babajči
|
Ti naši dohtarji so za pop ... včeraj kličem, da bi se naročila na pregled zaradi tega, ker padam v nezavest. kličem od 18.00 do 19.00, tako kot imajo ob ponedeljkih termin za naročanje... noben se ne javi. kličem od 19.05 do 19.30 ni odgovora... kličem zdaj, se javi sestra in mi reče, da naročajo danes od 12.00-13.00 in da naj takrat pokličem, ker drugače ni fer do tistih, ki se držijo ure!!! pa sem ji povedala, da sem klicala že včeraj, ko je bil predviden čas za naročanje pa se ni nihče oglasil... je rekla, naj večkrat poskusim, pa jo bom že dobila !!!??? mislim ej!!! če je danes ne dobim med 12.00-13.00 grem jutri zjutraj ob sedmih v ZD in me bo morala vzet. BAUKY: mi smo dobili datum 18.6. in takrat bo naš fantek star točno 4 mesece. meni se tudi zdi, da se naš nekam čudno nazaj ''uvija'' ampak na pregledu zdravnica pravi, da je normalen dojenček z normalnim mišičnim tonusom... jaz ga probam čimmanj pokoci držat. če ga nosim, ga držim tako, da ima položaj podoben, kot v lupinici, pa z bradico naj bi se skoraj prsi dotikal. pa velik ga imam na tleh...v dnevni sobi in kuhinji imam po tleh tiste penaste puzzle, pa še kakšno dekico pogrnem preko in igralni center namontiram, pa imamo veselico. drugače pa je naš tak dobrovoljček... samo, da ga pogledaš, se že smeji in se ''pogovarja'' s tabo... res je pravi heartbreaker... ampak ne morem verjeti, kakšna je lahko razlika med dvema otrokoma... hči je bila neješča, zavračala je dojko, če ni spala, je tečkala in smo jo morali skoz nosit, da ne govorim o uspavanju (ujčkat in peti sem ji morala)... saj je bila tudi dobre volje, pa lušna, pa cuker, ampak je pa ful razlika... pa da se je kaj ''pogovarjala'' smo ji morali vsaj 5minut prigovarjati, da je parkrat pogrulila... tale fant pa je čisto nasprotje..vesel, komunikativen, ješč, zaspi sam od sebe v posteljici, tudi ko je buden, je priden ful...jokat sem ga morda slišala 3x (ob rojstvu, v soboto na žurki, ko mu muzika ni bila všeč in je bilo verjetno tudi preglasno in morda še enkrat...). skratka, upam, da tak ostane... ker hči je ostala bolj, kot ne, tečka in neješča in spat noče sama in za vsako stvar v jok. ne vem, zakaj...upam, da midva nisva naredila kake napake v vzgoji...ampak tega joka ne morem izkoreninit ne na lepo, ne na grdo. sem pa prepričana, da je ta jok ''neronov'' jok-zaradi občinstva. čeprav, drage moje, ona dobi toliko pozornosti-od igre, do pogovorov, branja, crkljanja, ljubezni, vsak dan gremo na sprehod-vsaka s svojim vozičkom, oči jo skoz vozi okoli, pa na igrišče... ravno danes zjutraj je imela izpad, ker se je voda v njenem termoforčku ohladila... ne da bi rekla, oči mi zamenjaš vodo...ne, ona je začela takoj kričat :OČIIIIII, DAJ MI TOPLO VODO!!!!DAJ MI TOPLO VODO!!!!DAJ MI TOPLO VODO!!!! in revež ves zmešan ob pol šestih zjutraj sploh ni vedu, zakaj gre... ali pa če kaj hoče poiskati, ne išče, ampak takoj pade v jok, kje je moje to pa to? mami ne najdem... poišči... in potem, ko zmešana iščem tisto stvar, dojenčka odložim, vse spustim iz rok, samo, da neha... no, na koncu ugotovim, da je ta stvar ves čas pred nosom... jaz ne vem...ima kaktera izkušnje s tem? kaj narediti? verjetno sem naredila kakšno napako...da ona zdaj to tako izkorišča... ampak kako to popraviti... včasih se mi kar smili, ko je toliko tečna,pol pa naredim vse, sam, da ni sitna, da se smeji...ampak jaz ne morem biti vedno njej na razpolago, imam tudi dojenčka, pa nenezadnje tudi lastne potrebe. kolikokrat se zadržujem, da ne počim od same sile... ufff...sem pa dala iz sebe...pa da ne omenjam bojev pri hrani...včeraj sem jo uspela na račun zdravnice, ki je pred njo povedala, da mora jesti sadje in zelenjavo in solato, pregovoriti, da je probala in jedla solato!!!! kako sem bila srečna! saj sem prebrala veliko knjig na to temo, ampak v realnosti je zelo težko slediti tem navodilom... pa tisto ohlajanje je meni srce parajoče... no, danes pa imam navdih za pisanje...ha hah a
|