|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2010
1.6.2010 9:45:54   
BabyKitty
KatyK79 zelo dobro vem kako je s skakanjem po forumih pa z iskanjem težav... ampak če dobro pomisliš vidiš, da je žensk, ki so doživele SS po 12. tednu zelooo malo, so pa po forumih glasne, zato ker tukaj iščejo tolažbo in razumevanje, v nas pa črpajo nek strah, ki je čisto brez podlage... brala sem eno statistiko, da ko slišiš otrokov srčni utrip na UZ je možnost za SS le še 3%, možnost po 12. tednu pa cca. 1% če ne celo manj... Ta številka pa ni vredna obremenjevanja... Sedaj smo skoraj vse (ali že celo vse?) slišale srčka, kar pomeni, da se bomo morale prenašati do decembra, mogoče celo januarja user posted image

Glede mazila imam trenutno od Aventa olje in moram reči, da je kar uredu... se vpije v kožo v minuti, nič masten, pa še šprica je user posted image če pa pomaga... je pa druga pesem user posted image

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
1.6.2010 10:07:36   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Trenutno kot študijsko gradivo berem knjigo znanost o vzgoji... super zadeva o razvoju možgan dojenčka, npr. da ga nikoli ne smemo pustiti jokati, saj to lahko trajno poškoduje možgane,

Brez zamere, ampak to se mi pa zdi tak iz trte zvito ne, ker pol bi morala bit generacija naših staršev, pa deloma še tudi naša z uničenimi možganimi ali pa vsaj resnimi trajnimi posledicami, ker so otroke pač pustili jokat, dokler jih ni minlo. Vsaj pri moji mami je bilo tak, pa pri meni tudi, sem se bila sposobna dret 3 ure skupaj ko je mama šla na faks, pa so me pač pustili, pa mislim da mi čisto nič ne manjka no. Danes pa mama vbijajo glavo, da skorajda kriminalci, če pustijo, da otrok joče več kot 1 minuto.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
1.6.2010 10:15:57   
birdy

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Trenutno kot študijsko gradivo berem knjigo znanost o vzgoji... super zadeva o razvoju možgan dojenčka, npr. da ga nikoli ne smemo pustiti jokati, saj to lahko trajno poškoduje možgane,

Brez zamere, ampak to se mi pa zdi tak iz trte zvito ne, ker pol bi morala bit generacija naših staršev, pa deloma še tudi naša z uničenimi možganimi ali pa vsaj resnimi trajnimi posledicami, ker so otroke pač pustili jokat, dokler jih ni minlo. Vsaj pri moji mami je bilo tak, pa pri meni tudi, sem se bila sposobna dret 3 ure skupaj ko je mama šla na faks, pa so me pač pustili, pa mislim da mi čisto nič ne manjka no. Danes pa mama vbijajo glavo, da skorajda kriminalci, če pustijo, da otrok joče več kot 1 minuto.

Bravo Arwenkouser posted image Se strinjam, zdej se čist pretirava. Če bi za vsak jok skoču bi bli otroci tako razvajeni da je joj. Sem delala v vrtcu pa lahko rečem, da so otroci res veliko bolj razvajeno kot smo bili mi.
No ja, vseen se mi pa ne zdi vredu da pustiš otroka jokat tri ure skup. Tist so le bli drugi časi. Ampak če pa kdaj 10 minut pojoka ni pa nič narobe. Če jst tamalihdveh ne bi mal pustila jokat še danes ne bi ponoči spale. Seveda sem hodila na ene pet minut noter, nisem pustila da se zjokata do spanja.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
1.6.2010 10:24:41   
suziflo
zaljubljena23 imam stran na facebooku..:))

Dobro jutro punce.... kako ste??
Danes sem stopila v 11.teden, jupi:))

Še 3. tedne in končno 2. pregled ter Ns imam isti dan....Upam, da bo vse o.k in da vidimo spol:))

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
1.6.2010 10:29:26   
BabyKitty
Arwenko in birdy, ne govori o tem, da si potem na pol prizadet, če te starši pustijo jokati... govori o tem, da lahko ne razvije čustvene inteligence, kar se pa na današnji generaciji definitivno pozna (večja dovzetnost za stres ipd.)

birdy tudi sama sem delala v vrtcu in otroci so razvajeni, ampak z materialnimi stvarmi, s čustvi staršev pa niti ne...

