špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: benika Draga avtorica, 1200€, kolikor znaša vajin kredit, je skupna plača mene in mojega moža. Pa imava kredit za 2 avtomobila, zavarovanja, vse stroške pokrijeva s tem denarjem, pa še 2 otroka naju razveseljujeta, kmalu tudi tretji. In veš kaj...nam znese. Res da ne gremo 2x na dopust, pa vsak teden na izlet, otroci nosijo no name obleke, ne dobijo ravno vsega kar želijo, pa tudi midva ravno ne razsipavava z denarjem. In se imamo luštno, zelo. Vidva bi pa lahko malce prej vklopila možganske celice in prepračunala, kako bosta živela s kreditom. Kaj bosta npr. storila, v kolikor eden izgubi službo ali se, bog ne daj, komu kaj zgodi? Ja ne vem, no, a je bajta res vredna vsega tega? Na svoje se prav lepo da živet tudi v manjšem stanovanju v bloku. Vse v okviru finančnih zmožnosti. benika jaz se s teboj popolnoma strinjam, ker sem tudi jaz na zelo podobnem, le da zaenkrat nimamo kredita, zvarovani smo, imamo 3 otroke, psico, avtomobila sta starih letnikov...ne kupujemo novih itd... Ampak dajte razumet, da nekateri s skromnostjo niso zadovoljni in jim materialne dobrine, luksuz pomenijo največ v življenju. Nekaterim pa to ne pomeni popolnoma nič, ker poznajo drugačne radosti v življenju. Tarči, kako boš živela z visokim kreditom in otrokom, pa sama najbolj veš. Če s tisoč evri, ki vama ostane nista zadovoljna, tudi potem, ko bosta imela otroka, ne bosta...tako da ne vem, ali si najdi še eno službo, da bo denarja ko pečka, ali pa začni živeti drugače in gledati na življenje z druge plati ter imej otroka. Se strinjam z obema. Mene bi tako visok kredit na toliko let psihično preveč obremenil, tudi če bi imela visoke dohodke, ker bi nonstop razmišljala, kako bi bilo, če bi se komu kaj zgodilo... Ne vem, no, midva sva imela oba kar solidne dohodke, ko sva kupila stanovanje na 10-letni kredit, ampak sva vseeno gledala na to, da je bil obrok kredita čimmanjši. Sva pač izbrala stanovanje, ki sva ga bila zmožna kupiti. Na srečo je zdaj že nekaj let, odkar sva ta kredit odplačala, imava pa kredit za avto - spet skrbno pretehtan, da ob njem še vedno lahko preživimo.
|