|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
4.6.2010 20:42:34   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Bauky

Kako pa vaše user posted image uspavate... ali sami zaspijo ? Imate kakšno idejo, kako ga tega odvaditi.

zvečer načeloma dam kr v posteljico in kar zaspi...k je že tako zmatrana user posted image

medtem ko čez dan, pa ponavadi sama zaspi, razen kadar ne more pa ne more zaspat pol je pa že tako zmatrana pa tečna da ne more zaspat jo pa vzamem na roke mal pozibam da zaspi pol pa dam spat...

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
4.6.2010 20:45:14   
tasa3

IZVIRNO SPOROČILO: smuki

sem tudi jaz pomslila na zobke, pa sem ga probala masirat, pa ni blo nič boljše.. tko da ne vem, zobki mislim da niso, drugo pa tudi ne vem kaj mu je bilo

Ampak pred spanjem pa ga je potrebno še kar nosit... mislim, da se je kar že navadil tako, da se uspava... ampak meni pa to ni čisto nič všeč, ker je fant že kar težak za nosit. Če še trdno ne spi, in ga mislim položit v posteljico, se tako velike oči odprejo pa tak jok, da je kar rdeč... pa gremo spet potem nosit... itd itd. Če pa je fejst že zmatran, pa rata tečen, in ga dvignem malo spet ponosim in spi potem.

Kako pa vaše user posted image uspavate... ali sami zaspijo ? Imate kakšno idejo, kako ga tega odvaditi.

zobki.... js sm mu kupla en gel za namazat, ga mazem dva dni, pa se mi zdi kar bols

uspavanje - user posted image  js sm si takoj na zacetku rekla, ko ga bom dala v postelco ga ne vzamem vec ven... in tko jeuser posted image  zvecer dobi flasko - vcasih zaspi, vcasih je buden, ga lepo dam notr v postelco, muziko, se se z njim malo pogovorim, pobozam in grem stran, po potrebi duda, pa zakenkrat kar pali user posted image  

kak dan moram it tud veckrat k njemu, pa ga mal za rokice drzat, pa sm mal z njim pa zaspi

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
4.6.2010 20:47:40   
tasa3

Mi se tud zbujamo na 2-3 ure. Vceraj smo se celo 6x!!! Sem bila potem včeraj čez dan kot muha, tako da sem šla popoldan eno rundo kar z njo mal drnjohat.
Jo pa proti jutri kr k seb vzamem, ker se ji začne tisto obdobje, ko ne bi več spala ampak jo z dudu še nahecam za kakšno uro. Sem imela najprej mal slabo vest, da jo bom tako razvadila, da ne bo več hotela v svoji posteljici spat, ampak sej je vseeno... se mi je tako fajn stisnit z njo in še mal podremat.
Je pa naša zdaj že ene 3 dni taka tečkica. Ne vem... ampak mislim, da se bodo pri nas že zobki začel kazat. Vse gre v usta, fuul jo srbi, zelo ji paše, če jo masiram po dlesnih... pa kr cartala bi se...

kot bi opisovala nas user posted image  
zvecer lepo zaspi, a kaj ko se mi vedno bolj pogosto zbuja, je ze lepo spal po 5 6 ur, zdej pa na vsaki dve tri ure
gre pa ponavadi okol osmih spat user posted image user posted image  

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
4.6.2010 20:57:26   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

zvečer načeloma dam kr v posteljico in kar zaspi...k je že tako zmatrana user posted image

medtem ko čez dan, pa ponavadi sama zaspi, razen kadar ne more pa ne more zaspat pol je pa že tako zmatrana pa tečna da ne more zaspat jo pa vzamem na roke mal pozibam da zaspi pol pa dam spat...

meni še vedno zaspi na rokah...zvečer ko jo uspavam, se v roku ene ure zbudi še ene 3×, no pol pa 2-3 ure spančka. Je že tudi dalj potegnila, ampak zadnje čase pač ne.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
4.6.2010 21:00:05   
Lara73
tudi jaz sem se zezala s posteljico kar nekaj časa, da sem jo sestavila. Sem bila že na tem, da jo nesem nazaj v trgovino, pa naj mi jo ono sestavijo oz.pokažejo. Ko sem se malo ohladila, sem poskusila še enkrat in je lepo uspelo. Sploh ni tako zapleteno user posted image .

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
4.6.2010 21:01:42   
punsha
hmmm, očitno našeuser posted image nekaj nosi, da se zbujajo tako pogosto. Res je čudno no. Tudi pri nas je že nekaj časa spal po 6 ur, sedaj pa tole user posted image . Upam da kmalu pridejo na stare tire user posted image .