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 1.6.2010 10:32:46 >

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
1.6.2010 10:39:03   
birdy

Arwenko in birdy, ne govori o tem, da si potem na pol prizadet, če te starši pustijo jokati... govori o tem, da lahko ne razvije čustvene inteligence, kar se pa na današnji generaciji definitivno pozna (večja dovzetnost za stres ipd.)

birdy tudi sama sem delala v vrtcu in otroci so razvajeni, ampak z materialnimi stvarmi, s čustvi staršev pa niti ne...

Ja, se strinjam. Strša kupujejo ljubezen otrok tako da jim preveč pustijo in jim vse kupijo.
Nisem brala tako da ne vem kaj točno piše. Ampak predvidevam pa da dovoljujejo da otrok vsaj malo joka, ne da enkrat zacmizi in že letiš. Pri nas je Kristi taka da vsakič ko ji kej ni všeč zacmizi (to je jok k prov prepoznaš da izsiljuje, pa čist kratek, pol minute mogoče pol se pa smeje dalje) in verjetno za takle niti ne jok ne rabiš letet. Včas pa ti otrok zajoka pa kuj prepoznaš da je neki fejst narobe. Mislm da znamo precenit kdaj gre zares, kdaj pa lahko tud mal pustiš.
Tko sem hotla rečt, da verjetno ni tok striktno kot si ti napisala. Jst upam da razumeš kaj mislim, si preveč na okroglo napisala, pa se mal izgubi ozadje vsega skup?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2931
1.6.2010 10:39:52   
Arwenko
Ja, saj se jaz tudi strinjam, da ravno 3 ure ne pustiš otroka jokat, da so danes časi drugačni. Samo vseeno pa ogromno staršev pretirava. Ravno sem tu na RR brala eno temo, da se 3-letni otrok ne zna niti 5 minut sam zamotit in kaj naj naredijo - se mi zdi, da je to ravno posledica te tako imenovane "moderne vzgoje" in če mene vprašaš, bom jaz raje vrgla uč na kakšno 30 let staro knjigo, ker se mi zdi, da so bile osnovne vrednote in principi boljši in otroci precej bolje vzgojeni kot danes (seveda z določenimi prilagoditvami, ker so se časi le spremenili). Pri tej moderni vzgoji in pedagogiki kot jo pridigajo danes, pa ne vem no - mogoče je v teoriji res boljša in naprednejša pred starimi metodami. Samo ko pa pogledaš otroke na ulici, pa razen izjem, ni videt, da bi bilo boljše, ampak kvečemu slabše. 

Neposredna povezava do sporočila: 2932
1.6.2010 10:51:32   
BabyKitty
Seveda to ne pomeni, da letiš za vsak jokec k njemu in buci buci... stres, ki vpliva na možgane povzroči tisto dolgotrajno histerično jokanje, ki se bo res po 20ih minutah umirilo, ampak zato, ker je otrok obupal, da bo našel tolažbo in to potem vpliva na njegov razvoj... me razumete? Ne morem sedaj pisati cele knjige razlag user posted image zato tudi nisem že na začetku bolj temeljito povedala user posted image Sama vem, da sem se večkrat našla v knjigi... npr. ko je mama stalno hodila na službene poti v mojem zgodnjem otroštvu in kako sem reagirala na njen odhod in vrnitev... in zato pač verjamem večini povedanega... ne morem pomagat user posted image

Pač sama veliko proučujem psihoanalizo, Freuda ipd., delam pa tudi veliko z duševnimi bolniki, tudi z duševno zaostalimi, pa navsezadnje sem delala tudi v vrtcu... in moje izkušnje in prebrano kar potrjujejo tele teorije, ki so napisane v knjigi...

