|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
16.5.2010 17:42:17   
Zibka
Npr. v BC:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173097
ali Pikapolonci.

Jaz v bazen ne bi upšala brez tega obroča s takim malim dojenčkom.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
16.5.2010 18:11:43   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: natasa28

A se ve tudi kopate skupaj z malčki, Danaja je čisto nora če sva skupaj v bani, brca, vriska, bi kar "plavala" se mi zdi.

Mi smo kar kmalu začel uvajat skupno kopanje v banji, enkrat na 2 tedna je zdej to kar rutina ratala...user posted image Mali je čist navdušen, sva pa ful pozorna, da mu ne zmočiva ušeskov... Drugač pa brca kot nor in je ful vesel, ko je v banji... user posted image

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
16.5.2010 20:28:30   
DiDi*
Natasa28, mi rabimo na plavanju le plavalne plenice, obroč pa kar tam dobimo.
Si ga bo pa jaz tud verjetno kupila, da bomo lahko šli še kdaj sami plavat.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
16.5.2010 20:34:10   
DiDi*
Ej punce, a ve nosite kaj svoje dojenčke pokonci, tako kot pri podiranju kupčka? Jaz ga dostikrat tako nosim, ker mu je ful všeč. Zadnjič me je pa ena mamica okregala, ko me je videla da ga tako držim, da to še ne smem, da je nevarno za hrbtenico. A je to res?

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
16.5.2010 21:48:34   
tintara
Hojla! Končno smo dočakali en mal bolj spodoben dan. Upam, da bo tole vreme do poletja kaj boljše. Jaz že intenzivno premišljujem o destinaciji za dopust in če bo takole kot sedaj, se imam namen spokat nekam na toplo. Ker hočem pa s šotorom. Mi je padla Elba na glavo. Je klatera že bila? Je fajn,. se da kampirat al je preveč na visoekm nivoju?
Ta teden bova šla za šotor špogledat, je že čas. Sam bi rada enga dobra kupla, k tud kak dež zdrži, pa tud če dam mal več dnarja. Ta najboljši do sedaj je bil en Salewin, zakon, ni in ni premočil, pa čeprav je plaval na luži.

Bazen: mi še nismo bili. Aja, ne zaupajte preveč Fredovim obročem! Lahko se prevrne, da ne bo katera mislila, da je otrok notri čisto varen. Saj načeloma se ne, ampak se pa tudi zgodi (kr je zadaj odprt) in je treba bit pazljiv. Jaz ga bom pomoje kar v rokah držala. Preden namontiraš otroka v Fredovega, že znori. No, VAne mogoče ne bi, ko je potrpežljiv, Nadja je pa živčne zlome doživljala.

Araz: temenca smo mi super odpravili z MUsatelo. Dvakrat smo oprali in je šlo dol. Zdaj čakam, če se še kaj pojavi.

Takole, mejte se rade

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
16.5.2010 22:41:30   
Momtobe
jaz mislim, da ko mali držijo glavico pokonci in so kokrtok stabilni, da jih valda že lahko pokonc držiš dlje časa ... halo? moj se kar precej časa v dnevu nosi - je mali firbec, pa v ogledalo se morva gledat, pa čist se mu dogaja.

sicer pa je po moje še najboljš delat po občutku. men tut ena mama vsakič ko me vidi, da otroka z lupinco dajem iz avta začne z: jooooj, a celo pot tako sedi? jooooj..." in pol se za glavo drži itd.
pa valda kaj hujšga k nima kape na glavi pr 25 stopinjah ... pa dva pulovrja še gor, pa štumfe. grozna mama sm. user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
17.5.2010 8:58:52   
Zibka
Dobro jutro user posted image

Ja, se strinjam da Fredov obroč ni varovalo, je pa super pomagalo. In seveda ni mišljen, da otrok sam s tem obročem čofota. Jaz si pa Klare nikakor ne bi upala met kar v rokah...se mi zdi, da bi mela skos strah, da mi spodrsne, al pa spolzi iz rok.

