|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2010
13.5.2010 7:35:33   
tintin
Jutro, ravno pijem jutranjo kavouser posted image
Imeli smo fajn noč, sva z malim zaspala ob 20.40 in prvo dojenje je bilo na sporedu ob 3.40, ko je meni mlekarne že skoraj razneslo...user posted image zdaj pa spi tu ob meni na kavču...

naš user posted image trenutno ponoči spi še pri nama, ker sem jaz preveč adijo za vstajat ponoči...zvečer sem noro utrujena, sploh če gremo ven, se mi vrti in take finte...bomo ga pa počas začel v košek dajat....

hrana in lakota
- tudi jaz noro lačna, žejna tudi...mislim da pojem trikrat več kot v nosečnosti...user posted image

Vreme je pa spet deževno, ma.....tale aprilski maj mi ni všečuser posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 426
13.5.2010 9:37:44   
amelie
Hvala, nejanejc :)
Je bil Žiga spet usmiljen in sva spala do osmih zjutraj, se previla, nahranila in on spi dalje. To si moram zapomnit, ko me bo v puberteti sekiral, da bom takrat tudi jaz usmiljena do njega user posted image  Za kopanje je še odprl oči, potem pa spet koma. Jaz pa tudi. Je moj skrbel za logistiko - posteljica-joška-previjalna-posteljica user posted image  Sploh ne vem, kolikokrat in kdaj sem dojila ... user posted image  Groza, ne vem, od česa sem tako zmatrana, razen tistega enega sprehoda na dan se ne premikam kaj dosti ... Mogoče me obiski zdelajo, včeraj mi je kar vroče postalo, ko mu niso želeli dat takoj dude, da bi slišali njegov glas, ker ga še niso slišali jokat. Halo?!? Dajmo malo nervirat otroka user posted image  user posted image  No, tokrat celo nisem ostala tiho ...
Zunaj pa spet dež, jupiiiii! user posted image  
Jutri ima pamžek en mesec. Verjetno ga bova prvič peljala v gostilno. Če je kaj po atiju, se mu ne bo mudilo domov user posted image  

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 427
13.5.2010 11:24:11   
NATAŠA35
nejanejc madonca vidim, da imava podobne otroke...moj spi kar malo, ponavadi je veliko po rokah, zdaj pa sem začela prakticirat kenguruja, ker drugače nimam miru niti dopoldanuser posted image ...še nekaj časa bom počakala in potem 1x le dala dodatek, pa bom videla, kako bo... včeraj niso imeli v našem dm te male pakunge, samo dvojko, tako da nisem mogla sprobat, čeprav imam mleka kar dosti, vsaj mislim tako user posted image user posted image ...kapljice sem dala že 2x, pa ne vidim, kaj velike razlike zaenkrat, no moram počakat, če ne pa kar v avstrijo po antiflat kapljice...

danes grem v šolo na sestanek za prvi razred - koliko sestankov pa še bouser posted image , pa je tako vremeuser posted image user posted image ...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 428
13.5.2010 13:20:16   
katy83
da vas malo pozdravim.
Joj, ta forum me bo pokopal. user posted image   sem zdaj še začela z marčevkami čvekat, glede na to, da je Timotej rojen marca, pa sem že prej dosti brala, zdaj pa sem si še to nakopala. user posted image  Ampak fora je, da Timotej kar pogosto bruha in se mu tudi zaleti, pa je pravi bošček ko potem tisti zrak "lovi", no pa je ena punca podobno opisovala, pa sem malo k njim zajadrala.

Drugače smo mi ok, Timotej čez dan vedno več bedi, ponoči se zbudi 'rvič okoli 3-eh, pa potem spet ob 5-ih, potem pa kar pridno spi dalje do kakih 9-ih. kak kdaj seveda. Se mi zdi, da mu kapljice iz Avstrije pomagajo, ker je krčkov dosti manj. user posted image  (hvala Amelieuser posted image )  Pa danes sem kupila komarčkov čaj, tak da bomo počasi uredili vse. Aja, pa zadnjič ko sem pisala, da ne kaka, pa sem potem patronažno poklicala, pa mi je rekla, da naj palčko za ušesa namočim v hladilno kremo, pa čisto malo v ritko potisnem. user posted image  Najprej sem bila tisto...WTF????????, no potem pa sem ubogala in glej kakal je 100/uro. Pa potem dalje redno 1x na dan. Upam, da bo zdaj dalje ok.

