Mubi
|
jolcica upanje umre zadnje, sam nej ti povem, da nas je že kr nekaj zdej imelo drisko in šranfalo, pa ni blo nč.... j.b . je pa dons pa pregledu pa glede na to da sm jest čakala 5ur, ona pa je mela ctg dve uri za mano, je čist možno, da še čaka.... al so jo pa zadržal.... Drgač pa ja, dons sm mela ob 7ih ctg. in sm dam pršla ob 12ih....katastrofa. Me babca prklop, ctg pokaže neke popadke - en je biu res kr dost velik sm jih tud čutla, tko da je kazal prou. pritisk sm mela previsok 147/97. Pride babca nazaj, me odklop in reče, da je klicala dohtrja in da nej pridem do njega. Reče mi še, da mu nej rečem da sm za sprejem in da me bojo notr obdržal, ker mi morjo mert pritisk, če bo treba mi bojo pa s tableto sprožl porod, ker to res ni normaln tak pritisk. Babca še pogleda če sm odprta in jaaaa končno 1cm odprta . Pridem dol do dohtrja in spet čakam....med čakanjem grem na wc in vidim kri in neke strdke. Grem nazaj in čakam naprej. Končno me dohtr pokliče notr, gleda ctg in me sprašuje glede pritiska, otekanja in če se mi kej vrti oz.boli glava. No, na koncu reče, da se je en druh dohtr odloču, da še nism zrela za porod, tko da me tud v sobe ne bo sprejel da bi me kontroleru Je reku še, da on bi me sicer zadržu v P, sam da tok kruto pa spet ni, ker je z otrokom itak vse ok....mislm....kaj pa z mano in mojim pritiskom..... Je pa sicer res kar je reku, da je bolje zame da sm doma v mirnem okolju kot pa kle pa sm živčna pa čakam, k bom mela sam še višji pritisk. In me pošle še na ultrazvok, da za vsak slučaj prevermo pretoke. In spet čakam..... In pol končno pride ena dohtrca in reče ja joj vi pa že morje časa čakate, pridte notr na ultrazvok. In mi končno nardi ultrazvok, pa je meu tamau kr velik utrip, pa ga je kregala, da se nej ne prtožuje in nej da mer, k je itak že čas da pride vn tok je bla smešna k se je tko pogovarjala z mojim trebuhom No skratka zdej sm doma in čakam....upam da bom mogla še dons nazaj Kajti med vožno domov sm mela kr ene par pogostih popadkov, k so me kr bolel.....k sm pršla dam pa se ulegla se je pa mal pomiril....tko da zdej čakamo.... Pa tko sm bla že vesela, da bom dons notr ustala in da mi bojo sprožl porod....
|