Super, potrjeno tudi iz moje strani. Ponedeljek ob 9.30 pred kulandijo. Se pravi smo sedaj punsha, lara, jada, kati in slomak. Upam da nisem katere spustila user posted image

Danes moram pa našega malega malo pohvalit. Sem mu pred spanjem dala mlečno kašico in je prav lepo jedel. Je pojedel približno 70 user posted image . Res super. No potem seveda še pri meni naprej. Sedaj grem pa še jaz kaj pojest, imam kar luknjo v trebuhu, sem lačna kot user posted image user posted image

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
4.6.2010 21:08:36   
Kati81
Za ponedeljek velja, razen, če mi Kaja full zboli, ker je včer in danes 1x bruhala, sam zdej je ok, upam, da tako ostane.

Prenosna postelja - carsko, mi imamo eno na vikendu skoz sestavljeno, notri pa dva jogija, spodaj enega starega in zgoraj novega., pol gre pa itak en ven.
Drugo uporabljamo za dopuste in imamo zložljiv jogi zraven, pa še dokupljen en tak del da se dno dvigne do sredine in je super. Vse je še od Kaje.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
4.6.2010 21:26:57   
Lara73
sej morm povedat....

kličem zdejle sestro in ker je ura že pozna me vpraša:ja kaj pa je? A boš babi?

user posted image

Sem rekla, da se z njo ne pogovarjam več user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
4.6.2010 21:29:11   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Super, potrjeno tudi iz moje strani. Ponedeljek ob 9.30 pred kulandijo. Se pravi smo sedaj punsha, lara, jada, kati in slomak. Upam da nisem katere spustila user posted image

ulala, potem bomo pa kar številno zasedale user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
4.6.2010 21:41:24   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

sej morm povedat....

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Lara, mene bo pobralo od smeha user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
4.6.2010 22:43:46   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

sej morm povedat....

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Lara, mene bo pobralo od smeha user posted image user posted image user posted image user posted image .

user posted image  user posted image user posted image user posted image  user posted image ampak priznam, meni na tvojem mestu tut ne bi blo smešno

da še nekaj pokomentiram:
- čebričkanje: mi imamo Shantalo, ki je glih neki vmes med tummy tubom in bebe you. Vsi trije so se radi čebričkali, no tazadnji se še. S tem, da smo taprvega čebričkali tam nekje do 9m, tadrugo pa samo ene 3,5m, ker se je začela pol tko vstajat (se je z rokicami prijela za rob in se z nogicami odrivala), da sem se bala, da se mi bo zvrnila in smo čebričkanje mogli opustit. meni je pa tko fino, ker otroček uživa not, pa malo vode porabiš pa dosti časa ostane topla, v banjici se kar hitro ohladi.
- tuširanje/banjica: ko ni časa za čebričkanje se kar na hitro stušira z enim od naju user posted image , kasneje pa, ko sta že sedela in sta bla prevelika za čebriček, sem v trgovini nabavla največjo možno pravokotno posodo, ki gre v tuš kabino (one velike, ki jih lahko imaš naprimer za kaj namakat al pa umazano robo ipd.) in sta se dolgo časa kar oba skupaj notri kopala. Tam sem jima natočila vodo in ju zaprla v kabino, da nismo imeli poplave v kopalnici user posted image . Nekako ko sta imela prvi in tadruga skor 3 leta sta se začela notri kopat posamezno, ker so bile nogice predolge, da bi bla not oba in sta se začela brcat user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
5.6.2010 0:14:57   
Smrketa13
Lep večerni pozdrav vsem...če niste šle že spat.

Glede tele kožice pri fantkih. Mene je kr groza dol vlečt, k je tolk mejčken. Do sedaj sem jo potegnila dol čist mal. Zadnjič k sva šla na cepljenje mu jo je pa pediater potegnil čist dol. Božček se je jokal k utrgan user posted image user posted image user posted image pa sem pediatra vprašala,če mu moram tut jaz tolk kožico dol vlečt pa je reku, da sam na vsake toliko časa,ker ko bo tamal imel dost dolgo rokico si jo bo že sam začel dol vlečt user posted image

Glede uspavanja je pa pri nas tako. Ponavadi ga zvečer (recimo okrog 9 h) podojim in kr zaspi na joži, pa ga dam v posteljico. Včasih pa ne zaspi, recimo k je cel dan pokonc in je že tečen, kje tolk zaspan, ga pa moj mal nosi naokoli ali pa si ga dam na trebuh, tko da sem jaz v pol sedečem položaju, mu kaj zapojem, se mal guncava in pol zaspi. Pa ga pustim na meni še kakšne 15 min, da ornk zaspi in pol ga dam v posteljico.