Imam pa mnenje, da starši, ker si ne jemljejo dovolj časa z otroci to odkupujejo z materialnimi zadevami, ker jih imajo potem otroci "raje"... in zato je situacija taka kot je... Službe so celodnevne, na dan vidiš otroka 2 uri če imaš srečo, vzgaja pa ga neka x vzgojiteljica v vrtcu, ki je dobra ali pa tudi ne...

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
1.6.2010 11:15:57   
birdy
Arwenko, mal v hecu mal zaresuser posted image . Jst svojih tamalih ne razvajam prov velik, ampakvsaj tavelka je taka da mam občutek da ma motnjo pozornosti. In dejansko se z eno stvarjo ne zamoti več kot pet minut. Neki je vzgoja, neki je pa karakter. Pa tuki kej dost nimaš pomagfat. Razumem pa kaj si hotla povedatuser posted image
Baby Kitty, se mi je zdel da je tako.user posted image Sej štekam, če začneš mal pisat te kr potegne, in na konc bi skor cel roman napisalauser posted image Vsaj jst sem takauser posted image Sem pa zarad tega tud mal naprej spraševala, a veš, da vidim kako je blo v resnici mišljeno. Ker se mi je zdel da si na hitr napisala.

Sicer sva pa skor glih starosti in mi zelo mladi mamo dostikrat kake nove ideje, pol pa vidš v praksi kako v resnici poteka.user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2934
1.6.2010 11:22:25   
BabyKitty
Seveda praksa... user posted image ampak ko pomislim na delo v vrtcu, se je dejansko videlo, kje se z otroci ful ukvarjajo, se mu posvečajo, kje pa je otrok bolj okrasek v domu... Najbolj žalostno se mi je pa zdelo, ko sem videla ene 4 primere mamic, ki so doma, ne hodijo v službo, otrok pa do 17ih v vrtcu... 

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
1.6.2010 12:53:27   
BabyKitty
A sm vas zdej čisto zamorila, ko se nobena nič ne javi user posted image ni bil to moj namen user posted image

Naši otročki sploh ne bodo jokali in ne bo nobene težave user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2936
1.6.2010 13:12:28   
KatyK79
babykitty - nič nas nisi zamorila...jaz vas berem tu v službi....
aja pa hvala za statistične podatke o ss...sem sedja bolj mirna.

Neposredna povezava do sporočila: 2937
1.6.2010 13:45:13   
birdy
Baby Kitty, tud mene nisi zamorila sam sva z mojim šla gledat en avto. In jutr ga pripeljeva domovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
1.6.2010 13:50:39   
mag3
Babykitty jaz imam že doma Angelsound, ker mi ga je kolegica posodila, pa se pr 12-ih tednih ni še nič slišalo, tako da sem zdaj rekla, da bom počakala, da bo res dobrih 13 tednov; danes sem pa 13t1d, tako, da ga bom vsak čas spet probala. user posted image  

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
1.6.2010 13:52:04   
mag3
Punce kako ste kaj z imeni za otročke. Jaz nimam pooooojma. user posted image  Mi jih je kr nekaj lepih, za punčke, ampak da bi se pa odločila ta je pa pravi za našega, .... to pa ne. Sploh za fanta mi ni nič všeč. user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
1.6.2010 14:00:28   
Arwenko
Ufgh, ime, jaz sem že napisala se mi zdi, celo v to temo...otrok bo Alex, ne glede na to katerega spola bo. user posted image

(odgovor članu mag3)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
1.6.2010 14:04:12   
birdy
Jst mojga prepričujem za Loti če bo punčka in Lan če bo fantek. Bomo vidli kaj bova do takrat naštudirala.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
1.6.2010 14:18:28   
zaljubljena23
BabyKitty, z AS še zaenkrat odlašava...Še je čas...Še je itak prehitro, da bi se kaj slišalo, potem pa še bi bila bolj napeta...Sem ravno eni odgovarjala, da sem imela nekaj krat na dan krče v matrnici in ravno to me je spomnilo, da jih že nekaj časa ni več..In jaz seveda panična...A mislite, da bi me moralo skrbeti...Do 14. še je dolga...

