Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buča -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 14:32:33)

Že nekaj časa mi v oči bodeta bratec in sestrica iz naše vasi-on star ene 7-8 let,tamajčkena pa mora bit okrog 18-20 mesecev...že za božička je on sam pripeljal sestrico na proslavo,ker sem vprašala,sta bila starša poslovno na poti:zmeden::zmeden:v trgovino hodi vedno sam s tamalo...jo nosi na ramenih,v rokah pa vrečko:zmeden:kje so starši??''''????Mislim,saj se me nič ne tiče...ampak se mi oba smilita....on mora vedno bit za varuško...kje je njegovo brezskrbno otroštvo...al se mu bo vse zasral,al pa bo najboljši očka na svetu!!!

soncece24 -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 14:42:25)

Ojoj. Pri sedmih bi ja še on moral s spremstvom v trgovino, ne da sestrco čuva. Bogi malček. Ma pa sestrca zato najboljšega bratca na svetu :bravo::bravo: malecki

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 14:47:03)

In takšnih otrok je žal zelo veliko. Tudi pri nas to opažam. :((

lenika -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 14:47:07)

Pa saj ne morem verjet. Kakšna malomarnost staršev.Kje pa sta otroka živela medtem, ko sta bila starša na poslovni poti? Sploh si ne morem predstavljat tega. Še odraslemu je včasih leto in pol star dojenček kar velik napor, kaj pa šele sedemletnemu otroku, da o odgovornosti sploh ne govorimo.

india -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:00:06)

A je to sploh možno??? Pa se noben ne zgane in preveri,kaj se dogaja???? :zmeden:

buča -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:05:38)

jest vedno skušam spregovort s fantkom par besed,pa je zelo redkobeseden.Danes sem pomislila,da bi jih peljala iz trgovine domov,pa najbrž nebi prisedel,ker smo si le tujci....pa še dež je začenjal,pa bila sta brez dežnika...za svoje bi jih vzela...tud tamala je čisto mirna...sj a ma kj izbire:zmeden:

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:06:18)

Ne dramatizirajte preveč! :grrr:

Pajaca -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:06:56)

raj jih ne pelat dam, pol bodo pa rekl da si jim ugrabla otroke. Taki so vsega zmožni.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:15:38)

Midve s sestro sva 7 let razlike, pa sva bili tudi non-stop skupi, tudi v trgovino sem hodila sama s kolesom. Avta nismo imeli, mami je sama skrbela za naju. Neko zimo sva šli sami peš v 3 km oddaljeno vas k Dedku Mrazu, pa sneg je tako padal, da sva po cesti gazile. (mami ni mogla z nama, ker je delala in sva na lastno željo šli sami) Pa kaj! Pa ni nič narobe ne z mano in ne s sestro. Kosilo nama je skuhala soseda...Nič nama ni bilo hudega. Sej ni treba, da starši svoje otroke non stop za rokice držijo. Ne obsojajte staršev prehitro, sploh če ne poznate "ozadja"

maruškaD -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:16:46)

Poznam podobne primere. Fantek star 10 let celo poletje sam doma dokler ne pridejo starši (pa tut takrat se ne ukvarjajo kaj veliko z njim). Sicer OK fant, ampak ful živahen in že blizu tega da bo postal lump. Žalostno.

buča -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:24:56)

kvaj s tabo caffee,al kaj že!!!!!A bi pustila leto in pol staro sestrico z 8 letnim otrokom po zelo prometni cesti v trgovino??????????Saj,zarad takih,pa so nesreče...saj ne rečem,nesreče se dogajajo tud najbolj skrbnim staršem,ampak s tako izjavo pa si me total šokirala!

india -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:31:36)

Caffe...samo par primerjav: kdaj sta bile vedve s sestro majhne, koliko je bilo takrat kriminala, koliko je bilo takrat prometa in kako pokvarjen je bil takrat folk?

Halo?? A ti bi pustila svoje otroke tako same? Pa za Dedka Mraza,kar je dejansko za take miške praznik, ki ga morajo s familijo doživljat?
Jaz svojih niti na počitnice ne dam, da sem le leahko čimveč z njimi! Ne pa da bi jih tako puščala same.

Res pa je, da smo ljudje različni.
Buča, ne jih jemat samih s seboj, da ne bo na koncu narobe izpadlo!:angel::miska:

Gina -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:32:18)

Kaj pa vem, jaz tudi ne bi sodila takole.... Zdaj je moda, da otroci ne smejo več nič z mlajšimi bratci in sestricami počet, ker te takoj obtožijo, da mora otrok otroka vzgajat. To vse se je razvilo v neko skrajnost, ki je jaz ne zagovarjam. Moji starši so točno tako vzgajali naju z bratom. Njemu ni bilo treba mene ubogat, meni pa ni bilo treba njega pazit. Niti sekunde v življenju. Posledice: midva sva totalno odtujena.