< Sporočilo je popravil Smrketa13 -- 5.6.2010 0:28:36 >

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
5.6.2010 0:25:06   
Smrketa13
Slomak mislim, da si ti enkrat razlagala, da si dobila za na morje eno stvar, ko jo uporabljaš za user posted image za na plažo. K ma še streho. Pa si ful hvalila. A to je mogoče ta zadeva, ko jo imajo zdej v baby centru v akciji, k je bazenček z streho?

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
5.6.2010 7:30:20   
Lara73
ah kok bi spala...

zbudila seje ob 22, 1, 4, 5, 6, potem sem pa obupala in sva ob 6:20 vstali.

Grem se pritožuje...

Neposredna povezava do sporočila: 2889
5.6.2010 7:32:12   
Lara73

sej morm povedat....

user posted image

čakaj, čakaj, da bodo tvoji na vrsti user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2890
5.6.2010 8:22:01   
smuki
Lara, sej vem, da teb ni smešno... ampak fora je pa dobra. Sem se tud jst nasmejala.

Jst sem se pa, glede na to, da smo se zbudile ob pol enih, pol štirih, pol petih in nato ob pol osmih, naspala!!!
Pa že nekaj časa opazujem, da zjutraj, ko se zbudi, ji ni za jest. Tako, da ji sicer ponudim, ampak če vidim, da se afna, se kr vstanemo in jemo šele čez kakšno uro. Ker če pa takrat mal pofleka, pa bi ona spet čez kakšno uro... in potem jemo na eno uro tam do ene treh.

Spanje - zvečer, ko se umijemo in oblečemo pižamico, se še podojiva, nato pa jo kr odložim v posteljico. Včasih mi zaspi že med dojenjem, včasih jo samo odložim v posteljico, postavim na bok pokrijem in že spi, včasih mal z dudo in ji moram ene 3x it popravit, ker se pritožujem, ko ji pade ven (ta čas kaj pospravim po zgornjem štuku user posted image ), včasih pa si pomagamo z vrtiljakom.
Ampak nikoli je pa zvečer ne uspavam na rokah.
To počnem čez dan in sicer na 1,5-2 uri jo kar mal stisnem k sebi, dam dudo, mal pocincam sem pa tja in velikokrat kar zaspi.
In je zdaj veeeeeeeliko bolje kot pa takrat, ko sem čakala, da sama zaspi.
Prenosna posteljica - mi jo imamo zdaj kar v dnevni razstavljeno in noter spi večinoma čez dan, sploh popoldan, če smo notri. Jo pa ima kr rada, ker je na stranicah pikapolonica in jo tako gleda.
Me pa moti, ker ima tako tanko dno. Zdaj sem ji notri dala en kovtrček, razmišljam pa da bi ji dala notri kakšno peno al kaj. Se dobi kakšen "zložljiv" jogi za te prenosne posteljice?

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
5.6.2010 9:37:16   
mucica2

sej morm povedat....

user posted image

res si smešno napisala....pa sej dokler je sam fora je še smešn....če pa slučajn res pride do tega pa ni user posted image

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 2892
5.6.2010 9:43:17   
mucica2

spanje: včeraj je zaspala okoli pol 10ih, zraven mene na postelji, potem je a začela gledat sm jo dala kr v posteljico in dudo pa je zaspala. Zbudla se je ob 5ih, se je malo priklopila, sm jo dala nazaj v posteljico in je spala do 8.20, vmes sem samo dudo dvakrat popravila tam nekje okol pol osmih. In tako je pri nas skoraj vsak večer. Ima že iste ure za spanje in za jest, zjutraj pa se ponavadi tako zbudi (pol ure gor al pa dol).

vidm da mam še kar srečo, koker berem da se vaši zbujajo ponoči, moja zaenkrat lepo spi....koker je napisano zgoraj user posted image (ne bom se nič hvalila da se ne pokvariuser posted image user posted image )

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 2893
5.6.2010 10:19:52   
Lara73

Lara, sej vem, da teb ni smešno... ampak fora je pa dobra. Sem se tud jst nasmejala.

Me pa moti, ker ima tako tanko dno. Zdaj sem ji notri dala en kovtrček, razmišljam pa da bi ji dala notri kakšno peno al kaj. Se dobi kakšen "zložljiv" jogi za te prenosne posteljice?

Če dobro pomislim, mi je smešno. Imam občutek, da se vse to dogaja nekomu drugemu. Še ne dojemam stvari. Pa, ups, se dogaja meni.

Lahko dokupiš penast jogi, zliži se na 3 dele in stane BC 25€. V trgovini Jysk pa je 20 €, malo tanjši, pa mislim, da ga zrolaš.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
5.6.2010 10:20:42   
Lara73
Evo sva se malo naspale.