Jaz tut mislim, da ko začne glavico držat, d aje lohk pokonc. Mi Klaro sedaj izključno pokonc nosmo, ker seveda noče več leže bit v naročju. Prve 3 mesece smo jo pa seveda nosili leže- pa še to včasih srečam kako mamico ko pove, da svojga sploh ni mogla met leže, ker je enostavno jokal. Če bi Klara jokala, je seveda ne bi silila v tak položaj, ki ji ne paše. Ampak mislim, da zdaj pa ni več panike, smo ja že veliki user posted image  Mi danes 5 mesecev. user posted image  Ampak, kako pa čas teče, od kar imamo otroke, noro prehitro.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
17.5.2010 9:19:46   
natasa28
Je čisto res da odkar imamo male navihance, da čas mineva kot za šalo, še malo pa bo pol leta mimo in kot bi reko keks bo treba nazaj v službo.
Danaji je zdaj največja atrakcija, da pleza po hrbtu, ta zadnjo v zrak in se potisne z nogami naprej, sem jo včeraj 2x dajala nazaj na njeno blazino pa je še kar naprej vztrajala dol z nje na parket.
Danaja je tam pri 3,5 mesecih se znala prekopicnit iz trebuha na hrbet, takrat ji je bilo to ful zanimivo da sploh ni hotela kravce past, zdaj pa kot da bi malo pozabila, ji je menda bolj zanimivo gledat okoli na komolcih kot pa s hrbta.  Se sicer obrne tu pa tam. Kaj pa vaši?

Ne vem več katera je spraševala za rižolino, jaz ji še ne dajem ker kolikor vem je od 6 mesecev naprej isto kot keksolino, bom še počakala malo, potem pa probala s kakšno žlico k drugim zdrobom.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
17.5.2010 9:21:44   
Lenč.i
Dobro jutro! Je katera za user posted image ? Danes jaz kuham.

Naša user posted image  še spi, imam malo  časa, da kaj  napišem.
Nošenje pokonci: jaz jo kdaj pa kdaj dam tako, ampak tega najbolj ne obožuje. Jo moram kmalu položit v roke. Najbrž ji še ne paše. Če je pa dobro za hrbtenico, pa ne vem. Bom v četrtek na razvojnem vprašala.
Pred spanjem: včeraj smo bili pribabici in posledično je bilo čez dan manj spanja. Zvečer je bila pa jokava, sploh nisem vedela, kaj naj z njo počnem. Še skopat se je nisem upala. Če pa podnevi spi njen ritem, pa tudi zvečer ni problem zaspat, pa tudi čez dan ne. Jo položim v zibko in zaspi, ko je njen čas. Mislim, da otrok potrebuje tudi čez dan svoj obrok spanja. Eni manj drugi več. Potem ni utrujenosti in user posted image  so zadovolneuser posted image .

Dvigovanje ritke smo tudi pri nas pred kratkim iznašli. Če bo hudo pri previjanju, pa še čakam.
Pri nas se še samo dojimo in ne dodajam nikakršne tekočine še. Dodajat bom začela po pogovoru s pediatrinjo v začetku junija. Najbrž kakšen čaj ali prekuhano vodo in GH.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
17.5.2010 9:31:29   
Lenč.i
Oh, s user posted image  sem bila prepozna.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
17.5.2010 9:47:53   
taraji
Dober dan, Lenči hvala za kavico - je pasalauser posted image

Nošenje pokonci - mi našo Iris že kar nekaj časa nosimo pokonci vendar tako da je obrnjena stran od tistega ki jo nosi da lahko mala radovednica gleda okoli in da je s hrbtom naslonjena na telo tistega, ki jo nosi. Je pa v četrtek rekla pediatrinja da jo imamo že kamot v naročju v sedečem položaju, pa tudi za dvigovanje - da jo primeš za rokice in da se vsede naj jo kar dvigamo. še posebno ker se naša punca zelo močna in se vsede že skoraj brez pomoči. Pazljivi moramo biti samo na to, da nam ne pade naprej - če jo imaš v sedečem položaju, ko se utrudi. Pa tudi sedenja s pomočjo oblaganja blazin nam ni ravno priporočala - in to iz razloga da nebi kam padla ne pa da naj nebi bilo dobro za hrbtenico.

