|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
10.4.2010 20:44:19   
Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

tudi jaz leže dojim, sede mi nekak ne gre...poleg tega mi pa ful dolg je pa bi mi roke odpadle če bi jo tako dolgo držala user posted image user posted image

Probaj blazino za dojenje...super stvar!!! user posted image

Moja user posted image pa papca tudi po 15 ali 20 minut, bolj ali manj aktivno sesa. Vedno samo iz ene dojke, sicer bi mi ostajalo še več, kot mi že itak...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
10.4.2010 21:04:52   
Smrketa13
Midva mava vagico. Pred podojem ga zvagava in pol pije cca. 15 min, vendar ne ves čas..vmes zgleda rabi mal počitka user posted image , recimo 10x potegne, potem pa par sekund počaka. Po podoju ga spet zvagava in poje tm med 70  in 100 ml, pa se kar pridno redimo.
Ponoči spi po 4h skupaj, ene parkrat pa je že spal od polnoči do 6h zjutraj. Potem pa dopoldan radi več papice user posted image in jemo na cca 1,5 ure. Popoldan pa na cca 2 h.
Pijemo pri vsakem podoju iz ene. Zdej sidajem prstan iz ene roke na drugo, da si zapomnem kje sem ga nazadnje podojilauser posted image

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
10.4.2010 21:07:11   
Aja1
Punce - boste dale cepit proti rota virusu? Jaz moram v ponedeljek povedat pri pediatrinji. Pa je toliko različnih mnenj.user posted image

(odgovor članu Smrketa13)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
10.4.2010 21:21:15   
Smrketa13
Midva ga ne bova dala.
http://24ur.com/novice/svet/v-otroskem-cepivu-odkrili-virus.html

Vi ste naši mali sončki, ste kot lučke v temi,
veter z juga, ki na krilih ptic, zimo proč podi.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
10.4.2010 22:56:42   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Punce - boste dale cepit proti rota virusu? Jaz moram v ponedeljek povedat pri pediatrinji. Pa je toliko različnih mnenj.user posted image

Mi imamo prvo dozo že za nami.

IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13

Midva ga ne bova dala.
http://24ur.com/novice/svet/v-otroskem-cepivu-odkrili-virus.html

Odvisno s katerim cepijo.  rotarix je sporen, rotateq pa je ok.

Dobro je vprašati katero uporabljajo.

< Sporočilo je popravil julieb -- 10.4.2010 22:59:11 >

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
11.4.2010 7:57:36   
bipi
user posted image

Upam, da mi je uspelo prilepiti slikco našega Alena.
Naslednjič dodam še podatke in kaj napišemuser posted image .

Pozdravček

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
11.4.2010 8:54:24   
mucica2

jaz ne bom dala

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
11.4.2010 9:22:22   
bili83

naš bo prvč cepljen 4. maja. Šel bo pri enem letu v vrtec in žal sem že videla posledice rotavirusa... Kar se tiče cepiva rotarix pa... meni je pediatrinja zagotovila, da ni popolnoma NOBENE nevarnosti, saj so dobili celo iz strani evropskega inštituta za varovanje zdravja dopis, da cepivo ni nevarno in da je vse ok... Poleg tega pa... vsi vemo, da mediji zelo radi stvari prenapihnejo, potem pa sprožijo paniko tam, kjer ni treba...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
11.4.2010 13:09:46   
Jada82
Punce .... a pri vas user posted image kdaj jokajo, kadar so lačni? Al kako veste, da npr. rabi na 1,5 ure za jest ...

Joj, naša je tako tečna ... že 2 dni ... včer je čez dan spala samo 1 uro in drugač skor non stop jokala ... sm jo bla že resno sita .... pa karkol narediš, ne pomaga ... user posted image user posted image user posted image Pol je zaspala okol 8h, končno, potem se je pa zbudila ob pol 4h zjutraj in ni zaspala do ene pol 6h ... skoz jok ... joj, sem bla kar uničena ...na koncu jo je moj prevzel ... jaz bi jo pustila jokat, ker sem bla že sita ji eno uro tlačit dudo notri, ki jo takoj izpljune, pa potem spet jok ... ajej ... upam, da je samo obdobje in da bo minilo ... je bla že tko pridna vmes. Evo, prej pa smo šli na sprehod in sem jo potem, ko smo prišli, samo iz vozička prestavila kar v zimski vreči na ležalnik na balkon ... tako da še naprej spi ... vmes sem ji mogla samo dudo dat .... user posted image

