|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
2.6.2010 16:53:10   
missD
nejkec, imaš morfologijo  pri prim.cerarju? :)

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
2.6.2010 18:46:44   
2ursae
domača žival: mi2 z mojim imava ful rada mucke. Živimo blizu gozda, imeli smo mačkonko, ki se je po milji volji po hosti potepala, ko sva šla pa na dopust, sva jo dala pa mojim strašem, kjer je bila tudi kot kraljica user posted image . Sva jo pa lahko za tri dni pustila tudi samo, če je bilo lepo vreme, soseda pa ji je dajala hrano. Letos bi, če ne bi zanosila, zihr že imeli mačkico, zdaj bomo pa počakali še kakšno leto ali dve, da tamala kolikor toliko zraste. Pri mački mi je všek, ker sama poskrbi zase, ni tako huda obveza kot pes. Trije mulci pa še pes ... uf, zame je to čisto preveč - ni pa izključeno za takrat, ko bojo otroci že veliki in bodo lahko pomagali pri skrbi za kužka. Itak bi najrajši mešančka.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
2.6.2010 19:02:14   
mojcaya
Jaz ravno iz morfologije ! Vse ok, mere so na zgornji meji - rok po ultrazvoku naj bi bil 11.10.
Drugače pa bo user posted image user posted image sem bila skeptična glede tega ultrazvoka, ker se slabo vidi, ampak je dovolj velik user posted image OBA SVA FUL VESELA !!!

papa

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
2.6.2010 22:24:13   
orhideja80
Meni so pa kavbojke zakon. Nosečniške so tako ali tako bolj "na komot", elastične tko da nič ne tišči. Fajn za v službo, ker vsak dan tudi ne morem nosit krila al pa nekih finih hlač (pa tudi te so mi že skoraj vse preozke, razen tiste, kjer sem imela prej še kar nekaj lufta). Pa tud za prosti čas, ker povsod tud ne moreš it v trenirki....

Glede živali: komaj čakam, da se selim (nekje okrog novega leta) pol bova pa tudi midva imela mucka. Zaenkrat je to bolje, ker so mački precej manj zahtevni, pa tudi všeč mi je, ker je veliko manj dlak.

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
3.6.2010 7:11:00   
Roberta69
Mucki so res ful nezahtevni, v bistvu mu je ta glavno, da ima hrano. Je pa res, da je super, če si v hiši, atriju in se mucek lahko po mili volji sprehaja in podi naokoli. user posted image je imel pred leti ogromnega mačka in ker je bil zelo malo doma, ga je dal sčasoma k sestri, ki ima velik vrt in je tam veliko bolj zadovoljen.

Brcike: no, jaz sem jih včeraj začutila šele drugič (konkretno, je še MM lahko občutil), tako da sploh ne morem verjet, da bo fant - če bo tako miren, bo pravo nasprotje Liama user posted image . Hočem pa rečt, da se zato, ker jih nikoli ne čutim, nič ne sekiram, ne vem, nimam občutka, da bi bilo kaj narobe...

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
3.6.2010 7:17:02   
majabar
Roberta, si me kar malo potolažila. Jaz sem jih čutila same enkrat prejšji teden, zdaj pa nič. Imam v torek morfologijo in res komaj čakam.
Za živali pa jaz nisem. Najraje jih nežno pobožam z nogo, če se jih slučajno z roko dotaknem, si jo grem pa takoj umituser posted image .

< Sporočilo je popravil majabar -- 3.6.2010 7:21:22 >

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
3.6.2010 8:13:00   
3x mami
jutro!

kaksen naliv je bil ponoci! ... zdaj pa sonce. upam, da tako tudi ostane. imamo popoldne zakljucno predstavo v vrtcu, pa je program tak, da bomo zunaj, potem pa na igrala. eh, pa naj se fajn posusijo do takrat!

drugace? kako kaj trebuscki? meni se zdi, da se je moj malo dvignil. ne vem, iste hlace mi drugace stojijo. ima se katera tak obcutek?

mojcaya, user posted image za pregled in user posted image !

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
3.6.2010 8:22:14   
S*
Dobro jutro!