drugače pa sem jaz danes imela poporodni ginekološki pregled, so me stehtaleuser posted image  ( ko sem prišla iz P, sem bila samo +3, zdaj pa +6?????, mislim, pa če full malo jem), no pa bris mi je vzela, pa v laboratorij me poslala (so mi vzeli kri iz prsta user posted image , jao to mene tak boli, iz žile pa mi ni nič), pa test nosečnosti mi je nardila user posted image , da mi je lahko kontracepcijske tableta dala.

no, pa malo še pojamram. ne vem kaj je bilo mojemu dragemu včeraj user posted image , je bil tak tečen. Mislim, mali ga je pobruhal pa je kar nekaj klel zravenuser posted image , pa danes ko sem šla na pregled, pa ga pokličem kako sta, pa slišim da mali joka zraven, pa vprašam kaj je, pa začne nekaj piz..., da ne ve, da se brezveze dere, pa...halo?user posted image   jao, upam, da je bil to samo slab dan. ponavadi ni taki, tak da. ah, bo že boljše.
ga bom danes malo poslončkala, pa bo. user posted image user posted image user posted image

aja, Dacy, lahko se v ponedeljek tudi dobimo, ja. meni bi pasal en čvek v živo. user posted image

nič, lepo se imejte kljub temu brezveznemu vremenu.

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 429
13.5.2010 15:16:59   
babyloverka

APRILČICE 2010   

DATUM ROJ.   NOSEČKA   OTROK      MERE    PDP

27.02.
nax05             Tai    (PDP 10.04.)
  rojstvo: 1910 g, 44 cm 
1.mesec: 2590 g, 49 cm
2.mesec:
13.02.
tanjaklemen   Matija   (PDP 07.04.)
  rojstvo: 3090 g, 46 cm

1.mesec:
01.03.
gilda77            Kasia  (PDP 08.04.)  
  rojstvo: 2390 g, 47 cm   
1.mesec: 2420 g, 

10.03.
mojca976       Lovro   (PDP 11.04.)
  rojstvo: 1720 g, 43 cm
1.mesec: 2800 g, 48,5 cm

18.03.
katy83            Timotej (PDP 17.04.)
  rojstvo: 2320 g, 47 cm
1.mesec:
21.03.
ljupka      Luka          in       
Eva    (PDP 24.04.)
  rojstvo: 2650 g, 49 cm in 2410 g, 47 cm
1.mesec:
25.03.
dacy                Aleksei 
(PDP 05.04.)
 rojstvo: 2635 g, 47 cm
1.mesec:
moci                Jakob    (PDP 10.04.)
 rojstvo: 3700 g, 51 cm
1.mesec:
26.03.
pupa*81          Tarja   (PDP 03.04.)
 rojstvo: 3210 g, 49 cm
1.mesec:
RIHANON  Erik Walt_er  (PDP 02.04.)
  rojstvo: 4420 g, 54 cm
1.mesec:
aprilski hrošček   Žiga  (PDP 04.04.)
  rojstvo: 3680 g, 51 cm
1.mesec:
27.03.
levinjica            Ema
    (PDP 08.04.)
  rojstvo: 2980 g, 49 cm
1.mesec:
tesh          Žan Mark    (PDP 07.04.)   
  rojstvo: 3170 g, 51 cm
1.mesec:
30.04.
monolo          Tilen    (PDP 17.04.)
  rojstvo: 2890 g, 49 cm
1.mesec:
Bobek75      Metka      in Nin (PDP 19.04.)
  rojstvo: 2560 g, 50 cm in 2670 g, 50 cm
1.mesec:
01.04.
Venera              Eva     (PDP 18.04.)         
  rojstvo: 2850 g, 50 cm   
1.mesec:
02.04.
neka_noč     Žak  

(PDP 09.04.)
  rojstvo: 3030 g, 51 cm
1.mesec:
Photo             Maša  (PDP 20.04.)
  rojstvo: 3070g , 50cm
1.mesec:
04.04.
smeshka          Sofija  (PDP 01.04.)
  rojstvo: 3460 g, 52 cm
1.mesec:
05.04.
Kimi6        Ema     (PDP 04.04.)
 rojstvo: 3270 g, 52 cm
1.mesec:
06.04.
flora1983        Urška 
(P(PDP 04.04.)
 rojstvo: 4060 g, 54,5 cm