Mater, ponoči sem razmišljala, kaj vas morm vprašat, zdaj pa sem spet pozabila .... saj to ni res user posted image user posted image
Drugič si bom prav na listek zabeležila ... aja, že vem user posted image user posted image Do katerega meseca je potrebno user posted image kupček podirat? Namreč razmišljam, da ko ne bo več treba, ko ga bo lahko že sama, da bi ponoč prakticirala, da ji flašo kar prislonim in bo sama pila .... ja no, ko pa je tako zajuser posted image ponoči pol ure sedet in jo hranit ...
Naša namreč cca. 20 minut do pol ure (večkrat kar pol ure) pije tistih 100 ml ... in to iz flaše, kjer je manj dela kot na dojki .... user posted image si kar vzame čas .... ponoči sem pa jaz ko zombi .... user posted image Eh ta naša Iza ...
Nič, grem probat kej prebrat, upam, da mi bo uspelo ... včer me je minilo, k je skoz jokala .... berem zadnjo knjigo iz sage Somrak - Jutranja zarja ... fuuuuul mi je dobra ... user posted image user posted image user posted image Čist sem obsedena s tem Somrakom .... user posted image user posted image

Lep preostanek nedelje ...čeprav je hladno ...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
11.4.2010 15:37:59   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Nič, grem probat kej prebrat, upam, da mi bo uspelo ... včer me je minilo, k je skoz jokala .... berem zadnjo knjigo iz sage Somrak - Jutranja zarja ... fuuuuul mi je dobra ... user posted image user posted image user posted image Čist sem obsedena s tem Somrakom .... user posted image user posted image

Lep preostanek nedelje ...čeprav je hladno ...

Joj, Jada! Jaz sem Twilight fazo k sreči dala skozi že lani user posted image user posted image user posted image , sem brala noč in dan, kar mi zdaj ne bi uspelo. Sem kupila vse 4 knjige v Dublinu in potem non stop brala...pa še na letalu. Je bil moj user posted image že prav jezen.
Za naslednji izlet  sem si pa izbrala Toskano, da sem prečekirala Voltero user posted image .
UŽIIIIIIIIIIIIIIIVAJ user posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
11.4.2010 15:40:08   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

Plenice: mi uporabljamo 2 iz Mullerja; pa še mi kar pogosto dogaja, da pride čez, ko se pokaka praktično do vratu... A to pomeni, da so plenice prevelike?

po mojem prej premaleuser posted image  kaj že ima 4 kg? kar začni uporabljat trojko. tak sem jaz rešila problem kakanja prekouser posted image

Ja, 4 kg že ima, ampak je precej drobcena... danes je spet šlo vse prekooooooo, skoraj do vratu!
Imam še neki 2 za porabit, potem pa definitivno gremo na 3. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
11.4.2010 16:54:11   
vaney
Mi pleničke uporabljamo hoferjevo 2, so še dovolj velike, mislim pa, da ima Daša nekaj čez 5 kg, imamo v četrtek posvetovalnico, pa bomo točno videli.

Jada, Daša obrok (130-170ml) poje v slabih 10 minutah. Na začetku sem ji še vmes podirala kupčka, ker se je prehitro najedla in potem po 50, 60 ml ni hotela več. Ko sem ji pa začela vmes kupčka podirat (to traja pri nas slabe pol minute), je pa potem pojedla spet 50, 60ml in je bil potem 3 ure mir. Zdaj ji kupčka podrem na koncu, dam v posteljico (vsakič na drug bok, potem se sama obrne na hrbet) in to je to. Ponoči zaspi brez problema nazaj, pri jutranjem obroku (okrog 5h), ji pa že moram dat dudo parkrat, ampak potem še nekako potegne do 8h, samo se okrog 6h že Anže zbudi, tako da pri meni je uradnega spanja konec pri jutranjem obroku. Je pa do kakšnega tedna nazaj imela na flaški (Tomme Tipppe) cucelj št.0 in je hranjenje trajalo tudi pol ure, vmes se je zmatrala in ni pojedla dovolj, potem je bila pa prehitro lačna. Zdaj ima cucelj št. 0 s tremi kapljicami, pa poje v dobrih 10 minutah, podre kupčka in je podnevi mir okrog 3 ure, ponoči pa 4-5 ur. Zdaj je že ulovila nek ritem in gre spat (v spalnico) okrog 19h (tam tudi v mraku spije mleko), spi do polnoči, 1h, spije mleko in spi do okrog 5h, spije mleko in z vmesnimi zbujanji spi do okrog 8h. Se pa tudi meni ne da pretirano vstajat ponoči, tako da imam vse na nočni omarici pripravljeno (2 flaški, ker se mi je ne da it pomivat, ko drugič je, dozirno posodico z mlekom, termosko s toplo vodo, kapljice proti krčem in žličko, ampulce fiziološke raztopine in baby vac za čiščenje noska+ob postelji sesalec). Previt jo grem pa itak samo, če je pokakana. Tako imam vse skupaj ponoči 15 minut dela, najprej ji nakapam fiziološko, potem zrihtam mleko, ji ščistim noska, poje mleko in spat. Do zdaj funkcionira, upam, da bo v prihodnje tudi. Imamo pa v spalnici stropno luč na reguliranje, tako da vse skupaj naredim v čisto medli svetlobi ali pa prižgem samo solno lučko na nočni omarici, pa je čisto dost.
Uh, sem se razpisalauser posted image to je pa to, ko dolgo nič ne napišem, potem pa nehat ne znamuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