Jaz sem tako slabo spala danes ponoči. Sem se zbudila ob 3h in sem do 5h ovce štela.
Ko prebiram o brcikah me pa kar strah postane, jaz jih namreč še nisem čutila, ali pa ne vem kako zgledajo. Morfologijo imam komej čez 13 dni, upam da jih bom do takrat že začutila. Še dobro, da imam ASin poslušam user posted image ,da me vsaj malo potolaži.

Ja pa v ponedeljek začnem z materinsko šolo, sva se odločila da greva na ta termin, saj se mi zdi september malo daleč, kaj pa vem kako bom prenašala zadnje tedne  user posted image , po mojem se mi ne bo dalo  več naokoli skakat.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
3.6.2010 8:40:10   
pixieM
Dobro jutro!

domače živali - če bi katera imela mucko (črno ali belo), jo z veseljem oddam, ali pa če veste za koga, ki bi jih imel. Ker živimo ob glavni cesti, nerada vidim, da male mucke ostanejo, ker se ne znajo pazit in jih hitro kdo povozi (ker norci kljub omejitvi 50 vozijo 100!!!).
brce - mene moj user posted image brca vedno v službi. Ali pa malo po tem ko jem čokolado ali sladoled. Takrat se pa razživi. Je pa tudi res, da je šele en teden kar čutim brcike. Po navadi je tak čuden občutek, kot bi mi zategovalo trebuh (kot bi otrdeval) in takrat se primem zanj in skoraj vedno sledijo brce. Je pa tudi res, da ko želim da brce čuti tudi fant, takrat pa ne! In potem čaka po 10 minut, da si bebica le premisli in malo pobrca.
materinska šola - kdaj boste šle ve? Jaz mislim, da bi šla v septembru. Kolikor sem pozabljiva, bom tako ali tako vse pozabila, če grem zdaj user posted image . Pa še vsa okrogla bom in bi blo lepo, če se bi vsaj malo spravila iz hiše v tistem času. Ali se motim? Povejte tiste, ki ste že hodile kako je boljše...

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
3.6.2010 8:58:07   
3x mami
jaz sem v prvo hodila v materinsko decembra, rok sem imela prve dni februarja (rodila par dni prej). in mi je bilo cisto v redu. trebuh ni bil se prevelik, sedenje me ni motilo, poslusala in slisala sem stvari, ki jih nekaj mesecev prej ne bi. se imas rok nekje v drugi polovici oktobra, je po moje cisto v redu. seveda odvisno od pocutja... ce je rok pa v zacetku oktobra, eh, potem bi raje sla kar zdaj.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
3.6.2010 9:02:57   
nika1
No pa se spet malo oglašam, ja se mi kar dogaja v tej nosečnosti
po dolgih letih sem v petek oz. soboto dobila Gnojno angino seveda
sem takoj dobila antibiotike Ospen user posted image , v bistvu sem jo dobila od moža ki je
zbolele en dan prej, no čez vikend je bilo res hudo, ko še požirek čaja skoraj
nisem mogla spiti... zdaj sem pa vredu, upam, da  tudi detece, no sej zdaj
se spet malo bolj pridno oglaša...
Alergija pa itak še ne popušča tako, da sem že zaradi tega vsa boga... ah ja

Aja Majabar čestitke tudi od mene, na slikicah izgledaš prav fajn, taka čisto
vitalna nosečnica boš, taka luštna, ki bo verjetno imela samo trebušček in to je to..
ja smo ti lahko kar malo ,, fouš,, ...

lp vsem    

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
3.6.2010 9:05:30   
tinaaleks
Jutro!

Se malo kasneje javljam kot ponavadi, ker smo imeli že jutranji sestanek. Na srečo minilo brez stresa!user posted image

pixie-če imaš možnost, pejt čimprej, ker vem da sem jaz takrat že težko sedela (ponavadi so prav trdi stoli). Jaz sem šla prvič avgusta (rok je bil zečetek oktobra) in je bilo najprej 8 ur sedanja v službi, potem pa še 3-4 v šoli. Na srečo je moj hodil zraven, da sva se lahko vmes še pogovarjala, ker nekatera predavanja so fajn, ostala brez veze. Na koncu pa itak ugotoviš, da kar so povedali, ti nič ne pomaga.

