravil LILA100 -- 7.6.2010 23:19:00 >
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:17:45
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: LILA100 Skoraj bi vam pozabla povedat, da gremo na mini dopust v Terme Čatež ta vikend!! Grem malo pe dat možgane na off preden začnem delat! Načofotajte se še za nas,ki bomo na suhem Hvala, veš da se bomo, upamo samo na lepo vreme!!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:17:53
|
|
|
|
sami0804
|
Lahko noč matcar in marta No,bom pa še jaz odpeketala,grem še malo nos v knjigo potisnit Lahko noč
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:20:32
|
|
|
|
sami0804
|
Hvala! Eh saj ni tak hudo, no vsaj pri nas ni bilo! Pri nas prvič tudi ni bilo,tamala ga pa ser.... sto na uro Gre mimo kahle pa se na tepih polula...
< Sporočilo je popravil sami0804 -- 7.6.2010 23:21:08 >
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:20:38
|
|
|
|
LILA100
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Lahko noč matcar in marta No,bom pa še jaz odpeketala,grem še malo nos v knjigo potisnit Lahko noč nočko!
|
|
|
|
RE: Mariborčanke,11.del 7.6.2010 23:21:56
|
|
|
|
LILA100
|
Nič grem jaz tudi spat, če ste mi vse pobegnile! Nočko!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?