Gina
|
Kaj pa vem, jaz tudi ne bi sodila takole.... Zdaj je moda, da otroci ne smejo več nič z mlajšimi bratci in sestricami počet, ker te takoj obtožijo, da mora otrok otroka vzgajat. To vse se je razvilo v neko skrajnost, ki je jaz ne zagovarjam. Moji starši so točno tako vzgajali naju z bratom. Njemu ni bilo treba mene ubogat, meni pa ni bilo treba njega pazit. Niti sekunde v življenju. Posledice: midva sva totalno odtujena. Moja logika je taka: biti mlajši v družini ima svoje pluse in minuse in ravno tako biti starejši v družini ima svoje pluse in minuse. Starejši naj kdaj pa kdaj počuva malega, npr. medtem ko gleda tv, da jaz lahko v miru posodo zložim v stroj. pa morda ko gremo skupaj ven, ga ona dva z največjim veseljem vodita po travi naokrog, pa take reči.... Po drugi strani mora pa mlajši njiju ubogat, ker je še mlajši.On ima od njiju zavetje velikega brata in sestre, ona dva imata več privilegijev in več odgovornosti in več pravic. Tako to je in tako to bo pri nas. Ravno tako bo šel z njima na vrt, če bo vrt ograjen, tudi ko bo 4 leta star, pa ravno tako je šla moja hči sama v šolo pri 6. letih, ker pač imamo srečo, da ne gre po nobeni cesti. Otroke je treba naučit odgovornosti, dela in pridobiti občutek varnosti. Če nimajo odgovornosti, pa samo igro in igro in igro, ste ve neodgovorni starši, ki bodo škodili svojemu otroku. To pa menda niste. Najbrž jih boste še kaj drugega naučile, kot samo igre. Zato ne obsojajte, ker ne poznate situacije. Morda je res obsojanja vredna, morda pa ne. Evo, obsodite me - moj otrok je ta hip na ograjenem balkonu, kjer ne more splezat nikamor, vidim ga v šipi ves čas, vendar nekdo ki gleda od spodaj, vidi samo mojega otroka, mene pa čez šipo nazaj ne more. In večkrat je tako. Po moje cela vas govori, kako je moj otrok večkrat sam na balkonu, pa tako majhen, eno leto star....:zmeden2: pa briga me.
|