vaney
|
Mi pleničke uporabljamo hoferjevo 2, so še dovolj velike, mislim pa, da ima Daša nekaj čez 5 kg, imamo v četrtek posvetovalnico, pa bomo točno videli. Jada, Daša obrok (130-170ml) poje v slabih 10 minutah. Na začetku sem ji še vmes podirala kupčka, ker se je prehitro najedla in potem po 50, 60 ml ni hotela več. Ko sem ji pa začela vmes kupčka podirat (to traja pri nas slabe pol minute), je pa potem pojedla spet 50, 60ml in je bil potem 3 ure mir. Zdaj ji kupčka podrem na koncu, dam v posteljico (vsakič na drug bok, potem se sama obrne na hrbet) in to je to. Ponoči zaspi brez problema nazaj, pri jutranjem obroku (okrog 5h), ji pa že moram dat dudo parkrat, ampak potem še nekako potegne do 8h, samo se okrog 6h že Anže zbudi, tako da pri meni je uradnega spanja konec pri jutranjem obroku. Je pa do kakšnega tedna nazaj imela na flaški (Tomme Tipppe) cucelj št.0 in je hranjenje trajalo tudi pol ure, vmes se je zmatrala in ni pojedla dovolj, potem je bila pa prehitro lačna. Zdaj ima cucelj št. 0 s tremi kapljicami, pa poje v dobrih 10 minutah, podre kupčka in je podnevi mir okrog 3 ure, ponoči pa 4-5 ur. Zdaj je že ulovila nek ritem in gre spat (v spalnico) okrog 19h (tam tudi v mraku spije mleko), spi do polnoči, 1h, spije mleko in spi do okrog 5h, spije mleko in z vmesnimi zbujanji spi do okrog 8h. Se pa tudi meni ne da pretirano vstajat ponoči, tako da imam vse na nočni omarici pripravljeno (2 flaški, ker se mi je ne da it pomivat, ko drugič je, dozirno posodico z mlekom, termosko s toplo vodo, kapljice proti krčem in žličko, ampulce fiziološke raztopine in baby vac za čiščenje noska+ob postelji sesalec). Previt jo grem pa itak samo, če je pokakana. Tako imam vse skupaj ponoči 15 minut dela, najprej ji nakapam fiziološko, potem zrihtam mleko, ji ščistim noska, poje mleko in spat. Do zdaj funkcionira, upam, da bo v prihodnje tudi. Imamo pa v spalnici stropno luč na reguliranje, tako da vse skupaj naredim v čisto medli svetlobi ali pa prižgem samo solno lučko na nočni omarici, pa je čisto dost. Uh, sem se razpisala to je pa to, ko dolgo nič ne napišem, potem pa nehat ne znam