Moja logika je taka: biti mlajši v družini ima svoje pluse in minuse in ravno tako biti starejši v družini ima svoje pluse in minuse. Starejši naj kdaj pa kdaj počuva malega, npr. medtem ko gleda tv, da jaz lahko v miru posodo zložim v stroj. pa morda ko gremo skupaj ven, ga ona dva z največjim veseljem vodita po travi naokrog, pa take reči.... Po drugi strani mora pa mlajši njiju ubogat, ker je še mlajši.On ima od njiju zavetje velikega brata in sestre, ona dva imata več privilegijev in več odgovornosti in več pravic. Tako to je in tako to bo pri nas. Ravno tako bo šel z njima na vrt, če bo vrt ograjen, tudi ko bo 4 leta star, pa ravno tako je šla moja hči sama v šolo pri 6. letih, ker pač imamo srečo, da ne gre po nobeni cesti. Otroke je treba naučit odgovornosti, dela in pridobiti občutek varnosti. Če nimajo odgovornosti, pa samo igro in igro in igro, ste ve neodgovorni starši, ki bodo škodili svojemu otroku. To pa menda niste. Najbrž jih boste še kaj drugega naučile, kot samo igre. Zato ne obsojajte, ker ne poznate situacije. Morda je res obsojanja vredna, morda pa ne.

Evo, obsodite me - moj otrok je ta hip na ograjenem balkonu, kjer ne more splezat nikamor, vidim ga v šipi ves čas, vendar nekdo ki gleda od spodaj, vidi samo mojega otroka, mene pa čez šipo nazaj ne more. In večkrat je tako. Po moje cela vas govori, kako je moj otrok večkrat sam na balkonu, pa tako majhen, eno leto star....:zmeden2: pa briga me.

maruškaD -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:33:06)

¸Včasih je blo včasih, danes je pa danes. Že tako preti toliko nevarnosti na naše otroke, zakaj bi jih torej po nepotrebnem izpostavljali.

Jezi me tudi ko vidim kako nekateri pridejo z malčkom na kakšno fešto ali veselico in potem spijo po klopeh ali po naročjih,... staršem pa se sploh ne mudi domov. In to ob urah kot je 1 - 2 zjutraj ! Saj vem, da nimajo vsi zagovotljenega varstva, ampak potem se je pač potrebno odreči lastnemu užitki in odit domov pravočasno. Najbolj žalostno pa je to, da to počnejo vedno eni in isti - torej ni slučajno, izjemoma,...

dory -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:38:17)

ja buca,zaradi danasnjega tempa zivljenja in obveznosti do delodajalcev se dogaja takole ali pa da si pari sploh ne morejo vec privosciti otrok...

Gina -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:54:39)

Maruška, to z otroki po žurkah nima kakšne velike veze z odgovornostjo. jaz jih ne vlačim nikoli s sabo, ker ne morem hkrati v miru se zabavat + za otroke skrbet. Ne zaradi drugega. Pa itak se mi ne da več po žurih hodit sploh kaj preveč. Če pa koga ne moti, da mu siten otrok leze gor in dol in zganja neumnosti, pa če je to parkrat na leto, pa otrok ne bo imel zato čustvenih posledic, pa tudi starš ni neodgovoren zato. otrok se bo naspal naslednji dan malo bolj, ko bo pa na žurki dovolj utrujen, bo pa itak tudi tam zaspal. No, drugo bi bilo, če bi bilo to vsak teden 2x. Takih pa jaz ne poznam.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 15:59:19)

In kako bi živel ta fantek, če bi se sestrici, med tem, ko bi jo "čuval", kaj naredilo? Raje ne pomislim.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 16:37:59)

Ok, sej ne rečem, veliko otrok je prepuščenih samim sebi,veliko je tudi žalostnih zgodb ampak zaradi tega ni nujno, da jih bo nekdo povozil, da bodo zabredli v slabo družbo, da bodo postali barabe in nevem kaj še vse! Tako razmišljanje je napačno. Predvsem v tem primeru zaradi katerega je bila odprta debata preveč posplošujete in dramatizirate. Zakaj morate v vsem videti samo slabo in kritizirat starše, pardon MAMICO! Kje pa je očka?! Mar ni del krivde tudi na njem, če že iščemo krivca?! Ne vem točno katera je odprla to temo, naj se zglasi pri njihovih starših in preveri situacijo, če jo že tako "skrbi". Bolje, da ti rečejo "Kaj se pa ti vtikaš v naše zadeve" kot pa da te obtožijo obrekovanja. Haloooooo, verjeno meni že v glavi fali, ker sva bili s sestrico bolj ali manj prepuščeni druga drugi in verjetno je to slabo, da sem se pri 18. "osamosvojila", si sama plačevala študij in sedaj pri 25 dobila službo - vse sama, brez kakršnih vez ali pomoči staršev. Sestra je pridna v srednji šoli....Pa ne, da naju mami ni imela rada, ali da naju nima rada, pač vsega ni zmogla, sploh pa z eno delavsko plačo je morala cele dneve delat, da je zaslužila za preživljanje. Hvaležna sem svoji mami, da me je naučila samostojnosti in odgovornosti. S sestro imava takšen odnos, da ga imajo redkokateri bratje in sestre. Obe sva zrasli v čisto normalni dekleti, ne in nisva zabredli....čudno... :zmeden:
Nič ne rečem, vem, da je (nažalost) tudi veliko žalostnih zgodb, vendar nažalost te prevladujejo nad dobrimi.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 16:41:42)