Lupinica - nam se zadnje čase dogaja, da mala med potjo zaspi in ker prej motovili po lupinici ji potem glava omahne naprej. Zadnjič sem jo med vožnjo sicer popravila ampak kaj ko je po parih minutah glava spet visela naprej. Pa me zanima če se vašim biserčkom tudi to dogaja in kaj naj storim v tem primeru saj ne vem če je to ravno dobro za njen vrat. No na srečo to niso dolge vožnje - maksimalno pol ure ampak vseeno.

No, očitno bo danes malo lepši dan zato ga je treba na polno izkoristiti.

Uživajte s svojimi biserčki

La vita e bella

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
17.5.2010 17:01:19   
marusi
fredov obroč: zdajče sem govorila s fizioterapevtko, kamor hodiva na telovadbo in je rekla, da je še občutno prekmalu z nevrološkega stališča, da se preveč ukrivijo otroci. da to pride v poštev, ko se že plazijo in ne suvajo več lopatic nazaj. da naj bi jih v vodi imeli kar v naročju....

gremo nazaj na sonček!

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
17.5.2010 19:21:59   
Poopsy
Živjo!

temenca: nam olje niti približno ni pomagalo. Odpravili smo jih z Mustelinim šamponom, ki ga uporabljam 1x tedensko, da se ne ponovijo. 

mehčalec: od začetka uporabljam Silan sensitive, pa do sedaj še nismo imeli izpuščajev. Očitno naša ni tak občutljiva.

Prejšnji teden sem začela uvajati GH, do sedaj je vse. Danes je bila čisto navdušena nad korenčkom z jabolkom. Njami. user posted image

LP

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
17.5.2010 21:53:55   
Zibka
Danes pa tako zatišje...

Marusi, zanimivo, hvala da poveš. Mi se bomo šli kopat naslednjič verjetno itak šele takrat, ko bo že plazla, tako da ni panike user posted image user posted image  Ampak kako bi tele podatke utemeljili vaditelji plavanja 4 mesečnih dojenčkov? Zagotovo te lahko vsak s svojim argumentom prepriča...to je problem, ja user posted image

Temenca jaz sedaj poskušam še z riboderminom- bom mazala kako uro preden gre v banjico. Bom vidla, če bomo kaj izčesali. Če to ne pomaga, grem pa tudi jaz po Mustelin šampon.

Lahko noč!

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
17.5.2010 22:07:16   
DiDi*
Men se je tud zdelo, da tale mamica malo pretirava s tem nošenjem pokonci. Se pa vseeno malo zamisliš, če te mamica z dojenčkom okara.

Danes smo spet imeli plavanje, ampak smo bolj malo plavali. Smo se pa dojili in jokali. Lumpek mali se je odloču, da danes ne bo plavu, sploh pa ne v obroču in v času tečaja. Ko se je pa tečaj končal, je pa začel uživat user posted image , res je lumpek.  Moj pravi, da mu ni pasal s polnim trebuhom plavat, tko kot nam ne. Mogoče ma pa prav, moram ga drugič prej podojit.

Zibki in njeni Klari čestitke za 5M.

Taraji: Nikotu tud glava večkrat naprej omahne v lupinci. Mu jo popravim, pa pol spet nazaj pade. Sem misla, da je lupinca kriva, da nima dosti naklona hrbtni del. Katero pa maš, jaz mam od PP.
A ste bili na tečaju plavanja? No mi smo tisti, ki danes nismo sodelovali user posted image .
Natasa28: Danaja se je pa že kmalu znala obrnit iz trebuha na hrbet, bravo user posted image . Naš se raje začne pritoževati, da ga potem jaz obrnem nazaj.