3xmami- moj tebušček je vedno večjiuser posted image . Kakšno opažanje ne? Me pa user posted image  brca veliko bolj spodaj kot me je prva-če me je prva v popek, me ta že v sramno kost. In to čez cel dan. Sem se včeraj prav nasmejala: moj dela ta teden popoldne do 18 in ga greva z Aleksandro vedno iskat z avtom. Se on vsede not in začne mala zadi: "ata, ata, ata,..." user posted image  v trebuhu pa brcat. Zgleda so vsi veseli ko vidijo in slišijo ata.user posted image

mojcaya-user posted image zauser posted image  in pregled.

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
3.6.2010 9:21:14   
3x mami
nika1user posted image cimprej se pozdravi!

tinaaleks, ja, rase pa se vedno user posted image moj je cisto navdusen, ko kaj pojem. potem vedno zacne veselo brcat. upam, da mu apetit ostane tudi po rojstvu user posted image

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
3.6.2010 9:48:32   
anju
pozdravljene user posted image

živali sm totalno mačji človek. kot otrok sem bila nanje nora. kr nosila sem jih domov, uboga mamauser posted image
zdaj imamo eno muco pribl. 4 leta. sva blili skupaj noseči. kakih 14 dni za mano je skotila 7 mladičkov in jih pod terasno streho dojila cel mesec, potem so začele lazit in jih ni več mogla imet gor. potem je ukrepal oče...user posted image  sej je bil tud on nekaj dni potrt. takoj nato smo jo peljeli sterilizirat. tako je bla slaba po posegu, da sem mislila, da se ne bo prebila. pa je super mačka zdaj. v glavnem je zunaj, ji preveč družbe in hrupa niti ne paše. najbolj uživa, ko jo mali preganja. imajo tudi živali rade otroke!

trebuh & brce oboje je in se veča. brce cel dan, spodaj zgoraj. ne kaže da bi bil zelo nasproten karakter Tigranu:) se bomo še nadelali...

mali je od včeraj, ko je šel po 10 dneh v vrtec siten, nezadovoljen, trmast... sej vem da ne mara vrtca, tudi z vzgojiteljico smo o tem govorili... kaj lahko naredim(o)? tako žalostna grem v službo. sem mu povedala, da se ne maram kregat, ker mi je potem hudo v službi, pa ne vem če mu to kaj pomagauser posted image  danes gre prej spat! to bo prvo. do zdaj smo čakali 10 zvečer zaradi ospena. vseeno ne verjamem, da je samo neprespan...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
3.6.2010 9:54:33   
2ursae
brcike: jaz jih tudi že čutim, a le, če ležim. Mi je prav luštno, ko zvečer, preden zaspim in zjutraj, ko se zbudim čutim, da imam družbo user posted image .

Zdaj z otrokoma prebiramo "Lukec dobi sestrico", ta starejši je ful zainteresiran, mali se pa bolj dolgočasi. Je pa prav fina zadeva user posted image .

Sicer sem pa doma, z malim sva noč s pon. na tor. preživela v bolnišnici, tako da sem sedaj doma na negi in imam doma oba otroka. Od tega vrtca in bolezni se mi bo res počasi zmešalo in sem se odločila, da ju do poletja (itak gremo kmalu na dopust) ne dam več v vrtec. Bomo že kako pokrpali z varstvom. Še tega se mi manjka, da se vse leto veseliš dopusta, po pa otroček zboli.

fajn bodte, božajte bušije user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
3.6.2010 9:59:09   
tinaaleks
anju-če že tako ne mara v vrtca, potem verjamem da je po 10 dneh doma za njega prav težko it nazaj. A ne mara samo tega, da ga tam pustiš in se potem cel dan lepo igra, ali mu je tudi cel dan bit težko v vrtcu? Je pa težko it v službi in pustit otroka nekje, kjer veš da ne mara bit. Prav sočustvujem s tabo. Sem se tako počutila en teden, ker naša ene vzgojiteljice ne mara in jo je bilo prav težko oddat, ker je takoj začela jokat. Čeprav drugače hodi rada v vrtec: pomaha in gre.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
3.6.2010 9:59:56   
3x mami
anju, kdaj pa ustajate zjutraj? ne vem, kaj bi ti svetovala, ker nasi ze od zacetka radi hodijo. v bistvu so dnevi, ko pojamrajo, da bi radi ostali doma, da bi radi sli k nonotom, ampak se delam, kot da to preslisim. treba je it in brez debate. ne kregam se, ker to sam poslabsa. vzamem si kako minuto vec zjutraj, opravim jutranjo rutino, in potem se odpravim se jaz. kdor je pripravljen, gre pac z mano.