Neposredna povezava do sporočila: 1287
11.4.2010 16:59:19   
vaney
aja, cepit proti rota virusu ne bom dala, tudi Anžeta nisem.

A se vaši user posted image že kaj igrajo z igračkami na ležalniku? Daša ima nad ležalnikom lok z medvedki in jih tepe ko zmešana, zraven pa cvili od navdušenjauser posted image ko ji pa ne rata kakšnega zadet, pa začne mahat z rokami in nogami hkrati in se ful jezni...mi je tako smešnauser posted image

So pa ti naši bejbiji pravi srčki...Anže pride zjutraj vedno v spalnico, ko se Daša zbudi in ji reče "Do jutro"user posted image , ona se pa smeje na vsa usta in začne krilit z vsemi štirimiuser posted image Jo Anže zadnje dni, ko je bil doma, že uči-včeraj ji je prinesel knjigico s sadjem in je dal knjigico nad njeno glavo, da bo videla, potem ji pa razlaga "Daša, lej, to nana (banana). Ona ga pa gleda kot deveto čudo in se mu smejeuser posted image pa sta oba srečna, mami pa tudiuser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
11.4.2010 17:18:23   
niwci

To sem že jaz prejšnji teden spraševala. Mi tud moramo jutri povedat, pa še ne vem user posted image

vaney kako lepo da se tvoja dva že malo sama zaposlia user posted image . Tudi pri naši sem že opazila, da se igra.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
11.4.2010 18:55:18   
bili83
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Plenice: mi uporabljamo 2 iz Mullerja; pa še mi kar pogosto dogaja, da pride čez, ko se pokaka praktično do vratu... A to pomeni, da so plenice prevelike?

po mojem prej premaleuser posted image  kaj že ima 4 kg? kar začni uporabljat trojko. tak sem jaz rešila problem kakanja prekouser posted image

Ja, 4 kg že ima, ampak je precej drobcena... danes je spet šlo vse prekooooooo, skoraj do vratu!
Imam še neki 2 za porabit, potem pa definitivno gremo na 3. user posted image user posted image user posted image

mislim da nema veze, če je bolj drobna... pa malo bolj trakce zategni. no, če uporabljaš beauty baby plenice, so kar večje kot naprimer pamperske 3. najboljše da kupiš pa probaš. porabila jih boš itak...

Neposredna povezava do sporočila: 1290
11.4.2010 20:38:31   
Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

To sem že jaz prejšnji teden spraševala. Mi tud moramo jutri povedat, pa še ne vem user posted image

Jaz tudi še ne vem....
Bolj se nagibam k ne...user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
12.4.2010 8:06:26   
tasa3
mi ga tudi verjetno ne bomo cepili, tavecje tud nismo

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
12.4.2010 9:41:11   
punsha
Pri nas je pa kar eno bedno vreme. Jaz bi sonceee! Pa ven bi šla. Tako fletno je bilo, ko je bilo toplo. Sva hodila na dolge sprehode. In sedaj niti nisem več gledala in se ozirala na uro, kdaaj je jedel, sem mu pač dala jesti zunaj. Sem že našla kak primeren konec. Pa kupila sem si majico za dojenje, da ne kažem trebuha in ledvic ko mali je. Super je.