1.mesec:
08.04.
Marjanaj            Tibor
(PDP 16.04.)
 rojstvo: 3370 g, 52 cm
1.mesec:
Rogljiček      Nieke Luna (maj 2010)
 rojstvo: 2360 g, 48 cm
09.04.
BELA BUČA      Tajda 
(P(PDP 06.04.)
 rojstvo: 3320 g, 51 cm
1.mesec:
11.04.
Majas            Jaka   
(PDP 13.04.)
 rojstvo:
1.mesec:
nejanejc       Nejc (PDP 06.04.)
 rojstvo: 3200 g, 51 cm
1.mesec:
13.04.
m*o*j*c*a*   Madai 
(PDP 15.04.)
 rojstvo: 4060 g, 53 cm
1.mesec:
mamika25       Maj (PDP 02.04.)
 rojstvo: 4310 g, 55 cm
1.mesec:
Agha            Arne (PDP 09.04.)
 rojstvo: 3160 g, 53 cm
1.mesec:
ela24          Jan     (PDP 10.04.)
 rojstvo: 3590 g, 50 cm
1.mesec:
Pikica            user posted image           (PDP 14.04.)
  rojstvo:
1.mesec:
14.04.
amelie   Žiga    
(PDP 06.04.)
 rojstvo: 4160 g, 51 cm 
1.mesec:
17.04.
didi5       Lara     (PDP 00.04.)
 rojstvo:
1.mesec:
18.04.
Wannabemummy  Patrik (PDP 00.04.)
  rojstvo: 3665 g, 53,5 cm
1.mesec:
30.04.
babyloverka Bastian (PDP 21.04.)
rojstvo: 3140 g, 52 cm
1.mesec:
xx.03.
aprilasemtu           user posted image (PDP 06.04.)
 rojstvo: 
1.mesec:                                                
kepica83           Tej    (PDP 04.04.)
 rojstvo: 3410 g, 50 cm
1.mesec:
Mariposy               user posted image   (PDP 05.04.)
rojstvo:
1.mesec:

PUPIK    14                  FANTIČEV user posted image :  23

< Sporočilo je popravil babyloverka -- 13.5.2010 15:19:25 >

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 430
13.5.2010 15:18:32   
babyloverka
evo punce sem našla stari seznam. sedaj pa tiste ki želite napišite manjkajoče podatke pa jih bom vnesla. samo dajmo delat tako kot v stari temi, podatke pišite obarvano in krepko, da mi ne uidejo.

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 431
13.5.2010 16:22:52   
agha
Hello!!!
Mi smo danes stari en mesec!!! user posted image user posted image Joj, kako hitro je šel čas!! Kar ne morem verjet!!
Danes so nas dopoldne malo krčki matrali ampak ni bilo tako hudo, pa ne vem s čim bi lahko to povzročila. Na sumu imam samo rižev narastek, kar se mi pa ne zdi tako zelo kritično. Je pa res, da je v njem veliko mleka?!user posted image user posted image Danes sem si pa celo privoščila nekaj listov mehke solate. Njami, kako je pasala! user posted image Upam, da bo Arnetu tudi!

Jutri imamo namen poskusit vožnjo z avtom in sicer mislimo it do Arboretuma in tam na sprehod, če bo le vreme dopuščalo. Moj user posted image gre v ponedeljek delat, me prav zanima kako bo, ko nama noben ne bo več stregel, kuhal, pral,...skratka opravljal vsa gospodinjska dela in še kaj zraven. Je pa tako pasalo, da je bil cele 4 tedne z nama doma!user posted image user posted image Lahko bi bil še en teden več ampak nisva vedela, da mu pripada en teden nege zame zaradi CR. Sva zamudila, da bi še to izkoristila. Škoda!!!!user posted image

Katy83 - a tako zgleda prvi ginekološki pregled?! Uau, se mi zdi kar konkreten in obsežen!!
seznam - super!!!!user posted image user posted image user posted image   Bravo babyloverka!! Fantiči krepko prevladujejo!!user posted image Samo škoda, ker nimam svežih podatkov, je bila patronažna pred enim tedenom pa še takrat ga je samo tehtala. user posted image   Bom pa sporočila konec meseca, ko imava 1. posvetovalnico.