2ursae, user posted image da se kmalu pozdravite! kaj pa ima, da ste pristali v bolnisnici?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
3.6.2010 10:26:41   
2ursae
anju, naš starejši tud ne mara vrtca. Je pa že toliko star (4,5 let), da se je sprijaznil s tem, da gre. Tko da nimamo več večernega joka in nočnih stisk, ki jih je doživljal, ko je bil star 3 leta. Pri nas je tudi tako: zjutraj vse opravimo kar se da hitro, pomaga pa tudi, da v vrtec hodi z bratcem. No, seveda sta v različnih skupinah, a gresta skupaj do tja in skupaj domov.

naša bolnica: našemu malemu se vsak mini prehlad, ki ga marsikateri otrok brez težav premaga, preseli na bronhiole in hitro dobi bronhiolitis. Ker to pomeni težave z dihanjem, včasih končava tudi v bolnici (na Infekcijski). Sicer mu domače inhalacije Ventolina pomagajo in bolezen v glavnem prebrodi v domači oskrbi, včasih je pa tak revež, da naju pošibajo v bolnico. Sem bila pa ful vesela, da sva šla že drugi dan domov, ker sva ponavadi tam kar tri do štiri dni. Najbrž šparajo user posted image .
Moram povedat, da sem ravno zaradi teh bolezni oklevala, ali bi imela še enega otročka ... zdaj sta dala skozi že dve sezoni bolezni (smo magnet za viruse, nevem, če sta bila enkrat na AB) in nekako upam, da se bo naslednjo zimo izboljšalo. Z novim otročkom je pa vse jovo na novo ... te nege me izčrpajo, raje hodim v službo in živim normalno življenje, na pa da smo zaprti med štirimi stenami.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
3.6.2010 10:29:29   
anju
saj se igra v vrtcu. samo ko ga kaj vprašaš, ne mara odgovarjat, kot da je pač zdaj vrtec mimo in se ne bo obremenjeval z njim. pravi da nima prijatelja. da ga vzgojiteljicani bila vesela po tolikem času, pa sem prepričana da nu je izkazala pozornost. čeprav ženska tudi nama ni preveč všeč, ne morem rečt, da je slaba. zdaj ga vozi moj zjutraj in pravi da gre lepo, da ga ni treba nest v naročje kot štafeto, kot smo ga dolgo mogli.
to da kreganje ne pomaga vem. samo ko se vrže po tleh ali upogne ritko, ko ga skušam posesti na školjko in še komaj ga držim, potem se pa razburim... zbudim ga 10 - 15 min čez 6. ob 6:30 mora bit že v vrtcu.

2ursae kaj je blo, da ste bli v bolnici?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
3.6.2010 10:36:25   
anju
aha, si ravno odgovarjala.
se strinjam, hudič je ko je otrok bolan. naš je tudi tak, da ko se mu nekaj začne se konča s tretjo ali še kako dodatno boleznijo. lani v tem obdobju je imel 3 angine zapored, škrlatinko, na koncu še virozo. smo praznovali drugi rojstni dan mesec kasneje. upam da letos ne bo tako. samo varstva ne morem kombinirat, da ne bi šel v vrtec, pa je glede na to da ne ra gre, že prav da vztrajamo, da hodi...

hja, upam da bo tud naš rajši šel z bratcem...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
3.6.2010 10:59:43   
3x mami
anju, 15min imas, da ga zbudis, spakiras in odneses v vrtec? uh, nam bi to bilo definitivno premalo. 10min traja ze samo to, da jih zbudim in enega po enega nateram iz postelje. potem wc (vsak pac rabi par minutk tam), oblacenje (ker so se zakomirani, oblecem kar jaz), hitro kaj za pod zob (sadje, kak kos kruha, sira, piskot - ce nic ne pojesta, sta v vrtcu obupna, ker imata do zajtrka skoraj dve uri)), obuvanje in v avto. za vse skupaj porabimo vsaj 40min. s tem, da imam jaz rezevo, da se ne zivciram. ko sem hodila v sluzbo 8ur, sem ju zbujala ob 5.30-5.45, v avtu smo morali biti najkasneje ob 6.10. spat pa hodita med 20 in 21h, odvisno od tega, koliko se jima je dogajalo cez dan.

