pelin
|
a kje?... ona živi po vseh verskih zapovedih (verjetno še bolj kot marsikdo, ki vsako nedeljo visi pri maši), ne hodi pa v cerkev, ker ji verjetno niso všeč ljudje, ki ji služijo... toliko o tem... tako sva midva z možem, on je veren (tu beseda veren pomeni z vsemi zakramenti), jaz ne, on praga cerkve ne prestopi, jaz pa ga, seveda ko je to potrebno... poroke, pogrebi, ampak izključno iz spoštovanja do ljudi zaradi katerih grem... IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi Vsi tisti, ki vedo kaj so verske zapovedi , vedo tudi, da med nje spada tudi to, da hodiš v cerkev, pa če ti je človek, ki ji služi všeč ali ne... Biti veren in ravnati se po verskih zapovedih ni eno in isto...Hkrati pa tudi to, da ima tvoj mož opravljene vse zakramente ne pomeni, da je veren...veliko ljudi nima opravljenega nobenega (npr.ker jih pač v otroštvu niso opravili), pa so vseeno globoko verni.Skratka če poenostavim: Takotako je res lahko verna, vendar se ne ravna po verskih zapovedih ( čeprav je tako napisala), če ne hodi v cerkev. Pa še polna je nekih predsodkov. Pri vama z možem pa očitno nobeden ni veren.Ne ti ne on. On ima očitno opravljene zakramente po silem ( verjetno na željo staršev) in ravno zaradi tega ne gre več v cerkev, ti pa tako greš tja le zaradi drugih. Razumeš? Verjetno ne, pa pustimo to, ker sploh ni bistvo debate. Odgovorila sem ti le, ker si se tako potrudila in mi poskusila "razjasniti " zadevo. Takotako, kar pa se tiče lokacije vrtca in vsa tista vrata , ki te skrbijo.....mislim, da so pristojni in zaposleni dovolj strokovno podkovani, da bodo te zadeve uredili in nanje mislili že od začetka. Po moje imate veliko srečo, da so vam "farški" sploh šli na roko in vam odstopili prostore.Kot praviš vrtec ni cerkven, potem ne vem zakaj te skrbi, da bi otroke posiljevali z vero. V tistih prostorih pač ne bodo imeli duhovniki nič za iskati in se po moje tudi silili ne bodo tja. Praviš, da ste vi morali biti v župnišču vedno mirni in tihi....seveda, ampak vi niste tam hodili v vrtec in prostori temu niso bili namenjeni. Ne vem česa se tako bojiš? Da bodo v igralnici sami križi, ali da bodo revčki morali pol dopoldneva klečati in moliti?Ja prav imaš...če bo vrtec v farožu bodo vsi ti malčki čez noč postali verski fanatiki in si bodo vsi , ko bodo odrasli želeli postati duhovniki in nune
|