Katy, sva že dve...Enostavno stare slabe izušnje ne morem pozabiti...Pa full se trudim, da sem optimistična, ampak včasih dejansko res ne gre...

Jokanje...Ravno o tem mi je predavala čez vikend sestrična, ki se ukvarja s tem..Jaz sem nekako mnenja, da novorojenčka/dojenčka ne bi pustila jokat, ker enostavno je navezan na mamico in se tako počuti varnega...Nekako se počuti takrat kot da živi...Ko se pa dejansko začne zavedat sveta okoli sebe, ko dejansko začne protestirat z jokom pa je moje mnenje da ga je boljše pustit, da se zjoka...Ampak tole je dejansko samo moje mnenje, kako pa bo praksa pa vam bo povedala čez leto in več...Huh, res si ne znam predstavljat, da bom tako močna in to izvajala...Bomo videli...Saj veste, lažje je govoriti kot pa storiti...Dejansko se v dani situaciji odzovemo čist drugače, kot pa smo prej govorili...V večini primerih, po moje že...

Imena...Sem ravno mojemu včeraj govorila, da se bo treba enkrat dol vsest in začet razmišljat o tem...Moj se je že v nekaj zapičil Tjaša in Lan...Hmmm jaz pa imam polno idej še v glavi...A bodo to še velika pogajanjauser posted image user posted image user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu KatyK79)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
1.6.2010 14:19:37   
zaljubljena23
suziflo, pol je velika verjetnost, da se bova tudi v živo spoznaliuser posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
1.6.2010 14:55:52   
pinkalonca
hej srečke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

poročilo mojega pregleda - vse OK, bebica je zraslaaaaaa user posted image user posted image user posted image sedaj smo veliki že 3.2 cm user posted image user posted image user posted image poslušali smo srček in bilo je prelepo user posted image čez dva tedna pa že NS... že komaj čakam user posted image

lepo bodite punce in uživajte na pregledih user posted image razmišljajte pozitivno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2945
1.6.2010 14:56:58   
zaljubljena23
pinkalonca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešen pregled

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
1.6.2010 15:17:36   
BabyKitty
pinkalonca user posted image user posted image user posted image

Ja imena user posted image punčka bo Julia za fantka pa še malo omahujem user posted image sta nama 2 všeč in eden se sliši bolj slovensko, drugi manj user posted image Sama si želim, da bi bilo ime bolj internacionalno, ker mojega imena in tudi od mojega najdražjega nikjer ne znajo izgovoriti in mi gre to blazno na živce user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2947
1.6.2010 15:44:47   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Jst mojga prepričujem za Loti če bo punčka in Lan če bo fantek. Bomo vidli kaj bova do takrat naštudirala.

Uuuu Birdy tole, če bodo tri pupike bo pa ful lepo slišat, Neli, Kristi, Loti. user posted image  Tudi meni je všeč Neli, ampak je od ene sošolke in od enih kolegov punca Neli in me pol to mal zabremza, ....... k¨ sem smotana .....user posted image  

< Sporočilo je popravil mag3 -- 1.6.2010 15:45:16 >

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
1.6.2010 15:46:00   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: pinkalonca

hej srečke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

poročilo mojega pregleda - vse OK, bebica je zraslaaaaaa user posted image user posted image user posted image sedaj smo veliki že 3.2 cm user posted image user posted image user posted image poslušali smo srček in bilo je prelepo user posted image čez dva tedna pa že NS... že komaj čakam user posted image

lepo bodite punce in uživajte na pregledih user posted image razmišljajte pozitivno user posted image

Bravo!!!! user posted image user posted image user posted image  Super.

(odgovor članu pinkalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
1.6.2010 15:48:14   
mag3

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Ufgh, ime, jaz sem že napisala se mi zdi, celo v to temo...otrok bo Alex, ne glede na to katerega spola bo. user posted image

Ooo, res je, si že napisala, da bo Alex no matter what, ......, sam sem že pozabla. In za Babykitty sem si zapomnila, da bo punčka Julia in fantek sigurno ne Romeo. Tle dol pri nas pa imajo eni Adama in Evo. user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?