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
18.5.2010 1:01:25   
dreamz
Ciao!

kakanje Sem že pisala, da ima moj Samuel težave s kakanjem, ampak danes sem se skoraj jokala.user posted image Bogi ni kakal tri dni in danes ga je napenjalo, a ni mogel nič... je bil čisto rdeč v faco, žile je imel napete na čelu, na vratu od pritiskanja... jokal je do solz in kričal od bolečin user posted image  in nič... kasneje je bilo tako še trikrat in vsakič je pokakal zelo trde bobke. Pred spanjem spet isto, sem ga slekla, mu skrčila noge navzgor na trebuh in mu razširila ritnici, da mu je šlo lažje... bošček je kakal in jokal... user posted image user posted image

Jaz nevem kaj naredit. Se bojim da bo tako vedno. user posted image  

maya2: Tako je bilo pri nas z uvajanjem. Sem mu provala dat prvič gh pred 5. mesecem, pa ni hotel, je pluval in celo bruhal. Sem počakala 2 tedna in provala spet. Zgleda, da prej ni bil dovolj zdrel, zdej pa rad papca, prav gode zraven. user posted image

komarji: sem že napisala, da sem kupila od Chicco sprej za dojenčke. Tu pri nas je ogromno komarjev, tudi čez dan so uni tigrasti. Doma imamo komarnike, a na sprehodu raje pošpricam voziček in obleke, ker tudi naše dojenčke srbijo piki komarjev. Moj starejši je po piku dobil ogromne rdeče napihnjene fleke.

Uspavanje: tudi naš je bil večkrat grozno tečen zvečer, pa sem ugotovila, da je bilo prepozno in je bil preveč utrujen. Zdej ga dajem spat skupaj z bratom ob 20.00 in zaspi takoj.

Fredov obroč: sem ga kupila za prvega in ga uporabila le enkrat. Mali je imel 9 mesecev in ga ni maral, je postal živčen še preden smo mu ga uspeli zapet. Pol smo kupili kar unega navadnega s hlačkami v katerem otrok sedi.

Držanje pokonci: jaz sem ga nosila tako kar hitro, ker mu leže ni pasalo. Didi: Da meni kdo kaj reče, naj se samo pazi, bi že zabrusila kaj nazaj user posted image

mehčalec in pranje: jaz perem že od začetka vse cunje skupaj s persil sensitive. Mehčalec tudi že uporabljam silan sensitive in ni problemov. Nekateri pač imajo bolj občutljivo kožo kot drugi.

Lupinica: jaz imam MC in ni šans da pade glava naprej, ker je v polležečem položaju. Taraji Ma kaj imate zadnji sedež bolj športni, da ima sedišče malo navzdol, da lupinica ni čisto ravna?

temenca: jaz sem pri obeh to takoj rešila z Mustelinim šamponom. Niti se mi ni dalo provat ostalih načinov, npr. olje..

Bazen: Jaz nisem ljubiteljica bazenov. Saj mi zgleda luštno druge videt uživat v vodi, a meni se ne da vseh teh ceremonij, se preoblačit, pa tam sušit, pa pol ti je vroče, te utrudi... ok, sem čudna user posted image  

Uh, koliko je že ura, zdej pa grem res spatuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil dreamz -- 18.5.2010 1:04:34 >

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
18.5.2010 7:32:30   
Momtobe
eno neumesno vprašanje ... kaj že narediš, če se ti noht vraste? se mi je zagnojilo ob nohtu, pa se bojim, da se mi že na noht seli ... vem, da ste imele nekatere že te probleme. kako si lahko sama probam pomagat? no, sej ne vem,če se mi je noht vrastu - ni vidt, samo enako zgleda (zatečeno in ful boleče ob nohtu).

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
18.5.2010 8:46:26   
Poopsy
Dobro jutro!

Lupinica: isto kot dreamz - tudi mi imamo MC in se nam do zdaj še ni zgodilo, da bi ji glava padla naprej med spanjem.

