Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Zakaj pa noces pomagati z denarjem? Mogoce zato, ker so tujci????user posted image Zato, ker mam denarja glih zase dovolje in nič odveč. Odveč pa mam marsikaj, kar otroci prerasejo, jaz ne potrebujem več..... Globoko v sebi sem prepričana, da če bi čez čas nekje brali zgodbo o moji družini, ki se je znašla v hudi stiski, ker se je pač situacija popolnoma obrnila.....bi bil odziv , ne saj nočem vedeti. Ampak slutim pa, in to me žalosti. Kako mene razjezi nepremisljenost in opevanje lastnega "altruizma". Otroci so... stari toliko in toliko.. dobijo plenic en kup, ker ljudje nocejo dajati denarja. Dobijo rabljena oblacila ker je... ker ljudje to ne rabijo. Dobijo hrano, ker ljudje denarja ne dajejo, vendar hrana ima svoj rok uporabnosti, otroci plenice in oblacila prerastejo.... glavno, da se folk tolce v prsa kaj vse so naredili in kako so eticni, clovekoljubni, dobrosrcni in nevem kaj se ne pozitivnega. Zanima me, koliko taksnih clovekoljubov dvakrat pogleda isti primer in npr. naslednjo zimo povprasa, ce prnesejo kaj kurjave ali ce kdo kaj potrebuje... Na horuk takoj sedaj pomagat ali "pomagat", potem je vest mirna in vse tiho je bilo. Njih tudi zalosti, ko ti izjavis, da denarja ne bi dala, samo tisto kar ne potrebujes vec. In ta slutnja, da bi se tudi proti tebi nekdo tako obnasal - dal samo tisto kar ne potrebuje vec, te lahko zalosti. Sicer dalec od tega, da je kaj narobe, ce das tisto kar ne potrebujes vec, samo zato se pa ni treba postavljat v pozicijo, da "poducis" nekoga o moraliziranju, ce se ga sama lotevas. Ko si lacen in ko kljub lakoti podelis svoj sendvic z drugim, je spostovanja vredno. Ko z drugim podelis samo tisto, kar ostane, ko se ti do konca najes...... ne bi smel drugim pridigat o etiki....