Pa je spet začelo deževati, sem pa tako računala na popoldanski sprehod!!!user posted image
To vreme je pa res adijo....upam, da bo kmalu lepše za dlje časa kot za nekaj ur ali en dan!

Neposredna povezava do sporočila: 432
13.5.2010 16:28:28   
Wannabemommy
Ojla, dans pa se še jaz malo javljam.

Naš Patrik je dans izjemno priden, očitno ga daje vreme, kr spi in spi. Se je pa danes prvič resnično nasmejal in seveda jaz posledično v 7.user posted image , ful lubano.

Torej Patrik pridno raste in kolk spremljam uspešno pridobiva na teži, glede na to da se sam dojiva in da gre dnevno skoraj 50g gor bi rekla da je superuser posted image user posted image user posted image Torej ima že 4270g res sem ful srečna ko vidim da tak napreduje.

Kar se pa atija tiče je naš ati ful ful priden in mali ga požira z okicamiuser posted image  ful se cartata in tud pr njemu se patrik zelo hitro umiri, sicer pa je naš fant dokaj miren oz. bolj malo joka razen te ko ga kaj zvija drugač bolj jamra, prav hecen je. Mamo pa dans teden P in bomo vidli kako in kaj.

Katy - mogoče pa je tvoj imel sam slab dan????? Ja pa na morje gremo v Biograd na moru, seveda pa sam če da P zeleno luč

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 433
13.5.2010 16:35:38   
gilda77
Da vas pozdravim po dooooooolgem času.
Kako ste kaj?
Naša Kasia je imela 1.5. že dva meseca,in se lepo redi in raste in je  res zelo pridna.Na žalost ne dojimuser posted image ,ker nimam nič mleka,tako,da pijemo aptamil.Prvega sem dojila celih šest mesecev brez dodatkov,tokrat pa nič.Ja,kaj čmo,važno,da rastejo in so zdraviuser posted image user posted image .
Ponoči se,kar spočijemo,ker Kasia spi od 10:30 do 5ih,potem poje in spi do 8ih.Čez dan pa je kar dosti budna.Ima tudi malo krčkov,ma nič hujšega.Tako,da se imamo prav lepo in upam,da tako tudi ostane.Gal tudi ni nič ljubosumen,nam vse pomaga in ,ko joče ji,da dudico,non stop jo boža in ljubčkauser posted image .

Za seznam: 1.mesec  2850g   52,5 cm
                   2.mesec  3900g 

Lepo se imejte in uživajte z vašimi sončki.

Neposredna povezava do sporočila: 434
13.5.2010 16:59:21   
nizy
pozdravljene,

še naš seznam: Lamija, 2.5.2010,
                                     3520g,53cm

vam ne sledim več , .....v glavnem mi samo jemo pa spimouser posted image user posted image , že tri noči smo prespali ,.... sm se že bala , da bo isto kot v bolnici , kjer sm samo  10 ur v 4 dneh  spala user posted image

HB obiskov še ni tko veliko , so bili samo dvojni v teh dneh user posted image ,... je pa veliko dela s 4user posted image ampak nam zaenkrat še laufa user posted image

(odgovor članu gilda77)
Neposredna povezava do sporočila: 435
13.5.2010 17:06:00   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35

dala dodatek, pa bom videla, kako bo... včeraj niso imeli v našem dm te male pakunge, samo dvojko, tako da nisem mogla sprobat, čeprav imam mleka kar dosti, vsaj mislim tako user posted image user posted image ..

Lamiji so že v bolnici dajali dodatek,ampak samo 1 obrok čez noč , ......pa so rekli , da mam sicer mleka dovolj ampak da je ona taka jedka , da ji je bilo premalo user posted image   doma sem ji samo še 2 noči  dodala , pa nama je zalaufalo ,...sem ap dobila v BC aptamil1 male pakunge ...