Danes je bil pa zelo priden, ga moram pohvalit. Je spal 7 ur skupaj. Potem je jedel na eni strani in naprej spal 3,5 ure. In jaz sem imela že toliko mleka, tako trde prsi na drugi strani, da me je bolelo kot user posted image . Sem hotela črpat, pa ni šlo. Potem sem pa kar na roke iztiskala, pa je bilo bolje. Ne vem, a se prsi navadijo, da ponoči user posted image ne je, al bo vedno tako.

cepljenje , mi ga ne bomo.

rokice pri nas imamo še vedno borbe s sesanjem. Sedaj se je tako začel crkljati, drugo ima pa v laseh. Točno to sem jaz počela. Prst v usta, z drugo sem si pa lase navijalauser posted image . No jaz bi ga še vseeno raje na dudo navadila. Potem mu jo pa tiščim v usta. Jah kaj pa naj user posted image

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
12.4.2010 10:17:03   
punsha
Eno vprašanje, ki ne sodi ravno sem user posted image
Je katera kdaj na dopustu bivala v mobilni hiški v kampu? Kako je? Rada bi šla v kamp, ampak ne v šotor (mormo novega kupit, pa ga ne bomo letos).

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
12.4.2010 10:48:07   
mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

mislim da nema veze, če je bolj drobna... pa malo bolj trakce zategni. no, če uporabljaš beauty baby plenice, so kar večje kot naprimer pamperske 3. najboljše da kupiš pa probaš. porabila jih boš itak...

moja pa skor 5 kg pa mam 2 pampers, pa so še čist ok, pa nč ne gre skoz...še kadar se ful pokaka zdej ni šlo nč čez...men je šlo čez tako da je na hrbtu ven pogledal k so ji ble št. 2 še prevelike...tako da mi bomo še kar naprej na št. 2, tako da porabim plenice k jih mam še tolk, pa še včeri smo dobil en  paket pampres št, 2

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
12.4.2010 10:49:38   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Eno vprašanje, ki ne sodi ravno sem user posted image
Je katera kdaj na dopustu bivala v mobilni hiški v kampu? Kako je? Rada bi šla v kamp, ampak ne v šotor (mormo novega kupit, pa ga ne bomo letos).

mi bomo najverjetneje šli letos v kamp na morje...in sicer v prikolico...ni še čisto ziher, ampak če bo le šlo bomo...pa me tud zanima če ima katera kake izkušnje s tem...

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
12.4.2010 11:01:28   
Aja1
Dan. Danes imam pa obe doma. Je Neja zjutraj malo dlje spala in se m ni dalo pol nahitro rihtat za v vrtec. Upam, da mi ne bo žal. user posted image

Zdaj smo prišli iz ZD. Živo sem dala v pestunjo, Neja pa s palerino.user posted image
Živa ima že 5200g. user posted image Lepo napreduje. Za rotavirus pa ne bomo dali cepit.

Imamo pa še vedno plenice št. 2. Sem ravno v soboto kupila še 2 paketa pampersk št. 2, potem gremo pa na 3. Sem probala 3 in so zdaj še velike.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
12.4.2010 11:10:33   
bili83
no, res zanimivo pri teh plenicah... mi smo imeli pri enem mesecu 5200 g, pa so pamperske 2 že na pogled bile premale... okoli nogic so ga preveč stisnile, pa absolutno so bile prenizko dol... zato pa je potem vedno bil po hrbtu pokakan. takrat sva takoj probala 3 in ni bilo več problema. ne s kakanjem in ne s tem, da bi mu ponoči plenička premočila... verjetno je tudi odvisno od konstitucije otroka...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
12.4.2010 11:53:03   
elaaa
Pozdravljene mamice.

Danes je čas za računalnik, saj vreme ni namenjeno vožičkanju.

Punsha - tudi naš je danes spal v kosu 7 ur. Od 21.00 do 4.00. Juhej! Potem se je zbudil ob 7h in ob 10.30. Ne vem kaj je danes, da tako spi. Sem pa tudi jaz bolj čudna ... zaspana.

Glede prsi ponoči, ko user posted image dlje časa ne pristavim, se tudi jaz sprašujem, če se navadijo, da ne bodo vedno taaaakooo trde.

Lep dan pa čeprav je siv.
Lp

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
12.4.2010 12:08:45   
niwci
Ja prsi se potem navadijo in ne več tako bolijo. Mene zdaj že dolgo niso tiščale, razen enkrat, ko mi je ponoči jedla samo iz ene ( ponavadi pocuza kar obe) in sem mislila, da mi bo tadrugo razneslo user posted image
Je pa ful hecno, ker čutim kdaj mi bo začelo tečt. Kar malo zabolijo in že šprica... Sej to verjetno pri vseh, ane? hihi

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?