Dobro razmišljanje, caffe.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 16:44:04)

Aja pa še to: ste mogoče že slišale za primer, da se ne bi otroku naredilo kaj hujšega, čeprav so ob njem skrbni starši?! Več takih primerov mi je znanih ko je oče ali mati na dvorišču do smrti povozil svojega otroka, ko se je le ta hotel od starša posloviti ob odhodu? Otroku se lahko (bognedaj) tudi pod budnim očesom staršev zgodi kaj hudega. Ne mislite, da se kaj takega lahko zgodi samo "malomarnim" staršem.

Sicer se jz nočem nč kregat, hočem vam samo dopovedat, da smo vsi ljudje taki, da prehitro obsojamo. To me pa zelo moti.

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 17:09:19)

Meni se pa zdi popolnoma človeško, da ob tem, ko videvaš situacijo, kot jo vsakodnevno Buča, pomisliš pač na to, da se take stvari lahko ne končajo dobro. Jaz bi tudi in tudi bi se mi otroka blazno smilila. In ja, pomislila bi tudi na to, pa kje zaboga so starši!!!
Mislim pa, da ni recept za dobro vzgojene in odgovorne ljudi, da jih kot otroke puščaš same. Preveč se jih res ne sme "razmazit", se strinjam, ampak tak način, kot ga opisuje Buča, pa verjetno ni pravi...

Anonimen -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 17:10:24)

Predvsem pa 7-letnemu otroku ne moremo in NE SMEMO naprtiti odgovornosti za varovanje 2-letnega otroka.

TaRe* -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 19:28:27)

Caffee,vse lepo in prav,lepo razmišljaš in v marsikateri stvari imaš hudičevo prav,ampak 8 letni otrok ne mora čuvati otroka ki še nima dve leti.
Moja je ena stara 8 let,druga pa 1 leto,pa ju tud v sobi ne moram pustiti sami,ne da bi šla vsakih par minut pogledat kaj delata.
Takega otroka še ne moraš učiti odgovornosti,kot je čuvanje takega malega.To je meni čist mimo.Niti se mi ne zdi pravično,da otroka naprtiš sestri-bratcu...ena je lepo rekla,da so mu ukradli otroštvo.
Jaz si ne bi otroka privoščila,če zanj ne bi imela časa.Saj vem da otrok zrase tako ali pa tako,ampak ni far...:zmeden2:

nejcko -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 19:41:44)

Ne bom komentirala naslovne problematike, ker ima vsaka stran tukaj svoj določen prav, mi je pa hecno, ko preberem, da s tem, če otrok čuva brata ali sestro, mu krademo otroštvo. Hecno mi je pa zato, ker vas verjetno na takšno vprašanje vsaj polovica ne bo pomislila, ko boste čez tri ali pet let vpisale svoje otroke k enim 5-im dejavnostim (poleg šole).

Samo toliko, za intermezzo ...

india -> Mamica pa taka!!!!!!!!!!! (12.7.2005 20:18:43)

Ne, Nejcko, ni čisto tako...moji se tudi sami igrajo na vrtu, pa čeprav nimamo vrat na ograjih in je nevarnost nenehno prisotna, res pa nikoli ne spustim otrok samih dol, če nisem takoj pri roki. Ne morem in ne smem od 12 letne hčere zahtevati in niti želeti, da bo pazila na malega, ki je poosebljen dirkač.
Saj jih pustim same pri igri, ali ko gledajo TV ali pa tudi v parku klepetam s priajteljico, ko se oni igrajo v pesku ali na igralih. A da bi večji otrok prevzemal odgovornost,ki jo imam jaz kot mama, ne, to pa ne.
Ta velike tri same hodijo v šolo, z avtobusom, pa morajo prečkati zelo prometno cesto in gredo preko prehoda za pešce na zelo nevarni točki, kjer je bilo že ogromno nesreč, a je na žalost edina možna točka. Pa jih vseeno pustim, da gredo same, tudi najmlajša šolarka, ki gre letos v 4. razred in ima šele 9 let.
A vseeno se mi zdi, da ta deček ni tisti,ki mora sestrico peljati na obdarovanje za Dedka Mraza.
So razlike tudi pri tem, kako učiti otroka odraščati!:miska:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>