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 436
13.5.2010 19:06:39   
nejanejc
danes sem rekla, da morem kej drugace nardit za dojenje ... Ponoci sem ga kar dve uri drzala pokonci, ker se je po eni uri, ko j epojedu moje mleko nacrpano in dodatek zbudil... Sem bla res zmozgana...

danes sem spala s tamalim zjutraj, ko sem zajtrk pojedla sva se dojila, ker se jih glih zbudil... na eni , pol pa na drugi ze v postli... se je dojil 2 ure al pa se vec... nisem vec mogla bit pokonci... pa sva zaspala... ko sva se zbudila sva se spet dojila... prbl 2-3 ure.. pol se je naredu soncek in sva sla vn, sva ujela edino uro sonca v kranju verjetno, kr zdej spet lije...sva prezivela sprehod brez dodatka! Ceprav je nekaj jamral, se je pol umiril v vozisku in smo preziveli... potem je kako uro se malo jamral, ker mu nisem dala takoj ziz.. Sem malo za kosilo prpravla... Pol pa sva se dojila spet vec kot uro... on tko pocasi vlece... Nevem la je to dobro... Pa hitro vmes zaspi... sej ga budim, sam mi je prov hecno, ker tolko caka, pol pa skupaj pade revez... Zdej je pa zaspal, je spet hotu met hrano, vsaj milsim... sam sem rekla, da bi ga dojila na 3 ure... in ura se ni... sem mu dudo dala v usta, v narocju in jo je zadrzal pa zaspal... Pa tortilje sem dala zdej v pecico... bom zgleda sama jedla danes, moj bo glih zamudil, danes je sol na teren... tolko do zdej... zvecer pa bom verjetno mu dala kaj dodatka, da bo lepo spal... Upam, da bo spet kdaj slo brez. Se trudim, sam Nejc vidim, da bi rajsi flasko.

no, zdej je ura 19 in meni je ostalo bolj malo mleka, niti ko prtisnem ne pritece, nisem nic konkretnega od zajtrka jedla... upam,da zato

agha, super za 1. mesec, cestitke

babyloverka, super za seznam!

vsem ostalim lep vecer, jst grem aptamil dat otroku, je nared

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 437
13.5.2010 19:38:45   
nejanejc
heja...

nataša, so podobni pravis? jao... danes sem rekla, da morem kej drugace nardit... Ponoci sem ga kar dve uri drzala pokonci, ker se je po eni uri, ko j epojedu moje mleko nacrpano in dodatek zbudil... Sem bla res zmozgana...

danes sem spala s tamalim zjutraj, ko sem zajtrk pojedla sva se dojila, ker se jih glih zbudil... na eni , pol pa na drugi ze v postli... se je dojil 2 ure al pa se vec... nisem vec mogla bit pokonci... pa sva zaspala... ko sva se zbudila sva se spet dojila... prbl 2-3 ure.. pol se je naredu soncek in sva sla vn, sva ujela edino uro sonca v kranju verjetno, kr zdej spet lije...sva prezivela sprehod brez dodatka! Ceprav je nekaj jamral, se je pol umiril v vozisku in smo preziveli... potem je kako uro se malo jamral, ker mu nisem dala takoj ziz.. Sem malo za kosilo prpravla... Pol pa sva se dojila spet vec kot uro... on tko pocasi vlece... Nevem la je to dobro... Pa hitro vmes zaspi... sej ga budim, sam mi je prov hecno, ker tolko caka, pol pa skupaj pade revez... Zdej je pa zaspal, je spet hotu met hrano, vsaj milsim... sam sem rekla, da bi ga dojila na 3 ure... in ura se ni... sem mu dudo dala v usta, v narocju in jo je zadrzal pa zaspal... Pa tortilje sem dala zdej v pecico... bom zgleda sama jedla danes, moj bo glih zamudil, danes je sol na teren... tolko do zdej... zvecer pa bom verjetno mu dala kaj dodatka, da bo lepo spal... Upam, da bo spet kdaj slo brez. Se trudim, sam Nejc vidim, da bi rajsi flasko.

agha, lepo, da ste se porihtali. Cestitke za prvi mesec! super

katy, upam, da e dane stvoj zvecer boljse volje. Res obsezen ginekoloski pregled... Jst ga mam 24.5.

nizy, super, da je dojenje maksimalno in tamala dobra jedka... Se morem kej od tebe naucit :)

wannabemommy, lepo da gre vse po maslu, cestitam... Nam se ne, zaupaj kak recept :)

tintin, lepo za mirno noč

Papa

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 438
13.5.2010 19:40:17   
MiniMiska
babyloverka, lepo prosim še mene uvrsti na seznam
21.4. (PDP 14.5.) Gal; rojstvo 3230 g, 53cm
Hvala user posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 439
13.5.2010 19:41:41   
MiniMiska
nejanejc, gleda na to, da si iz KR, jaz sem tudi iz okolice, me zanima, katerega G imaš. Jaz namreč iščem novega.

