sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa Želela ji je samo omogočiti boljšo prihodnost. In dejansko je otroka prodala za 100 evrov, pa ne glede na to, da se to sliši grdo. Punčka bi lahko ostala pri mamici, sama pa bi ji lahko dala 100 evrov mesečno... In kaj bi se spremenilo, če bi punčka ostala pri mamici? Kljub 100 evrom deklica vseeno ne bi bila deležna ornk šolanja, si upam stavit. Že tako so ženske manjvredne, v Afriki še toliko bolj Zavedam se, da se je mamici ob odločitvi, da bo deklico oddala v posvojitev, trgalo srce Ampak zdaj ve, da bo deklici nudeno vse tisto, kar ji sama najbolj na svetu želi. Poleg tega je izbrala ljubeča starša za ta dragoceni del svojega srca. Jaz osebno močno cenim odločenost Maje in njenega moža, da bo deklica obiskovala svojo deželo in biološko mamico, da bodo ostali v stikih. So pa vse zgodbe, ki stojijo za posvojitvami, žalostne, preberi samo post DaisyE, katere besede mi še vedno odzvanjajo v glavi: da na RD malega fantiča ona ni edina, ki je mislila nanj. Zgleda bom jaz tista,ki bo napisala zadnji komentar na članek o Maji... Teh 100 € se res sliši malo grdo,tudi sama sem pomislila na prodajo otroka .Sem šla še enkrat prebrat članek.Sem pa mnenja,da težava ni v slovenski faušiji,bolj v nezainteresiranosti za tuje težave.Priznam,dokler sama nisem načrtovala otrok in se posledično tudi srečala s problemi,mi verjetno na kraj pameti ne bi padlo,da bi brala temo "posvojene mame".Ali pa zgolj iz firbca.In kot je napisala b.k.,dokler se z določenimi stvarmi ne soočiš,si ne moreš niti približno predstavljati,kako stvari potekajo. Sama se imam za čisto normalno mamo,vem pa,preden sem dobila moja dva otroka,da mi nobeno botrstvo na daljavo ne bi moglo dati dovolj velikega zadoščenja,humanost gor ali dol.Hotela sem bitje,ki bo zapolnilo moje prazno naročje,ne pa zavest,da si pa mogoče nekemu otroku polepšal življenje(mogoče zato,ker imam strašno malo zaupanja v raznorazne humanitarne org. ). Tega bi bila sposobna sedaj,s svojima mladičkoma na grbi,takrat žal ne.Iz tega vidika vidim teh 100€ kot darilo za mamo,ne pa odkupnino.Ampak,saj pravim,ne moreš si predstavljat težav,kakršnih nimaš . Res upam,da nisem nobene užalila,ni bil tak moj namen.Kot vedno,močno močno stiskam pesti za vse vas.
|