poskusi mogoce zjutraj uvesti kako daljso rutino. da se sploh zbudi, preden gre iz hise. mogoce neumno, mogoce pa bo kaj pomagalo.
glede tega, da ti ne pove, kaj se tam dogaja, pa ne skrbi. jaz vse, kar zvem, zvem od vzgojiteljic. ce ju vprasam, kaj sta delala, je odgovor standard: jedli, igrali, spali. in kaj ste jedli: potem mi pa nastejeta prakticno vse, kar lahko tam dobita. no, starejsi je zacel zdaj mal povedat, kaj je jedel in cesa ne.
a potem bosta z bratcem skupaj hodila? al imate starostne skupine? pri nas so vsi skupaj in je prav fino. bo zanimivo, ce bodo kar vsi trije v isti skupini.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
3.6.2010 11:00:02   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: anju

samo varstva ne morem kombinirat, da ne bi šel v vrtec, pa je glede na to da ne ra gre, že prav da vztrajamo, da hodi...

s tem se popolnoma strinjam. Jaz ful upam, da bo drugo leto, ko bo predšolski, raje hodil oz. si dobil kakšnega prijatelja. Če ima otrok prijatelja, je vse lažje.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
3.6.2010 11:05:38   
tinaaleks
Jaz sem mojo na začetku zbujala ob 6:10, 6:25 sva bili že v avtu. Seveda sem jaz prej vstala in sebe zrihtala. za njo pa sem pripravila mleko, ki ga je spila, kar na previjalni mizi, medtem ko je mama previjala in oblačila in sva šli.
Zdaj se pa tako ali tako zbuja sama ob 5:30 in imava malo daljšo rutino: najrpej kahlica, potem oblačenje, mleko, potem zobki, počesat, obut,... Pa je ura 6:20. (seveda se moram jaz bolj na hitro oblečt-kolikor imam pač časa medtem ko ona pije mleko).
Danes, sva odšli celo 5 minut prej, zato ker je hotla obut škornje, da lahko skače po lužah (upam da bo kakšna) in ko so bili obuti je rekla: gremo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
3.6.2010 11:45:52   
anju
to glede prijatelja smo se ravno na zadnjih govorilnih pogovarjali z vzgojiteljico. je rekla, da se je trudila, ga vključevala med družbice, ampak pravega prijatelje ni. lahko je samo naš tak ali pa je čisto tako padel v svojo skupino pol leta mlajši od vsek, ko so bile družbice že izoblikovane... kaj čmo, vem da bi ga prijateljček bolj vlekel v vrtec. enkrat ga bo že imel...

da bi ga prerj zbujala. ah, če se preveč zbudi je pa že preveč razposajen, pa hoče risanko, pa se začne skrivat po postelji... sej imamo rutino: na školjko, preoblečem, ker je še zaspan, zna pa toliko, da bi se lahko oblačil celo dopoldne (raje se slečeuser posted image ), potem v kuhinjo na pult na hitro par keksov (tiste pečjakove živalce - otroško veselje) z mlekom in smo skori nared. seveda sebe zrihtam prej ko njega zbudim. vrata sobe ima pa itak odprta in nič ne pazim z ropotanjem. zanimivo, čez vikend pazim, pa se vseeno zbudi in ustane...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
3.6.2010 12:08:41   
jana84
ojla!

Sem kar še malo bolj jezna kot včeraj...Sem pogledala če sse kaj popravli smeškoti na seznamu, pa vidim da je sploh tričetrt stvari zginlo! Bo treba se mal usest in pogledat kaj je zdej s temi zadevami...

Sm pa poskusla tud z explorerjem odpret forum, tam je pa še hujš...sploh ne prikaže nič kot samo besedilo v sporočilih...

Ah, pejdmo se dajt s temi zadevšnami...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......