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 440
13.5.2010 19:45:14   
nejanejc
minimiska, jst nimam ginekologa v Kranju še... Ti bosta tintin in agha bolj znale svetovat :)

Neposredna povezava do sporočila: 441
13.5.2010 19:56:34   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: nejanejc

sem mu dudo dala v usta, v narocju in jo je zadrzal pa zaspal...

nejanejc- dudo daj zmeraj po dojenju , ne pred, meni so tako svetovale sestre v P, ker se zamoti z dudo in nima občutka  za lakoto,...jaz ji dam večkrat na dan  še par kapljc za krče na dudo in pali , mamo mir za nekaj časa , pa še ložje zaspiuser posted image ...

dojenje - jaz pijem 2x na dan čaj za dojenje ,1xdivka kava , pa kakšen kozarec radenske , pa seveda redni obroki, pa zjutraj obvezno turška kava , brez te pa jaz ne zdržimuser posted image

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 442
13.5.2010 19:59:22   
MiniMiska
IZVIRNO SPOROČILO: nejanejc

minimiska, jst nimam ginekologa v Kranju še... Ti bosta tintin in agha bolj znale svetovat :)

Aha, maš G morda kje drugje na Gorenjskem? Če ja, koga priporočaš?

Torej, agha in tintin, na pomoč, vajino mnenje, katerega G imata in ali sta zadovoljni?

(odgovor članu nejanejc)
Neposredna povezava do sporočila: 443
13.5.2010 20:53:37   
tintin
Minimiska: jaz imam dr. Rantovo v Kr porodnišnici. zelo priporočam!

Neposredna povezava do sporočila: 444
13.5.2010 21:02:57   
tintin
Nejanejc: upam, da bo tvoja noč tudi fajn!
no, sem prebrala kar si napisala..upam, da rešiš težave z dojenjem. Moraš pa vedet, da za dosti mleka moraš dobro in redno jest, počivat in veliko pit, pa pogosto pristavljat...ja dudo tudi jaz dajem po dojenju in isto kot Nizy - kako sladko kapljico včas gor, da se pomiri. Je pa tako, da tudi jaz čez dan ne dojim na 3 ure...ma kaki, naš Vito bolj malo spi...isti je kot Vasja ko je bil dojenček...danes mi je npr. malo dremal po 10 min od jutra pa do 14h, potem je zaspal za dobri dve uri, potem oa zdajle do večera spet parkrat po 10 min. Dojim pa recimo v povprečju na kaki 2 uri, včasih pa tudi pogosteje, ker naš Vito začne fuč vlečt  (ravno da sproži izcejalni refleks) pol pa lepo dremucka in se crklja...sicer pa opažam, da se želi dojit ne samo ko je lačen, ampak tudi ko je zaspan (in siten temu primerno), ko ga kaj zvija...pač išče bližino. Tako, da midva prakticirava dojenje "na zahtevo", tudi če mine vmes 2-3 ure ali pa ne. Načeloma se pa dojenček naje v 20 min,večino potegne iz prsi že po 10 min.

aja, sem pozabla vprašat - Agha in Nejanejc: katerega pediatra sta izbrali?

Agha: no, srečno jutri na poti do arburetuma...jaz sem pa danes jedla motovilec in musako. Zaenkrat bp, bomo vidli ponoči....

lp vsem!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 445
13.5.2010 21:40:57   
nizy
slikce naše Lamije v albumu user posted image , sem gor jih ne morem nalepit user posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 446
13.5.2010 22:33:23   
nizy
še moja porodna zgodba :