Me pa zanima, kako ste zadovoljne s testnimi pleničkami Lionstar. Hana do sedaj še pri nobeni plenici ni imela vlažne ritke, pri tej pa kar precej (drugače uporabljam podnevi DM-ove, ponoči pa Pampers). Tak da za nas ne pridejo v poštev, ker očitno slabo vpijajo.

LP

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
18.5.2010 9:00:46   
marusi
dreamz - kako se obnese od chiccota proti komarjem? kje si ga pa dobila? v lekarni?

poopsy: naš ima tudi spuščaje po linostar pleničkah. samo po pampersih iz muellerja jih nijmauser posted image

zibika: saj s temi nasveti je tako, da vsak nekaj drugače pove... jaz si nne predstavljam, da bi ga samo v rokah imela v vodi. dobro, da bo že toliko star, ko bo morje dovolj toplo za plavat... pa bomo videli, če mu bo fredov obroč ok. mi je bilo lani full lušno gledat mlade družinice v morju, ko sta si starša "podajala" malčka ali malčicouser posted image

sončeeeeeek!!!user posted image

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
18.5.2010 9:01:36   
marusi
pipika: na slikicah sem videla, da imaš ti a vozičku eno dekico pod davidom. kje si jo nabavila?

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
18.5.2010 9:37:39   
pipika 13
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

pipika: na slikicah sem videla, da imaš ti a vozičku eno dekico pod davidom. kje si jo nabavila?

Uf, Marusi, to sem nabavla še jeseni v Rutarju, na otroškem oddelku. Slučajno, ker smo nekaj po Rutaju lutali in iskali neka
svetila. Malo smo šli na otroški oddelek pogledat in sem dobila dekice. Ta dekioca ima luknje za pripenjalne pasove in zadrgo, da ga res zaviješ vanjo.  Fajn je, ker otroka lahko pripneš. Imeli pa so samo zelene. Drugo zelo lepo dekico pa sem kupila za v  posteljico. NIso bile drage.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
18.5.2010 10:42:45   
Lenč.i
Dobro jutro ali pa dober dan. Urška že spi svoj dopoldanski dremežuser posted image .
Dreamz: sem govorila z eno mamico, katere punčka kaka 1x tedensko - sicer nima trdo blato, je čisto normalno ampak vem, da ji da neke lanene kapljice. A si že poskušala s kakšnim podobnim pomagalom?

Mi pa imamo zadnja dva dni probleme z jokom po kopanju. Ko sem jo včeraj vzela ven iz banjice in začela brisati, se je začela tako jokat, da jo skoraj nisem mogla zavit in oblečt. To je bilo zdaj že tri večere zapored. Sploh ne vem zakaj? Kopam prepozno? Pa sem prej isto. Je tako rada v vodi? Pa saj ne more biti pol ure v vodiuser posted image . Bom danes kopala prej, bom videla rezultat.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
18.5.2010 12:38:33   
pipika 13
Dreamz

Sem slišala nasvet ene izkušene mamice, kako so večkrat rešili problem, ko otrok ni mogel kakat. Probaj, mogoče ti koristi.
Toplomer so namazali z oljem za telo in podrgnili, oziroma ga nežno dali v ritko in to je vzpodbudilo refleks kakanja. Je ta mamica rekla, da je letelo na vse strani.

Drugače pa, HB, da naš nima teh problemov, kaka tudi po 3x na dan.

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
18.5.2010 12:55:18   
blondy_81
Punce a regres mi dobimo od firme al od države?? A ste ga ve že dobile?
Kaj pa glede dopusta. A nam pripada celoten ali kaj manj ko se vrnemo nekje novembra nazaj delat?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
18.5.2010 13:12:53   
d4rj4.84
he he blondy, še v službo nisi prišla pa že na dopust mislišuser posted image ? hecam se, ne zameri.
jst sicer nisem zaposlenauser posted image , ampak privoščim vsem, ki se vrnete iz porodniške na delo, še 25 dni dopusta.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.