Zdej greva pa v trgovino, drugače ne bo kosila.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
5.6.2010 10:29:54   
dskubin

Jst sem se pa, glede na to, da smo se zbudile ob pol enih, pol štirih, pol petih in nato ob pol osmih, naspala!!!
Pa že nekaj časa opazujem, da zjutraj, ko se zbudi, ji ni za jest. Tako, da ji sicer ponudim, ampak če vidim, da se afna, se kr vstanemo in jemo šele čez kakšno uro. Ker če pa takrat mal pofleka, pa bi ona spet čez kakšno uro... in potem jemo na eno uro tam do ene treh.

Spanje - zvečer, ko se umijemo in oblečemo pižamico, se še podojiva, nato pa jo kr odložim v posteljico. Včasih mi zaspi že med dojenjem, včasih jo samo odložim v posteljico, postavim na bok pokrijem in že spi, včasih mal z dudo in ji moram ene 3x it popravit, ker se pritožujem, ko ji pade ven (ta čas kaj pospravim po zgornjem štuku user posted image ), včasih pa si pomagamo z vrtiljakom.
Ampak nikoli je pa zvečer ne uspavam na rokah.
To počnem čez dan in sicer na 1,5-2 uri jo kar mal stisnem k sebi, dam dudo, mal pocincam sem pa tja in velikokrat kar zaspi.
In je zdaj veeeeeeeliko bolje kot pa takrat, ko sem čakala, da sama zaspi.
Prenosna posteljica - mi jo imamo zdaj kar v dnevni razstavljeno in noter spi večinoma čez dan, sploh popoldan, če smo notri. Jo pa ima kr rada, ker je na stranicah pikapolonica in jo tako gleda.

seveda obstaja zložjiv jogi, mi imamo nekaj takega:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166740
oziroma http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=182446

Občutno cenej so zmeri imeli v Leclercu (pod 15).

Včeraj nisem komentirala še spanja, itak sem bla dolga kot klobasa user posted image
No, mi smo med tistimi, ki neprestano jemo, čez dan na 2, max 3 ure, ponoči taprva runda 3,5 ure spanja, če je po sreči, pol pa na 2, prot jutru včasih tudi na 1 uro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem kak dan kot povožena, danes smo se zbudili samo 3x in sem prav fejst user posted image Vsi 3 so bli taki, zgleda jim je to v genih. Pa uvajanje goste hrane ni pr nobenmu nič kaj pomagalo pri daljšemu spanju, noč so prespali šele, ko so se prenehali dojit, oziroma so takrat mogoče še 1x se zbujali za vodo al mleko. Ampak nama je bil to luksuz user posted image

< Sporočilo je popravil dskubin -- 5.6.2010 10:30:51 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
5.6.2010 10:50:20   
Tinca Malinca

Ja, zložljivi jogiji se dobijo. Mi ga imamo, ampak zasede kar precej placa ...

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
5.6.2010 10:52:59   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

sej morm povedat....

user posted image

res si smešno napisala....pa sej dokler je sam fora je še smešn....če pa slučajn res pride do tega pa ni user posted image

Jaz se že psihično pripravljam, da bo naša tamala vragec in pol, glede na to, da je moj user posted image bil pol hudiča, jaz tudi nisem bila ravno lahek zalogaj, pa še učit'lca sem ... ah joj user posted image user posted image user posted image . Potem pa razmišljam, da bi imela še kakšnega otroka ... user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
5.6.2010 10:57:24   
Tinca Malinca
Spanje: Mi smo do zdaj imeli navado, da tamalo skopamo, se lepo podojiva in v sekundi 20 zaspi, okoli 20. ure, med tem ko ji ati bere pravljico user posted image user posted image user posted image . Zbuja se ponavadi 1x na noč, včasih dvakrat - kakor kdaj.
Ampak zadnje dni je katastrofa, noče zaspati, če ni mene zraven, jo moram božat, govorit ali pa samo za rokico držat, pa zaspi; drugače je jok in stok. Spi pa kar normalno, okoli 1 se zbudi, ji dam dudo in potem spančka do kakšnih 3 ali 4. Okoli 7 ali 8 pa itak vstanemo potem ...
AMPAK jaz sem vseeno čisto povožena, mi moji prigovarjajo, da naj raje neham dojit, ker me to očitno zelo izčrpava. Kaj pa vem ... če se mi masitis še 1x ponovi, bom definitivno nehala z dojenjem. 

Neposredna povezava do sporočila: 2899
5.6.2010 13:21:30   
mucica2

Cappy96: hvala za nasvete zadnjič....user posted image
(ampak gre nekako na bolje, tudi je že malo več)

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
Mojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezen
Morda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.