1.5. na soboto sem bila že 4 dan čez rok, imela ctg v P , ki pa ni kazal nobenih znakov-ravna črta ,....ampak bolečina v spodnjem delu trebuha je bila prisotna me G vseeno ni pregledal user posted image ampak poslal domov , ker  je P oddaljena samo 5min, z navodili , če  se kaj začne naj pridem nazaj,...
no in jaz cel dan preležim doma z bolečinami , proti večeru pa se je začelo stopnjevati,ampak neredna bolečina na 12min , pa na 17,15, nazadnje ob 1h zjutraj na 20min, se prisilim zaspati user posted image .Ob 4.30 pa user posted image zvoni ura , se zbudim pa čutim bolečino in sicer že na 7min inuser posted image ,še dobr , da je njemu ura zvonila , če ne bi jaz vse skupaj prespalauser posted image user posted image user posted image . Se še malo uležem ,nakar bolečina s 7min takoj na 5min, vstanem si kavo skuham , pripravim za jest in to vse počasi , še pod tuš , se namažem s kremo za telo, pa me mož že priganja kaj čakam naj že grem , jaz pa vse na izi. Ob 6.30 se spravim v P , kjer naredijo ctg in spet nič ne kaže , jaz pa že umiram  je bilo že na 2-3min, pa isti G pravi odprta 4-5cm, da naj babca  da klistir , predremo mehur , pa jaz še malo špancirgang , da bomo rodil. No, G se je pošteno zmotil, blečina se je naglo stopnjevala , da sem komaj do klistirja prišla, nato še na wc, z WC pa skor nisem mogla ven, ker je bila bolečina že ubijalska user posted image se naslonim na eno omarco in ne morem naprej do postelje , nakar  me babca začne priganjat , da moram do porodne ,  da  ji bom rodila pred wc-jem. Komaj pridem do postelje , se uležem mi hoče spet ctg naštimat, pa kanilo , pa mehur predret  ji nič ne rata , ker sem začela že potiskat  in v 5minutah je bila Lamija že zuni, mehur je predrla med samim porodom ,ko je bila glavca že skoraj zuni , sem še enkrat samo narahlo potisnila ,je še ostalo telo skočilo ven , da jo je babca komaj ujela user posted image . Lažjega poroda še nisem imelauser posted image user posted image user posted image , pa da je šlo vse po naravni poti , sem bila navajena bolj umetnih popadkov. Glede nato , da sem klistir dobila ob 7.20 jaz štejem , da je porod trajal 25 min, babca pa šteje od takrat ko me je prevzela s ctg-jem vred 45minuser posted image
Če bi pol ure pozneje štartala od doma , bi našmu v avtu rodilauser posted image user posted image user posted image .Ko sem moža  pol ure zatem ko je šel klicala , da sem rodila  mi ni verjel, je mislil , da ga zafrkavam user posted image user posted image user posted image user posted image

Še sreča , da se je porod začel naravno , ker je bila user posted image plodovnica že mekonijska ,ampak sicer še sveža , smo pa zarad tega zgleda eno bakterijo na učkah fasali in zdaj mamo AB , HB ni pa klamidija.

uuffff zdaj sem se pa razpisala,....

< Sporočilo je popravil nizy -- 13.5.2010 22:44:05 >

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 447
14.5.2010 7:50:40   
tintin
Nizy user posted image za tak porod! No, moj je bil tudi podobenuser posted image

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 448
14.5.2010 8:17:46   
mamika25
Jutro!

Babyloverka user posted image  za seznamček. Samo pri meni popravi... rodila sem 12.4.2010 in ne 13.4.2010.
1.mesec 5280g in 56,5cm

Smo pa kar spali danes za spremembo, od pol 9h do 1h. Pa potem do 4h in še do pol 7h. Mami spočita, kljub temu, da hoče ponoč nonstop jest. To niso neke količine mleka. Popije samo 60ml in spi naprej. Po moje tega niti ne rabi toliko, samo iz navade, da dobi kadar se zmisli user posted image .
Zunaj včeraj nismo bili nič, ker je to vreme za znoret, vsi smo tečni...upam, da bo danes vseeno kakšen žarek prikukal izpod oblakov, pa da se bomo mal sprehodili. Sita sem dežja!!

Imam pa težavo in ne vem... sem 5.teden po porodu in krvavim še vedno. Kri je rdeča in jo je precej. Menstruacija mislim da ni user posted image  tako hitro. Boli me nič, samo skrbi me ta sveža kri. Naj počakam ali naj pokličem gin.? Ima katera s tem izkušnje? Je možno, da me niso ščistili dovolj? Kakšne so lahko posledice? A katera ve?

Toliko od mene... lepo se mejte!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 449
14.5.2010 8:38:03   
mojca976
Babyloverka, za seznam:
2.mesec:  52,5 cm
               3850 g

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?